HWSW Informatikai Kerekasztal: Játékmagazinok + játékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Játékmagazinok + játékok vélemények, jó viták

#181 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:29

No, látom be kell avatkozzak. :D

Először is a Jedi Knight2:Jedi Outcast nem épp történelemcsináló, mert előtte már a Dark Forces ott volt, ha már az SW univerzumnál tartunk. Sőt, az Outcast sz@r volt, irdatlan terek hülye küldetések, unalmas játékmenet. Jedi Academy egy-két fokkal jobb volt.

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a DirectX8 előtt is volt élet, s a Duke Nukem, vagy a Heretic éppoly élvezetes fps volt anno, mint most bármi más, ráadásként ezek és kortársaik voltal az fps-nek, mint műfajnak az "alapító" gyöngyszemei.

Természetesen nagyon sok játékkal én sem játszottam, van, amelyről még csak nem is olvastam, nem is hallottam.

A HL éppenséggel jó kis akció fps-volt, az utódja - leszámítva a grafikai megoldásokat - a nyomába sem érhet. A HL2 középrésze már-már idegesítően unalmas és egyhangú volt, cserébe az első és az utolsó harmada nem volt rossz, de az egészből csak az az átvezető video maradt meg bennem, mikor az a bigyó bevisz a Citadella belsejébe, illetve amikor valami híd szerkezetén irdatlan magasan kellett bohóckodni.

A F.E.A.R. nekem határozottan bejött, azt nyújtota, mint amire számítottam. Helyesebben annál kicsit többet, mert dícséretes a game optimalizáltsága, közepesen szar gépen is lehetett játszani vele.Semmi agyalmány, semmi trükkös megoldandó rejtélyek, instant action. Jó volt, na.

A Doom-okról nem tudok nagyon nyilatkozni, egyik sem ért meg 10 percnél többet a gépemen, nevetségesen gagyi mindegyik, én egy vasat sem adtam volna a fejlesztésére/kiadására.

Teljesen nem olvastam a topicot végig, de azért megemlítenék még néhány alkotást, amely szerintem sokat tett hozzá az fps műfaj fejlődéséhez.

Max Payne: Azt hiszem ebben a játékban volt először a bullet time effekt. Ezt leszámítva is jó játék volt, sok aprólékosan kidolgozott momentummal. Pl a metró aluljáróban tűzpárbaj, ha mellé trafáltál, az ellen körül egyenként estek le a csempék a falról. Az a ritka eset történt amúgy, hogy a második rész is jól sikerült.

Aztán ott volt a MoH:AA, a maga nemében - azaz a háborús fps-ekben - korszakalkotó game volt, feltételezem hogy akkor is ekkora siker lett volna, ha nem lett volna benne a partraszállásos rész a Saving Private Ryan c. film alapján. Szomorú, hogy miután a küldetéslemezekkel lehúzták a rajongókat, volt pofájuk egy MOH:PA-t kiadni.

Hát most kb ennyi jutott eszembe, a NOLF1-et már említettem feljebb, ha még valami beugrik, majd közlöm... :D

#182 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 14:47

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 15:29

No, látom be kell avatkozzak. :D

Először is a Jedi Knight2:Jedi Outcast nem épp történelemcsináló, mert előtte már a Dark Forces ott volt, ha már az SW univerzumnál tartunk. Sőt, az Outcast sz@r volt, irdatlan terek hülye küldetések, unalmas játékmenet. Jedi Academy egy-két fokkal jobb volt.

Hmmm itt most kavar van :)
Volt ugye a Dark Forces nevű FPS, ami elég gyengécske volt, de legalább SW univerzumban lehetett tolni.
Aztán volt a Jedi Knight sorozat, amelynek első része nehezítés képpen Dark Forces2: The Jedi Knight néven masírozott be. Utána volt a Jedi Knight2: Jedi Outcast, vagy végül a Jedi Knight3: Jedy Academy.

És ahogy látom én kavartam össze :omg:

Szóval én a Jedi Knight 1-re (aka. Dark Forces2) gondoltam  :) (és eddig fel se tűnt senkinek?  :p  )

Szerkesztette: Cadaver 2006. 06. 13. 14:47 -kor

Faster! Harder! Cadaver!

