HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:34

a savosodas egyebkent mennyire jellemzo a tftkre? mert ahogy a phes teszteket elnezem, szinte mindenutt van.

a phnel milyen proggit hasznalnak a szinatmenet vizsgalathoz? megnezem ugyanazt a sajatomon.

#182 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:40

meg milyen oka van, hogy ditherel?
miert csinaltak meg ilyenre a 193p+hoz kepest, amikor ugyanaz a panel van mindkettoben?
mert szinte minden parametere alapjan s-pva (homogenitas, belathatosag, stb), de nem ertem, hogy miert kell ilyen szempontbol rontani a mar meglevo szinten...

#183 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:41

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 0:45

Eme TFT-k közül melyiket ajánlanátok irodai, CAD-es munkára?
Samsung 930BF
Belinea 101915
Belinea 101920
Benq FP91E

Köszi
DIY

A két Belinea modellből a Prad szerint több sorozat is létezik, eltérő panelekkel szerelve, de ezek mindegyike plusz a Benq is PVA/MVA paneles, csak a 930BF TN-es, ezért ez utóbbit (betekintési szög, színek, stb. miatt) én kihagynám, bár ha ezek nem fontosak, akkor tulajdonképpen bármelyik jó. A Benq és a Belinea 101920 egyik verziója viszont a Prad szerint overdrive-os MVA, talán ezeknek kellene inkább utánajárni.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#184 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 13:08

nah vegigolvastam a ph forumat... majd utana nezek, de szerintem inkabb hiszteriakeltesrol van szo.

a 970p az egyik legjobb piacon levo 19es tft. pont.

#185 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 27. 13:09

Idézet: Vulpes - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 10:41

A két Belinea modellből a Prad szerint több sorozat is létezik, eltérő panelekkel szerelve, de ezek mindegyike plusz a Benq is PVA/MVA paneles, csak a 930BF TN-es, ezért ez utóbbit (betekintési szög, színek, stb. miatt) én kihagynám, bár ha ezek nem fontosak, akkor tulajdonképpen bármelyik jó. A Benq és a Belinea 101920 egyik verziója viszont a Prad szerint overdrive-os MVA, talán ezeknek kellene inkább utánajárni.

Kösz!

Eldőlt a dolog, a 'döntéshozó' rábökött a 930BF-re, így az lesz, beleszólásunk most már nincs :(.

De nem értem ezt 930BF a paneltípust: több helyen is a-si/PVA van megadva paneltípusnak (pl. gépbolt). Akkor valaki hazudik?
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#186 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 15:29

Nah megvettem a 930BF-et, egyelőre nagyon elégedett vagyok vele!
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#187 Felhasználó inaktív   Palkova 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 27. 17:47

Idézet: fGi - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 2:21

19"-os TFT vásárlás előtt állok...
amire kell elsősorban webdizájn / adobe photoshop / corel (nem feltétlen profi munkák de fontos, hogy a színátmenettel és a feketével ne legyen baj!)

tehát:
- 19"
- MVA/PVA panel a nagyobb kontraszt / fényerő és a 16,7M szín miatt
- DVI bemenetre nincs szükség
- válaszidő nem fontos tényező persze ésszerű határokon belül legyen mivel nem játszom/nem filmezek
- max 90ezres ár
- fekete szín (nem túl lényeges de jó ha az mert minden más fekete - billentyűzet/egér/ház)

köszönet előre is a segítségekért remélem elegendő adatot adtam meg ,hogy mit szeretnék vásárolni.

Ajánlani tudom a DELL1906FP monitort, ami minden kívánalmadnak eleget tesz, sőt DVI és 4*USB hub  is van rajta. Én 79900 Ft-ért vettem a Lehel téri piacon (nem röhögni!), a mozgólépcsővel szemben. Korrektnek tűnő cég, 3 napos visszavásárlási garanciát vállaltak pedig próba is volt. Ha érdekel a cég neve, honlapja priviben megírom. A dolog szépséghibája csak annyi, hogy nem a szokásos állvánnyal, hanem egy spéci gépet is befogadni képes állvánnyal adták, és a hálózati meg d-sub kábelen kívűl mást nem adtak hozzá. Egyébként a honlapjukon a 17"-es képe ezzel az állvánnyal szerepel. A napokban több TN paneles TFT-vel is összehasonlítottam, a feketéje mindet kenterbe veri, és a rohangáló kocka sem túl vészes.
Üdv: Palkova

#188 Felhasználó inaktív   Gaberking 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 21:00

Idézet: arn - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 13:08

nah vegigolvastam a ph forumat... majd utana nezek, de szerintem inkabb hiszteriakeltesrol van szo.

a 970p az egyik legjobb piacon levo 19es tft. pont.

Ezt én is így gondolom :up:
AMD Athlon64 3000+@2706 MHz, AC Freezer 64, Gigabyte GA-K8NSC-939, 2*512MB Kingston ram, Palit 6600GT 256MB 550/1035 MHz, Maxtor 200GB SATA, Pioneer Dvr-110, Creative Audigy 2 ZS, Samsung SyncMaster 730BF, MOMO Racing

#189 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 22:18

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 13:09

De nem értem ezt 930BF a paneltípust: több helyen is a-si/PVA van megadva paneltípusnak (pl. gépbolt). Akkor valaki hazudik?

Igen.

#190 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 15:23

Én botor lélek, eldöntöttem, hogy kellene egy TFT a mostani sugárágyú helyére, de kicsit el vagyok veszve a sokféleségben...

Mire lenne használva: nagyjából minden (film, szövegszerkesztés, képszerkesztés, játékok is...).
Mekkora: 19"
Ár: lehetőleg a 100k környékén mozogjon az ár.

Jó lenne a 8ms válaszidő, nem igazán fontos a betekintési szög (amíg nem megy a szemből láthatóság rovására persze), annyira a fényerő se lényeges, mert a CRT-n is leveszem a fényerőt általában. Ezek alapján a TN panelesek is jók lennének, de azért fontos lenne a színhűség és a kontrasztarány is. Ha van DVI, az se baj.  :)

#191 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 18:59

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 16:23

Én botor lélek, eldöntöttem, hogy kellene egy TFT a mostani sugárágyú helyére, de kicsit el vagyok veszve a sokféleségben...

A paraméterek alapján jónak tűnik ez a Belinea 101915, kíváncsi vagyok tapasztaltak véleményére.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#192 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 21:36

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 18:59

A paraméterek alapján jónak tűnik ez a Belinea 101915, kíváncsi vagyok tapasztaltak véleményére.

Nem is rossz, ha lenne fekete vagy valami sötétebb szürke... :up:

(ill. azt hiszem a 10 19 20 az szürke, minden másban megegyezik a tizessel, kár, hogy azt ott nem lehet kapni)
Kép

#193 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 12:05

Sziasztok

A Samsung 930BF és a Samsung 960BF között mi a különbség?
Breki voltam......

#194 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 22:55

Idézet: Breki - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 12:05

Sziasztok

A Samsung 930BF és a Samsung 960BF között mi a különbség?

Gyakorlatilag a kezelőgombok hiánya.

#195 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 23:23

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 15:23

Mire lenne használva: nagyjából minden (film, szövegszerkesztés, képszerkesztés, játékok is...).

Jó lenne a 8ms válaszidő, nem igazán fontos a betekintési szög (amíg nem megy a szemből láthatóság rovására persze), annyira a fényerő se lényeges, mert a CRT-n is leveszem a fényerőt általában. Ezek alapján a TN panelesek is jók lennének, de azért fontos lenne a színhűség és a kontrasztarány is. Ha van DVI, az se baj.  :)

Samsung 930BF pont 100k, 4ms, van rajta DVI és fekete is ;)

Én elégedett vagyok vele.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#196 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 09:24

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 16:23

hat ha a szinhuseg a fontos, akkor ne tn panelt vegyel, mert az egyszinut sem ugyanolyannak latod az egesz kepen... de ugy altalaban szerintem nehez szint beallitani tftn. minden olyan tokeletesnek latszik - amit ha kinyomtatnek lehet elsirnam magam.

#197 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 14:32

halló!

fujitsu-siemens p19-2 (részben az itteni ajánlások hatására), winxppro.sp1, connect3d radeon9600

normális az, hogy hosszas küzdelem után az alábbi beállításokat tudom nézhetőnek elfogadni?
brightness/contrast/blacklevel: 10/19/35 miközben az első lendületből, a displayview patternek használatával ez így nézett ki: 50/71/35? azaz ezen értékek mellett voltak olyanok a tesztábrák, amilyennek a leírás alapján lenniük kellett. de mivel az ember napközben nem tesztábrákat nézeget, hanem fotókat, weboldalakat, filmeket, és dokumentumokat, muszáj volt átállítani, mert elviselhetetlenül világos volt (majd megvakultam). a legnagyobb megrázkódtatást a digitális képeim okozták, ott ugyanis akkora képzajt láttam, amilyet még soha, és amilyet nem is láthatnék, mert ISO50 esetében ez lehetetlen (és egyszerűen tudom, hogy nincs ott). a látvány ahhoz volt hasonló (onnan volt ismerős), amit photoshopban akkor látok, ha nagyon erősen felhúzom a kontrasztot. a másik kellemetlen élményt a weboldalak okozták, ahol a többnyire erősen tömörített jpg képek blokkosodása volt annyira feltűnő, mint még soha (CRT-n).

ezek miatt vettem lejjebb a kontrasztot, és a fényerőt, de nagyon  meglepett, hogy ezeket ilyen mértékben kellett csökkenteni.

a látvány most nagyjából jó, de nem az igazi, és egyes esetekben sötétnek tűnik, tehát most meg a másik irányba kellene mennem, de ott már voltam. a jpg blokkok látványa nem csökkent annyival, mint a digitális képzaj, de ezt a jelenséget nem is igazán kapcsolnám a kontraszt/fényerő paraméterekhez. akkor viszont mihez? ez a tft technológiából következik? abból, hogy itt minden pixel egy fizikai alkotóelemnek felel meg, és nincs elmosás (ami a crt-nél van, vagy nincs, vagymi?)

aztán egy olyan kérdés is jön, hogy miért mondja a displayview, hogy a színbeállításhoz a brightness értéknek legalább 50-nek kell lennie? mert hiszen 50 alatt (tehát pl. az általam most használt 10 esetén is) látom a tesztábrákat, be tudok állítani valamit. de ez akkor tévút? hamis színértékeket kapok? miért kell egy minimális fényerő ehhez? és ha tényleg kell, akkor megoldás-e az, hogy feltolom, kalibrálom a színeket, majd ezután módosítom a brightness/contrast/blacklevel számokat a korábban kisakkozottnak megfelelően? én úgy gondolnám, hogy e három paraméter változtatása nem érinti a színeket, tehát így végül is megkerülhetem a problémát. vagy nem?

és továbbra is él egy korábbi kérdésem: van-e olyan 17-es tft, amelyik jobb képminőséget produkál ugyanennyi pénzért, mint a fujitsu-siemens 19-2? tehát fajlagosan ugyan drágább (mert adott összegért kisebb a képátlója), de jobb a képe. nekem ugyanis elegendő lenne ez a méret, de nem találtam friss összehasonlító tesztet, és nem tudom, hogy a kurrens technológiai fejlesztések megjelennek-e még a 17-es osztályban, vagy manapság már a 19-es az alap (ilyen okokból).

#198 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 15:24

Idézet: GAI - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 23:23

Samsung 930BF pont 100k, 4ms, van rajta DVI és fekete is ;)

Én elégedett vagyok vele.

Munkatársaim pont ezt vagy a F-S P19-2-est ajánlották, találtam egy helyet, ahol ráadásul egész olcsó is (bár kicsit fejeli a százat  :) ), valószínűleg mégiscsak Samsungom lesz. Monitoron meg nem érdemes spórolni, azt bámulja az ember egész nap (én a munkahelyen is ugyebár...).

#199 Felhasználó inaktív   mm3 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 30. 16:16

Sziasztok!

Van egy kis problemam: a napokban vettem egy 970p-t, rakotottem a gepemre dvi-vel, s semmi, egyaltalan nincs kep, meg a bios sem jon be. A monitor bal felso sarkaban villog az analog, digital felirat felvaltva, majd kikapcsol. A vkartyam Ati radeon 9800 All-in W. Eddig egy crt volt rajta atalakitoval, s most is csak analog atalakitoval megy a 970p. Azt furcsalom, hogy meg a windows betoltese elott sincs semmi...
Mi lehet a gond?
Koszi

#200 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 16:56

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 16:24

Munkatársaim pont ezt vagy a F-S P19-2-est ajánlották, találtam egy helyet, ahol ráadásul egész olcsó is (bár kicsit fejeli a százat  :) ), valószínűleg mégiscsak Samsungom lesz. Monitoron meg nem érdemes spórolni, azt bámulja az ember egész nap (én a munkahelyen is ugyebár...).

pedig elvileg nem egy kategoria a ketto... lattal tn es pva monitort?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.