HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:33

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 21:46

A probléma csupán annyi, hogy az idősek mégis emlékezhetnek, milyen volt fiatalnak és meggondolatlannak lenni, de a fiataloknak semmi esélyük tudni, milyen öregnek vagy bölcsnek.

Ez pedig némelyeket rendkívül zavar.

Ezekből következik az, hogy a fiatalabbnak nem lehet igaza az idősebbel szemben? Hogy ha véletlenül mégis igaza van, akkor pedig pont annak kell a válasznak lennie, amit beidéztem?

Ez is rendkívül zavar némelyeket.

#342 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:39

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 21:46

Sok lúd disznót győz? A magányos oroszlánt kikezdik a hiénák?
Ha megkeresed a korosztályos szavazást, 50 fölött elég kevés, míg 15-25 között igen sok tag van.
Ez nem csak nemzedéki ellentét, van, hogy szimplán leugatják a másikat, mert ők az utóbbi 15 évben másképp tanultak dolgokat, vagy egyszerűen más képet festettek róla nekik.
Az idősebb meg benne élt, ill. úgy tanították, hogy érdemes volt megtanulni.

Disznó, oroszlán... mind-mind egyfajta felsőbbrendűségi jelkép (elég az Állatfarmra gondolni). Miért nem lehet azt elfogadni, hogy attól még, hogy 20 év van köztünk, lehetnek olyan témák, amiben én vagyok a jártasabb? Hogy más szemszögből nézem a dolgokat? Hogy meg merem kérdezni, hogy miért jó úgy, ahogy van?

Az a baj, hogy nehezen ismeri be mindenki, ha nincs igaza. Én is, természetesen. De hogy ebben a kor befolyásoljon valakit, főleg egy fórumon, ahol nem ismeri azt, akit - akár tudtán kívül - leteremt...

#343 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:42

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 21:54

A bölcsesség csak szaporodik.

Hajajj! Csak ha ki nem szívják az emberből! :Đ

#344 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:51

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 21:54

A bölcsesség csak szaporodik.

Azt kell mondjam, hogy ez egy idealisztikus hozzáállás.

Hogy mindig többnek érződik: biztos.

#345 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 05:41

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 22:33

Ezekből következik az, hogy a fiatalabbnak nem lehet igaza az idősebbel szemben? Hogy ha véletlenül mégis igaza van, akkor pedig pont annak kell a válasznak lennie, amit beidéztem?

Ez is rendkívül zavar némelyeket.

Amikor mástól valaminek a belátását követeled úgy, hogy egyetlen pillanatig nem ébred kétely abban, hogy neked is be kellene látnod valamit, akkor talán korai arról beszélni, hogy igazad van-e? Akkor még csak az "önérzet" csatázik, a mindenáron bizonyítani akarás. És ez zavar némelyeket, talán abban, hogy tényleg igaza legyen? :confused:

Az idealisztikus hozzáállásról alkotott véleményeddel pedig csak az a baj, hogy nem idealisztikus, csak éppen a kötelező ellenkezés nehezíti annak belátását, hogy bizony belelátsz valamit, ami nincs benne. Az a személy nincs benne, akibe belevetíted és ezért nem a mondat értelmét nézed, hanem azt, hogy az aki szerinted mondta, nem bölcs, ezért amit mondott, nem is lehet igaz.

Az egyik oldalról itt nagyon sokan érvként hozzák fel, hogy ők mások első "megszólalásából" csalhatatlanul tudják, ki is van egy nick mögött, sőt annak minden rezdülését jobban ismerik bárki másnál. A következő mondatuk pedig egyetlen nagy sértődés, hogy róluk - RÓLUK - valaki megnyilatkozásaik, írásaik alapján véleményt mer mondani - holott legtöbbször nem róluk van szó, hanem egy megfogalmazatlan mondatról -, és ez micsoda sértés!

Nem érzel egy kis ellentmondást ebben a jelenségben?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#346 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 27. 06:01

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 6:41

Amikor mástól valaminek a belátását követeled úgy, hogy egyetlen pillanatig nem ébred kétely abban, hogy neked is be kellene látnod valamit, akkor talán korai arról beszélni, hogy igazad van-e?  ...

