HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 30. 09:32

Szerintem sem!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#1462 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 09:37

Idézet: 42nd_Butcher - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 9:15

Belinea 10 19 15? Az mit nem tud?

A Belinea 10 19 15 (No. 111921) lényegében ugyan az, egy kicsit más külsővel.

#1463 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 14:45

Idézet: Orgi - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 7:22

Hadd kérdezzem meg, hogy mennyire fontos a vertikális szinkronizáció tft monitoroknál?Ugye ez olyasmivel jár, hogy max 60 lesz az fps-em mondjuk egy játékban, de ez miatt kevesebb nem lehet (mármint nem jár teljesítményveszteséggel) ugye? Csak azért kérdem, mert az egyetlen játékom közel sem megy az elvárható sebességgel és tanácsolták, hogy ezt kapcsoljam ki, de szerintem nem lehet ez az oka a 10-20 fpseknek...

Vicces dolog ez a vertikális szinkronizáció. :)

2 eset van:

vert. sync. kikapcsolva: a látott tartalom mindíg az aktuális állapotot mutatja, ahogy a proci/vga kiszámolja a képkockákat. Mivel ez nincs szinkronban azzal a frekvenciával ahogy a monitor frissíti magát másodpercenként (ált. 60-szor), ezért lehet hogy a monitor éppen a képernyő felénél tart a frissítésben és akkor készül el az új képkocka. Ilyenkor a monitor az adott helytől már az új képkocka tartalmát rakja ki, és ettől a kép kicsit szétcsúszik a váltás helyénél ami nem olyan szép és egy kicsit zavaró is lehet.

vert. sync. bekapcsolva: csak akkor kezdi meg az új képkocka kirakását a monitorra a vga, amikor a képernyő frissítése éppen elkezdődik. Ilyenkor az az eset is előfordulhat hogy a következő képkocka éppen a frissítés elkezdése után készül el, ezért az aktuális állapot 1/60 s -ot, azaz 16 ms-ot késni fog. Ennek hatására a mozgások egy nagyon kicsit elvesztik az egyenletességüket, azaz egy kismértékű szaggatás léphet fel. Minnél magasabb a játékban az elért fps, annál kevésbé tünhet fel ez a jelenség. (120 fps már talán elég lehet hogy ne vegyük ezt észre)

Ha bekapcsolod a vsync-et akkor nem megy az fps 60 fölé, de ha csak 1 buffer (double buffering) van akkor csökkenhetnek a kisebb fps-ek is.
Mondjuk a vga-d tud 25 képkockát kiszámolni 1s alatt. (25 fps vsync kikapcsolásával)
Ha a 60 Hz-es frissítést nézzük, akkor 2.4 firssítésenként tud 1 képkockát kiszámolni.
Ilyenkor várni kell a frissítésre tehát csak 3 frissítésenként lesz új képkocka és ezért csak 20 fps lesz 25 helyett.
Triple buffering esetén ez a különbség minimális lehet, mivel csak az egyik buffernek kell várni a frissítés kezdetére, a másikban addig elkezdődhet a képgenerálás. (estünkben ez 24 fps lehet)

Szerkesztette: xlacix 2006. 06. 30. 15:21 -kor

#1464 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 17:57

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 0:50

Ilyen van valakinek: ACER AL1922hs? Véleményezést kérek. :)

Nemsokára érkezik egy, addig is ha valaki tud valamit...

#1465 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 20:22

10x6 cm  :omg:  :Đ

Senkinek semmi ötlete?
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#1466 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 20:48

Sziasztok!

Két kérdés így hirtelen:
1) A MagicTune-nal együtt feltelepülő és a tray-ben futó "LCD Gamma" nevű program mit csinál? Mert csak jobb gombbal lehet rákattintani és akkor is csak kilépni lehet belőle. Nem veszem észre hogy bármit is csinálna..

2) Ha az ember a fényerő/kontraszt/gamma stb beállításokat akarja állítani, akkor melyik jobb, a monitoron hardveresen állítani, vagy a VGA meghajtó driverénél szoftveresen állítani? Mi a különbség?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1467 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 21:43

Még egy!
Szóval megvettem a Samsung 940B monitort. Most próbálgatom. Néhányszor, bizonyos színkombinációknál, pl egyes avataroknál, mintha villagna, villódzna a szín. Csak nagyon picit, de szerintem észrevehetően. Most ez monitor hiba, vagy csak beállítás kérdése? Tapasztalt már más is ilyet?
Próbáltam többféle felbontással és frekvenciával, de ott is mintha villódza pl. ennél az avatarnál:
http://i41.photobucket.com/albums/e298/vah...pixelszeles.gif

Fontos lenne, mert most nem tudom, hogy ez monitor hiba vagy csak szokásos beállítási probléma!
Köszi
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1468 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 22:01

Idézet: batagy - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 22:43

Még egy!
Szóval megvettem a Samsung 940B monitort. Most próbálgatom. Néhányszor, bizonyos színkombinációknál, pl egyes avataroknál, mintha villagna, villódzna a szín. Csak nagyon picit, de szerintem észrevehetően. Most ez monitor hiba, vagy csak beállítás kérdése? Tapasztalt már más is ilyet?
Próbáltam többféle felbontással és frekvenciával, de ott is mintha villódza pl. ennél az avatarnál:

Fontos lenne, mert most nem tudom, hogy ez monitor hiba vagy csak szokásos beállítási probléma!
Köszi

Nekem 740B-n nem csinál semmi rendelleneset... tök normálisan megjeleníti. Apró ficakot se látok :s
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1469 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 01. 08:41

nagyon megtetszett a samsung 970p, gondolom sokan láttatok már ilyet közelről, mi igaz a pletykából, h 18bites és nem 24? a másik ötletem egy acer al1952 lenne, mivel a kontrasztja még nagyobb is, és mivel játszani csak néha szoktam (fél évente egyszer, igaz akkor quake3 ), viszont grafikai munka és fotózás a hobbim ezért a jobb képminőség az elsődleges pont nálam, de maximalista vok, szal a gyors válaszidő is nagyon fontos.

amúgy a monitorkalibrálás mennyire valósítható meg külső eszköz (pl. spider) nélkül?

a válaszokat előre is köszönöm, amúgy az acer a fekete káva miatt kinézetre jobban bejön, nekem falra lenne akasztva a koleszban a kis hely miatt, szal a samsung gyenge talpa itt most nem akadály.
másrészt: mennyire védettek ezek a külső behatásoktól, mert egy koliban bármi megtörténhet, szal mennyire ellenálló, vagy olyan mint a notebook-ok lcd-je, hogy színeződik érintésre jobbra-balra?
úgy általában az acer mennyire jó márka és pixelhiba esetén 3 napon belül cserélnek? rettegek a pixelhibától bevallom őszintén, az utánhúzással már kezdek megbarátkozni, de persze, ha 8 helyett 6ms lenne az előny, de nem életbevágó. esetleg valami teszt az acerről?

szerk. FONTOS: anno volt a tftpanel.hu-n kilinkelve a samsung oldala, hogy új panel-ek. 1500:1 kontraszt és 8ms g2g válaszidő, hát ez nagyon tetszene, van ilyen már, vagy mikorra várhatók az ezzel szerelt cuccok? esetleg összeszerelésnél 8ms alá vihető a válaszidő, szal várhatók 4-6ms-es monitorok ilyen tulajdonságokkal?

Szerkesztette: stema 2006. 07. 01. 08:43 -kor

#1470 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 08:52

Ha kicsit visszaolvasnál a 970P-re megkapod a választ (24 bit-es de ditherel), ezért fotózásra nem ajánlom neked, de ez csak az én személyes véleményem.

#1471 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 08:54

Idézet: batagy - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 22:43

Még egy!

Köszi

Az analóg bemenetet használod?

#1472 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 10:25

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 8:54

Az analóg bemenetet használod?

Szia!
Köszi a választ!
Igen, amikor a postot írtam, akkor még az analóg bemenetet használtam. Ugyancsak felfedeztem, hogy ha valamilyen, sok szöveget tartalmazó ablakot mozgatok a képernyőn, pl. notepad-et, vagy pl. Avant Browser-ben a "az automatikus görgetés" funkciót használom, akkor a szöveg mozgatás közben villódzik.
Lényeg a lényeg, hogy azóta kipróbáltam digitális bemenettel is, aztán a régebbi Hyundai monitorral is, és ezeket akkor is tapasztalom. Tehát nem hibás a monitor! Huh!
Utána még mindezt kipróbáltam a Hyundai TFT-vel és a régi analóg VGA kártyámmal is, ott 1280x1024-en is csinálja, de 1024x768-on mintha kevésbé. Tehát vagy az ATI driver okozza mindezt, vagy nincs is semmi, csak a szemem káprázik. (ATI Catalyst 5.12-t használok.)
Mindenesetre a Samsung úgy tűnik nem hibás.

#1473 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 11:52

Idézet: batagy - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 20:18

Én Hyundai TFT-t használok, mégpedig ImageQuest Q17-et. Ez már egy elég régi, 3 éves darab. Előre mondom, hogy én nem vagyok monitor szakértő, de én nem vagyok velek megelégedve, majd kisüti a szemem úgy vakít. Ha meg a fényerőt leveszem, akkor meg alig látni valamit. Ráadásul már lent nem teljesen ugyanolyan színben jelenít meg mondjuk egy képet, mint fentebb. Gondolom ez már az elhasználódásának a jele, mégiscsak 3 éves. De mondom, lehet hogy amit te írtál az már jobb, én nem tudom, csak a saját tapasztalatom mondtam el.

Egyébként ugyanez a kérdés foglakoztat, amit fel is tettem korábban. Itt a hozzáértők azt válaszolták, hogy nem jobb a MVA panelos. Azért mégiscsak motoszkál valami fejemben, hogy ha nagyobb a kontrasztja egy monitornak, az nem kellemesebb a szemnek?

Nekem is ilyen van, elmúlt 2 éves...