#183 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 11:21

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 21:59

"A Doom legendája 1-2" c. könyv érdekelne, ha valaki megválna tőle.
Valamelyik PC Guruval adták ki őket.

Nekem van. Bp-i vagyok. Viszont csak júliusban megyek haza legközelebb.

Izé, hogy érthető legyen. A könyv nem Bp-n van, és júliusban megyek haza, hogy el tudjam hozni.

Szerkesztette: A.J. Crowley 2006. 06. 14. 11:24 -kor

"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#184 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 09:19

Idézet

Megérkezett a Microsoft válasza a PhysX-re!!!

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, a Microsoft olyan szoftverfejlesztőket keres, akik a Direct Physics nevezetű csapat tagjai lennének. Feladatuk a Direct3D csapattal szorosan összedolgozva az lesz, hogy kitalálják és lefejlesszenek fizikai szimulációkat és ütközési algoritmusokat, melyeket a GPU, vagyis a grafikuskártyánk processzora tud majd hasznosítani.

Ez igazából nem meglepő lépés, sőt, talán ez tűnik a legjobbnak is. Az AGEIA PhysX kártya ugyabár plusz pénz. Az ATI megoldása szintén elég elérhetetlen, lévén az ő fizikai számításukhoz három kártyát kell a gépbe pakolni. A Microsoft lépése nagyon jó, hiszen így a Physics segédlet nemcsak, hogy ingyenes lenne, de még grafikuskártya márka és platform független is - nyilván azért az egykori VGA-nak ismernie kell minimum a DirectX 9-et, de nem lepődnék meg, ha a DX10-et, vagy esetleg a DX11-et is!

:smoker:
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#185 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 10:08

Idézet: Necros - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 10:19

:smoker:

Ha most kezdenek neki a toborzásnak, akkor ez még egy "picit" odébb van.
Faster! Harder! Cadaver!

#186 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 11:44

Idézet

Mit szólnátok ahhoz, ha lenne egy külön "Játékhírek" vagy hasonló című topik a Gameware-ben? Ide lehetne azokat a híreket betenni, amelyek nem kapcsolódnak külön egy játékhoz, nem lehet betenni egy topikba. Tehát olyan hír, mint például ez. De ide lehetne betenni játékbejelentéseket is. Vagy fejlesztők, kiadók, designerek, a játékok körül forgolódó emberek interjúit. Ha erre nincs szükség szerintetek, akkor marad erre az a topik, amelybe a fenti hírt is betettem.

Gondolatokat ide várom. :)
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#187 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 17:46

Idézet: Necros - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 12:44

Gondolatokat ide várom. :)

szerintem nyugodtan elférnek itt a máshova nem tartozó hírek.
bár egyeseknek elég minden nap fellapozni a hardwiredet, kielégítő az is.  :o
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#188 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 17:59

Idézet: acu - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 18:46

szerintem nyugodtan elférnek itt a máshova nem tartozó hírek.

De többen nem nézegetik a HW-t vagy GS-t vagy hasonlót. :)

Akkor maradnak itt a "vegyes" hírek.  :)

#189 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 20:01

Idézet: acu - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 18:46

:o Megeresztünk lazán, csuklóból egy beszólást :Đ
Faster! Harder! Cadaver!

#190 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 20:02

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 20:01

:o Megeresztünk lazán, csuklóból egy beszólást :Đ

merev-könyök laza-csukló? Kép  :Đ  :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#191 Felhasználó inaktív   J4SON 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 20:42

:p  :D
inni Fanta élni Bamboocha

#192 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 00:00

A HL2: EP1 topikban megint előkerült a téma.

