HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 16:23

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 13:27

ismétlés a tudás anyja, ahogy szokták mondani!  ;)

Na, akkor még egyszer: gép kikapcsol, ... :D :D :D
ALWAYS COCA COLE

#242 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 16:50

tudja valaki, hogy tárolja a displayview (fs 19-2 segédprogram by portrait displays) az elmentett preset-eket? egy gépen 3 oprendszerem van, és nem szeretném a másik kettőn is végigszenvedni a beállítasi processzt, ha lehetséges.

#243 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 17:00

Idézet

Úgy látom, hogy CRT-ről váltottál.

igen, egy lg flatron 795ft modellről. semmi különös, de nagyon meg voltam vele elégedve.

Idézet

olvastad-e a "Milyen monitort vegyek" című írásomat?

köszönöm kérdésedet, még a választás, vásárlás előtt elolvastam, és sok mást is.

Idézet

Én most nappal: 70/50/60, este: 50/50/60 beállítással használom.

képtelenül világosnak érzem, de persze ez is csak megszokás kérdése. ugyanakkor teljesen egyértelmű, hogy ilyen fényerőnél rosszabbul néznek ki a fotóim, mert túl kontrasztosak lesznek, és ez már nem megszokés kérdése, sajna.

Idézet

A nappali beállításnál a színhőmérsékletet 7500°K

miért pont ennyi?

Idézet

Minden a tömörítésből adódó képhiba - letlégyen az fotó, vagy film - egyszerűen kiugrik a TFT tűéles képe miatt.

szomorú, hogy éppen ez a tűélesség megy az élesség rovására. tudom, nem pontos a megfogalmazás, de a képhibák megjelenése életlenségként is értelmezhető, de mindenképpen minőségromlásként. tehát a jó minőségű megjelenítőn rosszabb minőséget látok (jobban látom azt a rosszaságot, amit eddig nem láttam).

#244 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 17:32

Idézet: baman - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 16:50

tudja valaki, hogy tárolja a displayview (fs 19-2 segédprogram by portrait displays) az elmentett preset-eket? egy gépen 3 oprendszerem van, és nem szeretném a másik kettőn is végigszenvedni a beállítasi processzt, ha lehetséges.

Documents and Settings -> "User"( amelyik felhasználónál telepítetted) -> Application Data -> DisplayTune

Nos, azért 7500°K, mert az a szimpatikus., és mondtam, hogy ezután használni szoktam a színkalibráló szoftvert is. (Anélkül teljesen más, egyéni beállítással használom.)
Abban az általad is olvasott cikkben ezt írtam:

Fontos! Kifejezetten ajánlott mindenkinek, aki CRT monitorról tervezi az áttérést LCD monitorra, hogy - a vásárlás előtt - alaposan vizsgáljon meg egy ilyen megjelenítőt, akár munkahelyén, akár ismerősnél, vagy barátnál. Próbálja ki a különböző alkalmazásokban (Internet, iroda, film, játék, fotók stb.), elkerülve az esetleges későbbi csalódásokat.

#245 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:18

Viewsonic VX912 az Edigitalnál 62e Ft, mit szóltok hozzá?
Ismeri vki ezt a monitort?
A szatyor nem táska.

#246 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:19

No, itt virít az asztalomon a Samsung 970P... :)

Eddig jónak tűnik, de azért megszenvedtem vele, mire sikerült valami olyan fényerő/szín/kontraszt arányt összehozni, ami hasonlít az eddig megszokott iiyamám képéhez. Ami megszokást igényel, az a domború monitorról a síkképernyőre való áttérés, most még homorúnak látom a képet... :D

#247 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:24

Légysz válaszoljatok, sürgős lenne!
A szatyor nem táska.

#248 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 12:53

altalaban eleg keves embernek van lehetosege osszevetni tobb tftt... ha megis, azt a neten megtalalod.

#249 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 14:37

ViewSonic VG920-al találkozott már valaki?
Sajnos tesztet se találok róla.
--== envagyok ==--

#250 Felhasználó inaktív   Takashi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 07:38

Sziasztok!
Lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy mire cseréljem le a Samsung 510T monitoromat? Főként játékra használnám, ezért jó lenne egy gyors válaszidővel rendelkező darab.
Kinéztem pl a Samsung 730BF monitort (4ms), ami árban is elég korrekt.
Vélemények erről? Vagy tudtok esetleg ajánlani jobbat?
Előre is köszi a válaszokat!!
Konfig 1: MacBook Pro 13" (C2D 2,4GHz / 4GB DDR3 / 250GB HDD / GeForce 320M)
Konfig 2: XBOX 360 Slim + SONY KDL-40W4500 / Mobil: HTC Legend (Android 2.1 Eclair)

#251 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:20

Idézet: Takashi - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 7:38

Lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy mire cseréljem le a Samsung 510T monitoromat? Főként játékra használnám, ezért jó lenne egy gyors válaszidővel rendelkező darab.
Kinéztem pl a Samsung 730BF monitort (4ms), ami árban is elég korrekt.
Vélemények erről? Vagy tudtok esetleg ajánlani jobbat?

