HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 22:40

Idézet: fejesl - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 22:59

:respect: 
EZ AZ! EZ LEHET A TITKA!
Ezért villódzik olyan furcsán. Szóval ez is egy "szoftveres csalás".
De Te ezeket honnan tudod? Én nem olvastam ilyesmit sehol sem.

És a 940B-s Samuról tudsz nekem valami bíztatót mondani? Az az újabb jelöltem.  :think:

Sajnos RACECAM oldala nem érhető el, ezért olvasd el amit az oldaláról lenyúltak
Amit az LCD monitorokról tudni érdemes -> http://www.itport.hu/cikk/187
Ne konkrét monitort válassz hanem panel tipust

#1982 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 23:40

Idézet: fejesl - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 22:59

:respect: 
EZ AZ! EZ LEHET A TITKA!

És a 940B-s Samuról tudsz nekem valami bíztatót mondani? Az az újabb jelöltem.  :think:

Na igen.
Igaz, hogy ezt már többször leírtam, sőt idéztem is különböző gyártók oldaláról, de ezek szerint nem sikerült megtalálni.
A tecnológiát az LCD TV-knél alkalmazták először, és mostanra elért a monitorokhoz is.
Az LG L1952-70-es monitorok is ezt alkalmazzák, annak ellenére, hogy a gyártó (LG) ezt nem így adja meg. A Samsung 931BF monitoron korrektül fel van tüntetve, hogy a kontraszt 700:1, ill. 2000:1 dinamikus. Link!

Tessék, itt a marketingszöveg a Panasonic-tól:

"Dinamikus kontraszt:
Az aktív fényszabályozásnak köszönhetően, a világos árnyalatú jelenetek élesebbek, és jobban láthatók. A sötét árnyalatú jelenetek előnye a mélyebb, élénkebb feketéből származik. Az áramkör automatikusan érzékeli a bemeneti jel fényerő-szintjét, és a háttérvilágítást ennek megfelelően szabályozza, mégpedig valós időben. Ez drámai fejlődést jelent a hagyományos LCD televíziókhoz képest, amelyek gyakran nem rendelkeznek elégséges maximális fényerővel, valamint a gyenge feketeszín-alkotás miatt hiányzik képeikből a mélység. Az aktív fényszabályozás több mint kétszeresére növeli az eredeti dinamikatartományt."

#1983 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 23:45

Idézet: dvid0703 - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 19:31

...Úgy tudom a 970P ditheringes, azaz nem 8 bitet használ színkodolásra, így valójában nem 16,7 millió színt képes megjeleníteni.....

Itt mire gondoltál, hogy akkor valójában mennyit?  :confused:

Egyébként ez a probléma, úgy 50 hozzászólásonként mindig újra, és újra előjön, jó lenne, most már visszaolvasni egy kicsit, vagy használni a keresőt.  :rolleyes:

Szerkesztette: Racecam 2006. 08. 18. 23:55 -kor

#1984 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 23:54

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 9:52

Racecam hozzászolása szerint a fekete szin visszaadásában kellene látni.

Remélem ma Racecam benéz a fórumba és szól valamit ehhez az LG kérdéshez.

Ahogy fLeSs is írta, ha nem megy a fekete, akkor majd megy a fehér.
Mivel a fekete fényerejét nem nagyon lehet csökkenteni a technológiából adódóan, ezért ha a háttérvilágítás fényerejét, és ezáltal a fehér pont fényerejét növelik az atomvillanás szintjéig, akkor jó eséllyel nőni fog a kontraszt is.  :rolleyes:
Még egyszerűbb megoldás a kontraszt növelésére, ha a fehér pont fényerejét maximális, a fekete pont fényerejét pedig minimális fényerő beállítás mellett mérik meg.  :rolleyes:

u.i.: Vannak egy picit jobb panelek, vannak egy picit kevésbé jók, de egyelőre, csodák még nincsenek!  ;)

Szerkesztette: Racecam 2006. 08. 18. 23:55 -kor

#1985 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 19. 06:43

Van erről valakinek vlami többletinfója: BenQ FP2091 ?
Köszke. :respect:  :respect:

szerk.:
ezt ismeritek?
Egész hasznos... több minden van mint depo-n...

Szerkesztette: carr 2006. 08. 19. 06:50 -kor

#1986 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 07:37

Idézet: fejesl

EZ AZ! EZ LEHET A TITKA!

Idézet: Racecam

Az LG L1952-70-es monitorok is ezt alkalmazzák, annak ellenére, hogy a gyártó (LG) ezt nem így adja meg.

Ezt a dinamikus kontrasztot nem lehet kikapcsolni?

Inkább legyen egy korrekt 700:1 arányom mint ez.
Ez igy nagyon gáz, hogy használat alatt "ugrál" a fényerő.
Néha az az érzésem, hogy a technikai paraméterek hajszolása közben a gyártók elfelejtik a FELHASZNÁLÓT.
Most ez mire jó nekik, LG vásárlásról ezennel le is tettem, ezt sikerült vele elérni.
Pedig ez a széria (1952/70) komolyan érdekelt.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1987 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 08:10

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 8:37

Ezt a dinamikus kontrasztot nem lehet kikapcsolni?[/b]

én úgytom, hogy OSD-ből kikapcsolható.

Szerkesztette: fLeSs 2006. 08. 19. 08:11 -kor

#1988 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 08:45

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 8:37

Ezt a dinamikus kontrasztot nem lehet kikapcsolni?
Inkább legyen egy korrekt 700:1 arányom mint ez.
Ez igy nagyon gáz, hogy használat alatt "ugrál" a fényerő.
Néha az az érzésem, hogy a technikai paraméterek hajszolása közben a gyártók elfelejtik a FELHASZNÁLÓT.
Most ez mire jó nekik, LG vásárlásról ezennel le is tettem, ezt sikerült vele elérni.
Pedig ez a széria (1952/70) komolyan érdekelt.

Ahogy fLeSs is írta, kikapcsolható.
Ezért még ne add fel, ettől még lehet jó az a monitor.

#1989 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 09:08

Viszont amit nem tudok, mi a normális kontraszt arány, mivel mindenhol csak a dinamikusat találtam.
Igy viszont szeretném felhívni fejesl figyelmét, hogy probálja meg ezt kikapcsolni és úgy nézze meg a monitort, ha még van erre lehetősége.

Egyébként mitől lehet, hogy a képét életlenebbnek látja mint a paraméterekben alatta lévő benq képét, amivel összehasonlította?

Számomra a monitorvásárlás a következő két hónapon belül valahol, addig is olvasgatom a fórumot, mások véleményét, és nézegetem a monitor paramétereket, hogy mégis mi az ami nekem kellene.
Egyenlőre ott tartok, hogy 19" monitor, DVI-vel, normális kontraszt, kis válaszidő, 3 év garancia és olyan gyártó aki korrektül áll hozzá, ha van valami gondom a monitorral, pixelhiba vagy ilyesmi.
Favorit gyártóim, samsung, viewsonic, LG (de ez most bizonytalan lett), esetleg acer (erről az terjeng, hogy a problémák intézése körülményes).
Esetleg egy 20-21" széles képernyővel, ha belefér az árba, de ez még nem biztos, csak felmerült bennem, problémám ezzel, hogy a szélesek 1680x1050 -es felbontását még egy játékban sem láttam igy nem tudom azt hogy használnám ki teljes terjedelmében.
Felhasználás elsősorban játék azon belül is FPS és autóverseny, valamint gyakori a filmnézés, és sokat szoktam a neten olvasni.

Amikkel eddig szemezgettem:
Acer Computer AL1951-es családba tartozó monitorok
Acer Computer AL1952
LG Electronics L1970HR
LG Electronics L1970H
LG Electronics L1952T
Samsung SM930BF
Samsung SM940BF
Samsung 970P
Viewsonic VP930b
Viewsonic VX924
Valamint a széles képernyős:
ViewSonic VX2025wm
De van még időm, nem akarom elkapkodni egyenlőre info gyüjtés.

Szóval, fejesl ha van lehetőséged, probáld meg kikapcsolni ezt a dinamikus kontrasztot.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 08. 19. 09:57 -kor

BF2 / Kép / BF3

#1990 Felhasználó inaktív   dvid0703 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 19. 10:11

Idézet

Itt mire gondoltál, hogy akkor valójában mennyit?  confused.gif

Egyébként ez a probléma, úgy 50 hozzászólásonként mindig újra, és újra előjön, jó lenne, most már visszaolvasni egy kicsit, vagy használni a keresőt.  rolleyes_2.gif

Hidd el januártól átolvastam az ehez fűződő részt és a keresőt is ismerem. A baj csak az hogy 2 állítás áll egymással szemben: van aki állítja, hogy a Samsung hazudik, a Samsung (ügyfélszolgálata) és az elégedett vásárlók viszont elutasítják, hogy ditheringes lenne a színkezelés. Én meg egyenlőre a kettő között vagyok valahol.

Egyébként 16,2 millió színre gondoltam.

#1991 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 12:24

Idézet: dvid0703 - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 11:11

Hidd el januártól átolvastam az ehez fűződő részt és a keresőt is ismerem. A baj csak az hogy 2 állítás áll egymással szemben: van aki állítja, hogy a Samsung hazudik, a Samsung (ügyfélszolgálata) és az elégedett vásárlók viszont elutasítják, hogy ditheringes lenne a színkezelés. Én meg egyenlőre a kettő között vagyok valahol.

Egyébként 16,2 millió színre gondoltam.

Akkor azt is olvastad, hogy nem használnak ditheringet, még a TN+Film panelek sem a színmegjelenítésre.
Egy teljesen más, ettől teljesen eltérő módszerel keverik a színeket. (FRC)
Az összes xVA panel, legyen az MVA, vagy PVA 8 bit-es.
A Samsungnak nincs többféle panelje 19"-ban 5:4 aránnyal.
Az ugyanezzel a panellel készült P19-2 nem ditherel. (És az EIZO-k sem.)
Én nem vonom kétségbe, hogy azok a 970P modellek, amelyeknek a tulajdonosai látták, sőt le is fényképezték ezt a bizonyos ditheringet, valóban így működtek.
Abban viszont szinte biztos vagyok, hogy ennek valami más oka lehetett, és nincs köze a színmegjelenítéshez. Én továbbra is úgy gondolom, hogy az abban lévő panel 8 bit-es.

Teaway most vett ilyet, talán elárulja, hogy az Ö mit tapasztalt ebből.

Szerkesztette: Racecam 2006. 08. 19. 12:30 -kor

#1992 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 15:54

Hali!
Játékra vennék monitort és szeretnék érdeklődni, hogy milyet érdemes. 17 és 19''-os samsung vagy sony monitort tudok szerezni, pontos típust még nem tudok. Nagyon kedvező áron, így a 19''-os felé hajlok. Fontos a jó válaszidő. Elég a 4 ms vagy inkább 2? Sajnos nem tudom előtte sehol kipróbálni, megnézni. Fontos a nagy kontraszt arány? Láttam 2000:1-est is, de látom vannak 600-700-asak is. Ez mennyire számít? Tudnátok mindkét márkából ajánlani valamit? 17-esből és 19-esből is. Köszi
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1993 Felhasználó inaktív   dvid0703 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 19. 16:46

Idézet

Akkor azt is olvastad, hogy nem használnak ditheringet, még a TN+Film panelek sem a színmegjelenítésre.
Egy teljesen más, ettől teljesen eltérő módszerel keverik a színeket. (FRC)
Az összes xVA panel, legyen az MVA, vagy PVA 8 bit-es.
A Samsungnak nincs többféle panelje 19"-ban 5:4 aránnyal.
Az ugyanezzel a panellel készült P19-2 nem ditherel. (És az EIZO-k sem.)
Én nem vonom kétségbe, hogy azok a 970P modellek, amelyeknek a tulajdonosai látták, sőt le is fényképezték ezt a bizonyos ditheringet, valóban így működtek.
Abban viszont szinte biztos vagyok, hogy ennek valami más oka lehetett, és nincs köze a színmegjelenítéshez. Én továbbra is úgy gondolom, hogy az abban lévő panel 8 bit-es.

Teaway most vett ilyet, talán elárulja, hogy az Ö mit tapasztalt ebből.

Köszi, ez nagyon megnyugtató, és sokkal többet segített a döntésben (lehet veszek egyet összel), mint jópár oldal átolvasása. :)

#1994 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 16:58

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 16:54

Hali!
Játékra vennék monitort és szeretnék érdeklődni, hogy milyet érdemes. 17 és 19''-os samsung vagy sony monitort tudok szerezni, pontos típust még nem tudok. Nagyon kedvező áron, így a 19''-os felé hajlok. Fontos a jó válaszidő. Elég a 4 ms vagy inkább 2? Sajnos nem tudom előtte sehol kipróbálni, megnézni. Fontos a nagy kontraszt arány? Láttam 2000:1-est is, de látom vannak 600-700-asak is. Ez mennyire számít? Tudnátok mindkét márkából ajánlani valamit? 17-esből és 19-esből is. Köszi

Ahogy a válaszidőkből látom neked TN panel kellene, ott pedig 600-700-as kontraszt van. Kivétel a kicsit feljebb emlegetett dinamikus kontraszt ami esetleg zavaró lehet. Kontraszt valójában filmeknél számít, de én játékokban sem szeretem ha szürke a fekete. Samsung-ból 940BF megy mostanában ha jól tudom.

http://www.samsung.com/hu/products/monitor...d/lcd/940bf.asp

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 08. 19. 17:05 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1995 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 18:58

mi a véleményetek erről a moncsiról?

http://hu.lge.com/prodmodeldetail.do?actTy...718S-SN&model=3

ennek a szürke változata van a MM-ban 53k-ért. megéri?

egy ismerősnek kéne, nem naon fogják játékra használni, szal sztem elég nekik a 8ms-es is.
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1996 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 20:15

Félek hogy befűrdök a tft moncsival annyi mindent hallani!  :think:  Ez a típus milyen lehet?
LG L1970HR
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#1997 Felhasználó inaktív   jbl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 20:25

LCD monitort vettem jól működik de amikor indítom a rendszert ( amikor a  windows indul ,tudod azok a  csíkok mennek ) az nem látszik a MONITOR SÖTÉT vagy amikor a bioszt szeretném megnézni akkor is sötét a monitor és az írja  ki a monitor hogy  OUT OF FREQUENCY vagy NO SIGNAL ! hogyha a CRT monitort kötöm vissza mindent lehet látni . Mi lehet a gond? Mit kell csinálni hogy mindent lehessen látni?  :think:  Kérlek segítsetek .

#1998 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 20:39

Idézet: Janadai - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 21:15

Félek hogy befűrdök a tft moncsival annyi mindent hallani!  :think:  Ez a típus milyen lehet?
LG L1970HR

Az LG kinálatában a L1970HR a top, ha jól tudom.
Amit nem tudok, a PRAD szerint TN panel ezt támasztja alá a kis válaszidő, viszont szintén a PRAD-on azt irják 16.7M szin, ami meg a xVGA panelekre jellemző. Ezt az ellentmondást az LG hivatalos oldala sem oldja fel.
Hiába a korrekt tájékoztatás fontos dolog.  :(
A kontraszt most nem mérvadó, figyelembe véve az elöző 10-20 hozzászolást az LG-ről.
Fejesl L1952-es tapasztalatából kiindulva mindenféleképp nézd meg jó alaposan mielött azt mondod ez kell.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#1999 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 20:44

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 21:39

Az LG kinálatában a L1970HR a top, ha jól tudom.
Amit nem tudok, a PRAD szerint TN panel ezt támasztja alá a kis válaszidő, viszont szintén a PRAD-on azt irják 16.7M szin, ami meg a xVGA panelekre jellemző. Ezt az ellentmondást az LG hivatalos oldala sem oldja fel.
Hiába a korrekt tájékoztatás fontos dolog.  :(
A kontraszt most nem mérvadó, figyelembe véve az elöző 10-20 hozzászolást az LG-ről.
Fejesl L1952-es tapasztalatából kiindulva mindenféleképp nézd meg jó alaposan mielött azt mondod ez kell.

Üdv
szabi

Az volna a nyerő ha pár napra ki lehetne őket próbálni, de ez nálunk nem játszik
pár perc kuksizás alat dönteni...a fene se tudja...azért köszi az infót!
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#2000 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 20:55

Idézet: feri22 - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 23:40

Sajnos RACECAM oldala nem érhető el, ezért olvasd el amit az oldaláról lenyúltak
Amit az LCD monitorokról tudni érdemes -> http://www.itport.hu/cikk/187
Ne konkrét monitort válassz hanem panel tipust

:offtopic:
Mi az, hogy nem üzemel az oldalad Racecam, és hogy lenyúltak részeket? Ezt a történetet szabadna megkapnom (akár PÜ-ben is)? Köszönöm...
Bocs az OFFért, UP :up:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.