Már régebben, mondtam, írok pár sort a Deus Ex-ről. Ezt úgy ahogy volt, el is felejtettem. :D De ami késik, nem múlik. Szóval:

Mi teszi a Deus Ex-et minden idők egyik legjobb játékává? Nos, aki nem játszott vele, annak nehéz elmagyarázni. Kezdjük a technikai oldallal.
A grafika nem a legszebb, de a kor színvonalához képest jó. A tükröződések a Versalife cég padlóján ma is nagyon tetszenek. Az Unreal engine egy módosított változatát használja, ami lehetőséget adott ennek a sci-fi, cyberpunk világnak a megalkotására. A grafika viszont nem merül ki pusztán az engine képességeiben. A design is nagyon fontos, sőt még fontosabb, mint maga a technológia. Design terén pedig a legkiválóbbak között a helye a játéknak. A pályák nagyon "élnek". Gondosan meg vannak tervezve, tele van tágyakkal, amelyeket felemelhetünk, mozgathatunk, összetörhetünk. Olyan érzésed van, mikor mondjuk a New York-i bárban vagy, mintha ez a valóságban is létezhetne vagy például Hong Kong utcái, sikátorai, mind úgy van elkészítve, hogy a lehető legnagyobb beleélést biztosítsa.
A hangok és zenék szintén nagyon fontos alapkövei egy játéknak. A zenék fantasztikusak, mind a mai napig szívesen hallgatom őket. A hangeffektek nagyon a helyükön vannak, csak elvétve hallani gyengébben sikerült hangot. A szinkron előtt szintén megemelem a kalapomat, hiszen ez a játék egyik erőssége. Szrintem a teljes beleéléshez szükséges az, hogy a főszereplőnek legyen hangja, ne egy néma leventével kelljen játszani. Nos itt JC-nek nagyon jó a hangja. De a többi szereplő is kiemelkedő teljesítményt nyújt.
Irányítás. Nos, erről sokat nem lehet mondani, aki játszott már FPS-sel, annak egyszerű lesz. A kiegészítő gombok, amelyek a játék RPG volta miatt kellenek, konfigurálhatóak ízlés szerint.
A technikai dolgok csak a játék nagyszerűségének egyik részét képezik. Az egész lelke a történet. Az alaphelyzet egyszerűnek tűnik. Titkos ügynök vagy, a cég elárul, mentsd a bőröd, derítsd ki, mi folyik itt. De ez csak a történet egyik része. Bővebben nem mennék bele a sztori boncolgatásába, mert aki még nem játszott vele vagy csak 1-2x vitte végig, azok elől nagy poénokat is lelőhetnék. Legyen elég annyi, hogy ennél mélyebb a történet és konfliktusokkal dúsított. Morális döntések is vannak benne, nem egyszer. A történet mellett sok kis apróságot is megismerhetünk, felfedezhetünk. Érdemes elolvasgatni az újságokat, könyveket. Nem kell meglepődni, ha például Shakespeare-től találunk részleteket. :) A játék ugyebár nem csupán FPS, hanem RPG is. Én inkább nevezném szerepjátéknak, mint FPS-nek. Persze, lehet lövöldözve is végigvinni, minden adott hozzá. De akkor tapasztalhatjuk meg minden ízét, ha szerepjátékként játszuk végig. A már előbb említett morális dolgok is ekkor jönnek elő. Itt nem kapunk értékelést arról, hogy a jó vagy a rossz oldal felé tartunk-e, nekünk kell eldönteni, amit cselekszünk hová tartozik. Karakterünk fejlődik, lehet fejleszteni képességeinket, de szerintem nem csak ettől RPG egy RPG. Ez a játékostól is nagyban függ, hiszen az Arx Fatalist is végig lehet vinni hack&slash-ként. Aki ismeri a valódi, papír alapú szerepjátékokat, tudja mi az igazi szerepjáték. A DX-ben lehetőség van erre. Minden döntés a miénk, minden felelősség a miénk. Nekünk kell eldönteni, megöljük-e az ellenfeleket vagy életben hagyjuk őket.

Számomra nem sok játék nyújt olyan mélységű tartalmat, mint a DX. Az aláírásomban is szereplő Thief, Undying, AoE játékokat is nagyra tartom, de a legkiemelkedőbb talán a Deus Ex.

