HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 20. 12:53

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 11:03

Tudom semmi közöm hozzá, de ez a topic miért nem fért be a Bolhapiacba? Illegális? Szabályzatba ütköző?

Semmi kozod hozza, de illegalis. Legkozelebb a Te hasonlo topikod sem marad nyitva.

#1542 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 13:09

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 13:36

Ugye az fel sem merül, hogy a Gyorshajtás topic ne nyíljon meg újra, az oda nem való dolgok kitakarítása után?

Kérném, hogy ne induljanak be a találgatások!

#1543 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 13:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 14:09

Kérném, hogy ne induljanak be a találgatások!

Akkor kérdőjel nélkül, hogy ne találgatásnak tűnjön:

Javaslom, hogy egy hosszú múltra visszatekintő topic sorsát ne pecsételje meg, hogy volt benne egy kilengés, ami egyébként nem is kötődött szorosan a témához. A kliengés sorsa, meg egyéb következményei meg nem érdekelnek ilyen szempontból.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1544 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 20:35

Múltkor a "Rendőrök" topicban elkövetett flamelésért kaptam 10% figyelmeztetést. Akkor írtam a témakör házigazdájának, Carmagednek vissza a figyelmeztetésről értesítő privát üzenetre, hogy nem kellett volna.
Történt ugyanis, hogy flémelés nélkül, de nyilván vitában, érvelve kiálltam amellett, hogy nem helyes, amit tesznek, tettek ott az emberkék az MTV székháznál. A rendőri potenciáról beszélgetve, sokat posztolva elmentem ebédelni, majd miután visszatértem, az akkori aktuális oldalat frissítve Gabibácsi egyik hozzászólására reagáltam. Mint kiderült, ő elkezdett politizálni/flémelni, így az ő hozzászólására adott válaszom az adott pozícióban félreérthető volt.
A topic bezárult, kaptam 10% figyelmeztetést. Ism. a hozzászólásom eleje.
Carmaged írta, hogy a kifogásolt intézkedésről értesíti a moderátorokat, akik felülvizsgálják a döntést. PPeter válaszolt vissza, miszerint a figyelmeztetést nagyon is megérdemeltem, mivel előtte sok helyütt burkoltan flémeltem, és a büntetést azzal védtem ki, hogy jeleztem a moderatúrának a topicot, stb. Ha nem tetszik az intézkedés, szóljak Krinyonak. Hát nem szóltam. Most szólok, meglátjuk, van-e értelme?

Tehát most viszont szólok ez ügyben is, és egy frissben is, Krinyo.

Az imént kaptam újabb 10% figyelmeztetést, a bezárt "Gyorshajtás" topikkal kapcsolatban, mondván, kérés ellenére tovább folytattam a flémet.
Mi ez a flémmánia? Milyen kérés ellenére, milyen flémet folytattam? A topik jó ideje az olaszliszkai támadásos témáról szólt, bő ideje cigányozással, a bezárt részben is, moderátor és házigazda aktív jelenlétében. Az új is! A topikot moderátori (teszem hozzá, bőven nem nekem szóló) figyelmeztetés után próbáltam vinni -és vittem is egy időre- ON irányba. Mivel érdemeltem ki a kitűntető figyelmeteket? Bököm a csőrötöket, vagy csak automatikusan figyu megy minden törölt hozzászólást elkövetőnek? Ergo megint azért kapok figyelmeztetést, mint múltkor? A semmiért?

Tehát köszöntem a 'nevelést', csak az a gond, hogy ezzel azt éritek el, hogy sehova sem posztolok már értelmeset, nem lehet beszélgetni semmiről, marad a chat. Nem olvasok annyit, mert nincs kedvem. Nem töltök le annyi oldalt, nem kattintok, pedig én voltam az egyik legtöbbet kattintgatós - mint egy privátban, a reklámtiltások felfüggesztésére küldött privát üzenetből és a nyilvános fórumból postolt üzenetekből kiderült.
Ezt akarjátok? Rottyanjak másfele szépen? Vagy mégis, mi a cél? Mert a figyelmeztetésnek, és a büntetésnek semmi értelme nincs mint az, hogy megutáljam ezt a fórumot és benneteket. Legalább is ezt éritek el. Részben sikerült, lehet nézni statot.

