HWSW Informatikai Kerekasztal: System Shock 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

System Shock 3 A várva várt folytatás :-)

#81 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 09. 16:33

Idézet: spidey - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 17:22

Egyébként témainditó barátom "csak" a hírt nem irta le

Egyébként kiváncsi vagyok, hogy hogyan folytatják a t örténetet, mert a kettő elég érdekesen végződött :)
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#82 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 09. 16:42

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 17:33

Egyébként kiváncsi vagyok, hogy hogyan folytatják a t örténetet, mert a kettő elég érdekesen végződött :)

Passz, nem játszottam csak a demoval, de az új textúrapackkal lehet hogy kipróbálom.

#83 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 19:05

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 11:54

Tudom tudom korai volt :D de nagyon örül a búrám, amiért végre van valami hír róla, mert már a kettőt se tudtam letenni ;)

Amíg nem jön a harmadik rész, addig írja le mindenki a tapasztalatás a 2-vel kapcsolatban :)

Nem a bioshockról tetszik beszélni? :)
Mert az már baromi régóta készül, mégsincs se híre, se hamva..sajnos :(

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Idézet

A félreértések elkerülése végett: a BioShock nem az SS széria folytatása, se nem valami mellékága. A BioShock egy unikum 21. századi reinkarnációja, egy játéktörténelmi darab továbbfejlesztett változata. A kulcsszó az evolúció, a stabil alapból való továbbfejlődés. Élőholttaktól és egyéb kreatúráktól hemzsegő űrjármű helyett a BS egy titokzatos, genetikai kutatásokban élen járó laboratóriumban veszi kezdetét. Természetesen a program első felében lövése sincs a gamernek a történtek okáról s mikéntjéről: az épületet súlyos testi elváltozásokkal rendelkező, oszladozó hullák tarkítják, a jelek szerint a tetemek és a komplexum a II. világháború után adták át magukat az enyészetnek. A rothadó falakat az új évezred küszöbén újra birtokba vette egy ismeretlen csoport, akik ezúttal is szigorúan titkos és bizarr fejlesztésekbe vágtak bele. Misztikum, nyugtalanító lokációk és félelem a köbön - az alaphelyzetben minden benne van, amiért olyannyira szerettük a System Shock-ot.

A felfedezés ezúttal is belső nézetből folyik, a kaland során három "kaszt"-ból származó lényekbe botolhat majd a játékos - lények, melyek egykoron emberek voltak, mára azonban eltorzult korcsokká degradálódtak. A szkriptelés a múltté - oly sokszor hallottuk már ezt, ezúttal azonban az Irrational tesz is valamit a dologért. Az életünkre törő ellenfelek mindegyike egyéni motivációval rendelkezik, melyek illeszkednek életciklusukhoz és az ösztönük által diktált cselekedetekhez. Szigorú hierarchia uralkodik a három csoport között: a "droneok" napi rutinja a holttestek elvonszolása, felhalmozása táplálkozás céljából, a "predatorok" a kolónia populációjának csökkentésében jeleskednek, míg az ulrakemény bakák a komplexum védelmét látják el.

Az elmaradhatatlan implantátumok ezúttal is jelen lesznek, kissé átszabott formában, de továbbra is a darab gerinceként. A tetemekből, az idegen lényekből kinyert DNS testbe fecskendezésével speciális képességek szerezhetők meg - a művelet után fizikailag és mentálisan egyaránt fejlődik a karakter. Tovább bírja szuflával, a nyomáskülönbségekre kevésbé lesz érzékeny, vagy épp az izzasztó forróság/jéghideg ellen lesz rezisztens. Ez vitális a továbbjutáshoz és a túléléshez. Példával illusztrálva: adott egy terem, mely dugig van droneokkal. Mit tesz az ember? Előkapja a hátizsákjában tárolt megfelelő DNS szekvenciát, mely védelmet nyújt számára az eredetileg halálos hőfok ellen. A szobában lévő kapcsolóval maximumra állítja a fűtést, majd vígan átsétál a kijáratig, miközben a körülötte lévő organikus létformák egy jól sikerült BBQ parti végtermékévé avanzsálnak. Mondanom sem kell, a töménytelen felhasználható implant nem paszírozható be egyetlen táskába, így a legfontosabb elemek hordozásával és cserélgetésével lesz mód a hatékony küzdelemre. A szisztéma hasonlatos a népszerű Magic: The Gathering-hez. A limitált pakli és az ütőkártyák véges száma miatt a játékos kénytelen gondolkodni, a megfelelő időben kihasználni a speciális lapjait. A fő irányvonalat ezen DNS kódok a szituációhoz illeszkedő pakolgatása valamint igénybe vétele jelenti. Annak ellenére, hogy a System Shock sokrétű lehetőségeinek köszönhetően meglepően összetett akció-szerepjátáék hibrid, kaotikus interfésszel soha nem kellett megküzdeni a gamernek. Nem lesz ez másként a BioShock esetében sem, a képernyőt csak és kizárólag azon kijelzők koszolják majd be, amik elengedhetetlenül szükségesek - se több, se kevesebb.

