Idézet: Racecam - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 22:46
De azt azért magyarázd el nekem, hogy mi szükséged van nagyobb frissítésre? :confused:
A másik dolog a nem natív felbontás megjelenítése, natív ablakban, ha jól értettem a szavaid. Ha ez a problémád, akkor azt néhány hozzászólással ezelőtt tárgyaltuk ki, olvass vissza.
Oké, végülis beérem én 75Hz-cel, ahogy utánaszámoltam így idegileg, a 12ms-es válaszidőbe már ippeg nem is fér bele a 85. Az nvidióta drivernek be lehet állítani, hogy a helyes aspect megtartásával skálázzon, erről valóban volt szó korábban, de én itt a monitor önjáró akciójáról beszélek. Nálam az van, hogy 85Hz-re állított frissítésnél a monitor észreveszi a felbontásról, hogy az nem az ő natívja, viszont a VESA szabvány része, ezért összehúzza kicsit a szemeit, hogy ne legyen nyúlt a kép, és erről a videokályha nem is tud. Viszont visszaveszi magát 60Hz-re, aminek a vége az lesz, hogy az aspect jó lesz ugyan, de megintcsak 60 a frissítés.
Ha az nvidia drivert tekergetem, az meg vmi driverbeli korlátozás vagy bug miatt szintén csak 60-at présel ki magából, ha jó aspectre skálázást állítok be.
Tudsz követni?

Na.
Szóval nekem az kellene, hogy jó aspect-em legyen, de ne 60 képkoczkával másodpercenként, hanem 75tel.
Azért kell ekkora frissítés, mert az fps-játékokban számít. Konkrétan a régi qw kincstári 72 fps-e fölé kell mennem, a 75 már jó ehhez, a 60 még nem.