HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 25. 23:15

Idézet: [sabee] - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 16:35

2?? nem 4??  :think:  :think:

2!! nem 4!! ;)  ;)

#1422 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 23:30

Idézet: topeti - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 10:58

Sziasztok

Fontolgattuk ( most már a párommal :D ) a TFT vásárlást, és arra jutottunk,
hogy a Samsung 970P az tetszik mindkettőnknek, de a gombok hiánya... :(
...

Sziasztok!

Olvasgattam a topik pár utóbbi oldalát. A hozzászólásokból a Samsung 770P monitort szűrtem le magamnak, hogy az jó lenne. Kizárólag irodai alkalmazásokra, netezésre használnám, tehát sem TV-zésre, sem filmnézésre, sem komoly grafikai munkára, sem játékra nem kellene. A nagy kontraszt és a 8 bit felbontás tetszik.

Három kérdésem lenne:
1) Mi az hogy nincsenek rajta gombok? Akkor hogyan lehet a beállításokat elvégezni, kikapcsolni, bekapcsolni?

2) A Samsung katalógus azt írja, hogy csak DVI-I csatlakozója van. Ez azt jelenti, hogy az analóg is ezen keresztül menne? Nekem jó lenne D-SUB ÉS DVI is, mivel két gépet használok, és hozzájuk egyetlen monitort, tehát egyikről a másikra szoktam kapcsolgatni.

3) Egy általánosabb kérdés: nekem a lényeg, hogy a szememet kíméljem, mert így is egész nap a monitort bámulom. Nem nagyon érdekel más feature. Ehhez melyik panel típus a legjobb, vagy van-e más olyan jellemző, amit figyelni kell ahhoz, hogy az ember szeme ne folyjon ki.

Köszönettel:
batagy
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1423 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 23:37

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 10:37

Esetleg leveszed?  :confused:

Egyébként ha mozizni szeretnél, akkor nagyon jól jön az a + fényerő....

És ha leveszem a színek megmaradnak? A fehérből nem lesz szürke? Az összes presetem max fényerőn van, csak a kontrasztot, gammát és a színhőmérsékletet állítom.

#1424 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 07:21

Idézet: batagy - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 0:30

Sziasztok!

Olvasgattam a topik pár utóbbi oldalát. A hozzászólásokból a Samsung 770P monitort szűrtem le magamnak, hogy az jó lenne. Kizárólag irodai alkalmazásokra, netezésre használnám, tehát sem TV-zésre, sem filmnézésre, sem komoly grafikai munkára, sem játékra nem kellene. A nagy kontraszt és a 8 bit felbontás tetszik.

Elég jó monitor, de ha csak erre használnád, kb 30k-t megspórolhatsz. Sztem TN panelesek ugyanennyire kímélik a szemet ;) Kicsit gyengébb minőségű kép, denetezés alkalmával észre sem fogod venni. PIVOT meg kimondottan előnyös lenne számodra.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1425 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 07:35

Idézet: batagy - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 0:30

Három kérdésem lenne:
1) Mi az hogy nincsenek rajta gombok? Akkor hogyan lehet a beállításokat elvégezni, kikapcsolni, bekapcsolni?

2) A Samsung katalógus azt írja, hogy csak DVI-I csatlakozója van. Ez azt jelenti, hogy az analóg is ezen keresztül menne? Nekem jó lenne D-SUB ÉS DVI is, mivel két gépet használok, és hozzájuk egyetlen monitort, tehát egyikről a másikra szoktam kapcsolgatni.

3) Egy általánosabb kérdés: nekem a lényeg, hogy a szememet kíméljem, mert így is egész nap a monitort bámulom. Nem nagyon érdekel más feature. Ehhez melyik panel típus a legjobb, vagy van-e más olyan jellemző, amit figyelni kell ahhoz, hogy az ember szeme ne folyjon ki.

1./ Ki-bekapcsoló gomb van rajta, beállítások szofverből.

2./ DVI-I, azt jelenti, hogy analóg is és digitális is, de egyszerre csak egy. Kénytelen leszel venni egy elosztót.

3./ Szemkímélésre mindegyik típusú panel megfelelő.

#1426 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 07:41

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 0:37

És ha leveszem a színek megmaradnak? A fehérből nem lesz szürke? Az összes presetem max fényerőn van, csak a kontrasztot, gammát és a színhőmérsékletet állítom.

Igen. Én azt szoktam mondani, hogy a brightness-t ne vigyük 50 alá, mert akkor bizony szürkülnek a színek.
Viszont ez a kutyát nem érdekli pl. World alatt, ezért az ilyen fehér, nagyon világos háttér előtt való munkára, nyugodtan le lehet menni addig, amíg csak megfelelő nem lesz. Értsd: Nem vakít.

