HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 12:55

Idézet: Racecam

Documents and Settings -> "User"( amelyik felhasználónál telepítetted) -> Application Data -> DisplayTune

Nos, azért 7500°K, mert az a szimpatikus., és mondtam, hogy ezután használni szoktam a színkalibráló szoftvert is. (Anélkül teljesen más, egyéni beállítással használom.)

Abban az általad is olvasott cikkben ezt írtam: Fontos! Kifejezetten ajánlott mindenkinek, aki CRT monitorról tervezi az áttérést LCD monitorra, hogy - a vásárlás előtt - alaposan vizsgáljon meg egy ilyen megjelenítőt, akár munkahelyén, akár ismerősnél, vagy barátnál. Próbálja ki a különböző alkalmazásokban (Internet, iroda, film, játék, fotók stb.), elkerülve az esetleges későbbi csalódásokat.

egyrész köszönöm meg a displayview preset kapcsán adott gyors válaszodat (hülye vagyok, erre magam is rájöhettem volna :-), másrészt muszáj tovább kérdeznem (nem kötekszem, kérdezek, tényleg): a 7500°K tisztán kékes színű, ugyebár? az még rendben, hogy neked valamiért szimpatikus, de kiváncsi vagyok, hogy ennek kiválasztása után pontosan mit csinálsz a színkalibrálás során? és mivel kalibrálsz? mert ha a beépített cuccal, akkor annak az lesz a vége, hogy leveszed a kékes árnyalatot, hiszen az így működik. de akármi más segédprogamot használva is valószínűleg ez történik, hacsak nem azt érted kalibráció alatt, hogy állítasz valamit a színeken, valami olyat, amitől neked jobban tetszik az összkép, de nem érdekel, hogy a fehér az valóban fehér legyen, mert.

az áttérés előtti kipróbálásra vonatkozó tanács természetesen jogos, de egyrészt annyira természetes, hogy akinek nem jut eszébe, az egyen nyers halat, és kapja azt, amit megérdemel :-) másrészt egy valóban felelős és megalapozott döntéshez olyan sok mindent kellene megnézni több tft-n is, amire nincs lehetőség, és annyi időt kellene ezzel eltölteni (hogy mondjuk először is elmúljon a szokatlanság okozta élmény, ami torzítja a valós minősítést), hogy igazából haza kellene vinni 1-2 hétre az aspiránsokat, és az ember saját konfigurációján tesztelni mindent, amit lehet. tudom, te is majdnem ezt írod, de éppen az a baj, hogy ez nem reális (ettől persze még jó ötlet, és aki tudja, csinálja meg).

#262 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:36

Idézet: baman - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:55

.....a 7500°K tisztán kékes színű, ugyebár? az még rendben, hogy neked valamiért szimpatikus, de kiváncsi vagyok, hogy ennek kiválasztása után pontosan mit csinálsz a színkalibrálás során? és mivel kalibrálsz? mert ha a beépített cuccal, akkor annak az lesz a vége, hogy leveszed a kékes árnyalatot, hiszen az így működik. de akármi más segédprogamot használva is valószínűleg ez történik, hacsak nem azt érted kalibráció alatt, hogy állítasz valamit a színeken, valami olyat, amitől neked jobban tetszik az összkép, de nem érdekel, hogy a fehér az valóban fehér legyen, mert.

Mégegyszer mondom, azért 7500°K, mert az a szinpatikus!  ;)
És igen, a beépített cuccal "kalibrálok", de csak azért mert ez is több mint a semmi, és igen tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy igazi kalibrálás, mert ahhoz megfelelő hardver kell. Mivel ilyennel nem rendelkezem, marad ez a "gagyi" megoldás.

#263 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:42

Sziasztok!

XEROX XAP192i-ről mik a vélemények? Electroworldben van most akciózva 90 bruttóért. Munkatársnak kellene, általános használat, kicsi játék kicsi film ezaz amaz :) De semmi speciális.

Köszi!

szerk: típus

Szerkesztette: Peetie 2006. 02. 06. 15:39 -kor

ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#264 Felhasználó inaktív   uno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 15:28

sziasztok! olyan lcd-tft monitort keresek melyen van rca vagy svideo bemenet tudom van ilyen és nem lcd-tv volt láttam egy kiállitáson acer márka név alatt futott az is biztos csak nem tudom a tipusát de más ilyen képességekel megáldott monitor is jó lenne infózzatok le kösz!!! (rca vagy svideó bemenet a lényeg)
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a
szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

#265 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 19:09

A Samsung 204Ts-em ilyen. Van S-Video es RCA csatlakozo is. Tud PiP-et (Picture in Picture), vagyis ha vagy mondjuk egy videod, azt nezheted HWSW forumozas kozben is... :)
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#266 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:01

Idézet: uno - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 16:28

sziasztok! olyan lcd-tft monitort keresek melyen van rca vagy svideo bemenet

Samsung MP sorozata ilyen, ha emlékeim nem csalnak.

Megjött a 930BF, első benyomások állítgatás nélkül: a betekintési szög nem olyan vészes, a fekete se olyan rossz (sajna xVA paneles moncsit még nem láttam). A műanyag vezetéktakaró fedőlap a hátoldalon - leesős :(. A betűk nagyon kontrasztosak, pixelesek, pedig be van kapcsolva a ClearType. Mi volt előtte? (egy 21"-os ViewSonic CRT, ~5 éves)
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#267 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:22

Idézet: ddekany - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 18:25

...És egyébként, a 2 különböző ember által készített fotók alapján úgy néz ki, hogy a 193P+ is már pontosan ugyan ilyen kamu-8-bites volt...

A sima 193P is kamuzott, 1 évig "élveztem". Most egy "gagyi" TN-es Samu 940B-t (~100k bruttó) bámulok állítható magasságú talppal ami alá nem kell legalább 2 telefonkönyvet vagy süteményes dobozt gyömöszölnöm. Aztán menüből állíthatok akár gammát is a szokásos funkciók mellett az idióta csak win alatt működő médzsiktún helyett. Komolyan mondom felüdülés ezt nézegetni. És bizony a színei is rendben vannak, ami tudom hogy képtelenség ebben az agyon hype-olt xVA-s világban ;)

#268 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:36

Idézet: uno - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 15:28

sziasztok! olyan lcd-tft monitort keresek melyen van rca vagy svideo bemenet tudom van ilyen és nem lcd-tv volt láttam egy kiállitáson acer márka név alatt futott az is biztos csak nem tudom a tipusát de más ilyen képességekel megáldott monitor is jó lenne infózzatok le kösz!!! (rca vagy svideó bemenet a lényeg)

Pontosan, ahogy bibe is mondja: Samsung 204T, 214T, 244T, 242MP, 940MW (wide), 931MP, 932MP, 711MP

#269 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:38

Idézet: zef - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 21:22

Most egy "gagyi" TN-es Samu 940B-t (~100k bruttó) bámulok

Gratulálok!  :rolleyes:

#270 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:41

Idézet: envagyok - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 14:37

ViewSonic VG920-al találkozott már valaki?
Sajnos tesztet se találok róla.

Találkoztam vele. :)

#271 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 22:59

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 21:38

Gratulálok!  :rolleyes:

Láttad már közelről, bekapcsolva? :) Én legalább azokról alkotok véleményt, amit hosszabb-rövidebb ideig nyúztam-zok. Tudom, hogy a "luxus" samu moncsikat Te legalább annyira kedveled mint amennyire én ki nem állhatom ;)

#272 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 23:23

Sziasztok
bocsi a hulye kerdesel de meg kell tudnom :D
tud valaki arrol hogy gyartani fognak e olyan tft-t ami magasabb felbontast is tud mint 1280*1024
vagy itt leragadunk?
csak azet mert en szeretnem ,ki hasznalni a vga-mat de igy, :think: nem tom :D  :D
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#273 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 00:26

Idézet: saca3 - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 23:23

bocsi a hulye kerdesel de meg kell tudnom :D
tud valaki arrol hogy gyartani fognak e olyan tft-t ami magasabb felbontast is tud mint 1280*1024
vagy itt leragadunk?

Sok ilyet gyártanak, a széles (wide) kategóriában is. 20" és feljebb!  ;)

#274 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 00:44

Idézet: zef - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 22:59

Láttad már közelről, bekapcsolva? :) Én legalább azokról alkotok véleményt, amit hosszabb-rövidebb ideig nyúztam-zok. Tudom, hogy a "luxus" samu moncsikat Te legalább annyira kedveled mint amennyire én ki nem állhatom ;)

De az én véleményem legalább megalapozott.  :)  (Én nem "kedvelem" - az egyébként egyáltalán nem luxus monitorokat (a luxus az EIZO-nál kezdődik és a kb. a NEC LED-es háttérvilágítású SpectraView-nál ér véget!) -, hanem egyszerűen jobbnak tartom, mint ezeket. 
A típust nem láttam sem közelről, sem távolról. De ezt a panelt láttam már nem egy monitorban. TN+Film panelek között korrekt, de elájulva azért nem voltam tőle! (Ugyan az, mint a 930BF, "overdrive" (RTA) nélkül.) 

Szerkesztette: Racecam 2006. 02. 07. 00:44 -kor

#275 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 01:11

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 0:44

De az én véleményem legalább megalapozott.  :)  (Én nem "kedvelem" - az egyébként egyáltalán nem luxus monitorokat (a luxus az EIZO-nál kezdődik és a kb. a NEC LED-es háttérvilágítású SpectraView-nál ér véget!) -, hanem egyszerűen jobbnak tartom, mint ezeket. 
A típust nem láttam sem közelről, sem távolról. De ezt a panelt láttam már nem egy monitorban. TN+Film panelek között korrekt, de elájulva azért nem voltam tőle! (Ugyan az, mint a 930BF, "overdrive" (RTA) nélkül.)

A luxus-t nem véletlenül raktam idézőjelek közé. A 940B-hez viszonyítottam a 193P/970P kategóriát, remélem így érthető :) Viszont továbbra is agyrém amit a Samsung művel. Ne is menjünk messzebb, a 930B vs 940B tökéletesen reprezentálja amitől a hajam égnek áll. Ugye a 930B overdrive-os, kevésbé fapados dezájnnal megáldott mint a 940B, szóval komolyabb egy fokkal. ...komolyabb lenne, csakhát ugye azon már nem lehet függőlegesen állítani a panel pozícióját. Miért is nem?! Aztán elérkezünk a 193P/970P félékhez, ahonnan már a kezelőszerveket is lespórolják és nincs más választásom, kénytelen vagyok szoftveresen állítgatni a dolgokat.

Más. Mondogatjátok, hogy TN-es moncsik egykutya mind. Ugye kezdtem 3 éve egy S-IPS-es LG1710b-vel, majd másfél éve jött a 193P, tavaly év végén egy TN-es Benq FP91GX+ majd karácsonytól ez a szintén TN-es Samu 940B. Az LG1710b vs 193P közül nekem az LG lényegesen jobban bejött. A 193P vs FP91GX+ közül nálam ismét a 193P maradt alul. Aztán ha az FP91GX+t  leteszed a 940B mellé, teljesen más karakterű képet adnak. A betekintési szög függvényében is teljesen máshogy viselkednek. A színekről már nem is beszélek, teltek, élénkek. Ez a 940B hasonlít leginkább a régi LG1710B-re, teljesen korrekt darab.

... Amúgy miért is megalapozatlan a véleményem? ;)

Üdv,
zef

Szerkesztette: zef 2006. 02. 07. 01:12 -kor

#276 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 08:41

Racecam!

Tudsz valami magyarázatot erre?

Idézet

Tegnap egy nagyáruházban jártam, és láttam bekapcsolva egy ACER AL 1912 monitort. Elvileg ez a készülék TN+film paneles.
Ami megdöbbentett, hogy semmi jelét nem mutatta, hogy ez valóban az lenne. Jók voltak a betekintési szögei, és nem ment át inverzbe, ha alulról néztem. Sokkal szebb képe volt mint at én TN+film-es moncsimnak.
Hogy is van ez akkor?

Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#277 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 14:07

Idézet: zef - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 1:11

Más. Mondogatjátok, hogy TN-es moncsik egykutya mind. Ugye kezdtem 3 éve egy S-IPS-es LG1710b-vel, majd másfél éve jött a 193P, tavaly év végén egy TN-es Benq FP91GX+ majd karácsonytól ez a szintén TN-es Samu 940B. Az LG1710b vs 193P közül nekem az LG lényegesen jobban bejött. A 193P vs FP91GX+ közül nálam ismét a 193P maradt alul. Aztán ha az FP91GX+t  leteszed a 940B mellé, teljesen más karakterű képet adnak. A betekintési szög függvényében is teljesen máshogy viselkednek. A színekről már nem is beszélek, teltek, élénkek. Ez a 940B hasonlít leginkább a régi LG1710B-re, teljesen korrekt darab.

... Amúgy miért is megalapozatlan a véleményem? ;)

Üdv,
zef

Ok, legyen így, Neked ez jön be. (Fáradt vagyok most ezen vitatkozni.  ;)  )

Nem jól fogalmaztam, inkább egyéni!  :)

Szerkesztette: Racecam 2006. 02. 07. 14:09 -kor

#278 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 14:09

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 8:41

Racecam!

Tudsz valami magyarázatot erre?

Nem.

#279 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 16:34

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 14:09

Nem.

Kössz.  :D
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#280 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 16:44

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 1:26

Sok ilyet gyártanak, a széles (wide) kategóriában is. 20" és feljebb!  ;)

es azoknak menyi a valaszideje
az ramegy a rovasarA?
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.