Végignézve a konfigodat két kérdés fogalmazódik meg bennem:
1./ Miért 17"-ban gondolkozol?
2./ Miért pont TN+Film panelest néztél ki magadnak?
:confused:

#252 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:28

Idézet: envagyok - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 14:37

ViewSonic VG920-al találkozott már valaki?
Sajnos tesztet se találok róla.

Mit lehetne még róla elmondani ezen kívül? Link! :confused:
Egy gyors TN+Film paneles jószág hangszórókkal. Kategóriájában biztosan a jobbak között van.

#253 Felhasználó inaktív   Takashi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 20:51

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 17:20

Végignézve a konfigodat két kérdés fogalmazódik meg bennem:
1./ Miért 17"-ban gondolkozol?
2./ Miért pont TN+Film panelest néztél ki magadnak?
:confused:

Nem is tudom, egyszerűen ezt találtam meg a neten, nem vagyok annyira otthon a témában...
Mindenképpen feketét akarok, mert a környezet abszolút az, amibe kerül; meg impozáns számomra a 4ms-os válaszidő. Ezen kívül nem akarok 17"-nál nagyobbat, egyszerűen nem érzem szükségét a 19"-nak. Ja, és nem utolsó szempont, hogy a Samsung TFT-ket (állítólag) már 1 pixelhibától kezdve cserélik.
Ettől függetlenül abszolút nem zárkózom el semmi más megoldástól. Te pl. milyen monitort javasolnál?
Konfig 2: XBOX 360 Slim + SONY KDL-40W4500 / Mobil: HTC Legend (Android 2.1 Eclair)

#254 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 23:16

Idézet: Takashi - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 20:51

Mindenképpen feketét akarok, mert a környezet abszolút az, amibe kerül; meg impozáns számomra a 4ms-os válaszidő. Ezen kívül nem akarok 17"-nál nagyobbat, egyszerűen nem érzem szükségét a 19"-nak. Ja, és nem utolsó szempont, hogy a Samsung TFT-ket (állítólag) már 1 pixelhibától kezdve cserélik.
Ettől függetlenül abszolút nem zárkózom el semmi más megoldástól. Te pl. milyen monitort javasolnál?

Az én "környezetem" is abszolút fekete!  ;)
A 4ms-os (g2g) válaszidő tényleg impozáns, de a mostani 16ms-os monitorod válaszidejénél egy  8ms-os (g2g) xVA paneles is sokkal jobb.
A 19" azért jobb, mert 1280x1024-ben a 17"-on - szerintem - kicsik a betűk, és ezen nem igazán segít a Windows betűméret állítás sem.
A Samsung TFt-ket csak 3 napon belül cserélik pixelhiba esetén, ezen túl a szokásos ISO 13406-2 Class II szabvány vonatkozik rájuk. Link!
A ViewSonic monitorokra van 3év teljeskörű pixelgarancia. Link! (Ez a szubpixelhibákra nem vonatkozik!)
Én Neked inkább javaslok egy xVA panellel szerelt monitort. Természetesen ez drágább, de jobb is.
Itt elég nagy a választék 19"-ban. Samsung 970P, 940Fn (nemsokára), Fujitsu-Siemens P19-2, ViewSonic 930.
De előbb mindenképpen javaslom, hogy olvasd el az aláírásomban is megtalálható cikket! Link! ;) 

#255 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 08:35

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 16:28

Mit lehetne még róla elmondani ezen kívül? Link! :confused:
Egy gyors TN+Film paneles jószág hangszórókkal. Kategóriájában biztosan a jobbak között van.

Érdekes, hogy egy TN panelt alkalmaztak a grafikus sorozatban.
Ennyire jó lenne már erre a célra a TN panel?

Egyébként köszönjük a cikket.  Hasznos és érthető összefoglalás. Nem kis munka   lehetett.

