HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 23:20

Csak a normális társalgás kifejezés használata miatt gondoltam. Az a topik nem arról szólna. :)
Én nem gondolom, hogy néhányan nem támogatnák. A kompromisszum a leendő topik vezéreinek az ügye. Én örülök, ha lesz, jó lesz röhögni, beleírni, de ha nem lesz, az sem lesz katasztrófa. Mint írtam, az offot, ökörködést úgy sem lehet kiírtani, előbb, utóbb visszatér. Lásd, Geri. :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#542 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 01:05

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 23:05

... mikor üti meg azt a szintet, mikor már símán be lehet zárni, és be is lesz zárva. Ezt a szintet pedig nem lehet meghúzni , mint egy vonalat, vagy országhatárt. Ezt kizárólag az illetékesek döntik el, akik már eleve ellenzik a megnyitást is (tisztelet a kivételnek  :) ), akkor mit várhatunk tőlük, mikor majd megnyílik a topik?

Humor és primitívség között nem átmenet van, hanem szakadék. És ha valaki asztal alá esik a nevetéstől, még nem jelenti azt, hogy humor volt, amit olvasott.
Ciciman is on borda

#543 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 03. 31. 06:46

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 21:01

A Görög Zitásra emlékszem, azt belinkelhetem ide is, kafa kis kép volt nem? :Đ

G. Zitáról bármit, bármikor ;)
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#544 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 07:02

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 21:50

Készséggel várom az értintettektől alábbi hozzászólásaimban megfogalmazott gondolatokra, kérdésekre a konstruktív válaszokat.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=3948148

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=3948488

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=3948432

Hogy ne kelljen visszakeresgélni, be is idézem a lényeget:

Egy pillanatra azért álljunk meg: van (vagy lenne) némi különbség a két dolog között, hogy mondjuk egy újabb szakmai témakör helyét keresve bombáznátok a moderatúrát egy új topik, vagy szekció megnyitásáért és létrehozásáért, és amikor egy időről-időre állandóan szankcionált társaság követel magának új topikot, mert hogy akkor "legalizált" lenne az ökörködésük. Jó hogy nem hálát követelnek, amiért hajlandóak volnának egy külön topikba terelni mindazt, aminek a befejezését már ezerszer kértük, könyörögtünk érte, figyelmeztetésekkel jutalmaztuk, topikokat takarítottuk-zártunk miatta és mindezen intézkedéseinket falra hányt borsóként értékelte az ominózus csapat. Akkor engedtessék már meg, hogy erősen kételkedjünk benne, hogy egy ilyen kinevezett Gameware csettopik normalizálná a helyzetet. A Társalgóban lévő csettopikokra mutogatni meg teljesen irreleváns, oda nem mi gyűjtöttük össze erőszakkal a szakmai topikokat szétverő embereket, csak azért hogy ne legyen velük több gond (mert ugye most erről lenne szó). Az meg külön érdekes, hogy miért érzik egyesek szükségét annak, hogy itt nagy hanggal eljárjanaka kérdéses társaság nevében, helyettük csapkodva az asztalt. Írjanak ide ők maguk egy összeszedett hozzászólást, amiben kifejtik, milyen mottó az, aminek a mentén szarba se vették a moderatúra kéréseit, és ugyanezen mottó alá most akkor hogyan gyűrhető be egy kimondottan nekik létrehozott topik, aminek a keretei közé szorítva a többi játékos topikból eltűnhetne az újra és újra elszabaduló ökörködés.

Omegával beszélgetve írtam (nem tőle várom a választ, hanem az érintettektől):
Nem az a problémám, hogy mások védik meg őket, hanem hogy csak mások próbálnak meg ideológiát állítani a külön topik nyitásának hasznosságát magyarázandó, ők maguk viszont nem. Ne feledjük, az ő általuk (és általad is) kedvelt humornak pont az a bája (ha van neki ilyen, mérpedig szerintem is van, de csak mértékkel adagolva) pont az a lényege, hogy spontán buggyan elő egy-egy topikban. A gond nem is ezzel szokott lenni - én is szoktam viccelődni, offolni szakmai és társalgós topikban is, szerintem nem mondhatod rám, hogy nincs humorérzékem -, hanem azzal, amikor ez jellemzően átcsap a túlzásokba, és már csak önmagáért való, öncélú ökörködés lesz belőle, sokszor az ízléstelenség és otrombaság területére tévedve. Nem hiszem, hogy egy célzott topik alkalmas lenne ennek a helyenként fel-felbukkanó - hangsúlyozom, sokszor szerintem is jópofa - humornak a pótlására, kiváltására, hiszen pont a lényeg veszne el. Az volna a legjobb, ha a Gameware játékos topikjaiban mértékkel, nem zavaróan megmaradna a poénos, vidám hangulat, de nem menne a topikok rovására, tehát a résztvevők megtanulnának mértékkel élni vele, megérezvén a határt az egészséges mennyiségű offolás, poénkodás, valamint a hasznos tartalom közötti egyensúly fenntartásához. Túlzás lenne azt állítanom, hogy ehhez hiányzik bizonyos fokú érettség?

