HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 23:10

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 23:05

hát igen, a hwsw-n nem vmi feltűnőek a linkek: az első mondat "erről" szava egy új, szélesvásznú NEC-re mutat

Oppácska!  :rolleyes:
Na igen, már akinél!  :D

Még semmi, nagyon új!  ;)

#322 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 23:23

persze, ez nem is lep meg, csak az a kérdés, vajon korábbi NEC-ekben szerepelt-e már ilyen panel (ha még más képaránnyal is, de ugyanilyen paraméterekkel)
abból esetleg lehetne már sejteni, mire lehet majd számítani

#323 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 23:38

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 23:23

persze, ez nem is lep meg, csak az a kérdés, vajon korábbi NEC-ekben szerepelt-e már ilyen panel (ha még más képaránnyal is, de ugyanilyen paraméterekkel)
abból esetleg lehetne már sejteni, mire lehet majd számítani

Nem, a 17"-os MS70GX2 és a 19"-os MS90GX2 4:3-as verzió, TN+Film paneles.
Ez elvileg egy teljesen új fejlesztés, csak azt nem tudom mennyi belőle a marketing, mert ilyen paraméterekkel rendelkező panelekkel egyelőre sem a NEC-nél, sem az LG-Philips-nél nem találkoztam.

#324 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 10:17

samsung 770p vagy fujitsu-siemens c17-2?

ez a ketto annyira egyformanak latszik a parameterek alapjan, hogy az mar fajdalmas. tudunk-e valamifele gyakorlati kulonbsegrol, vagy ilyenkor mar csak a szemelyes prefenciak (markahuseg, design ertekelese, elvakultsag, reszegseg, stb :-) dont?

felhasznaloi profil: kepszerkesztes, video vagas, irodai alkalmazasok. semmi jatek, semmi mozizas. szamit-e ez valamit a jelen esetben, vagy ebbol a megkozelitesbol tokmindegy, erre egyforman jo mindketto?

#325 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 15:23

Idézet: baman - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 10:17

samsung 770p vagy fujitsu-siemens c17-2?

ez a ketto annyira egyformanak latszik a parameterek alapjan, hogy az mar fajdalmas. tudunk-e valamifele gyakorlati kulonbsegrol, vagy ilyenkor mar csak a szemelyes prefenciak (markahuseg, design ertekelese, elvakultsag, reszegseg, stb :-) dont?

felhasznaloi profil: kepszerkesztes, video vagas, irodai alkalmazasok. semmi jatek, semmi mozizas. szamit-e ez valamit a jelen esetben, vagy ebbol a megkozelitesbol tokmindegy, erre egyforman jo mindketto?

A 770p sokkal jobb paraméterekkel bír, te hol láttál hasonlóságot?  :confused:  :)

#326 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 15:51

bocs, elgépeltem. természetesen a p17-2 a másik modell a samsumg mellett. itt a korrigált prad.de oldal, a kérdés ugyanaz, sőt! :-)

#327 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 17:25

Idézet: baman - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 15:51

bocs, elgépeltem. természetesen a p17-2 a másik modell a samsumg mellett. itt a korrigált prad.de oldal, a kérdés ugyanaz, sőt! :-)

Szerintem egyformán jól járnál mindkettővel. A Samsung-nak ugye nincsenek gombjai, hangszórója. Itt már tényleg csak a személyes benyomás dönthet (esetleg részegség  :D ).
Meg kellene nézni mindkettőt.  ;)

#328 Felhasználó inaktív   Mukiii 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:58

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a következő monitorral kapcsolatban:
Acer AL1916ws 19" LCD monitor

Főbb paraméterek:

Képpontméret: 0,294 mm
Maximális felbontás: 1440x900 (16:10-es képarányú, széles)
Maximális színmélység: 16,7M

Fényerő: 300 cd/m2
Kontrasztarány: 500:1
Láthatóság: 150° (H), 130° (V)
Válaszidő: 8ms

ACER AL1916ws

ACER 1916ws technical specification

Most szeretnék venni egy ilyet, mert olcsón hozzá tudok jutni. Játékra és filmek nézésre is használnám. Sajnos nem vagyok ebben a témában jártas ezért szívesen fogadok érveket-ellenérveket, tapasztalatokat, véleményeket.

Segítségeteket köszönöm!

#329 Felhasználó inaktív   ddekany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 06:53

Idézet

A 214T egy nagyon jó monitor!

Racecam, csak kiváncsiságból, mivel ez is egy Samsung + PVA + 16.7M-nek jelölt darab: ezen hogy oldották meg a színkezelést? Valódi 8 bittel, vagy ez is csak virtuális 8 bites? Már ha könnyen hozzáférsz Lacix asztalához...

Szerkesztette: ddekany 2006. 02. 10. 06:54 -kor

#330 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 09:01

Idézet: ddekany - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 6:53

Racecam, csak kiváncsiságból, mivel ez is egy Samsung + PVA + 16.7M-nek jelölt darab: ezen hogy oldották meg a színkezelést? Valódi 8 bittel, vagy ez is csak virtuális 8 bites? Már ha könnyen hozzáférsz Lacix asztalához...

Szerintem a többi is valódi 8 bit, a ditherelésnek valami más szerepe lesz a megjelenítésben.  :rolleyes: De erről majd akkor, ha konkrét infó lesz a dologról!
Csak Neked: 214T Link!  ;)

#331 Felhasználó inaktív   Gaberking 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 12:40

Idézet: Mukiii - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 18:58

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a következő monitorral kapcsolatban:
Acer AL1916ws 19" LCD monitor

Főbb paraméterek:

Képpontméret: 0,294 mm
Maximális felbontás: 1440x900 (16:10-es képarányú, széles)
Maximális színmélység: 16,7M

Fényerő: 300 cd/m2
Kontrasztarány: 500:1
Láthatóság: 150° (H), 130° (V)
Válaszidő: 8ms

ACER AL1916ws

ACER 1916ws technical specification

Most szeretnék venni egy ilyet, mert olcsón hozzá tudok jutni. Játékra és filmek nézésre is használnám. Sajnos nem vagyok ebben a témában jártas ezért szívesen fogadok érveket-ellenérveket, tapasztalatokat, véleményeket.

Segítségeteket köszönöm!

Nyugodtan megveheted!
AMD Athlon64 3000+@2706 MHz, AC Freezer 64, Gigabyte GA-K8NSC-939, 2*512MB Kingston ram, Palit 6600GT 256MB 550/1035 MHz, Maxtor 200GB SATA, Pioneer Dvr-110, Creative Audigy 2 ZS, Samsung SyncMaster 730BF, MOMO Racing

#332 Felhasználó inaktív   Yesico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:50

Jó nagyot kíáltok.
Jó régen jártam erre,Racecam országában.. Ugy látom,sok minden nem is változott.. :smoker:
Ugy jo 3 hónapja még én is napi látogató voltam itt,hiszen annyira de annyira szerettem  volna egy super kis tft-kütyüt magamnak venni,spec. a 193p+ t,emlékeztek a nagy lázra biztosan ezzel kapcsolatban - Racecam szkeptikusságán kívül mindenki nagyon várta már.Én a legjobban...

Akkor már több vágyakozással teli hónappal a hátam mögött esett meg velem november közepén,hogy hazavihettem kipróbálni -otthoni körülmények között- a várva várt 193p+ ... helyett a 173p+ -t ami ugyan kisebb,de 1500:1 -es kontrasztos!! wow,nem baj,mondtam,ez a kép már tuti lesz.
Hazavittem,kirobbantottam,beizzít,vizuális elájulás,majd megláttam a post képernyőt.
Nappali világos volt még,de mégis csalódott voltam máris. Kékesen-szürkésen világító "fekete"?..még mindig??..  nem baj,tovább.Film,játék,photoshop-super. Csak az a kékes fekete lehetne sötétebb,a francba..:(
Leszállt az est.Mivel multimonitorozom a szobában (tv-zés miatt),a szép sötét szobában egy ujabb reboot adott végső pontot a vágyakozásaim végére. 1500-as kontrast ide-oda,MA még egy tft és egy crt
között sötétebb szobában de még amugy is akkora különbség van a FEKETE színnél v post képnél,bárhogy fogalmazhatok,hogy..ááá......
Én azt gondolom,aki arra vágyik - és én absolut ide tartozom - hogy igazi v mondjuk azt,crt-t megközelítő feketét lásson,annak még jo 2 évig felejtősek a lapos monitorok.Hangsulyozom,csak ha ez (is) fontos.Ebből a kis testből kiindulva kelleni fog vagy 3-4000-es kontrast,hogy alakuljanak már a dolgok..addig ez csak játék.
Megj. Tudom,persze,hogy a crtk kontrasztaránya 5000:1 fölött vannak..

Nagyon sajnáltam akkor a dolgot,mert addig tényleg annyira szerettem volna egy fekete 173+as v 193+as samu panelt..Annyira gyönyörű volt a designja,a képe.Élőben a black-verzio (sima 173-as) pedig..egyszerűen nekem orgazmus volt. :respect: Heteken keresztül csak azt képzelgettem magamban amikor épp üresjáratom volt,hogy milyen jol fog majd otthon a gépem mellett mutatni és persze a képe is ott lesz.
De sajnos,az élet rádöbbentett.
Ugyhogy,hajrá tft!

ui.bocs az érzelmességért..csak kijött belőlem. :alcohol:
Sok sikert a további forumozáshoz mindenkinek!

#333 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:59

Tanácsot szeretnék kérni. 19"-os LCD vásárlásán töröm a fejem. Újat vennék, preferálom a 3 év garanciával adott darabokat. Játékra egyáltalán nem használom majd, csak szövegszerkesztésre/digitális képretusálásra és filmnézésre. Körülbelül br. 80e Ft-ot szánok erre a célra. Szerintetek melyik gyártó mellett tegyek le a voksom? És típusra van valami tippetek? Olvasgattam visszafele a topikot, de úgy láttam, hogy jóval nagyobb árkategóriákról beszélgettek általában. Most egy Samsung 152V-t használok és többé, kevésbé elégedett vagyok vele. Viszont a filmnézéshez egy nagyobb darab határozottan jól jönne.

#334 Felhasználó inaktív   Mukiii 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 10. 17:28

Idézet: Gaberking - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 12:40

Nyugodtan megveheted!

Hali!

Köszi a frappáns, tömör választ! :)))

Esetleg egy kis indoklás vagy tapasztalat leírása jól jönne! ;)

Üdv,
Muki

#335 Felhasználó inaktív   ddekany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 00:37

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:01

Szerintem a többi is valódi 8 bit, a ditherelésnek valami más szerepe lesz a megjelenítésben.  :rolleyes: De erről majd akkor, ha konkrét infó lesz a dologról!
Csak Neked: 214T Link!  ;)

Szerintem meg elég világos a dolog... Egyáltalán honnan veszitek, hogy 8 bit? Tudtommal ezt a Samsung soha sem mondta, de javítsatok ki ha tévedek. Talán inkább a 8 bit az a feltételezés, ami bizonyításra szorul, mivel a látvány elég szilárdan a 6 melett szól. A 16.7M meg, mostanában hogy utána olvastam, kiderült hogy egyáltalán nem ismeretlen gyakorlat egyes gyártóknál, hogy 6 bites panelokra ráírják ezt, marketing okoból. Ennél konkrétabb infó meg soha nem lesz, (hacsak vki nem szedi le a monitort hátulját, amit persze nem javasolnék senkinek).

A képet meg köszi! (Valóban nem ditherel.) Majd integrálom abba a bizonyos elitélendő oldalamba.

Szerkesztette: ddekany 2006. 02. 11. 00:37 -kor

#336 Felhasználó inaktív   ddekany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 00:54

Idézet: Yesico - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 13:50

pontot a vágyakozásaim végére. 1500-as kontrast ide-oda,MA még egy tft és egy crt
között sötétebb szobában de még amugy is akkora különbség van a FEKETE színnél v post képnél,bárhogy fogalmazhatok,hogy..ááá......
Én azt gondolom,aki arra vágyik - és én absolut ide tartozom - hogy igazi v mondjuk azt,crt-t megközelítő feketét lásson,annak még jo 2 évig felejtősek a lapos monitorok.Hangsulyozom,csak ha ez (is) fontos.Ebből a kis testből kiindulva kelleni fog vagy 3-4000-es kontrast,hogy alakuljanak már a dolgok..addig ez csak játék.
Megj. Tudom,persze,hogy a crtk kontrasztaránya 5000:1 fölött vannak..

Ez a kontraszt arány, ez szerinten kicsit kevesebb jelentőséggel bír így önmagában, mint amit tulajdonítanak neki... mert ugye, úgy számolják, hogy fehér osztva feketével. Ezért figyelembe kell venni, hogy milyen világos a fehér, mert egyrészt kérdés hogy mennyire kell megvakulnom ha elakarom érni az megadott kontraszt, arányt, másrészt a fekete feketeségét is csak a fehér világosságát beszámítva kapom meg (minél sötétebb a fehér, annál sötétebb a fekete fix kontraszt arány mellett). (Meg egyébként, ha azt nézzük, hogy mennyire látod jól a halvány dolgokat a képen, nem a kontraszt arány számít, hanem a fényerő görbe meredeksége. Persze ha magasról indul, akkor hamar átmegy vakításba, és akkor szheted...)

Idézet

panelt..Annyira gyönyörű volt a designja,a képe.Élőben a black-verzio (sima 173-as) pedig..egyszerűen nekem orgazmus volt. :respect: Heteken keresztül csak azt képzelgettem

Hm.... Végül is, néhány hónapra kivetítve simán olcsóbb mint egy igényesebb nő. Nem tudom, másoknak mi a tapasztalata ilyen téren azzal a fekete TFT-vel?

#337 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 11:59

Üdv!

Tisztítottam a TFT monitort, és van egy kicsi, kb. 1x3mm-es folt, amit nem tudok eltöntetni. Olyan mint ha egy zsírfolt lenne.
Mivel próbáljam eltüntetni? Ablaktisztítóval próbáltam idáig, de az nem hozta le.
A tisztaszesz mennyire árt a kijelzőnek?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#338 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:07

(Amway?) LOC Plus See Spray Glass Cleaner nekem nagyon bevált, mondjuk én felhívtam az Acer monitorszervízt, hogy mondják már meg ők mivel tisztítanak, mert nálam minden csíkoz. :) Ezt ajánlották kábé másfél éve, és tényleg szuper, azóta is csak ezt használom. :up:

#339 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:17

Üdv!

Lehetséges az, hogy rövid idő alatt, kb 3hónap használat után, romlik a panel foltossága? (fekete képernyőnél kicsit erősebbnek tűnik a felső és alsó szélén a foltosodás)

Lenne még egy kérdésem, 70-80 ezer Ft-ért lehet kapni (S-)xVA panelos TFT-t, ami elfogadható képet produkál? (én nem találtam)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#340 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:38

Gyors kérdés: Videoseven TFT-kről mi az általános vélemény? Korrekt márka, vagy pedig kerülendő?

19"-es TFT-ket nézegetek, és lehet hogy tudnak hozni nekem elég olcsón Videoseven moncsikat. Vajon belevágjak? :think:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.