Napjaink játékai arra mennek rá, hogy vizuálisan lenyűgözzenek. Mire felocsúdna a többség, addigra vége is a játéknak. A gyönyörű grafika, a fizika egyre mélyebb kihasználása, látványos ötletek beépítése jó dolog, de ennél képesek többre is a fejlesztők. Nem hiszem el, hogy csak pl. a Prey-ben látható gravitációs trükköket tudják felmutatni, vagy a HL2 fizikai puzzle-jeit. Ezek mókásak, de csak ideig-óráig. Igazi fejlődést nem mutat a játékok többsége. A Spore-t sem sorolnám ide. Ebben ugyanis csak annyi a nagy durranás, hogy hosszabb időn át tudjuk irányítani a "népünket". A Fable-ben volt fantázia, de nem aknázták ki a lehetőségeket. A következő ígéretes játék szerintem a Bioshock. De tartok tőle, az sem hozza el a várt áttörést. Ahogy Warren Spector is mondta, next-gen játék nem attól lesz az, mert nyálcsorgató a grafikája, hanem azért, mert játékmenetben lép egy új fokra. Amit meg kellene valósítani, az a lehető legteljesebb interakció a környezettel, fejletteb AI, ami nem csak 1-2 előre leprogramozott dologra képes (a Radiant AI egy jó lépés e felé), összetetteb feladatok, amit a játékos kreatívan oldhat meg, ne csak puzzle-k legyenek. De a kiadók jelenlegi felfogását nézve, erre nem sok az esély...

Idézet: jesusKing

Node a tálalás, az a nem mindegy. És ez az ami a HL-t magasan a többi FPS shooter fölé helyezte. A beretvaélig finomitott játékmenet, a tökéletes váltások és az egyedi atmoszféra. Vissza kéne csak emlékezni az első részre: a játék legemlékezetesebb momentumai rögtön az elején történtek, a robbanást követően - az órákig egy szem feszitővassal futkározást aligha nevezhetnénk shooter-nek; mégis a játék leghangulatosabb része volt. Egy tipikus shootert mondjuk Quake-nek hivnak. Ez a különbség.

A játékmenet nem sokkal több, mint a többi FPS-é. Órákig feszítővassal rohangálni? :D Nem sokkal az eleje után kapunk pisztolyt, ;)

#193 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 02:00

Idézet: Necros - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 1:00

Szrintem a teljes beleéléshez szükséges az, hogy a főszereplőnek legyen hangja, ne egy néma leventével kelljen játszani.

nem bírod megérteni...
Gordonka pl. nem látszik még a tükörben sem, (pedig már Duke barátunk is tudta ezt a featuret.) ez az alapkoncepció. ezért nincs átvezető átvezető animáció, ezért nincs hangja. ez egy gamefeature, amit meg kellene értened a nehéz fejeddel.
számmora meg az furcsa pl Prey-ben is, hogy dumál a csávó, beszólogat, pedig tudom hogy én irányítom a srácot és nem nyomtam meg semmilyen kibaszott billentyűt hogy ő pofázzon. (de elfogadom, jó poénos  :D )

Ahoz hogy beleéld magad a játéba pedig kell egyfajta nyitottság a játékos részéről. ha úgy ülsz le egyből  hogy "háde nincs hangja", meg "mérnem rpg?", akkor ne  csodálkozz hogy nem fog bejönni.
bármelyik történetorientált játék (tehát pl. nem multi fps, sport és autoversenyek, de fps és rpg-k igen, etc) önmagában semmi, max pár % érdemel. a játék értéke, hangulata magában az emberben alakul ki. természetesen minden ember és minden játék más-más, de nem árt "new game" előtt elgondolkodni, hogy reálisan mit akar nyújtani a játék és mit szeretnénk mi. mert hiába töltöd be a Serious Sam-et, nem fogod tudni szétdumálni a szörnyellák fejét. (természetesen ez sarkított példa)

Idézet

A Fable-ben volt fantázia, de nem aknázták ki a lehetőségeket.
nem foghattam fel mindent, valami ugrándozós hack&slash volt cső alaku pályákkal (tipikusan amerikai game). érdekes volt hogy öregedett a srác, meg a családot is belekeverték. egyébb nem igen jött át nekem. mi volt a fantázia? :confused:

Idézet

Ahogy Warren Spector is mondta, next-gen játék nem attól lesz az, mert nyálcsorgató a grafikája, hanem azért, mert játékmenetben lép egy új fokra.
utóbbi évek állandó marketing dumája a "next-gen".
semmi egyébb, játékok változnak, megujulnak, de semmi egetrengető. BÁRMI lehet nextgen amit te annak képzelsz.
esetleg az újabb technikai csodák (eyetoy, Wii-mote) valamiféle fejlődés, de ez mindössze technika. a játék ettől még nem lesz nextgen.