#1427 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 08:44

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 8:41

Igen. Én azt szoktam mondani, hogy a brightness-t ne vigyük 50 alá, mert akkor bizony szürkülnek a színek.
Viszont ez a kutyát nem érdekli pl. World alatt, ezért az ilyen fehér, nagyon világos háttér előtt való munkára, nyugodtan le lehet menni addig, amíg csak megfelelő nem lesz. Értsd: Nem vakít.

Filmet ritkán nézek, játékhoz viszont van egy olyan szép fényerős beállításom amivel még a sötét helyeken is látok mindent. Nekem jobb ha csak 250cd/m3. Végülis ha megnézzük az összes *IPS, *VA panelos monitor ilyen, bár lehet hogy a technológiából ered, de én ezt részesítem előnyben a nagyobb fényerővel szemben. Így mindig maxon van a fényerő és tuti nem torzulnak a színek. Valahogy az összes PRESET-ben ez látszott a legszebbnek ezért azt nem is állítottam. Nincs ebben igazság? :)

#1428 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 08:59

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 9:44

Filmet ritkán nézek, játékhoz viszont van egy olyan szép fényerős beállításom amivel még a sötét helyeken is látok mindent. Nekem jobb ha csak 250cd/m3. Végülis ha megnézzük az összes *IPS, *VA panelos monitor ilyen, bár lehet hogy a technológiából ered, de én ezt részesítem előnyben a nagyobb fényerővel szemben. Így mindig maxon van a fényerő és tuti nem torzulnak a színek. Valahogy az összes PRESET-ben ez látszott a legszebbnek ezért azt nem is állítottam. Nincs ebben igazság? :)

Nincs. Már az elejében sincs.
Mert az xVA, és az IPS panelok többsége, ennél nagyobb fényerővel rendelkezik.
Ha megnézzük...

#1429 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 09:15

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 7:35

1./ Ki-bekapcsoló gomb van rajta, beállítások szofverből.

2./ DVI-I, azt jelenti, hogy analóg is és digitális is, de egyszerre csak egy. Kénytelen leszel venni egy elosztót.

3./ Szemkímélésre mindegyik típusú panel megfelelő.

Köszönöm a válaszokat.

Igen a Pivot tényleg hasznos feature, eddig nem figyeltem fel rá.

A szoftveres állítással és a csatlakozóval kapcsolatban kérdés:
Amely Samsung monitornak két külön csatlakozója van, annál lehet a MagicTune-nal PC-ről állítani, hogy melyik bemenetet használja? Esetleg a váltáshoz lehet hotkey-t is rendelni?

Azért kérdem, mert van egy monitor-egér-billentyűzet elosztóm, amit eddig is használtam. Ez is egy bizonyos hotkey-re átkapcsol a másik gépre. Teljesen jó, csak annyi baja van, hogy a monitorjelet picit módosítja, kicsit rosszabb lesz ha ezen keresztül csatlakoztatom. Ha a monitort két külön kábelen kötném a két géphez, egyiket analógon, másokat digitálisan, akkor csak az egeret és billentyűzetet osztanám el, és így a monitor közvetlenül lenne bekötve. Ha lehetne a MagicTune-nal váltani a bemenetet, akkor nem kéne a monitoron a gombokat mindig nyomogatni, így az ujjlenyomat hosszú távon elkerülhető lenne.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1430 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 16:17

Mindennapi használat során (net, szöveg, táblázat) van előnye mva-panelos kijelzőt venni, vagy bőven elég a TN panelos?
Konkrétan ez tetszett meg: Hyundai
Használ valaki Hyundait?

#1431 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 17:20

Idézet: Tiffany - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 17:17

Mindennapi használat során (net, szöveg, táblázat) van előnye mva-panelos kijelzőt venni, vagy bőven elég a TN panelos?
Használ valaki Hyundait?

Sztem nem sok előnye lenne... simán elég a TN.

Megvettem egyébként az új monitort :)
Nagyon tetszik. Isszonyat jó dolog ez a PIVOT. ;)
Tényleg erős a 300cd, ha teli fehér képet nézek (legalábbis ott feltűnő). Egyébként minden nagyon tuti.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1432 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 19:18

Idézet: Tiffany - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 16:17

Használ valaki Hyundait?

Én Hyundai TFT-t használok, mégpedig ImageQuest Q17-et. Ez már egy elég régi, 3 éves darab. Előre mondom, hogy én nem vagyok monitor szakértő, de én nem vagyok velek megelégedve, majd kisüti a szemem úgy vakít. Ha meg a fényerőt leveszem, akkor meg alig látni valamit. Ráadásul már lent nem teljesen ugyanolyan színben jelenít meg mondjuk egy képet, mint fentebb. Gondolom ez már az elhasználódásának a jele, mégiscsak 3 éves. De mondom, lehet hogy amit te írtál az már jobb, én nem tudom, csak a saját tapasztalatom mondtam el.