A technokraták mellett a fegyvermániások is megtalálják a számításukat. Öt csoport eszközeivel gazdálkodhatunk, az arzenált pisztolyok, shotgunok és egyéb puskák alkotják. Kész végtermék felvétele helyett prototípusokkal kell machinálni. Az összetákolt váz gyakorlatilag használhatatlan, az alkotóelemek lecserélésével továbbfejleszett, vagy épp vadonat új eszköz varázsolható. A felvehető darabok egyéb készülékekbe is illeszthetők, így érdemes megfontolni minden egyes forrasztást, mivel a folyamat nem reverzibilis. Biológiai szkennerből így varázsolható fényképezőgéppel vagy épp kamerával felszerelt alkalmatosság, mellyel egy-egy idegent lencsevégre kapva annak minden titkára, gyenge pontjára fény deríthető.

Bár kevesen tudják, az első három dimenziós, belső nézetes lövölde a System Shock volt. A második epizód nem hozott forradalmi újításokat technikai téren, mintahogy a BioShock sem fog - erre nincs is szükség. A grafika itt valóban csak körítésül szolgál, a bombasztikus elemek mellett a vizuális megjelenítésnek csak a másodhegedűs szerepe jut. Ennek ellenére az Irrational nem volt rest az agyonmódosított, az új Tribes epizód alatt duruzsoló Unreal enginet műve alá varázsolni. A DirectX 9.0-ban rejlő minden képességet kihasználó motor erejét a fény-árnyék hatások és az élethű felületek megjelenítésében mutatja meg, mely a BS hangulatának megalapozásához létfontosságú.

#84 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 19:07

Idézet: spidey - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 16:42

Passz, nem játszottam csak a demoval, de az új textúrapackkal lehet hogy kipróbálom.

Azzal a 8mb-s cuccal?
Nem lehet valami nagy só  :)

#85 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 19:35

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 19:07

Azzal a 8mb-s cuccal?

ráférne egy rendes gyúrás az biztos, de nem kell annyira elszállni mint Tenebrae-nél...

(OFF Tenebrae Celeron900MHz +256MB ram, Gef2 MX400 32Mb - 640x480 4,1 fps ON)
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#86 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 19:40

Nem hát.
Bőven elég lenne normális, éles textúrák + javított fény és árnyék effektek.
Csak ha jól tudom ahoz újra kéne az egész pályát írni. Az engine korlátai miatt.  :(

#87 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 09. 19:52

Idézet: acu - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 19:35

(OFF Tenebrae Celeron900MHz +256MB ram, Gef2 MX400 32Mb - 640x480 4,1 fps ON)

hehe, anno próbáltam én is hasonló konfigon, hasonló eredményekkel  :D

#88 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 20:15

de gyerekek,miért nem a játék eredeti topicjában beszéltek a játékról? :think:
amit belinkeltem az első oldal tetején.... :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#89 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 20:21

Idézet

Úgy tűnik, van még remény, hogy a nagy hírű System Shock FPS-sorozatnak folytatása készül. A GameGossip információi szerint az Electronic Arts beadta a System Shock 3 név Amerikai Szabadalmi és Védjegy hivatal adatbázisába való felvételének kérelmét az intézményhez. A nevet egyszer már bejegyezték, most, illetve december 15-én csak meghosszabbították annak érvényességét. Ez egyelőre csak annyit jelent, hogy a kiadó-óriás tervei között lehet, hogy szerepel egy esetleges folytatás terve, és/vagy csupán meg kívánja előzni, hogy véletlenül egy másik vállalat kaparintsa meg a nevet. De azért küzdve küzdj, és bízva bízzál vazzeg! :)

