HWSW Informatikai Kerekasztal: Kötetlenül, a VGA kártyákról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kötetlenül, a VGA kártyákról... mindennapi társunk, a VGA... Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 06. 21:50

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 13:10

Megjelent a Novemberi DirectX frissítés. :) Egyelőre csak a Web Installert és az SDK-t (Benne van a Runtime is!) lehet letölteni. Sajnos a Web Installer nekem valamiért nem akart működni, ezért leszedtem az SDK-t és abból installáltam a Runtime-ot. :)

Web Installer letöltés: KATT!
SDK letöltés (Runtime-ot tartalmazza!): KATT! (~484MB)

Hát ezt eltávolították...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#902 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 22:07

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 21:50

Tényleg. :blink: De csak az angol oldalt, a német megvan, KATT! :)

Szerkesztette: Csokis 2008. 11. 06. 22:10 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#903 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 22:13

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 21:50

Remek, akkor még pont jókor szedtem le (délután 3/4 5). :D

#904 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 01:41

Mivel nem nagyon ertem hogy mitol lesz egy jatek amdre vagy nvidia vgara optimalizalva ezert gondoltam rakerdezek hatha valaki el tudja nekem egyszeruen mondani, es erre ezt a vgas koteetlen beszelgetos topicot talaltam a legmegfelelobbnek de aztan lehet nem tokeletes ez sem.

Ha veszunk egy szokvanyos directx es jatekot akkor a jatek fejlesztoik azok directx utasitasokat hasznalnak gondolom ahoz hogy megvalositsak azt a latvanyvilagot amit ok elkepzeltek, de ha ez igaz akkor ez ugyanugy fut le mind amd mind nvidia karin, mivel gondolom minden vga ugyanazokat a dx utasitasokat tudja ezert nem tudom hogy akkor hogy lehet optimalizalni az egyik gyartora?

lehetseges hogy valamit meg lehet csinalni tobbfele eljarassal es az egyik eljarast a radeon belso felepitese tudja gyorsabban megcsinalni mig a masikat a geforce es ezeket lehet varialni hogy optimalizaljunk?
de kicsit logikatlannak tunik ez nekem(1 valamit tobbfelekeppen megcsinalni hogy pont ugyanazt kapjuk eredmenyul). meg aztan lehet hogy teljesen rosszul is gondolom az egeszet.

ha valaki el tudja mondani egy par soran a lenyeget ennek azt megkoszonnem.

Szerkesztette: SATAN 2008. 11. 07. 01:42 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#905 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 08:22

Találtam linket közvetlenül a két DirectX-es file-ra (Web Installer és SDK), KATT! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#906 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 09:14

Idézet: SATAN - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 2:41

Mivel nem nagyon ertem hogy mitol lesz egy jatek amdre vagy nvidia vgara optimalizalva ezert gondoltam rakerdezek ...
...
Ha veszunk egy szokvanyos directx es jatekot akkor a jatek fejlesztoik azok directx utasitasokat hasznalnak gondolom ahoz hogy megvalositsak azt a latvanyvilagot amit ok elkepzeltek, de ha ez igaz akkor ez ugyanugy fut le mind amd mind nvidia karin, mivel gondolom minden vga ugyanazokat a dx utasitasokat tudja ezert nem tudom hogy akkor hogy lehet optimalizalni az egyik gyartora?

lehetseges hogy valamit meg lehet csinalni tobbfele eljarassal es az egyik eljarast a radeon belso felepitese tudja gyorsabban megcsinalni mig a masikat a geforce es ezeket lehet varialni hogy optimalizaljunk?
...

Kérdésed tulajdonképpen félig meg is válaszoltad.

Nem csak kimondottam AMD meg nVidia-optimalizációról lehet beszélni, hanem konkrétan egy adott típusra való optimalizálásról is akár.
Nyilván a DirectX egy egységes felületet biztosít az alkalmazásoknak (meg az oprendszernek is persze), de ettől még a kártyák a belső működésben nagyon is különböznek, nem is annyira cég szerint, inkább chipset szerint.
A dx egységes felülete nem garantálja a lehető leggyorsabb működést nyilván (hisz elsődleges célja a kompatibilitás), ezért gondolom, lehet a kódon változtatni azért, hogy gyorsabb lehessen, hatékonyabb a futás, de ennek következménye, hogy esetleg más gyártók kártyáin, illetve más chipseteken más teljesítményt fog adni ugyanaz a kód.

A kártyák közti lényeges belső különbségek, amik a teljesítményre jeletősen kihatnak, pl. más-más shader-architektúra (a verziótól kezdve a futtató motor működéséig), más memória-sávszélességek (vagy cakkom a buszok sávszélje, mivel más az egész architektúra), memória-méretek, stb...), szóval elektronikailag egészen eltérőek lehetnek még az ugyanabba a "generációba" tartozó modellek is.

A DirectX csak azt mondja meg a kártyának, hogy MIT csináljon, azt nem, hogy HOGYAN. Ezzel a működésre céloztam, arra, hogy ahhoz, hogy optimalizálhassunk, nagyon is ismernük kell az adott kártya belső felépítését. Ahhoz, hogy 3d-s játékot írhassunk, ahhoz nem túlzottan.

Idézet

1 valamit tobbfelekeppen megcsinalni hogy pont ugyanazt kapjuk eredmenyul
<--- nem logikátlan ez, ha belegondolsz, hogy sok-sok kártya másképp működik, mégis, ami a képernyőn megjelenik, az szinte ugyanaz. Néha azért vannak apró különbségek.