Kérem a szerintem igazságtalanul kiosztott figyelmeztetéseim visszavonását a fentebb írtak figyelembe vételével.

Szerkesztette: Omega 2006. 10. 21. 20:37 -kor

#1545 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 20:42

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 13:53

Semmi kozod hozza, de illegalis. Legkozelebb a Te hasonlo topikod sem marad nyitva.

Kemény vagy, mint a...

#1546 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 21. 20:45

itt mostanában ez megy, nekem is van 40%-om, abból én 10%-ot tartok jogosnak, persze azt is egyből figyi nélkül kaptam. mindeggy. elnézünk másfelé is.  :kakukk:

Szerkesztette: Basic 2006. 10. 21. 20:46 -kor

#1547 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 21:58

Idézet: Omega - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 21:35

...

A konkrétan nekem szóló részre reagálok. A többire megteszi majd az illetékes. Mindenesetre, ha Krinyohoz akarsz fordulni, akkor azt javaslom: tedd meg privátban is, mert nem biztos, hogy fórumolvasás közelében van.

Drummaster világosan leírta, hogy a topic pengeélen táncol. Ez moderátori figyelmeztetés, akárhonnan is nézzük.

Az, hogy reagálok erre is meg arra is, nem OFF? Ha van 2 érdemi postom és 2 OFF postom, akkor már nem is OFF-oltam? A szabályzat egyébként világosan kéri az OFF hozzászólások mellőzését.

A jelenlétemhez csak annyit, hogy mindössze abba a vitába folytam bele, hogy vajon L hátsó szándékkal idézte-e be azt, amit vagy nem. Nagyságrendileg 5 post a több százból. Köszönöm.

Nincs semmilyen csőrbökés. Senkit nem célunk elüldözni. Aki a szabályokat nem tartja be, előbb-utóbb fokozott figyelmet kap, majd százalékokat.

Nem minden törölt postért jár figyelmeztetés.

#1548 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 22:04

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 21:45

itt mostanában ez megy, nekem is van 40%-om, abból én 10%-ot tartok jogosnak, persze azt is egyből figyi nélkül kaptam. mindeggy. elnézünk másfelé is.  :kakukk:

Mi megy itt mostanában? Az megy, kedves Basic, hogy minden egyes, kifogásolt házigazdai intézkedés után jössz és ezt szajkózod. Az megy, hogy megint próbálsz magadból mártírt csinálni. Az megy, hogy újfent nem fog sikerülni. Az megy, hogy megint le kell veled futni ugyanazt a kört, sokadjára.

Nem a te megítéléseden múlik, hogy miért kapsz figyelmeztetést.

Nem tudom, honnan veszed, hogy előzetesen szólnia kellene bármelyik modnak avagy házigazdának, mielőtt figyelmeztetést ad bárkinek is. Mellesleg nem egyszer lettél kérve az általad jogosnak tartott figyelmeztetésed előtt, hogy szabályzatot sértesz, hiába.

#1549 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 09:00

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 14:53

Akkor kérdőjel nélkül, hogy ne találgatásnak tűnjön:

Javaslom, hogy egy hosszú múltra visszatekintő topic sorsát ne pecsételje meg, hogy volt benne egy kilengés, ami egyébként nem is kötődött szorosan a témához. A kliengés sorsa, meg egyéb következményei meg nem érdekelnek ilyen szempontból.

Köszönöm :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1550 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 18:05

Idézet: Omega - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 21:35

...
Kérem a szerintem igazságtalanul kiosztott figyelmeztetéseim visszavonását a fentebb írtak figyelembe vételével.

A hszben előzőleg általad írottakra nem reagálva, de végiggondolva kettőnk ominózustopikbeli helyzetét, tevőlegesen támogatnám a kérésed annyival, hogy azzal a tíz percenttel emeltessék meg az én figyelmeztetési szintem. Egy kis apró hibából kerültél műveleti területre irgalmatlan elhárítótűz alá, menekülésednek esélye sem volt meg.

