HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 19:18

Idézet: fram - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 16:21

Ilyen egyszerű lenne? Ne rémíssz meg  :D

Poénnak szántam, de mégis ilyen egyszerű :D

Remélem nem vesztek el egy vitapartnert  :up:  :Đ
Ciciman is on borda

#822 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 19:57

Idézet: Socket - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 9:52

ha meg a veteránautósok szaklapjában kezdesz el pipadohányt meg bontott téglát árulni, és ezt nem veszik jó néven, akkor meg meg leszel sértve... :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#823 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 21:37

Idézet: fram - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 20:18

Poénnak szántam, de mégis ilyen egyszerű :D

Pedig néha könnyű ilyesmivel...

#824 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 21:42

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 20:57

ha meg a veteránautósok szaklapjában kezdesz el pipadohányt meg bontott téglát árulni, és ezt nem veszik jó néven, akkor meg meg leszel sértve... :p

Ez nem ilyen egyszerű kérdés. Nem arról van szó, hogy mit szabad, hanem hogy az a 'mi' az milyen, honnan. És a fórumszabályzat keretein belül nincs meg a BTK, amit hol hajtanak, hol nem a T. moderátor urak. Egyáltalán az a kép sincs meg látszólag (én úgy látom), hogy mennyire kell figyelni és mennyire nem. Ergo mi miatt b@szhatják meg a HWSW Bt.-t és mi miatt nem. Ha ezt szigorúan vennénk, akkor az ölég kemény munkát dobna a szívességből dolgozó moderatúra nyakába, mivel jelenleg is van pár kétséges topik.

Egyértelművé kéne tenni a bolhán dolgozók feladatát, mert egyértelmű elvárás nélkül elég gáz a munka.

#825 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 24. 09:29

Idézet: Omega - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 22:42

Ez nem ilyen egyszerű kérdés. [..]Egyértelművé kéne tenni a bolhán dolgozók feladatát, mert egyértelmű elvárás nélkül elég gáz a munka.

Egyetértek veled. De kiegészítem azzal, hogy az a "pár kétséges" topic, nem is csak "pár" szerintem.

Ott kezdődik, hogy még a HWSW profiljába vágó hirdetések (azaz számítástechnikával összefüggő alkatrészek adás-vétele) elég jelentős százaléka is teljesen illegális a magyar törvények szempontjából.

Egy csomó topic van a nagykerből lopott, csencselt, külföldről csempészett, "adócsalt" termékeknek szentelve. De hát volt itt már zárjegy nélküli szeszesital-értékesítés, egészségügyből lopott kötszerek, fecskendők nagy tételben történő értékesítése, bolti árnál jóval olcsóbb (vajon miért?) vadonat új játékszoftverek nagybani értékesítése...

Nem tehetek róla, szeretek nagyobb távlatokban gondolkodni. Amikor a szakértők felmérései alapján a fekete gazdaság, be nem fizetett adók évi mintegy 5000!!! milliárd forintos bevételkiesést okoznak hazánknak, addig én nem vagyok elnéző az ilyen tevékenységgel szemben. Elég belegondolni, hogy az az évi 5000 milliárd forint mennyi mindenre lenne elég hazánkban!

Persze ilyenkor a vevő magát menti. "Én ehhez nem sokban járultam hozzá. Most azzal, hogy vettem féláron egy lopott/ÁFA csalt ATI 1900XT-t??? Ugyaaan! Én csepp vagyok a tengerben". Csak hát ugye ő nem egyedül van. Sok ilyen kis "csepp" vásárolgat mindenfélét, sok ilyen "kis csepp" nem fizet adót sok esetben.
Arról a személyről (aki szintén nincs egyedül) pedig nem beszélve, aki mindezeket a cuccokat nagy tételben értékesíti. Az ő felelőssége mindebben sokkal nagyobb. (S akkor ha ismét tovább megyünk, láthatjuk, hogy nem csak ezen a fórumon megy így.)

Aztán ugyanakkor lehet panaszkodni, hogy milyen szegény az ország, s nincsen pénz semmire. Hja, kérem....

A kérdésem a fórumot illetően, hogy hol van mindennek a határa?

Illetve ha nincs, akkor azért jegyezzük meg, hogy a lopott/csempészett/ÁFA-csalt intimbetéteket, gumibugyit, stb. nagy tételben árusító személyek joggal kérdezhetik, hogy miért nem kapnak teret a Bolhapiacon.

Ha az ugyanilyen forrásból származó szoftver, hardver, pia, sebkötöző tapasz mehet, akkor már nem mindegy az a tampon, vagy pelenka?

Szerkesztette: Piftuka 2006. 05. 24. 09:30 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#826 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 13:49

Idézet: fram - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 20:18

Ne aggódj emiatt. ;)

#827 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 14:16

Alapesetben egyetértek Piftukával. De van az éremnek egy másik oldala, amiről csak a Moderatúra adhat bővebb felvilágosítást (nem, nem arról van szó, amit itt páran rebesgetnek, hogy lepaktált egyes árusokkal a HWSW, hanem a Moderátorok által meghatározott irányelvekről), ha akar. Vannak irányelvek, amelyekhez tartanunk kell magunkat nekünk Házigazdáknak. Én erősebb moderatúrát szorgalmaznék egyes topikoknál, de - és ezt a Moderátor és Házigazda kollégák is tudják - ezzel a véleményemmel nagyjából egyedül vagyok. És mivel lojális akarok lenni a HWSW-hez, ezért mindenkoron azon irányelvek szerint fogok moderálni, amelyeket a Moderátorok meghatároznak.
Viszont azt is vegyétek számításba, hogy a moderatúra nem VPOP, APEH vagy BSA, így nem tiszte vizsgálni az adott áruk származását. Ha valaki nyíltan felvállalja, hogy lopott/másolt/hamisított cuccot árul, akkor azt a topikot természetesen csípőből zárom.
Én amúgy szorgalmaznám a Bolhapiac szétbontását hardver- és valódi bolhapiacra, ezirányú javaslatomat meg is tettem a moderátori szekcióban. Reagálás még nem érkezett rá, de valszeg kivitelezhetetlen, mert fórumozói és (talán) moderátori/tulajdonosi oldalról is nagyfokú ellenállásba ütközne.
Szóval ez egy nehéz ügy...