Láthattál olyan chipseteket, ahol pl. az volt leírva, hogy "full dx8 támogatás". Vannak olyan chipek, amik pl. NEM támogatnak minden effektet az adott környzetben sem. Ezeket a játékfejlesztő ki tudja használni esetleg. Lehetnek eltérések, bár "azonos generációk" között, szerintem nagy különbség teljesítmény tekintetében nincs. Más-más generációk között meg akár azonos gyártó esetén is drasztikusak a teljesítmény-különbségek, nyilván.

Szerintem, ha a mai, fele-fele arányt nézzük piacilag a 2 cég között, akkor kimondottan egyikre vagy másikra optimalizált programnak inkább marketing-célja lehet, mint értelme, feltéve, hogy azonos generációs kártyákról beszélünk (mondjuk a megjelenés időpontja közel van egymáshoz a 2 cég esetében). Tehát olyan nem nagyon lesz, hogy Radeon-on lassú, GeForce-on meg szakít valami, az előbbi körülmények figyelembevételével. Maximum pici eltérések, néhány százaléknyi FPS-eltérést okozva. Meg akkor még nem is volt szó a PC-buszokról, az AGP-ről, az oprendszerről, stb. Ezek mind-mind beleszámítanak a teljesítménybe.

Szerkesztette: Warrior 2008. 11. 07. 09:24 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#907 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 11:04

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 8:22

Találtam linket közvetlenül a két DirectX-es file-ra (Web Installer és SDK), KATT! :)

A web installer nálam nem működik.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#908 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 11:18

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 11:04

Az nálam sem. :( Ezért szedtem le az SDK-t, mert abban benne van a Runtime. :)

#909 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 11:33

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 12:04

Nálam "lefut", de a végén azt mondja hogy nincs újabb verzió az enyémnél.

#910 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 13:08

Véletlenül nem tudtok egy olyan progiról, ami akár dos vagy win alatt a VGA-kat teszteli?És természetesen nem teljesítmény mérésének szempontjából, hanem az esetleges hibákat kutatja egy potenciálisan amortizálódott kártyánál?
Gondolok itt ilyesmire, mint a híres memtest86 (a memóriáknál). :)
Qwerty4

#911 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 13:26

Intel Core i7 mit 3-Way-SLI und Quad-Crossfire im Test

#912 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 13:34

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 14:26

Kösz.De ezzel sok mindent nem tudok kezdeni. :Đ
Qwerty4

#913 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 13:40

Nem is konkrétan a te "problémádra" adtam választ. :D Egyébként én ilyen tesztelő progiról nem tudok DOS alá. :(

#914 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 13:51

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 14:40

Nem is konkrétan a te "problémádra" adtam választ. :D Egyébként én ilyen tesztelő progiról nem tudok DOS alá. :(

Gondoltam, azért raktam oda ezt:  :Đ .
Mondjuk nemcsak dos alá, hanem windóz alá is jó lenne, ha lenne. :)
Qwerty4

#915 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 16:48

Na, végülis 3Dmark06-tal teszteltem, amit csak lehetett a 2600XT kártyámat.Keresve, hogy mit hibázik.
SM2.0 Teszt GT2 Firefly Forest:itt legelőször lefagyott, másodszor végigment
CPU Teszt CPU2 Red Valley:előjöttek a vonalak és különböző kockák villogtak itt-ott randomban
HDR/SM3.0 Teszt:az első tökéletesen szépen ment le, a 2. a Deep Freeze-nél megjelentek a textúrabugok és a villogó kockák
Feuture Teszt:Vertex Dhader Simple - itt jöttek elő a fekete vonalak újból, a másik 6 altesztnél nem tapasztaltam problémás dolgot
Batch Size Teszt:borzasztó lassú, 1 FPS átlag se volta 8 Trianglesnél, 512 Trianglesnél újból vonalazik, a többi altesztnél nem találtam kölönösebb problémát

Na most ebből ki tudjátok-e esetleg olvasni hol lehet a kártyán belül az igazi gond?Elmentettem a teszt eredményeket is Excel dokba.Ha kell azt is feltöltöm, hátha rá tudunk jönni mi is itt a sz*patás.Miért van a fagyás és a textúrák rendetlenkedése?! ;)
Qwerty4

#916 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 16:56

igazi gond a vramnál van.. Mit kell ezen ragozni?  :think:

#917 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 17:11

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 17:56

igazi gond a vramnál van.. Mit kell ezen ragozni?  :think:

Hát , ha ott van gond akkor nincs amit tenni.Menthetetlen.
Vagy talán mégis? :think:
Qwerty4

#918 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 17:14

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 17:11

Hát , ha ott van gond akkor nincs amit tenni.Menthetetlen.
Vagy talán mégis? :think:

Persze, kicserélteted garba. Ha már nincs rá, akkor megfogod a leközelebbi kalapácsot és szana meg szét vered. :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#919 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 17:17

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 18:14

Persze, kicserélteted garba. Ha már nincs rá, akkor megfogod a leközelebbi kalapácsot és szana meg szét vered. :D

De garba van, csak felszívódott a cég ahonnan vettem, így nincs kinél érvényesíteni.
Azért nem kalapácsolom, a windows fut rajta, filmet is lehet nézni, csak a játékok szarok vele. :)  :rolleyes:
Qwerty4

#920 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 17:25

nem értem mit szenvedsz... 15ért veszel egy gyakorlatilag gyorsabb kártyát már.

lehet a ram rossz, a gpu, az áramkör, fasztudja. de
1. te nem tudod rendbehozni
2. kétlem hogy ilyesmievl foglalkoznának szervízben

esetleg lehet hogy túlmelegszik, vedd le a gép oldalát, szobaventilátort a vga mellé és próba úgy... de szvsz mindegy neki.
JóSebesség

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.