HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 09:52

Idézet: MoBBo - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 18:49

nekem maxfps 60 + 60hz es 60fps es szinte nulla a tearing (ha ugyanarrol beszelunk)
akkor latszik valami ha leesik az fps-em

miert jobb ennel a 75/100?
:think:

szerk: mit ertesz tearing alatt? szerintem pont az a jo ha frissitesi ertek es az fps minel kozelebb van egymashoz, illetve azonos

Tearing az, amikor kettészakad a kép.

Kirajzol egy (kb) fél képkockát, és a másik fele a képnek már arrébb van, pl egy rántás miatt, az már egy másik fél. Az a "baj", hogy nekem elég érzékeny a szemem és 60Hz-en láttam ahogy blokkonként újrarajzolja gyors mozgásoknál a képet. 75-nél már ezt nem látom, csak kevés tearing van, az is gyors rántásoknál, és 60-80 közötti fps-nél. Nekem azonos frissítés/fps-nél folyamatos tearing van, ami egyébként logikus is. Amit írtam, 100 fps/75Hz a legoptimálisabb jelenleg.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1882 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:23

Idézet: Teaway - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 9:02

Még várni kell rá pár hetet.

:think: Akkor biztosan drága lesz...  :rolleyes:

Kutakodok némely ViewSonic monitor között is most egy kicsit, nnem csak a Samsungok között...  :up:

#1883 Felhasználó inaktív   Poci76 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:27

Az alábbi táblázatban az látható, hogy adott átmérőjű monitornak mekkora a szélessége, magassága és felülete cm-ben (ill négyzetcm-ben), adott képarány esetén. Például ha a saját 17,32" átmérőjű monitoromat nézem, ami 1280×1024 pixeles, azaz 5:4 oldalarányú, és venni szeretnék egy wide monitort, ami 16:10-es képarányú, és azt akarom, hogy ne legyen kisebb a függőleges méret, mint a jelenlegi 17"-esnek, akkor legalább 21"-eset kell kell vennem.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

(Az 1024×768-as és 1600×1200-as monitorok, valamint a nem széles TV-k oldalaránya 4:3, a széles monitoroké 16:10, a széles TV-ké 16:9)

Szerkesztette: Poci76 2006. 08. 09. 11:29 -kor

#1884 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:00

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 9:09

Kérdés: Midenképpen széles monitort szeretnél?  :confused:

Szia!
Nem, nem mindenkeppen widescreen akarok, csak jo uzletnek tunt. Amint mondtam egy jo TFT-t keresek elsosorban jatekra.

Szerkesztette: Vortex07 2006. 08. 09. 12:37 -kor

-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#1885 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:06

Idézet: Teaway - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 9:02

Még várni kell rá pár hetet.

Te még gondolkozol a samsungon? :) Én már 971p - ről is letettem, népvakítás az egész, persze ez a megállapítás szigorúan szvsz.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1886 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:17

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:06

Te még gondolkozol a samsungon? :) Én már 971p - ről is letettem, népvakítás az egész, persze ez a megállapítás szigorúan szvsz.

És ezt a szerény véleményedet mire alapozod?  :confused:

Szerkesztette: Racecam 2006. 08. 09. 12:19 -kor

#1887 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:24

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:17

Tudtok nekem mondani hasonló karakterű és tudású más márkájú monitorokat, mint a Samsung Synchmaster 770P? Egy Eizot találtam, de az sokkal drágább volt, mint a Samu...  :think:

#1888 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:31

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:24

Tudtok nekem mondani hasonló karakterű és tudású más márkájú monitorokat, mint a Samsung Synchmaster 770P? Egy Eizot találtam, de az sokkal drágább volt, mint a Samu...  :think:

17"-ban nem nagyon találsz.
Ebben a kategóriában a TN+Film panelek egyeduralkodók.

#1889 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:33

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:00

Szia!
Nem, nem mindenkeppen widescreen akarok, csak jo uzletnek tunt. Amint mondtam egy jo TFT-t keresek elsosorban jatekokra.

Egy kicsit szűkíthetnéd a kört.  :)
Elég a TN+Film paneles, olcsó legyen, DVI kell, stb....?

u.i.: Addig is, egy jó ár/érték arányú jelölt: Belinea 10 19 20. Link!