#194 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 24. 14:10

Jobb híján ide tolom: [ The 50 worst video game names of all time ]
Olyan gyöngyszemekkel mint: Twin Eagle: Revenge Joe's Brother, Princess Tomato in Salad Kingdom, Eggs of Steel: Charlie's Eggcellent Adventure
:lol:

Szerkesztette: Cadaver 2006. 06. 24. 14:11 -kor

Faster! Harder! Cadaver!

#195 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 14:39

Princess Tomato in Salad Kingdom...ez mindent visz...fordítsátok csak le magyarra, megtudjátok miért :nevet:

Paradicsom Hercegnő a Saláta Királyságban :nevet: :pokeas:  :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#196 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 17:27

Idézet: acu - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 3:00

nem bírod megérteni...

Pontosan értem. ;) De attól nem kell egyet is értenem ezzel a felfogással. :)

Idézet

Ahoz hogy beleéld magad a játéba pedig kell egyfajta nyitottság a játékos részéről. ha úgy ülsz le egyből  hogy "háde nincs hangja", meg "mérnem rpg?", akkor ne  csodálkozz hogy nem fog bejönni. ...

Félreértesz, nem ilyen felfogással ugrok neki egy játéknak. Én is imádom a FEAR-t, pedig arra sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy tartalmas. Viszont a maga kategóriájában ("szimpla" lövöldözés), szinte verhetetlen. :smoker: De. Nem csak ilyen játékokra van szükség. Az a bajom, hogy csak néhány évente jön ki 1-2 olyan játék, ami igazán tartalmas, összetett, nem csak egy egyszerű akció vagy kaland vagy hasonló.

Idézet

érdekes volt hogy öregedett a srác, meg a családot is belekeverték. egyébb nem igen jött át nekem. mi volt a fantázia? :confused:

Nem a végleges verzióra mondtam. Még az indulásnál sok mindent ígértek, amit ha mindet betartják, akkor nálam talán az elsőszámú játék lehetett volna. Csak aztán végül maradt egy "egyszerű" RPG, 1-2 érdekes plusszal. :(

Idézet

utóbbi évek állandó marketing dumája a "next-gen".

És épp ez idegesít. Mindenre rásütik, hogy ez next-gen, pedig csak a grafikája olyan, hogy ha meglátom 2 litert nyáladzok hirtelen. :Đ Majd ha mindaz teljesül, amit WS szeretne elérni, akkor lehet next-gen játékot emegetni, addig csak next-gen grafikát.

#197 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 19:39

Idézet

[DEMO] Wrestling Spirit 2
Megérkezett a Wrestling Spirit 2 demója. A Grey Dog Software sportszimulátoráról nem hallottunk még túl sokat, így minden bizonnyal sokan nem is ismerik. Birkózásról van szó, a programban pedig managerként műküdünk. A 100 megás kipróbálható verzió valójában a teljes program, azonban vagy egyhónapos időkorláttal játszhatunk, vagy pedig a szezon 25%-át teljesíthetjük. További infóért és letöltésért ide katt.

#198 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 19:40

Ha már játékok:
Gondoltam, hogy mi után újra elolvasom a könyvet, játszani kéne egy jó kis Dünés játékkal, így most olyat keresek.
Egy régi Westwoodos játék, az Emperor: Battle for Dune merült fel bennem. Ez jó, vagy van jobb is? (Dune 2 megvan, végig toltam már párszor, most valami modernebbet keresek.)
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#199 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 19:54

szerintem nyugodtan nekieshetsz. nem tökéletes, de sokáig el lehet vele lenni.  :up:
az FMV átvezető videók meg több mint érdekesek  :Đ  :D

#200 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 10:32

itt van egy fasza összeállítás 1984-és 2004-közti horror-játékokból  :)

katt

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.