(Tegnap már megszületett, végül elküldés előtt konzultáltam Omegával, aki természetesen az én figyelmeztetésiszintemelésemet nem kéri. (ellenben én fenntartom az emelés kérését, amennyiben az övé törlésre (vagy megfelelő csökkentésre) kerül) Az egész válasza betételére felhatalmazott, én mégis eltekintek attól.)
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1551 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 22. 23:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 22:04

Mi megy itt mostanában? Az megy, kedves Basic, hogy minden egyes, kifogásolt házigazdai intézkedés után jössz és ezt szajkózod. Az megy, hogy megint próbálsz magadból mártírt csinálni. Az megy, hogy újfent nem fog sikerülni. Az megy, hogy megint le kell veled futni ugyanazt a kört, sokadjára.

Nem a te megítéléseden múlik, hogy miért kapsz figyelmeztetést.

Nem tudom, honnan veszed, hogy előzetesen szólnia kellene bármelyik modnak avagy házigazdának, mielőtt figyelmeztetést ad bárkinek is. Mellesleg nem egyszer lettél kérve az általad jogosnak tartott figyelmeztetésed előtt, hogy szabályzatot sértesz, hiába.

:( nem akarok mártír lenni, meg nincs is értelme vitába szálnom bárkivel is, ez a ti szemétdombotok, itt ti vagytok a kakasok, tehát nekem kuss van. a kritkával soha nem tudtatok/akartatok szembenézni, a könnyeb út a hszek azonnali törlése, topic azonnali zárása, %-ok gyors kiosztása, emberek gyors kitiltása... uttánna meg mennek a sírások, hogy jaj duplreg, stb.  :omg:
:offtopic: meg mostanában kurva nehéz ide belépni, pl. ma mostanra sikerült, mindig amikor be akarok lépni ilyen mysql hiba, meg olyan hiba, nem beszélve arról hogy az esti órákban mindig beáll a szerveretek, én meg egy hsz miatt nem várok fél órát, hogy a szerveretek méltóztasson reagálni, szóval mindeggy  :down:

#1552 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 23. 09:47

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 0:26

...
ez a ti szemétdombotok, itt ti vagytok a kakasok, tehát nekem kuss van. a kritkával soha nem tudtatok/akartatok szembenézni, a könnyeb út a hszek azonnali törlése, topic azonnali zárása, %-ok gyors kiosztása, emberek gyors kitiltása... uttánna meg mennek a sírások, hogy jaj duplreg, stb.
...

Csak azért írok, mert nehogy már mindig a hülyeségé legyen az utolsó szó.

1.) Pontosan. Ez a hwsw bt egyik "szemétdombja", nem pedig "demokratikus minta játszótér".

2.) Szembe néznek a kritikával, ha akarnak, ha meg nem akarnak, akkor nem.

3.) Ez egy szakmai fórum - elvileg.
Nekem még nem tünt fel, hogy SZAKMAI hozzászólást azonnal töröltek volna, vagy ismételt témafelvetés/illegalitás eseteit kivéve SZAKMAI témát töröltek/zártak volna.
(Az meg hogy a közönség nem érti meg, hogy a hwsw.bt NEM óhajt 56-ról, meg a romákról, stb témát az nem a tulajdonos problémája.)
Zártak már be általam nyitott témát is (bár elfért volna a sok másik mellett, de végül is jogos volt), eszembe se jutott rinyálni, hogy milyen idióta/szemét/diktátor a moderatura...

4.) Érdekes, 4 éve vagyok a fórumon, és még sohasem kaptam figyelmeztetést.

5.) Érdekes az is, hogy még határozott időre függesztettek fel soha; valahogy az sem tünt fel, hogy tömegesen tiltottak volna ki fórumozókat.

6.) Azért olyan sokan nem sírnak, a duplareget pedig szívből gyűlölöm - a magam részéről az általam látogatott fórumokon is ugyanazt a nevet használom...

Az igaz, hogy néha nehézkesen megy a fórum, de ajándék lónak nem illik a fogát nézni.

