Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. ápr. 23., csütörtök - 10:35
Előbb írtam hogy a rev.2 ben ott van már minden szükséges. Kivétel a venti de ha turbo packban veszed akkor ott a turbo modul (2db venti hozzá tervezve)
Tunning.ról meg annyit hogy nekem a 3850 problémamentesen fut lassan 1 éve tunning mellett (760/2010), egy X1650XT szintén maximális tuning melett már lassan 2 éve.
4850 -ken is sokan használják sikeresen.
Én sztem nem kell sokat várni és jön a rev 3 is mert sikeres felépítés, arról meg nem is beszélve hogy a legjobb gyári bordák is hasonló felépítésűek
Figy...
Tudom, hogy a rev2-ben ott van. De értsd már meg, hogy akkor is határeset. Böszme hűtés kell a VRM-nek.
Nem tudom a tesztek alapján mit bír a mellé adott borda, de nem lehet nagy bajnok...
Ami nekem volt fent 4850-en ahhoz még nem volt ilyen borda de egy elég rendes P3-ast tettem rá, mégsem bírta az extrém tuningot. Akkor sem, ha a 9cm-es venti közvetlen felette sűvített max rpm-en.
Az egy dolog, hogy így adják meg hogy turbo modul, azt értsd meg, hogy itt fizikai korlátai vannak a hűtésnek. Amit mellé adnak az sem nagy borda, mert nem fér be alá normális. A turbo modul is csak arra jó kb hogy valami kerregjen, az nagy légmozgást nem csinál. És ami a legfontosabb, a 4850-70-90 != 38xx-el. Ezek úgy fűtenek, mint a disznó. Tegnap adtam el a kártyát, előtte beraktam még a gépbe miután visszatettem a ref hűtőt. 3 percig nem tudtam kivenni a gépből olyan forró volt. És ez csak a nyák! A VRM kb a duplája...
Szóval még egyszer mondom: ez az acceleros hűtés korántsem olyan egyértelmű ezeknél a kályháknál, mint ahogy gondolod.
szerk: A ragasztással viszont sok gondom nem volt. Többször felrakva sem. Kicsit tényleg nehezen ragad, de aztán valahogy mindig ott marad.
Szerkesztette: vipisrac 2009. 04. 23. 11:44 -kor