HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   juliusc42 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 09:31

Idézet: Charles - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 22:52

Hi!

Ismét 17" TFT-hez kérnék mostani BestBuy tanácsokat! Csak netezéshez meg általános windowshoz kéne, nulla játék... :)

Üdv!

En Samsung 740N-et neztem ki magamnak. br. 57k-ert lattam a www.depo.hu-n

#1342 Felhasználó inaktív   carpenter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 10:01

Hali ismét!

Lenne még egy kérdésem, a Tft monitor válaszidejénél, játékhoz mekkora érték jó?  :think:

Köszi!

#1343 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 11:15

Idézet: carpenter - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 11:01

Hali ismét!

Lenne még egy kérdésem, a Tft monitor válaszidejénél, játékhoz mekkora érték jó?  :think:

Köszi!

Szerintem ez paneltípustól függ.

#1344 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 11:32

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 8:20

19" wide-ban nem találsz xVA panelt, úgyhogy ezt ne forszírozd.

tehát nagyobb méretben kersegéljek? :think:
kösz

ui.:

Ahogy nézegetem a depo-n nekem nem lesz olyan monim... annyit már nem szeretnék rászánni.
:eek:

Szerkesztette: carr 2006. 06. 19. 11:44 -kor

#1345 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 12:16

Azt meg tudjátok mondani,h e 2 moncsi között mi a különbség a TV tuneren,a wide-on , a +100:1 kontraszt a samunak, meg a 40e FT-os árkülönbségen kívül?? :eek:  :reklamacio:
Köszi

Jah monik :  :Đ

1, Acer AL1916Ws   
    19'' TFT, 8 ms válaszidő, 500:1, 300cd/m2

2, Samsung 940MW LCD DVI Wide 8ms
    19" TFT, 600:1, 300cd/m2

Szerkesztette: carr 2006. 06. 19. 12:18 -kor

#1346 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 12:49

Idézet: carr - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 13:16

Azt meg tudjátok mondani,h e 2 moncsi között mi a különbség a TV tuneren,a wide-on , a +100:1 kontraszt a samunak, meg a 40e FT-os árkülönbségen kívül?? :eek:  :reklamacio:
Köszi

Jah monik :  :Đ

1, Acer AL1916Ws   
    19'' TFT, 8 ms válaszidő, 500:1, 300cd/m2

2, Samsung 940MW LCD DVI Wide 8ms
    19" TFT, 600:1, 300cd/m2

DVI?
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1347 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 13:59

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 13:49

DVI?

AL1916Ws – 19"-os szélesképernyős - információ (katt ide!)

DVI nincs

Szerkesztette: feri22 2006. 06. 19. 14:01 -kor

#1348 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:28

Nincs DVI?? :eek: ez cink.  :omg: 
Köszi.

#1349 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:34

Erről mi a véleményetek?

(Belinea 102035W)

Szerkesztette: carr 2006. 06. 19. 14:41 -kor

#1350 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:54

Sziasztok!

Olvastam sok Proh*rdvert, most pedig elkezdtem visszaolvasni a témát. Vázolom a helyzetet. Van egy valamilyen gépünk, amin egy régi (használtan vett) Iiyama 22"-os CRT monitor van. Nincs a képével semmi bajom, kicsit élesebb is lehetne, de jó. 1280x1024-ben használom 100Hz-en, egy régi Gef4Ti4200 hajtja.

Sajnos kicsit elkezdett halódni mostanában, néha össze-összeugrik a kép olyan 2-3 mm méretben igen gyorsan, 5-10 Hz-es frekvenciával. Nem tudom reprodukálni, néha csinálja, néha napokig nem. Majd szétszedem egyszer és kifúvom sűrített levegővel, de asszonypajtás felvetette a cserét TFT-re.

Nos, ezzel most gondban vagyok, mert még mindig a CRT felé húz a szívem. Ugyanis amatőr módon fényképezek és sokat macerálom a képeket. Ehhez pedig jó színek kellenek. A CRT viszonylag jó, de azt tudom, hogy az alap TFT-k (a leggyakoribb TN panelek) erre nem igazán alkalmasak. Most megoldást keresek. A fájdalomhatár 120e HUF lenne, ez alatt kellene találni valami jó panelt. A méret alapvetően 19", de 17" is lehet. Felbontásban úgyis az 1280x1024 az alap, a betűk mérete különbözik. Mindenképpen legyen rajta DVI csatlakozó.

Sajnos az EIZO kiesik, pedig az kéne nekem. Kis kiegészítés a preferenciákhoz: nem igazán játszom, vagyis nem olyan játékokkal, ahol fontos a nagyon gyors panel. Tehát helikopteres szimulátor megy, Transport Tycoon Deluxe, repülőszimulátor, de mind régi több éves játékok. És a képek macerálása.

Képminőségre tetszik a Samsung 970P vagy a 940Fn, annak ráadásul gombjai is vannak. Kicsit zavarna, ha valami idióta programmal kéne állítgatni a monitort, ha egyszer ott van rajta a gomb is optimális esetben. Tudom, hogy vannak alternatív programok, meg Linux alatt is lehet berhelni, de ne szopassam már magamat egy hülye programmal…

Vázolok pár forgatókönyvet, erre kérnék válaszokat:

1. veszek egy űber TFT-t, ami talán kijön ősz magasságában 120e HUF alatt. Vélhetően a 940Fn lenne ez a Samsung kínálatából. 1000:1 kontraszt kell, gombok kellenek, tökéletes szürkék és feketék kellenek, szoftveres buzerálás nem kell.

2. veszek egy közepes képességű TFT monitort (javasoljatok valami 19"-ost), amin asszonypajtás tud filmet nézni néha, e-mail ügyleteket és telebankot rendezni valamint böngészni a netet. Itt igazából a tetszetős kinézet is számít, de a lényeg az, hogy 19"-os és "használható irodai környezetbe szánt" készülék legyen. Ekkor második monitornak pedig vennék egy olcsóbb 17"-os CRT-t, amin tudnék viszonlyag színhelyesen képeket masszírozni. Ide milyet javasoltok?

3. megjavul az Iiyama, ekkor csak egy alap (de használható) 19"-os TFT kellene, amin megy némi játék, de alapvetően irodai. Mondjuk Samsung 940B?

Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
.
.
.

#1351 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 15:09

120 ezerből már kapsz színhű 19"-os TFT-t, S-IPS vagy *VA panelosat (csak olyat szabad). Én is hasonlóan voltam a régi monitorommal, sehol nem tudták megcsinálni, 1.5 évig szenvedtem amíg Didyman segítségével megoldottuk! Bár ha nem értesz hozzá nem ajánlom, mert könnyen megüthet az áram, de én leszedtem a képcsőnyakat és végigforrasztottam a panelon az összes forraszpontot, azóta tökéletes. Kontakthiba volt! Sajnos a monitor szervizek túl magas óradíjon dolgoznak ahhoz, hogy ilyen rejtett hibákat kiderítsenek, na meg ehhez ott kellene hagynod pár hétig ha jólsejtem. Egy olyan embert kellene megbíznod, aki nem dolgozik horror áron és vállalja az ilyen hosszú idejű tesztelést (ha egyáltalán létezik ilyen).

Szerkesztette: Freddy001 2006. 06. 19. 15:11 -kor

#1352 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 15:23

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 15:09

120 ezerből már kapsz színhű 19"-os TFT-t, S-IPS vagy *VA panelosat (csak olyat szabad). Én is hasonlóan voltam a régi monitorommal, sehol nem tudták megcsinálni, 1.5 évig szenvedtem amíg Didyman segítségével megoldottuk! Bár ha nem értesz hozzá nem ajánlom, mert könnyen megüthet az áram, de én leszedtem a képcsőnyakat és végigforrasztottam a panelon az összes forraszpontot, azóta tökéletes. Kontakthiba volt! Sajnos a monitor szervizek túl magas óradíjon dolgoznak ahhoz, hogy ilyen rejtett hibákat kiderítsenek, na meg ehhez ott kellene hagynod pár hétig ha jólsejtem. Egy olyan embert kellene megbíznod, aki nem dolgozik horror áron és vállalja az ilyen hosszú idejű tesztelést (ha egyáltalán létezik ilyen).

Szia!

Köszi. Első menetben hagynám állni a monitort néhány napig kihúzott dugóval, aztán fújkálnám meg. Így már nem vág meg az áram? A forrasztást apukámmal talán meg tudjuk csinálni, ő elektroműszerész. Ha ráér, akkor megpróbáljuk.

A *VA és S-IPS panelről már olvastam. Vannak olyan 19"-os monitorok, amik ilyen panellel (akár S-IPS is?) beleférnek a megadott árkategóriába? Úgy tudtam, hogy az utóbbi megoldás elég borsos áron megy. A *VA panelos monitorok közül az 1000:1 kontraszt már jó jel arra nézve, hogy grafikai munkára is ajánlott?

Mit nézzek a tesztekben?

Üdv!
.
.
.

#1353 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 18:07

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 16:23

Szia!

Köszi. Első menetben hagynám állni a monitort néhány napig kihúzott dugóval, aztán fújkálnám meg. Így már nem vág meg az áram? A forrasztást apukámmal talán meg tudjuk csinálni, ő elektroműszerész. Ha ráér, akkor megpróbáljuk.

A *VA és S-IPS panelről már olvastam. Vannak olyan 19"-os monitorok, amik ilyen panellel (akár S-IPS is?) beleférnek a megadott árkategóriába? Úgy tudtam, hogy az utóbbi megoldás elég borsos áron megy. A *VA panelos monitorok közül az 1000:1 kontraszt már jó jel arra nézve, hogy grafikai munkára is ajánlott?

Mit nézzek a tesztekben?

Üdv!

Vizsgáld meg az aláírásomat, különös tekintettel a "Milyen monitort vegyek?" linkre.  ;)

#1354 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 19. 18:24

Idézet: carr - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 15:34

Erről mi a véleményetek?

(Belinea 102035W)

:confused:

#1355 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 19. 20:03

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 18:07

Vizsgáld meg az aláírásomat, különös tekintettel a "Milyen monitort vegyek?" linkre.  ;)

:respect:

köszönöm, ez elkerülte a figyelmemet eddig. akkor most jól végigolvasom, aztán elhalkulok egy időre. ha sikerült megemészteni az infót, akkor majd újra jelentkezem. első lépésként a CRT monitorunkat próbálom helyre pofoztatni, aztán majd meglátom.

de első blikkre tanulságos olvasmánynak tűnik az összefoglaló, köszönöm a figyelmeztetést!
üdv!

:respect:
.
.
.

#1356 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 09:26

Üdv mindenkinek,

D-subról hajtott iiyama prolite e435s TFT-mel van a gond. Egyik napról a másikra "besárgult" a képe, ergo olyan, mintha minden szín erőteljes sárga árnyalatot vett volna fel és a kép eszement világos, mintha a gamma az égig lenne húzva. Holott megvizsgálva a monitor beállításait a színekhez nem lett nyúlva, a fényerő pedig 0-án áll...

Próbáltam már reset-elni a monitort OSD-ből, megnéztem az Ati CC-t, de ott is minden alapon volt.
Más program nem tudom nyúlhat-e bele a dologba, Adobe Gamma sincs bekapcsolva.

Minden építő jellegű hozzászólást szívesen várok!

u.i.: anno volt valami gomb-kombináció, amivel a monitort lehetett "hardver" resetelni, de már nem emlékszem rá, illetve nem találom a kézikönyvben, nem ismeri valaki?

#1357 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 09:35

Idézet: Eiki - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 10:26

D-subról hajtott iiyama prolite e435s TFT-mel van a gond. Egyik napról a másikra "besárgult" a képe, ergo olyan, mintha minden szín erőteljes sárga árnyalatot vett volna fel és a kép eszement világos, mintha a gamma az égig lenne húzva. Holott megvizsgálva a monitor beállításait a színekhez nem lett nyúlva, a fényerő pedig 0-án áll...

Próbáltam már reset-elni a monitort OSD-ből, megnéztem az Ati CC-t, de ott is minden alapon volt.
Más program nem tudom nyúlhat-e bele a dologba, Adobe Gamma sincs bekapcsolva.

Kábelcsere volt, illetve kipróbáltad másik gépen is?  :confused:

#1358 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 09:56

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 16:23

Ez csak egy tipp volt, először persze meg kell próbálni kitisztítani, de egyáltalán nem biztos, hogy kontakthiba. Érdemes azért megkérdezni egy hozzáértő szakszervizt, hogy ilyen hibajelenséggel mit kezdenének (megemlítve a hiba gyakoriságát).

Idézet

Mit nézzek a tesztekben?

A legszínhűbb az S-IPS, de ha visszaolvasol ennek a kontrasztjával vannak bajok, a fekete inkább szürke és átlagos kontrasztal rendelkezik. Szerintem az MVA/PVA sem rossz, csak ne dithereljen (garfikai munkára nem lenne jó). Az én LG L1930B monitorom is S-IPS és 66+FA volt az akkori kisker ára..

Szerkesztette: Freddy001 2006. 06. 20. 09:59 -kor

#1359 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 10:05

jó.
Akkor máshogy kérdem:
Játékra, filmnézésre, netezésre, stb... milyen monitor ajánlott?
TN+film, avagy xVA paneles?
És van-e valakinek tapasztalata, 2 ilyen monitorral?
Név szerint:

-ASUS PW191
-Belinea 10 20 35W

Köszi újra a segítséget. :think:

#1360 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 10:11

Idézet: carr - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 11:05

Köszi újra a segítséget. :think:

OFF