info by gs

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2006. 01. 09. 20:21 -kor

#90 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 21:36

Esetleg valaki emlékszik még a System Shock 1. és 2. részekre? Talán krumplihámozás közben sóhajtgatnak egyesek, hogy "Soha nem lesz már oly hangulatos csoda, mint a Nagy Elődök valának." Looking Glass Studios és a THIEF ősmágikus angyalnevek mondanak valamit? Ugyanaz a kulcsember játszott szerepet az Irrational Games alapításában és a Freedom Force  játékok készítésében.  Ken Levine - nagymágusunk becses neve - megnyugtató hírekkel szolgált legutóbbi vele készült interjú során. A System Shock harmadik részének nyugodtan felfogható BioShock játék csapatát vezényli őrült ötleteivel és a sztori fabrikálásával. Lelkesítő hír, hogy miután a Take 2  kiadó felvásárolta őket, mint a pulykát piacon, a cyberpunk sci-fi játékon dolgozó legénység száma megkétszereződött.

Ez azt jelenti, hogy a hűtőből kétszer annyi kolbászt zabálnak ki a mihasznák naponta és legalább háromszor annyi sörösüveg repked ki az ablakon, mint eddig. Minimális esély arra is van, hogy a fejlesztés lendületesebben halad. Ken elmondta, hogy kábé a fejlesztés közepén tartanak és X360/PS3 konzolokra, valamint PC-kre célozták be a BioShockot. Az Irrational  betonbiztos minőségi garanciáját tekintve pompázatos Epertortával koronázott cyberpunk akciójátékra számíthatunk.

by: Hardwired
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#91 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 22:42

Akkor BioShock=SS3 hivatalosan is? :think:

Szerkesztette: Hasse 2006. 01. 14. 22:42 -kor

#92 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 23:04

Idézet: -=M@X[treme

=-,2006. jan. 9., hétfő - 18:07] Azzal a 8mb-s cuccal?

a rebirth ről beszéltek?
sztem sokat dobott rajta.
System Shock Rebirth
jó cuccok vannak még :
System Shock 2 Information Hub itt is.

Szerkesztette: Nate Dog [BAT] 2006. 01. 14. 23:11 -kor

"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"

#93 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 23:08

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 14:54

Az számít, hogy hogyan telepítem fel :think: medium-full-costume :confused:

nekem sajna ATI-n már nem ment ezzel sem.
A karakter generálás ok de utána megfagyott.

#94 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 23:15

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 22:42

http://www.sshock2.com/bioshock/

#95 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 11:01

Idézet: Nate Dog [BAT] - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 22:08

nekem sajna ATI-n már nem ment ezzel sem.
A karakter generálás ok de utána megfagyott.

:offtopic:
felraktam de most már odáig sem jutok el összevissza fagy. Olyan mintha ha a hang okozná.

#96 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 21:34

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 23:42

SZVSZ nem lesz SS3, soha. A 2. rész bukás volt - nem fogják folytatni. Ergo a topik teljesen felesleges...
BioShock lesz - hasonló game, más néven, hogy nem a bukás 2. részre gondoljon mindenki, szerintem.
(Csak anyagilag lett persze bukás...) NOLF 1-2 bukta után sem várható NOLF3, sajnos. :(

#97 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 21:35

Idézet: spidey - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 21:34

A 2. rész bukás volt

Pedig milyen jó volt az... :omg:

#98 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 22:46

Idézet: Nate Dog [BAT] - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 10:01

:offtopic:
felraktam de most már odáig sem jutok el összevissza fagy. Olyan mintha ha a hang okozná.

már megy, info a topicjában...

#99 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 01:54

Idézet: spidey - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 21:34

SZVSZ nem lesz SS3, soha.

Remélem, nem neked lesz igazad. Nem tudom volt-e már (ha igen, sorry), de az EA hivatalosan is bejegyeztette a www.systemshock3.com címet. Még tavaly, ha minden igaz. Talán egy kis remény...

Bioshock meg csak 2007-ben jön.  :(  De akkor talán nagyon jó lesz.  :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#100 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 13:20

Idézet: Necros - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 0:54

Remélem, nem neked lesz igazad. ...

ÁMEN :respect:

Téma megosztása:

• (7 Oldal)