Én csak hálás lehetek azért, hogy valaki biztosítja a teret a fórumnak, és a fórumozóknak, mert én többet profitáltam fórumból, mint, amennyit én adtam hozzá.

És félre ne érts, Basic, nem a személyed ellen intéztem frontális támadást, hanem arra szerettem volna rámutatni, hogy, ha nem úgy működik a fórum, ahogy neked tetszik, akkor az nem biztos, hogy a fórum tulajdonosainak/moderárorainak a hibája!

És azt se gondold, hogy nekem nem tűnik fel az, hogy pl az egyik pénzváltós témát azonnak bezárják, a másik meg nem, de nálam ez még a tűréshatáron belül van.

Egyébként meg, ha kiderülne, hogy a fórumozók többségének nem tetszuik és elhagyják, akkor ki fog halni, el fog tünni a sülyesztőben ez a fórum (is).
Ennyi.

Szerkesztette: scaurus 2006. 10. 23. 09:49 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1553 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 09:58

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 9:47

Csak azért írok, mert nehogy már mindig a hülyeségé legyen az utolsó szó.

1.) Pontosan. Ez a hwsw bt egyik "szemétdombja", nem pedig "demokratikus minta játszótér".

2.) Szembe néznek a kritikával, ha akarnak, ha meg nem akarnak, akkor nem.

3.) Ez egy szakmai fórum - elvileg.
Nekem még nem tünt fel, hogy SZAKMAI hozzászólást azonnal töröltek volna, vagy ismételt témafelvetés/illegalitás eseteit kivéve SZAKMAI témát töröltek/zártak volna.
(Az meg hogy a közönség nem érti meg, hogy a hwsw.bt NEM óhajt 56-ról, meg a romákról, stb témát az nem a tulajdonos problémája.)
Zártak már be általam nyitott témát is (bár elfért volna a sok másik mellett, de végül is jogos volt), eszembe se jutott rinyálni, hogy milyen idióta/szemét/diktátor a moderatura...

4.) Érdekes, 4 éve vagyok a fórumon, és még sohasem kaptam figyelmeztetést.

5.) Érdekes az is, hogy még határozott időre függesztettek fel soha; valahogy az sem tünt fel, hogy tömegesen tiltottak volna ki fórumozókat.

6.) Azért olyan sokan nem sírnak, a duplareget pedig szívből gyűlölöm - a magam részéről az általam látogatott fórumokon is ugyanazt a nevet használom...

Az igaz, hogy néha nehézkesen megy a fórum, de ajándék lónak nem illik a fogát nézni.

Én csak hálás lehetek azért, hogy valaki biztosítja a teret a fórumnak, és a fórumozóknak, mert én többet profitáltam fórumból, mint, amennyit én adtam hozzá.

És félre ne érts, Basic, nem a személyed ellen intéztem frontális támadást, hanem arra szerettem volna rámutatni, hogy, ha nem úgy működik a fórum, ahogy neked tetszik, akkor az nem biztos, hogy a fórum tulajdonosainak/moderárorainak a hibája!

És azt se gondold, hogy nekem nem tűnik fel az, hogy pl az egyik pénzváltós témát azonnak bezárják, a másik meg nem, de nálam ez még a tűréshatáron belül van.

Egyébként meg, ha kiderülne, hogy a fórumozók többségének nem tetszuik és elhagyják, akkor ki fog halni, el fog tünni a sülyesztőben ez a fórum (is).
Ennyi.

:rolleyes: és azt ki dönti el mi számít hülyeségnek?

#1554 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 10:12

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 10:47

Ha ugyanarra gondolunk, akkor az azért volt mert szombattól vasárnap kora délutánig nem voltam netközelben, utána ugyan sikerült még elovasni a jelzést, de először a fórum volt elérhetetlen, aztán pedig az meghalt az internet kapcsolatom és csak ma reggelre javult meg. :(

#1555 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 23. 10:17

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 10:58

:rolleyes: és azt ki dönti el mi számít hülyeségnek?