Szerkesztette: FakeJack 2006. 05. 24. 14:23 -kor

#828 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 15:03

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 10:29

Illetve ha nincs, akkor azért jegyezzük meg, hogy a lopott/csempészett/ÁFA-csalt intimbetéteket...

Tessék már a bolhára nézni...
Ott van a topic, él és virul és sok megrendelést kapok, másik, azt kikérném magamnak, hogy ez valamilyen csalásból származna, ennyi. :)

Szerkesztette: Socket 2006. 05. 24. 15:03 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#829 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 15:09

Idézet

vagy BSA, így nem tiszte vizsgálni az adott áruk származását.

Tévedés, a BSA-nak sincs joga vizsgálni a származását...

Idézet

Én amúgy szorgalmaznám a Bolhapiac szétbontását hardver- és valódi bolhapiacra, ezirányú javaslatomat meg is tettem a moderátori szekcióban. Reagálás még nem érkezett rá, de valszeg kivitelezhetetlen, mert fórumozói és (talán) moderátori/tulajdonosi oldalról is nagyfokú ellenállásba ütközne.
Szóval ez egy nehéz ügy...

Lehet, viszont egyre jobban felvetődik ez, én már több mint egy éve felvetettem ezt,  egyedüliként, talán, és a többség nem nézte volna jó szemmel, tényleg nehéz ügy, főleg azoknak akik "feljebb" vannak.

Szerkesztette: Socket 2006. 05. 24. 15:10 -kor

#830 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 15:12

Igaz. BSA + POLICE lenne helyesen.

#831 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 16:00

Pedig ez a szétbontás máshol és másnak ment. Nem lenne hülyeség, bár akkor a hamis pólóról is lemaradtam volna, mert annyi helyre már nem biztos, hogy benéznék. :p

#832 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 16:22

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 14:03

Ezeknek a szekcióknak hol vannak a moderátorai? Akinek nem inge, nem veszi magára.

Öhhm izé nem tudom, hogy az ilyesmit hova kéne írni, de gratula az előléptetéshez Carmaged  ;)  :respect:  :respect:
Faster! Harder! Cadaver!

#833 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 18:15

Köszönöm :respect:

#834 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 18:24

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 17:22

Öhhm izé nem tudom, hogy az ilyesmit hova kéne írni, de gratula az előléptetéshez Carmaged  ;)  :respect:  :respect:

Sehová, ez nem előlépés, csak egy másik szerepkör.

Azért köszönöm...

#835 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 18:36

:omg:
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#836 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 19:26

#837 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:32

Idézet

A bolha szétbontása egy újabb feszültségkeltés melegágya lenne. A beteges rendmániások szélütést kapnának ha valaki tévedésből a hw-re nyomna eladó 4db autógumis topikot és lázasan nyomkodnák a jelzés gombot.

Ha valaki, akkor én tényleg tudom milyen a bolha, bolhaként üzemel és nincs vele semmi gond, működik az öntisztulás akkor is ha nincs senki a közelében éppen, aki rendet rakhatna.
Inkább fejleszteni kéne, ráadásul olyan irányban, ami pénzt is hozhatna a hwsw konyhájára, "amiből később fejleszteni lehetne a szolgáltatást".

#838 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:27

:omg:

Jólvan, nekem aztán mindegy.

#839 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 06:57

Idézet: guga @ 2006. máj. 24. - Dátum: szerda - 21:32

A bolha szétbontása egy újabb feszültségkeltés melegágya lenne. A beteges rendmániások szélütést kapnának ha valaki tévedésből a hw-re nyomna eladó 4db autógumis topikot és lázasan nyomkodnák a jelzés gombot.

Ha valaki, akkor én tényleg tudom milyen a bolha, bolhaként üzemel és nincs vele semmi gond, működik az öntisztulás akkor is ha nincs senki a közelében éppen, aki rendet rakhatna.
Inkább fejleszteni kéne, ráadásul olyan irányban, ami pénzt is hozhatna a hwsw konyhájára, "amiből később fejleszteni lehetne a szolgáltatást".
Esküdj! Már nem tudom, mióta várom, de csak nem akar beindulni az az öntisztulási folyamat az alsógatyeszeden :Đ

Betegesen mániások rend(etlenség)től függetlenül nyomkodni fognak, mert az kell, mint cucc a fán függőnek.

Átláthatóság szempontjából lenne jó max. a szétbontás, de a mostani motor keresője meglepően jó (az előzőhöz képest), aki tudja használni, könnyedén megtalálja azt, amit akar.
Ciciman is on borda

#840 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 25. 21:48

értékes és nagy gratulációm annak, aki kimoderált illetve kimoderáltatott a mustrál totyikból egy zsidozós benyögéssorozatra egy egyébként teljesen ártalmatlan poént, ami kb épp annyira volt off mint a többi szarság... gratulációm a faisztoid hozzálláshoz.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.