HWSW Informatikai Kerekasztal: 72CM-ES TELEVÍZIÓ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

72CM-ES TELEVÍZIÓ

#41 Felhasználó inaktív   Kartera 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:12

Bocs Shadowman007-et összekevertem veled, mert ő érdeklődött a tv után korábban.

K.

#42 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 19. 18:27

Idézet: Kartera - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 16:12

Bocs Shadowman007-et összekevertem veled, mert ő érdeklődött a tv után korábban.

K.

Egyébként a kérdésed nem is volt alaptalan, mert én is szeretnék még ebben az évben tv készüléket vásárolni, de még nem tudtam eldönteni, hogy melyik legyen.  :think:

#43 Felhasználó inaktív   Kartera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 08:32

Cilinder!

Én is hónapokig gondolkodtam azon melyik márka, melyik tagját vegyem meg. Nem vagyok "márkabuzi", de az már a kezdeteknél kiderült, hogy a Sony-Panasonic-Samsung hármas lesz az, amelyek közül végül vásárolni fogok.Persze nézegettem plazma és lcd tv-ket is, de áruk elriasztott, talán majd 5 év múlva.
Szóval crt maradt, azon belül 100hz. Nekem a 16:9 nem volt jó, mivel sokat nézek tv műsorokat is és a 16:9-nél a kép nyújtva van, ami nekem zavaró lett volna.
Úgyhogy megnéztem az előbbi 3-as legdrágább crt, 100hz, 72 cm-es, 4:3 készülékeit és kimagaslóan lejobb képe a Panasonicnak volt. Hát ezért vettem meg a Panasonic TX-29PX15P.

Üdv.Kartera

#44 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 09:51

Idézet: Kartera - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 8:32

...

Sajnos vagy szerencsére nekem még van bőven időm a döntésre, mivel a vásárlás év vége felé lesz majd aktuális, ráadásul mindjárt két készüléket kell vennem.
Ha még majd akkor is él a téma, meg fogom írni, hogy milyet vettem és hogyan vált be.

#45 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 10:24

Idézet: Cilinder - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 9:51

Sajnos vagy szerencsére nekem még van bőven időm a döntésre, mivel a vásárlás év vége felé lesz majd aktuális

akkor inkább sajnos: a CRT-kel kezdenek leállni, LCD-k gagyik, a plazmák ára csökkent ugyan, de még mindig elég magas
16:9-es, CRT-s TV-ből már csak az alsókategória maradt, év végére gondolom tovább romlik a helyzet (bár a plazmák ára sokat eshet)

#46 Felhasználó inaktív   Kartera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 11:39

Nehéz megmondani év végére mi lesz, de szerintem  a plazmák ára ebben az évben biztos marad, az lcd talán olcsóbb lesz.
Nekem azt mondták a Panasonic és Sony szalonban is, hogy teljesen leállnak az év második felében a crt-vel, azaz ha te 2006.karácsonykor ilyen márkájú crt-t veszel az már nem új típus lesz, hanem a ma is kapható modellek kifutó darabjai 10-20%-kal olcsóbban.

K.

#47 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 11:57

sajnos már most nemigen kapsz tisztességes 16:9 modellt: LCD-vel és plazmával vannak tele a boltok

#48 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 12:14

Idézet: Kartera - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 9:32

Nekem a 16:9 nem volt jó, mivel sokat nézek tv műsorokat is és a 16:9-nél a kép nyújtva van, ami nekem zavaró lett volna.

Azért nem gondolod komolyan, hogy csak nyújtva lehet rajta TV-t nézni? Csak a boltokban a b@rom eladók így állítják be, hogy lássa a paraszt, hogy milyen állat szélesvásznúúúúúú...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#49 Felhasználó inaktív   Kartera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 12:52

Kedves EV6!

Örülök, hogy burkoltan ugyan, de a parasztok táborába soroltál, mert így megkérdezhetem tőled, hogyan lehet 16:9-en tv műsort nézni úgy, hogy ne legyen gyújtott a kép, ne legyen fekete csík a képernyőn és ne romoljon a kép mínősege az esetleges zoomok miatt.

K.

#50 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 13:02

Idézet: Kartera - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 13:52

Kedves EV6!

Örülök, hogy burkoltan ugyan, de a parasztok táborába soroltál, mert így megkérdezhetem tőled, hogyan lehet 16:9-en tv műsort nézni úgy, hogy ne legyen gyújtott a kép, ne legyen fekete csík a képernyőn és ne romoljon a kép mínősege az esetleges zoomok miatt.

K.

Ezekkel a feltételekkel sehogy. Fekete csík marad.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#51 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 13:07

az egész attól függ, mire használod: ha elsősorban TV-re, és csak nagyon ritkán nézel DVD-t, akkor valóban jobb választás egy 4:3-as TV

de amilyen műsorok vannak manapság - hát nem sok értelme a TV-zésnek...
ha pedig a DVD van előtérben, már nem kérdés, h a 16:9 a nyerő

a legtöbbnek van olyan módja, ami nem bután nyújtja az egész képet, hanem a szélek felé egyre erősebben, így a közepe gyakorlatilag torzítatlan marad
de ha nagyon fontos a teljes kép torzítatlansága, hát mindegyiken szorítható fekete keretek közé a kép - legföljebb mintha kisebb 4:3-as TV-d lenne
(de ismét ld első mondat, minden a fölhasználáson múlik)

#52 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 16:01

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 13:07

...

