Idézet: Virus9AX - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 12:48
Az cska 1 játék. Ileltve béta is.
Szal én nem vonnék le messzemenő következtetéseket.
Amikor a feladatkezelőben mondjuk azt látom hogy a 2Gb memóriából használ vagy 500Mb ot és mellette swappol a cucc eszetlenül, vagy ugyanígy első mag fullra járatva a második meg pihen.
Az a baj hogy nagyon elkényelmesedtek a fejlesztők, fognak egy API-t meg egy ENGINE-t ráhegesztik a saját cuccukra és kész is semmi optimalizálás vagy valami,- minek? kérdik magukba- úgyis megveszi a ujzer a legújabb HW-t hogy fusson neki, közbe meg a PC je még 30% ba nincs kihasználva de akadozik a gém.
Azzal sem értek egyet hogy azért van így mert így rövidebb a fejleszés...blabla. Kb semmit nem változott a fejlesztési idő egy játéknak.
Szerencsére nincs igazad. A legtöbb fejlesztő elég sok időt tölt optimalizálással. Saját érdekük a termék lehető legtöbb vason futtathatóvá tétele. Azonban az idő határos és optimalizálni minden(!) kódon lehet, úgyhogy annak mértéke tényleg csak a kiadó pénzétől és annak megfelelően a rászánt időtől függ.
Bétából egyébként tényleg nem szabad végső következtetéseket levonni, de irányadónak már jó, mert alapjaiban adottak az effektek és kb. be van lőve az engine igénye egy szintre. A Quad igénye pedig a hivatalos system requirements-nél van, tehát nem beta kritérium.
Tegnap egyébként még kipróbáltam: BRUTÁLIS!!! Beta, tehát csinál sok furcsaságot, kilép, meg ilyenek, de maga a gém... ááááááá! A hangok, az, hogy végre magához emeli a fegyót, mint a COD-ban, a totálisan lerombolható terep, minden überalles!