Szép az önkritika. Vagy ez nem az volt?

#347 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 08:04

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 6:41

Amikor mástól valaminek a belátását követeled úgy, hogy egyetlen pillanatig nem ébred kétely abban, hogy neked is be kellene látnod valamit, akkor talán korai arról beszélni, hogy igazad van-e? Akkor még csak az "önérzet" csatázik, a mindenáron bizonyítani akarás. És ez zavar némelyeket, talán abban, hogy tényleg igaza legyen? :confused:

Az idealisztikus hozzáállásról alkotott véleményeddel pedig csak az a baj, hogy nem idealisztikus, csak éppen a kötelező ellenkezés nehezíti annak belátását, hogy bizony belelátsz valamit, ami nincs benne. Az a személy nincs benne, akibe belevetíted és ezért nem a mondat értelmét nézed, hanem azt, hogy az aki szerinted mondta, nem bölcs, ezért amit mondott, nem is lehet igaz.

Az egyik oldalról itt nagyon sokan érvként hozzák fel, hogy ők mások első "megszólalásából" csalhatatlanul tudják, ki is van egy nick mögött, sőt annak minden rezdülését jobban ismerik bárki másnál. A következő mondatuk pedig egyetlen nagy sértődés, hogy róluk - RÓLUK - valaki megnyilatkozásaik, írásaik alapján véleményt mer mondani - holott legtöbbször nem róluk van szó, hanem egy megfogalmazatlan mondatról -, és ez micsoda sértés!

Nem érzel egy kis ellentmondást ebben a jelenségben?

Amit leírtál, pontosan illik a postodra is, csak ez a baj. Pont azért látod/látjátok a végletekig egyoldalúan a mi hozzáállásunkat, mert te/ti is a végletekben gondolkodtok.

A második bekezdés hibás gondolatmeneten alapul. A harmadik meg nem az én ingem. ;)

#348 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 09:06

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 23:32

Az a csoport jórészt ki is szóródik, a törzsgárda azért hírből sem olyan szörnyű, mint az általános. Nézd meg mondjuk a 2000 post felettieket, hány olyan van, akit te mondasz? Nem túl sok, pont azért, mert kiutálja magából a fórum.

Tudod, hogy a hozzászólásszám már rég nem mérvadó itt.
Egyrészt, mert a bolhapiacon nem számol, de ha egy illető a szakmai szekcióban nem szólt sokat, viszont akkor lényegeset, "újonc" marad sokáig.
Másrészt, a csettopikokban, és sehol máshol nem írogató (akinek már a neve láttán átugrom az írását, ill. az általa nyitott topikot csak tévedésből látogatom), nem lesz a fórum nagy öregje, pedig 10k fölött jár.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#349 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 09:10

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 23:39

Disznó, oroszlán... mind-mind egyfajta felsőbbrendűségi jelkép (elég az Állatfarmra gondolni). Miért nem lehet azt elfogadni, hogy attól még, hogy 20 év van köztünk, lehetnek olyan témák, amiben én vagyok a jártasabb? Hogy más szemszögből nézem a dolgokat? Hogy meg merem kérdezni, hogy miért jó úgy, ahogy van?

Az a baj, hogy nehezen ismeri be mindenki, ha nincs igaza. Én is, természetesen. De hogy ebben a kor befolyásoljon valakit, főleg egy fórumon, ahol nem ismeri azt, akit - akár tudtán kívül - leteremt...

Hogyne lehetne, ha megállja a helyét.
De belekötni olyanba, pl. T2K (nem tudom a korát) aki garantáltan tud valamit egy témában...
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#350 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 10:01

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 10:06

Tudod, hogy a hozzászólásszám már rég nem mérvadó itt.
Egyrészt, mert a bolhapiacon nem számol, de ha egy illető a szakmai szekcióban nem szólt sokat, viszont akkor lényegeset, "újonc" marad sokáig.
Másrészt, a csettopikokban, és sehol máshol nem írogató (akinek már a neve láttán átugrom az írását, ill. az általa nyitott topikot csak tévedésből látogatom), nem lesz a fórum nagy öregje, pedig 10k fölött jár.