Igen, én sem tudok dönteni, pedig tv műsort már alig nézek, dvd-t egyre inkább.  :confused:

#53 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 16:41

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 14:07

az egész attól függ, mire használod: ha elsősorban TV-re, és csak nagyon ritkán nézel DVD-t, akkor valóban jobb választás egy 4:3-as TV

de amilyen műsorok vannak manapság - hát nem sok értelme a TV-zésnek...
ha pedig a DVD van előtérben, már nem kérdés, h a 16:9 a nyerő

a legtöbbnek van olyan módja, ami nem bután nyújtja az egész képet, hanem a szélek felé egyre erősebben, így a közepe gyakorlatilag torzítatlan marad
de ha nagyon fontos a teljes kép torzítatlansága, hát mindegyiken szorítható fekete keretek közé a kép - legföljebb mintha kisebb 4:3-as TV-d lenne
(de ismét ld első mondat, minden a fölhasználáson múlik)

Ez így van, de azt mondom, 4:3-as TV-t az vegyen, aki max. havonta 1 DVD-t néz. Jó tudni, hogy a DVD-k 95%-a (legalábbis az elmúlt 2-3 év mozifilmjeinek DVD változata) nem is 16:9 oldalaránnyal dolgozik, hanem 2.35:1-el (ez kb. 21:9), vagyis a 16:9-es TV-n is fekete sávot hagy alul-felül. Ugyanezt 4:3-as képernyőn nézve gyakorlatilag a kép össz felületének a fele fekete marad és középen látszik egy színes sorminta, az a film :) Ma már a belépőszintű és nem is rossz, 82 cm-es, 16:9-es TV-k 100-120k között mennek, ami szerintem aprópénz az 1-2 évvel ezelőtti árakhoz képest. Ezeket 4:3 módban használva az oldalsó sávokkal együtt is 70 centi körüli képméret marad, híradót nézni elég.

#54 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 20:32

pontosan, én is ugyanilyen megfontolásból cserélném majd le a 4:3-as TV-t: egy 2.35-ös film egérmozivá szelidül...

a gond az, h az említett 100-120k környékén már véget is ér a kínálat, onnan egy nagy lyuk után előbb az LCD-k, majd a plazmák jönnek
már most hanyagolják a gyártók a CRT-ket

bízom a plazmák további árcsökkenésében, mert sokkal szimpatikusabbak, mint az LCD
és inkább gyűjtök tovább, mint egy nem túl kielégítő megoldást választani olcsóbban

#55 Felhasználó inaktív   Kartera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:05

16:9-et venni butaság! Nem mondja nekem senki, hogy többet DVD-zik, mint tévézik. Például:hírműsorok, vetélkedők,az összes sportműsor stb.mind-mind 4:3-on szuper.

16:9 ugyan már....

K.

#56 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 20:17

ez hogy tetszene: "ne mondja nekem senki, h igénytelen vetélkedőket, semmitmondó hírműsorokat néz"?
különbözőek vagyunk - így bizony, szinte egyáltalán nem szoktam TV-zni
a hírek pl sokkal hamarabb, részletesebben levadászhatóak a netről

egyébként pedig úgy írod mindezt, mintha a 16:9-es készülékek alkalmatlanok lennének 4:3-as műsorokra - pedig nem!
a szélek felé erősödő nagyítás egyáltalán sem nézhetetlen!
ráadásul pont a színvonalas csatornákon szoktak lenni "16:9 kompatibilis" műsorok, így nyugodtan lehet  belezoomolni is

#57 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 20:24

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 20:17

...

Lehet egy kérdésem?

Van nekem egy 16:9 képarányú notebook-om, és ott a 4:3 képarányú videokat úgy játsza le, hogy a kép bal és jobb oldalán két fekete csík látható. Ez így van egy 16:9 képarányú tv-n is?

#58 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 20:56

ez az egyik lehetőség
a másik az, amikor vízszintesen széthúzza a képet (szerintem egyáltalán nem vészes, a szélekre ritkán kerül olyan dolog, aminek zavaró lenne a megnyúlása),
a harmadik pedig a belezoomolás: ilyenkor arányos nagyítás történik, ami persze a kép alját és tetejét levágja. Pl BBC Prime-on vagy ismeretterjesztő csatornákon gyakran látni olyan műsorokat, ahol alul-fölül fekete sávot hagynak pont azért, mert nagyon elterjedt a 16:9 képarány

#59 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:00

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 20:56

...

na, ez megnyugtató, mert a nyújtás, vagy vágás zavart volna , ez azonban nem, és mivel lassan az egy heti DVD nézésem több, mint a tv nézésem, így a 16:9 számomra a jó választás.
Ezt néztem ki:
JVC AV-32H5

#60 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 08:14

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 20:56

gyakran látni olyan műsorokat, ahol alul-fölül fekete sávot hagynak pont azért, mert nagyon elterjedt a 16:9 képarány

Nem ezért. Pusztán annyi az oka, hogy manapság divat a letterbox eljárás.
Ott ahol 16:9 arányra szánnak műsort eleve 16:9-ben sugároznak és így a 16:9 TV-n normál kép lesz míg a 4:3-as készüléken letterboxolt lesz (feltéve, hogy a készülék képes érzékelni a 16:9-es jelet). Pontosabban nem igazi letterbox lesz csak összenyomja a képet (az igazi letterbox az amikor a 16:9 kép függőlegesen és vízszintesen is kicsinyítésre kerül azaz ne lesz levágva a kép bal és jobb széle hanem kicsinyítéssel bekerül az aktív képterültre /a DVD lejátszó készülékek ezt teszik ha a megjelenítő beállításuk 4:3-ra van állítva/)

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 24. 08:24 -kor

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó