HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 07:23

Idézet: zef - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 22:57

Volt belőle S-IPS, pl. az enyém.. és sokan másoknak is jutott még IPS-es. Kissé tájékozatlan vagy. A 193P pedig egy csúnya lehúzás volt 180k-ért amikor vettem. Miért kell védeni állandóan? Valami érdemlegeset is mondhatnál ahelyett, hogy engem állítasz be full amatőrnek. Amit feljebb írtam a Samu monitorokról persze semmi reakciója nem volt senkinek sem...

Amúgy peace :)

Üdv,
zef

Én még nem hallottam S-IPS 1710B-ről, de ha volt, akkor biztos igazad van, és annak szebb volt a képe a 193P-nél. :)
Érdekes 1ébként az érvelésed a gombnélküliséggel szemben, kb. olyan, mintha azért szídnád a ferrarit, mert túl alacsony. :D Ha nem teccik, akkor nem kell megvenni, ez rohadt egyszerű. Mindenkinek más jön be, vkinek teccik a gombnélküliség, nekem pl. teccett, mert 2 kattintással tudtam profilt váltani. Nem teccik a gombnélküliség? Akkor vegyél LG-t. :D Valszeg nem azért nincsenek rajta gombok, mert ezzel akarták idegesíteni zefet, és nem is a spórolás miatt (ilyen hülyességet honnan vettél?), hanem azért, mert a tervezők ezt így álmodták meg ergonómikusra. Az egész 193P(+) az ergonómiáról szól, talán az első olyan TFT, ami nem sablonosan néz ki és működik.
Érdemleges mondanivaló a témával kapcsolatban: ott van a hozzászólásomban a link, olvasd el.
A Samsungokról: nem védek semmilyen márkát, mert pl. most volt dolgom egy 930BF-fel, és nem voltam tőle elájulva. Igaz, a Viewsonic VG920-tól sem. :)

Szerkesztette: fLeSs 2006. 02. 08. 07:25 -kor

#302 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 07:42

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 6:23

Az egész 193P(+) az ergonómiáról szól, talán az első olyan TFT, ami nem sablonosan néz ki és működik.

Ez most ugye vicc?

Miféle ergonómia az, ahol korlátozom a felhasználót? Ha igazán érdekel, ízeire szedhetem ezt az ergonómiai szörnyszüleményt, de sztem tekintsünk el tőle ;)

#303 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 08:38

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 21:19

Bocs, egy kicsit tényleg le voltam eresztve!  :D

Ennek ellenére - ha jól megfigyelted - nem tudok magyarázatot. Illetve annyit, hogy néhány TN+Film nem megy át inverzbe, csak totál elsötétül, végül elfeketedik a kép, ahogy minél inkább alulról szemléled. Az oldalirányú betekintési szögeket is úgy kell értelmezni, hogy erősen csökken a kontraszt, a fekete világosodik a fehér sötétül.   ;)

Azt hittem ennél a típunál van valami furfang. Azért lepett meg a dolog, mert szinte el sem sötétült alulról. Mellette volt egy másik Acer monitor, na hát az igen, az totál mutatta, hogy TN technológiás.
Na, mindegy, ilyen is van. Ezért kell mindig megnézni a monitorokat vásárlás előtt. Ahogy Te is szoktad mondani.  ;)
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#304 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 08:55

Idézet: Aewyn - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 7:42

Ez most ugye vicc?

Miféle ergonómia az, ahol korlátozom a felhasználót? Ha igazán érdekel, ízeire szedhetem ezt az ergonómiai szörnyszüleményt, de sztem tekintsünk el tőle ;)

Felesleges ezen vitatkozni, mert mindenkinek más jön be. Amúgy miben korlátozott téged a 193P?

#305 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 09:06

Idézet: ddekany - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:25

970P ditherelés téma... A gond az, hogy az emberek nem fogják fel, hogy mi is itt a gond (úgyhogy tulajdonképpen meg is érdemlik amit kapnak). Az, hogy mi csúnya meg mi szép, az relatív. A 970P képe a legytöbb TFT-éhez képest bizonyosan szép (persze az ára is jó magas). Azt, hogy ez most a legjobb... nem kizárt, de ez szerintem olyan dolog, hogy mindenki ezt a szöveget nyomtaja, mintha tudná is, mintha látta volna a több felső kategórás TFT-t, de közbe ők is csak olvasták, hogy ez a legjobb. Na én nem láttam a többi felső kategórás monitort... és nem is mondtam hogy ez most mennyire szép vagy csúnya. Én egy egyszerű tényt közöltem, ami ellentmond az interneten egyeduralkodó hiedelemmel a monitor technikai paraméterei kapcsán. A gond meg egyszerűen az, hogy nem kéne lóditani sepcifikációkban, nem kéne velük a TV reklámok szintjére süjjedni, ahol a költői tulzások megengedettek. Persze, Samsung-ék annyira nem bátrak, hogy közvetlenül odahazudják, hogy 8 bit. Mert a 16,7M, amit viszont odaírnak, ki tudja hogyan jött ki nekik, lehet, hogy arra van valami gyakorlatilag értelmetlen de elvben támadhatatlan magyarázatuk. Azt viszont nyilván ők is tudták, hogy ebből a 16,7-ből minden szaki ki fogja sütni az óriási agyával, hogy akkor ez most 8 bites, ahelyett hogy netán ránézne a képre (vagy talán a hivatalos tesztelőknek tényleg 8 bites cuccot küldött a Samsung?). És lőn! Net szerte mindenki papagályként mondja is, hogy, ááá hát kis öcsi, ha 8 bites panel kell, akkor... És egyébként, a 2 különböző ember által készített fotók alapján úgy néz ki, hogy a 193P+ is már pontosan ugyan ilyen kamu-8-bites volt. Gratulálok. Ja, és az meg, hogy én pánikot keltek... milyen igaz, ez itt a gond.

És egyébként, persze hogy ezt csinájlák Samsung-ék (és gondolom még sokan mások), hiszen pénzügyileg bejön (placebó effekt), mivel a vásárlók nem büntetik őket az ilyen trükkökért. Na, ennyit erről.

nem igazan ertelek... ha nem tetszik add el, vegyel masikat. miert kampanyolsz? sokaknak tetszik kepe (nekem is), es lesz*rom, hogyan oldja meg.

#306 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 09:10

egy tnhez hasonlitani... a 193at? hat jo vicc :D

kb mint mako jeruzsalemtol.

#307 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 09:39

Idézet: Aewyn - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 7:42

Ez most ugye vicc?

Nézd, úgy gondolom fleSs-nek igaza van ebben a kérdésben. Amikor a 193P (173P) megjelent a piacon (2004 nyarán) mindenkit elkápráztatott a különleges külsejével, újszerű talpmegoldásával, fémházával. A gombok eltüntetése is a dizájnt szolgálta. Hosszú időn keresztül ez a monitor számított kategóriájában a megkérdőjelezhetetlen csúcsmodellnek.
A gombok hiánya a Windows-os felhasználót nem igazán zavarta, az akkor még tökéletesen - fagyogatások nélkül - működő MagicTune, jól látta el a feladatát. (Nem hiszem, hogy bárki is folyamatosan állítgatná a monitorán a különböző értékeket, a kialakítható profilok tökéletesen megfelelnek, néhány kattintással, lehet váltani közöttük. Én is a P19-2 moniromhoz adott DisplayView szoftverrel állítgatom a monitort - ha szükséges -, a kezelőgombokhoz nem nyúltam már hónapok óta. Az előre beállított profilok itt is jó szolgálatot tesznek.)
Mindezek ellenére én is hibás koncepciónak tartom a kezelőgombok lehagyását, mert bizony - ha ritkán is - de vannak olyan esetek, amikor elkerülhetetlen lenne a használatuk, nem is beszélve a Linux-os felhasználókról, akikre egyszerűen nem is gondol a Samsung képtelen nekik is hivatalosan beállító-szoftvert prezentálni!
Egy szó mint száz, a 193P egy nagyon dizájnos nagyon szép monitor!  ;)

u.i.: Ja, és természetesen szerintem;)

Szerkesztette: Racecam 2006. 02. 08. 09:50 -kor

#308 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 10:27

Idézet: Aewyn - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 22:10

Bocs, h megszakítom a vitát, de volt említve itt az fórumon (nagyon régen) egy külföldi tesztoldal, amit most persze nem találok, talán emlékszik rá valaki ;)

valószínűleg a prad.de lapra gondolsz, arra többször hivatkoztak már itt emlékeim szerint.

#309 Felhasználó inaktív   ddekany 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 14:14

Idézet: zef - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 21:22

A sima 193P is kamuzott, 1 évig "élveztem". Most egy "gagyi" TN-es Samu 940B-t (~100k bruttó) bámulok állítható magasságú talppal ami alá nem kell legalább 2 telefonkönyvet vagy süteményes dobozt gyömöszölnöm.

Én Képes földrajzokat és Chip újságokat használok... Egyébként szinte minden monitort úgy gyártanak (főleg a CRT-ket), hogy egyértelműen túl alacsonyan legyenek ha az ember nem rak alájuk egy tornyot különféle nyomtatott kiadványokból. Persze lehet, hogy olyan számítógépes asztalhoz tervezik őket, ahol van vmi monitor tartó ami magasan van. Viszont, a gyakrolatban én ilyet asztalt szinte sehol sem láttam. Az eredmény az, hogy a gép előtt dolgozó (ill. élő...) emberek túlnyomó többsége úgy éli le az életét, hogy a monitora kb 10cm-el lejebb van mint kéne.

#310 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 14:31

Ha zavar ez a dolog, akkor vegyél másik tipust. :D Komolyan mondom nem hiszem el, hogy vki megvesz egy olyan monitort, ami neki nem teccik/válik be. Vegyetek pl. VP191b-t, annak elég szépen állitható a magassága.

#311 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 14:34

Idézet: ddekany - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 14:14

Én Képes földrajzokat és Chip újságokat használok...

Én meg P19-2-t!  :smoker:

#312 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 15:53

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 22:28

Mi megy minek a rovására?  :confused:

Samu:
204T: 20" (S-PVA)    1600x1200 700:1 16ms
204B: 20" (TN+Film) 1600x1200 800:1 5ms
214T: 21" (S-PVA)    1600x1200 900:1 8ms
244T: 24" (S-PVA)    1920x1200 1000:1 6ms

Ezek csak a Samsung monitorok. Az többit (pl. ViewSonic) keresd meg magad!  ;)

kocce :D  :D  :up:  :up:
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#313 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:06

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 8:39

Nézd, úgy gondolom fleSs-nek igaza van ebben a kérdésben.

Mármint abban, h ergonómikus egy gombless monitor?

Ugye nem. Egyébiránt minden bizonnyal dizájnos (azért elférhetett volna a káván, akár hátul is pár gomb, vésztartaléknak), és ettől még lehet pompás gép, de ergonómia szempontjából ez felér egy fejlövéssel.

Nem beszélve a gombtalanság egyéb hátrányairól, de ez már csak hab a répatortán. ;)

#314 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:09

Idézet: baman - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 9:27

valószínűleg a prad.de lapra gondolsz, arra többször hivatkoztak már itt emlékeim szerint.

Köszönöm, de egy másik oldalra gondolok. Arra emlékszem, h Racecam megjegyezte róla, h nem lehet komolyan venni :) s valami .tk-s domain volt, de semmiképpen sem .com-os.

Na, most jól körülírtam. ;)

#315 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:44

Idézet: Aewyn - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 20:09

Köszönöm, de egy másik oldalra gondolok. Arra emlékszem, h Racecam megjegyezte róla, h nem lehet komolyan venni :) s valami .tk-s domain volt, de semmiképpen sem .com-os.

Na, most jól körülírtam. ;)

Link!  :confused:
(A francia változat: Link!)

#316 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 21:06

Ez az, köszönöm! :)

#317 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 21:18

Idézet: Aewyn - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 21:06

Ez az, köszönöm! :)

Akkor olvashatod, hogy hamvaiból próbál új életre kelni a SONY!!  :rolleyes:

(Még az idén 24"-os OLED monitort akar piacra dobni!  :eek: )

#318 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 22:47

lehet vmit látatlanban, előre erről tudni? (mármint gondolom az eddig NEC-ek alapján, ha most tényleg csak a képarány új)

mert épp azon gondolkozom, h ha TFT-re térek át, az 1280-as fölbontás már nem lenne jó (nem tudom hova tenni az eszközsávokat képszerkesztés közben, a CRT-t is rendszeresen 1600-as fölbontásra kapcsolom ilyenkor) és akkor már tényleg: miért ne legyen szélesvásznú?
a céges notebookomon nagyon bevált a széles képernyő, még a fölbontása is ugyanígy 1680x1050
játszani úgysem szoktam, az nem szempont

ha jó lesz ennek a NEC-nek a képminősége, és az ára is valóban 150e körül, akkor azt hiszem jó választás lehetne
(azt kicsit sajnálom, h nem lehet portré módba forgatni - de nem tudom, ez mennyire jellemző a hasonló, megfizethető szélesvásznúakra?)

#319 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 22:59

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 22:47

lehet vmit látatlanban, előre erről tudni? (mármint gondolom az eddig NEC-ek alapján, ha most tényleg csak a képarány új)

mert épp azon gondolkozom, h ha TFT-re térek át, az 1280-as fölbontás már nem lenne jó (nem tudom hova tenni az eszközsávokat képszerkesztés közben, a CRT-t is rendszeresen 1600-as fölbontásra kapcsolom ilyenkor) és akkor már tényleg: miért ne legyen szélesvásznú?
a céges notebookomon nagyon bevált a széles képernyő, még a fölbontása is ugyanígy 1680x1050
játszani úgysem szoktam, az nem szempont

ha jó lesz ennek a NEC-nek a képminősége, és az ára is valóban 150e körül, akkor azt hiszem jó választás lehetne
(azt kicsit sajnálom, h nem lehet portré módba forgatni - de nem tudom, ez mennyire jellemző a hasonló, megfizethető szélesvásznúakra?)

Ezt most mire/melyikre írtad?  :confused:

Elvesztettem a fonalat!  :rolleyes:

#320 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 23:05

hát igen, a hwsw-n nem vmi feltűnőek a linkek: az első mondat "erről" szava egy új, szélesvásznú NEC-re mutat

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.