Majd a moderatura! :p

Vagy vesd össze az összes fórumtag és a kitiltottak arányát.
Vagy - kicsit személyeskedve - olvasd vissza ez a témát TIGER27 fórumtárs témával kapcsolatos félreértésedről (különösen az indító hozzászólásod stílusát)...

Üdv: scaurus

Szerkesztette: scaurus 2006. 10. 23. 10:22 -kor

#1556 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 23. 10:18

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 11:12

Ha ugyanarra gondolunk, akkor az azért volt mert szombattól vasárnap kora délutánig nem voltam netközelben, utána ugyan sikerült még elovasni a jelzést, de először a fórum volt elérhetetlen, aztán pedig az meghalt az internet kapcsolatom és csak ma reggelre javult meg. :(

:respect:
Ugyan már, mint fogadatlan prókátor, épp védelek titeket! ;)  :)  :D

Szerkesztette: scaurus 2006. 10. 23. 10:19 -kor

#1557 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 11:06

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 10:17

Majd a moderatura! :p

Vagy vesd össze az összes fórumtag és a kitiltottak arányát.
Vagy - kicsit személyeskedve - olvasd vissza ez a témát TIGER27 fórumtárs témával kapcsolatos félreértésedről (különösen az indító hozzászólásod stílusát)...

Üdv: scaurus

TIGER27 félreértés volt, de mind1.  ;)  a fórum elérhetetlenségét meg egy házigazda is megerősítette, szóval mind1. csáó  :hello:

#1558 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 23. 11:24

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 12:06

TIGER27 félreértés volt, de mind1.  ;)  a fórum elérhetetlenségét meg egy házigazda is megerősítette, szóval mind1. csáó  :hello:

Megint nem érted a lényeget: persze félreértés volt, nincs ezzel semmi baj, én is néztem már el dolgokat, csak te ott rögtön ugyanúgy a moderáció önkényéről beszéltél, mint most nem sokkal feljebb.

A leállásokról, lassulásokról nem a moderatúra tehet - legalábbis bízzunk benne... ;)

Egyébként meg tényleg mindegy. :p

A magam részéről befejeztem, mindenki ott és olyan stílusban fórumozik, ahogy akar! ;)

:up:  :respect:  :up:, további jó fórumozást, üdv: scaurus

Szerkesztette: scaurus 2006. 10. 23. 12:02 -kor

#1559 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 11:56

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 12:06

a fórum elérhetetlenségét meg egy házigazda is megerősítette, szóval mind1.

Vasárnap nyolc óra körül még vannak bejegyzések. Tizenegykor felnéztem a fórumra, akkor már nem ment. Kb. háromtól nem igazán voltam itthon kb. fél tízig, akkor már működött a fórum, tehát valaki beballagott, és visszadugta a hálókábelt, ésatöbbi. De ha úgy gondolod, hogy a tisztelt fórumozók kedvéért az admin szaladni fog a családjától a szerverterembe, akkor kicsit el vagy tévelyedve. Vasárnap a bolt sincs nyitva, akárhogy is kell neked a kiló kenyér. Pedig azért még fizetnél is.

Egyébként nem tudom, miért jó az, ha a fórum elérhetetlenségét "egy házigazda is megerősíti", szerintem ezt eddig sem vitatta senki.

#1560 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 18:16

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 0:26

:( nem akarok mártír lenni, meg nincs is értelme vitába szálnom bárkivel is, ez a ti szemétdombotok, itt ti vagytok a kakasok, tehát nekem kuss van. a kritkával soha nem tudtatok/akartatok szembenézni, a könnyeb út a hszek azonnali törlése, topic azonnali zárása, %-ok gyors kiosztása, emberek gyors kitiltása... uttánna meg mennek a sírások, hogy jaj duplreg, stb.  :omg:
:offtopic: meg mostanában kurva nehéz ide belépni, pl. ma mostanra sikerült, mindig amikor be akarok lépni ilyen mysql hiba, meg olyan hiba, nem beszélve arról hogy az esti órákban mindig beáll a szerveretek, én meg egy hsz miatt nem várok fél órát, hogy a szerveretek méltóztasson reagálni, szóval mindeggy  :down:

scaurus többnyire válaszolt helyettem.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.