Viszont amit nem tudok, mi a normális kontraszt arány, mivel mindenhol csak a dinamikusat találtam.
Igy viszont szeretném felhívni
fejesl figyelmét, hogy probálja meg ezt kikapcsolni és úgy nézze meg a monitort, ha még van erre lehetősége.
Egyébként mitől lehet, hogy a képét életlenebbnek látja mint a paraméterekben alatta lévő benq képét, amivel összehasonlította?
Számomra a monitorvásárlás a következő két hónapon belül valahol, addig is olvasgatom a fórumot, mások véleményét, és nézegetem a monitor paramétereket, hogy mégis mi az ami nekem kellene.
Egyenlőre ott tartok, hogy 19" monitor, DVI-vel, normális kontraszt, kis válaszidő, 3 év garancia és olyan gyártó aki korrektül áll hozzá, ha van valami gondom a monitorral, pixelhiba vagy ilyesmi.
Favorit gyártóim, samsung, viewsonic, LG (de ez most bizonytalan lett), esetleg acer (erről az terjeng, hogy a problémák intézése körülményes).
Esetleg egy 20-21" széles képernyővel, ha belefér az árba, de ez még nem biztos, csak felmerült bennem, problémám ezzel, hogy a szélesek 1680x1050 -es felbontását még egy játékban sem láttam igy nem tudom azt hogy használnám ki teljes terjedelmében.
Felhasználás elsősorban játék azon belül is FPS és autóverseny, valamint gyakori a filmnézés, és sokat szoktam a neten olvasni.
Amikkel eddig szemezgettem:
Acer Computer AL1951-es családba tartozó monitorok
Acer Computer AL1952
LG Electronics L1970HR
LG Electronics L1970H
LG Electronics L1952T
Samsung SM930BF
Samsung SM940BF
Samsung 970P
Viewsonic VP930b
Viewsonic VX924
Valamint a széles képernyős:
ViewSonic VX2025wm
De van még időm, nem akarom elkapkodni egyenlőre info gyüjtés.
Szóval, fejesl ha van lehetőséged, probáld meg kikapcsolni ezt a dinamikus kontrasztot.
Üdv
szabi
Szerkesztette: szabi 2006. 08. 19. 09:57 -kor