Egyébként ugyanez a kérdés foglakoztat, amit fel is tettem korábban. Itt a hozzáértők azt válaszolták, hogy nem jobb a MVA panelos. Azért mégiscsak motoszkál valami fejemben, hogy ha nagyobb a kontrasztja egy monitornak, az nem kellemesebb a szemnek?

#1433 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 21:21

Idézet: batagy - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 20:18

Én Hyundai TFT-t használok, mégpedig ImageQuest Q17-et. Ez már egy elég régi, 3 éves darab. Előre mondom, hogy én nem vagyok monitor szakértő, de én nem vagyok velek megelégedve, majd kisüti a szemem úgy vakít. Ha meg a fényerőt leveszem, akkor meg alig látni valamit. Ráadásul már lent nem teljesen ugyanolyan színben jelenít meg mondjuk egy képet, mint fentebb. Gondolom ez már az elhasználódásának a jele, mégiscsak 3 éves. De mondom, lehet hogy amit te írtál az már jobb, én nem tudom, csak a saját tapasztalatom mondtam el.

Egyébként ugyanez a kérdés foglakoztat, amit fel is tettem korábban. Itt a hozzáértők azt válaszolták, hogy nem jobb a MVA panelos. Azért mégiscsak motoszkál valami fejemben, hogy ha nagyobb a kontrasztja egy monitornak, az nem kellemesebb a szemnek?

Remélem nem rám céloztál szaki címmel! :)
Én nem azt mondtam, h jobb a TN az MVA-nál, hanem, h neki elegendő az is... feleslegesen ne dobjon ki 30k+t.
Nem a kontrasztja miatt fáj a szemed, hanem vszeg a fényerő miatt.

Amit korábban írt egy sokkal inkább hozzáértő személy, h 50 alá nem venné... nos én most 20ra vettem :)
Baromira fájt már 100on a szemem... aztán 40en is... lehet, h csak azért mert túl sötét van körülöttem, a szemem meg már amúgy is baromi fáradt... mindenesetre még mindig egész jól kivehető a kép :) picit talán szürkésebb lett (lehet, h csak érzéki csalódás) a kép.

A különbség egyébként TN és mva meg akármi egyéb közt elég erősen észlelhető. De amire Tiffany használná, sztem felesleges. Persze erre a célra szánható kerettől és igényektől is függ.

Néztem egymás mellé helyezett 970P-t és LG 1917S-t (meg még egy valag egyéb monitort). Színeiken és képélességükön szabadszemmel sztem (legalábbis elsőránézésre biztos) nem volt látható különbség. Viszont ha már egy kicsit is elmozdítottam a fejem pont a középponttól, a TN erősen színváltóskodott és sötétetedett/világosodott ellentétben az mva-ssal, ami végig tökéletesen látható volt. (Betekintési szögek :) )
Ez azért nagyon tetszett. De ha jól állítom be a mostanit, akkor nincs semmi gond ilyen téren ;)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1434 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 21:47

sziasztok
mi az a mostral hora?
20s de lehet allitani ,

200s
20s
10s
5s
:think:

Szerkesztette: saca3 2006. 06. 26. 21:48 -kor

P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#1435 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 23:50

Ilyen van valakinek: ACER AL1922hs? Véleményezést kérek. :)

#1436 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 18:38

Üdv mindenkinek.

Van egy kis gondom a monitorommal (Belinea/Maxdata AMPL51A). Hirtelen ilyen lett

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Netán valaki találkozott már ilyen problémával, esetleg van-e rá megoldás?

Köszi

Brian
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#1437 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 18:49

És ez TFT? :confused: vagy hogy jön ide. :omg:

#1438 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 18:50

(GOTO >> Monitor hibák << )  ;)

#1439 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 18:54

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 18:49

És ez TFT? :confused: vagy hogy jön ide. :omg:

Ez bizony TFT. Azé ha egy mod erre jár légyszi tegye át.

THX
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#1440 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 19:00

Nagy az én bánatom..

Tegnap vettem egy Samsung 770P-t, és imádom, de vannak pici gondjaim vele.
- Amivel rögtön a beüzemeléskor szembesültem, hogy nem hajlandó DVI-ről menni. ASUS Ti4200-am van, telepítettem már újra drivert is, de semmi..
- A másik az a MagicTune nevű csoda. Ugyebár gyönyörű csúcsmonitor, gomb sincs rajta, hiszen szoftverrel lehet állítgatni. Pontosabban lehetne, mert ha fut a program, akkor a vindózom perceken belül 'megfagy', még egy nyomorult Task Managert sem tudok előcsalni, eddigi egyetlen megoldásnak a logout/login kínálkozott..

Találkozott valaki a fentiek legalább egyikével? Esetleg megoldást is tudtok mondani? Leköteleznétek.  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.