Szerkesztette: Lancelot 2006. 02. 05. 08:41 -kor

#256 Felhasználó inaktív   ddekany 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:25

970P ditherelés téma... A gond az, hogy az emberek nem fogják fel, hogy mi is itt a gond (úgyhogy tulajdonképpen meg is érdemlik amit kapnak). Az, hogy mi csúnya meg mi szép, az relatív. A 970P képe a legytöbb TFT-éhez képest bizonyosan szép (persze az ára is jó magas). Azt, hogy ez most a legjobb... nem kizárt, de ez szerintem olyan dolog, hogy mindenki ezt a szöveget nyomtaja, mintha tudná is, mintha látta volna a több felső kategórás TFT-t, de közbe ők is csak olvasták, hogy ez a legjobb. Na én nem láttam a többi felső kategórás monitort... és nem is mondtam hogy ez most mennyire szép vagy csúnya. Én egy egyszerű tényt közöltem, ami ellentmond az interneten egyeduralkodó hiedelemmel a monitor technikai paraméterei kapcsán. A gond meg egyszerűen az, hogy nem kéne lóditani sepcifikációkban, nem kéne velük a TV reklámok szintjére süjjedni, ahol a költői tulzások megengedettek. Persze, Samsung-ék annyira nem bátrak, hogy közvetlenül odahazudják, hogy 8 bit. Mert a 16,7M, amit viszont odaírnak, ki tudja hogyan jött ki nekik, lehet, hogy arra van valami gyakorlatilag értelmetlen de elvben támadhatatlan magyarázatuk. Azt viszont nyilván ők is tudták, hogy ebből a 16,7-ből minden szaki ki fogja sütni az óriási agyával, hogy akkor ez most 8 bites, ahelyett hogy netán ránézne a képre (vagy talán a hivatalos tesztelőknek tényleg 8 bites cuccot küldött a Samsung?). És lőn! Net szerte mindenki papagályként mondja is, hogy, ááá hát kis öcsi, ha 8 bites panel kell, akkor... És egyébként, a 2 különböző ember által készített fotók alapján úgy néz ki, hogy a 193P+ is már pontosan ugyan ilyen kamu-8-bites volt. Gratulálok. Ja, és az meg, hogy én pánikot keltek... milyen igaz, ez itt a gond.

És egyébként, persze hogy ezt csinájlák Samsung-ék (és gondolom még sokan mások), hiszen pénzügyileg bejön (placebó effekt), mivel a vásárlók nem büntetik őket az ilyen trükkökért. Na, ennyit erről.

#257 Felhasználó inaktív   Takashi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:34

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 23:16

A 19" azért jobb, mert 1280x1024-ben a 17"-on - szerintem - kicsik a betűk, és ezen nem igazán segít a Windows betűméret állítás sem.
A Samsung TFt-ket csak 3 napon belül cserélik pixelhiba esetén, ezen túl a szokásos ISO 13406-2 Class II szabvány vonatkozik rájuk.

Néztem mind a kettőt, és szerintem maradok a 17"-osnál a kisebb betűk ellenére is. A 19-es... hogy is mondjam... valahogy TÚL nagy batár nekem. :Đ :Đ
Ami a Samsung 3 napos cseréjét illeti: csak pixelhibára szól, vagy szubpixelre is? Ha letesztelem, és semmi hiba nincs, attól még lehet rajta pár hónap múlva, ugye? Mellesleg, ahol venni akarom a TFT-t, ott is a ViewSonic-ot javasolták a Samsung mellett.

#258 Felhasználó inaktív   ddekany 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:37

Pixel hiba bármikor előjöhet (anélkül, hogy megsértené vki a monitort). De az az egyébként logikusan hangzó mendemonda járja, hogy az első néhány napban szeretnek leginkább előjönni. Ezért én folyamatosan járatnám a monitort amíg a 3 nap le nem telt, eltekintve attól, hogy naponta néhányszor direkt kikapcsolnám egy 20 percre (utánozva ezzel azt ami normál soknapos használat közben érné). Erre az eljárásra tudományos alapom nincs, de én ezt tenném.

#259 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 09:13

Idézet: Takashi - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:34

Néztem mind a kettőt, és szerintem maradok a 17"-osnál a kisebb betűk ellenére is. A 19-es... hogy is mondjam... valahogy TÚL nagy batár nekem. :Đ :Đ

Nehogy azt hidd...!!! ;)
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#260 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 10:31

Tegnap egy nagyáruházban jártam, és láttam bekapcsolva egy ACER AL 1912 monitort. Elvileg ez a készülék TN+film paneles.
Ami megdöbbentett, hogy semmi jelét nem mutatta, hogy ez valóban az lenne. Jók voltak a betekintési szögei, és nem ment át inverzbe, ha alulról néztem. Sokkal szebb képe volt mint at én TN+film-es moncsimnak.
Hogy is van ez akkor?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »