Adott két gép, egy p1-es laptop, pcmcia-s hálókártyával (w98-al, de próbáltam w2000-el is) és egy p4-es gép két hálókártyával (egy 10megabites, és egy 10/100-as) windows xp-vel. A végcél az lenne, ha a p4-es osztaná meg az adsl-t, de egyenlőre még net nélkül sem tudom összehozni a két gépet egymással. Fix ip címek vannak beállítva, a p4-es 10Mb-es hálókarcsijának 192.168.0.1, a 10/100-asnak 192.168.0.2, a laptopnak 192.168.0.3.
Ha csak az adsl modemet dugom bele a hálókártyákba, (egyenként kipróbálva) akkor az adott gépen gond nélkül megy a net. Viszont ha a két gépet próbálom összehozni, akkor észre sem veszi a gép, hogy a madzag másik végén van valami, és "egy hálózati kábel nincs bedugva" hibaüzenetet kapom.
A hálózati zsinórt, amivel megpróbáltam összekötni a két gépet, úgy kaptam egy volt kollegámtól, aki sikerrel használta két gép összekötésére. Megpróbáltam kikapcsolt tűzfallal is, de semmi eredmény nem volt. még pinggelni sem tudtam a másik gépet. Azért nem gyanakodtam hálókártya hibára, mert a net megy vele. A p4-es gépben levő hálókártyák irq-ja nem akad semmivel.
Légyszi bombázzatok ötletekkel, mert már hetek óta ezzel szopok, és már szeretnék pontot tenni az ügy végére. (Feleségemnek munkára kell a laptop, és kellene neki net is, de nem szívesen szakítanám meg a kisfiam mesefilm letöltését dc.-n, csak hogy az asszony dolgozni tudjon...