Persze, ez igaz. Nem értem viszont, hogy a bolha miért kellene, hogy beleszámítson. :think:

De azért még mindig áll, amit mondtam: x ezer fölött nemigen vannak olyanok, akik kiutálásra vannak ítélve. Nem a szakmaiságról beszélek, csak a beilleszkedésről.

Neked is "csak" 1600 postod van, mégis sokan ismerünk a Szigeten, mert olyanokat szólsz hozzá, amilyeneket megjegyez az ember. Ilyen fórumozó is van, nem kevés.

#351 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 10:07

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 10:10

Hogyne lehetne, ha megállja a helyét.
De belekötni olyanba, pl. T2K (nem tudom a korát) aki garantáltan tud valamit egy témában...

Erre nem tudok mit mondani, anno ha megláttam T2k nevét egy topicban, eszembe sem jutott reagálni a postjaira, tudván, hogy akár igaza van, akár nincs, le fogja harapni a fejemet. Nem csak a VGA szekcióban mondott ő dolgokat, viszont a stílus nem változott, amikor kilépett a biztos terepről. Az a stílus, ami miatt a közösség egy idő után nem viselte el.

Nem értem egyébként, mi köze van ennek T2k-hoz. :think: Tény, hogy sok az "ifjú titán", de vannak "idősebb titánok" is. Csak őket valamiért elfelejtjük vagy ők felejtenek el idetévedni. Természetes, hogy a fiatalabbak között több az olyan, aki hamar elveszíti a fejét, de a képhez az is hozzátartozik, hogy sokkal több fiatal van a fórumon, mint idősebb.

Az pedig meglehetősen kellemetlen, amikor be vagyon mindenki skatulyázva pár tíz - pár száz nethuszár miatt.

#352 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 20:44

Idézet

Neked is "csak" 1600 postod van, mégis sokan ismerünk a Szigeten, mert olyanokat szólsz hozzá, amilyeneket megjegyez az ember. Ilyen fórumozó is van, nem kevés.

Ajjaj, ideje lesz befogi a szám... ;)

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 11:07

Az pedig meglehetősen kellemetlen, amikor be vagyon mindenki skatulyázva pár tíz - pár száz nethuszár miatt.

Igyekszem kerülni a skatulyázást, én magam is utálom, bár sűrűn előfordul velem közúton, ill. bizonyos népcsoportokkal való találkozáskor.

#353 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 15:37

---félrement. :)

Szerkesztette: Omega 2006. 03. 28. 15:39 -kor

#354 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 15:39

Khm, ez is. ;)

Szerkesztette: Poopa 2006. 03. 28. 15:41 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#355 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 16:03

Miért kell geri-t bannolgatni, mikor akadt most egy értelmes(ebb) topikja?  :confused:
MCSE+M/S, MCITP

#356 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 16:16

Idézet: kraftxld - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 17:03

Miért kell geri-t bannolgatni, mikor akadt most egy értelmes(ebb) topikja?  :confused:

Azért mert többszörösen bizonyította az írott és íratlan szabályok semmibe vételével: alkalmatlan rá, hogy ennek a közösségnek a tagja legyen.

#357 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 22:50

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 17:16

Azért mert többszörösen bizonyította az írott és íratlan szabályok semmibe vételével: alkalmatlan rá, hogy ennek a közösségnek a tagja legyen.

Es ismet...

#358 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 23:01

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 22:50

Már látták, ide szólt hozzá 2x csak törölve lett. :cool:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#359 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 23:02

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 23:50

A moderatúra gyors fellépése (+ a jelzésem) miatt ebben a topicban is volt takarítás.
Néhány Geri hsz ki lett törölve éppen innen.

Csak aki "későn" érkezett, ezt már nem láthatta.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#360 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 23:04

Jaaa, arrol lemaradtam, mert keson ertem haza.
Eppen azon csodalkoztam, hogyhogy nem zarodott a topikja, es ott talaltam az uj nickjet.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.