Nem süti ki a szemem. Elég régóta van 21-en a Brightness és 76-on a contrast. A színhűség sosem volt a TN panelek erőssége, de akkor még nem volt olcsó és jó MVA, úgy értem ami játékhoz is jó lett volna. IPS-t se mérték olcsón. Most már nem irodai (ált.) célra overdrives os S-PVA /MVA-t vennék vagy S-IPS-t.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1474 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 12:33

Idézet: Charles - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 11:52

Nekem is ilyen van, elmúlt 2 éves...

Nem süti ki a szemem. Elég régóta van 21-en a Brightness és 76-on a contrast. A színhűség sosem volt a TN panelek erőssége, de akkor még nem volt olcsó és jó MVA, úgy értem ami játékhoz is jó lett volna. IPS-t se mérték olcsón. Most már nem irodai (ált.) célra overdrives os S-PVA /MVA-t vennék vagy S-IPS-t.

Üdv!

Szia!

Igen, igazad van, nincs semmi baja a Hyundainak. Mivel az eredeti hozzászólást már nem lehet szerkeszteni, írtam egy korrekciós PM-et Tiffany-nak is, a korrektség kedvéért.

Tévedtem, nem a monitor hibája volt az hogy egyes helyeken más színnel mutat valamit! Rájöttem hogy attól van, hogy a képernyő tetején lévő részeket más szögben látom, mint a képernyő alsóbb részein lévőket, ezért a TN panel máshogy mutatja! Ha feljebb emelem a fejem, akkor a felső rész is ugyanolyan színűvé válik. Szóval a Hyundai monitor nem használódott el!! Az akkori hozzászólásom óta más beállításokkal is próbáltam a Hyundai-t, és bizony mégiscsak jó monitor az! Nem gondoltam, hogy a beállítások ennyit számítanak. Ezek szerint 3 évig rossz beállításokkal használtam....  :lama:

Szerkesztette: batagy 2006. 07. 01. 12:35 -kor

#1475 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 12:09

Idézet: batagy - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 10:25

Ugyancsak felfedeztem, hogy ha valamilyen, sok szöveget tartalmazó ablakot mozgatok a képernyőn, pl. notepad-et, vagy pl. Avant Browser-ben a "az automatikus görgetés" funkciót használom, akkor a szöveg mozgatás közben villódzik.

A lényeg kérdés:
TFT monitor scrollozás közben vagy bármilyen mozgatás közben, ha natív felbontáson van, akkor a szöveges részek másoknak is villódznak? Normális működés ez TFT monitoroknál?

(Ha nem natív felbontáson van, akkor nem látszódik villogás.)

#1476 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 23:10

11x7 cm. Elvagyok :D

#1477 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 23:16

Idézet: GAI - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 0:10

11x7 cm. Elvagyok :D

Nekem van ötletem! (Erről jut eszembe! Mi a különbség a rádió és a kanadai ötösiker között? A rádió egy agyafúrt ötlet, a kanadai papa egyet fúrt és öt lett! :omg: :D) Kezd tönkremenni a TFT panel. :) De most komolyan. Mást nem nagyon tud bárki is mondani azon kívül, hogy cseréld, mivel szvsz megcsináltatni nem igen érné meg (ha lehet). :(
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1478 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 23:17

Idézet: batagy - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 13:09

A lényeg kérdés:
TFT monitor scrollozás közben vagy bármilyen mozgatás közben, ha natív felbontáson van, akkor a szöveges részek másoknak is villódznak? Normális működés ez TFT monitoroknál?

(Ha nem natív felbontáson van, akkor nem látszódik villogás.)

Persze, az normális. Én azthittem álló helyzetben villódzik. :)

#1479 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 08:35

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 0:16

Nekem van ötletem! (Erről jut eszembe! Mi a különbség a rádió és a kanadai ötösiker között? A rádió egy agyafúrt ötlet, a kanadai papa egyet fúrt és öt lett! :omg: :D) Kezd tönkremenni a TFT panel. :) De most komolyan. Mást nem nagyon tud bárki is mondani azon kívül, hogy cseréld, mivel szvsz megcsináltatni nem igen érné meg (ha lehet). :(

Azt gondolom, hogy megcsináltatni nem lehet, meg amúgy is 2 és fél év gari van még a monitorra, szal valamikor visszaviszem. Engem inkább az érdekelne, hogy mi okozhatta ezt, hogy a későbbiekben elkerüljem az ilyen hibát. Ugye a hangszóró közelsége pl nem kavarhat be, mint a CRT-knél?  :think:

#1480 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 09:39

Idézet: GAI - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 9:35

Azt gondolom, hogy megcsináltatni nem lehet, meg amúgy is 2 és fél év gari van még a monitorra, szal valamikor visszaviszem. Engem inkább az érdekelne, hogy mi okozhatta ezt, hogy a későbbiekben elkerüljem az ilyen hibát. Ugye a hangszóró közelsége pl nem kavarhat be, mint a CRT-knél?  :think:

De bekavarhat. Ja azthittem CRT, ha TFT akkor nem.

Szerkesztette: Freddy001 2006. 07. 03. 09:42 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.