Szerkesztette: Racecam 2006. 08. 09. 12:37 -kor

#1890 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:34

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:17

Nem hiszem hogy a 970p és a 193p+ monitoroknál felmerült dither problémát orvosolták a 971p paneljában. Meg valahogy úgy vagyok vele hogy inkább fizetek 20 ezerrel többet egy Eizoért, ahol nincsenek ilyen problémák. Írtad valahol racecam, hogy az Eizok aránytalanul drágák, dehát ez van, mégsem egy távolkeleti "csoda". Ja és a 971p-n sem lesznek kezelőszervek, ami nekem nagyon hiányzik, meg nem szívesen használok egy olyan magic tune szoftvert ami nagyon kétes hogy megy e fagyás nélkül. Elég gáz a Samsungra nézve az hogy nem tudnak egy normális szoftvert írni ami nem fagy orrba szájba. És nekem ne mondja senki hogy nincs így, itt a HWSW forumon és számtalan más forumon sok tízezer beíró panaszkodik arra hogy így meg úgy akasztotta ki a gépét az MT vagy fagyott csontra, stb. Még biztos tudnék mást is mondani de ennyi elég, részemről a Samsungokkal nem folglalkozok többet. :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1891 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:42

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:24

770P miért nem jó? Csak nem kitalálta valaki, hogy ez is ditherel?  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1892 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:43

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:31

17"-ban nem nagyon találsz.
Ebben a kategóriában a TN+Film panelek egyeduralkodók.

Értem!

Ha esetleg akkor nem 17" méretben tudtok mondani pár modelllt, ami hasonló a 770P-hez, természetesen az is jó, márkától függetlenül... Csak már egyedül nem tudom túl sokmindent kezdeni a kereséssel, ha nincsenek olyan modellek a szemem előtt, amelyekből kiindulhatnék, vagy alaposabb áttanulmányosás itán megérteném mi miért...  :rolleyes:

Pl. a lentebb linkelt BenQ is hasonló paraméterekkel bír ahogy elnéztem...  :think:

#1893 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:44

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:33

Egy kicsit szűkíthetnéd a kört.  :)
Elég a TN+Film paneles, olcsó legyen, DVI kell, stb....?

u.i.: Addig is, egy jó ár/érték arányú jelölt: Belinea 10 19 20. Link!

szukitem: legyen 19"-es, es jo kepminoseg. Arat nemtok mondani, mert itt [USA] ugyis minden olcsobb mint Mo-n. A panel nemtom miben jarul hozza mihez [eddig nagyon CRT parti voltam es nem erdekeltek a TFT, most meg egyelore ejjel-nappal melozom es nincs idom bovebben dokumentalodni]. DVI nem artana...  Egy 970P jart mar nalam de valahogy nem voltam kiakadva a kepminosegtol a 19" es Trinitron kepcsoves CRT-m utan  :confused:    Nem akarom az eppen legdragabb monitort megvenni, de egy JO monitort szeretnek, atlagon felulit.

Pl errol az oldalrol kinezhetsz nekem egy jo moncsit: Newegg

Azert $300 fole csak akkor mennek ha valami igazan szuper moncsirol van szo, akkor is inkabb a 300 alja :)

Amugy meg 20"-as TFT-n is gondolkodtam de jatszashoz nem lenne sok ertelme, mert azokhoz elegge atomerumu kene [videokari vasar is lesz egyelore ugy nez ki 7900GT]

Elore is koszi

Szerkesztette: Vortex07 2006. 08. 09. 12:48 -kor

-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#1894 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:45

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:42

770P miért nem jó? Csak nem kitalálta valaki, hogy ez is ditherel?  :Đ

nem erről van szó :) mint írtam most tájékozódom, eddig semmilyen fogalmam nics az LCD-k világáról, és szeretnék megismerkedni több modellel, amelyeket áttanulmányozhatnék, hogy tudjam mi mennyi miért...  :rolleyes:

#1895 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:49

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:45

nem erről van szó :) mint írtam most tájékozódom, eddig semmilyen fogalmam nics az LCD-k világáról, és szeretnék megismerkedni több modellel, amelyeket áttanulmányozhatnék, hogy tudjam mi mennyi miért...  :rolleyes:

17-es kategóriában az ég világon semmi nincsen sajnos. 19-es meg nekem már drága volt, ezért maradtam a 770P-nél. 19-esek között meg 970P, de ugye vagy jó vagy nem.  :Đ Szóval marad az Eizo kb., esetleg ViewSonic.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1896 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:52

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:34

Nem hiszem hogy a 970p és a 193p+ monitoroknál felmerült dither problémát orvosolták a 971p paneljában. Meg valahogy úgy vagyok vele hogy inkább fizetek 20 ezerrel többet egy Eizoért, ahol nincsenek ilyen problémák. Írtad valahol racecam, hogy az Eizok aránytalanul drágák, dehát ez van, mégsem egy távolkeleti "csoda". Ja és a 971p-n sem lesznek kezelőszervek, ami nekem nagyon hiányzik, meg nem szívesen használok egy olyan magic tune szoftvert ami nagyon kétes hogy megy e fagyás nélkül. Elég gáz a Samsungra nézve az hogy nem tudnak egy normális szoftvert írni ami nem fagy orrba szájba. És nekem ne mondja senki hogy nincs így, itt a HWSW forumon és számtalan más forumon sok tízezer beíró panaszkodik arra hogy így meg úgy akasztotta ki a gépét az MT vagy fagyott csontra, stb. Még biztos tudnék mást is mondani de ennyi elég, részemről a Samsungokkal nem folglalkozok többet. :)

Isten őrizzen attól, hogy bármire is rábeszéljelek, de mát többször írtam, hogy minden magára valamit is adó magyar, vagy külföldi tesztoldalon a 970P szinte mindig tesztgyőztes. Képminőség szempontjából mindenképpen.
Olvass bele bárhol a világon a 970P-s topikokba, mindenhol azt tapasztalhatod, hogy az elégedettek aránya nagyságrendekkel múlja felül, a elégedetlenkedők arányát.
A gombtalanság egy létező probléma, különösen az MT. szoftver megbízhatatlansága miatt. Ez rendben van.
Az is biztos azomban, hogy ez a többségében megoldható, igaz, nem kis matatás van vele, ezért aki ilyen szintensem ért a számítógéphez, az bizony együtt kell éljen a problémával.
(Az én 214T-men tökéletesen fut az MT. 4.0 MagicRotation-nal egybeépített változata.)
Az EIZO-val az a legnagyobb baj, hogy nem nyújt annyival többet, mint amennyivel drágább.
Bár az is megfigyelhető az utóbbi időben, hogy csökkenőben van az árkülönbség, mintha ők is rájöttek volna, hogy a márkanév azért nem ér ennyit.

Az PVA panelek pedig jelenleg egyértelműen jobbak, mint az MVA-k. Igaz, drágábbak is.

#1897 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:54

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:44

szukitem: legyen 19"-es, es jo kepminoseg. Arat nemtok mondani, mert itt [USA] ugyis minden olcsobb mint Mo-n. A panel nemtom miben jarul hozza mihez [eddig nagyon CRT parti voltam es nem erdekeltek a TFT, most meg egyelore ejjel-nappal melozom es nincs idom bovebben dokumentalodni]. DVI nem artana...  Egy 970P jart mar nalam de valahogy nem voltam kiakadva a kepminosegtol a 19" es Trinitron kepcsoves CRT-m utan  :confused:    Nem akarom az eppen legdragabb monitort megvenni, de egy JO monitort szeretnek, atlagon felulit.

Pl errol az oldalrol kinezhetsz nekem egy jo moncsit: Newegg

Azert $300 fole csak akkor mennek ha valami igazan szuper moncsirol van szo, akkor is inkabb a 300 alja :)

Amugy meg 20"-as TFT-n is gondolkodtam de jatszashoz nem lenne sok ertelme, mert azokhoz elegge atomerumu kene [videokari vasar is lesz egyelore ugy nez ki 7900GT]

Elore is koszi

Biztos 300-ra gondoltál? Ennyiért maximum 19-es TN panelt kapsz, ami olyan messze van képminőségben a 970P-től, hogy húha. Legalább $6-700-ba fájna, egy jobb képminőséggel megáldott monitor, még kint is.

#1898 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:59

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:44

szukitem: legyen 19"-es, es jo kepminoseg. Arat nemtok mondani, mert itt [USA] ugyis minden olcsobb mint Mo-n......

Ebből a választékból, leginkább a ViewSonic VP930b játszik.
A többi TN+Film.
(Most alszom egyet mert éjszakás leszek, de estefelé - itthoni idő szerint-, még beszélgethetünk róluk.  ;)  )

#1899 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 13:08

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:49

17-es kategóriában az ég világon semmi nincsen sajnos. 19-es meg nekem már drága volt, ezért maradtam a 770P-nél. 19-esek között meg 970P, de ugye vagy jó vagy nem.  :Đ Szóval marad az Eizo kb., esetleg ViewSonic.

Te meg vagy elégedve a monitorral? :) Szokott fagyni az a valami MT-d amugy?  :think: Régen kijött már ez a 770P monitor? Nem lesz olcsóbb mostanában?  :D Pár képet tudnál készíteni nekem, hogy láthassak nem csak marketinges képet is róla?  :rolleyes:

#1900 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 13:19

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 16:41

Na most jöttem vissza mer eddig minden mást kellett csinálnom. Mindig a legfontosabbra nem jut idő.  :o  ;)
Én kinéztem az Eizo S1931 -es monitort. Kb 15 ezer forinttal mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni de az Eizo minőségét ismerve ez meg is éri. Röviden:

1000:1 kontraszt arány
8ms válaszidő
10bit -es panel
280cd/m2 fényerő
178/178 betekintési szög

Link: http://www.eizomonit...?&user_products[uid]=131&cHash=182b98b4fd

Szóval én most nagyon e felé hajlok.

Ez tetszik, milyen áron megy most?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első