dani83-nak írtam:
Örülök hogy itt vagy. Kérlek vedd figyelembe, hogy nagyon nehéz meghatározni, mit jelent a húr túlfeszítése. Egy szakmai topik esetében a hasznos tartalomhoz mérten egy bizonyos mennyiségű offolás az off témájától és stílusától függetlenül is jól mérhető, tehát "könnyebb" azt mondani: gyerekek, itt a vége. Egy direkt ökörködős topik ilyetén engedélyezésével az a gond, hogy nem úgy alakul ki a topik, mint mondjuk a sokat emlegetett társalgós csettopikok, ahol egy - túlzás nélkül állíthatom - sokszor személyes barátságokkal, kapcsolatokkal megerősített, évek óta formálódó társaság saját maga alakította ki azt a "környezetet" és társasági íratlan etikettet, ami az adott topikhoz tartozik. Ti most kvázi velünk akartok húzatni egy kerítést, hogy a ketrecen belül aztán mehessen mindaz, amit a szakmai topikokban nem tűrtünk el. De hol legyen a határ? Hol legyen a vége, ha egyszer Ti magatok sem tudjátok legtöbbször megmondani egymásnak, hogy hol a határ? Nem érzékeled, hogy itt az a legnagyobb próbléma, hogy híján vagytok minden egészséges önkontrollnak? Látszólag ránk akarjátok bízni a szabályozást egy olyan értékrend mentén, amelyet még magatoknak sem tudtok definiálni és egymáson sem tudtok számon kérni legtöbbször, ezért szokott elszállni a végletekbe minden ökörködésetek a játékos topikokban is.

Várom a konstruktív válaszokat a feltett kérdésekre, az említett gondokra reflektálva.

Bla-bla blabla :o

Figyusz kedves PPéter, most nemtom mit kell ezen lovagolni! Dönts/d/étek el már végre, hogy megenged/ed/itek, avagy sem, hogy akárki nyisson egy offtopicot a gw-ben! Akár nem-el, akár igen-el válaszolsz teljesen mindegy, mert hisz ti vagytok a moderátorok, úgyis úgy lesz, ahogyan azt ti akarjátok.
A lényeg az, hogy ha nemet mondasz rá, akkor eccerűen nem lesz és ezzel többet nem nyaggatunk, ha igent mondasz rá, akkor meg nyitunk egyet, max késöbb ha nem teccik valami, akkor zárjátok és akkor erről ennyit és szintén nem nyaggatunk senkit.

Na pá repülök :fly:  :D

Szerkesztette: sKeLeToR 2006. 03. 31. 07:04 -kor

Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#545 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:06

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 8:02

Mondjuk nem is vártam többet Tőled, kedves sKeLeToR, gondolom megerőltető lett volna ennyit szöveget magadévá tenni ilyen rövid idő alatt.  :rolleyes:

Idézet

Figyusz kedves PPéter, most nemtom mit kell ezen lovagolni! Dönts/d/étek el már végre, hogy megenged/ed/itek, avagy sem, hogy akárki nyisson egy offtopicot a gw-ben! Akár nem-el, akár igen-el válaszolsz teljesen mindegy, mert hisz ti vagytok a moderátorok, úgyis úgy lesz, ahogyan azt ti akarjátok.
A lényeg az, hogy ha nemet mondasz rá, akkor eccerűen nem lesz és ezzel többet nem nyaggatunk, ha igent mondasz rá, akkor meg nyitunk egyet, max késöbb ha nem teccik valami, akkor zárjátok és akkor erről ennyit és szintén nem nyaggatunk senkit.

Szép napot!

#546 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:29

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:06

Mondjuk nem is vártam többet Tőled, kedves sKeLeToR, gondolom megerőltető lett volna ennyit szöveget magadévá tenni ilyen rövid idő alatt.  :rolleyes:

Szép napot!

Válaszoltam, nem? Most mit vártál? Egy regényt? :omg:  :D

#547 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:36

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:29

Nem azt várt. Szimplán illetlen "bla-bla-bla"-nak minősíteni azt, amit összeszedegedetett neked, hogy semmi se akadályozhasson meg abban, hogy elolvasd. Ez nem az a szekció és nem az a stílus.

#548 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:36

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:29

Dehogy, pont ezt vártam.

#549 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:41

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:36

Nem azt várt. Szimplán illetlen "bla-bla-bla"-nak minősíteni azt, amit összeszedegedetett neked, hogy semmi se akadályozhasson meg abban, hogy elolvasd. Ez nem az a szekció és nem az a stílus.

És aztat te honnan a rákból veszed, hogy én azt minősítettem bla-bla-nak, amit oda írt? Te  belelátsz a fejembe, vagy mi a f@sz :think:  :rolleyes:

#550 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:43

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:36

Dehogy, pont ezt vártam.

Akkor?

Idézet

Mondjuk nem is vártam többet Tőled, kedves sKeLeToR

:think:

#551 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:47

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:43

Akkor?

:think:

Figyelj, neked szövegértési problámáid vannak? Ha nincs értelmes mondanivalód, akkor jobb, ha nem írsz ide.

#552 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:47

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:41

És aztat te honnan a rákból veszed, hogy én azt minősítettem bla-bla-nak, amit oda írt? Te  belelátsz a fejembe, vagy mi a f@sz :think:  :rolleyes:

Arra a postjára reagálva az volt az első sorod.

#553 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:48

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:41

Az utolsó alpári megnyilvánulásod volt itt, ezt garantálom. Ha nem vagy képes felnőni a feladathoz, akkor inkább ne írj ide. Szánalmas, hogy nem érted, miről beszélünk.

#554 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:49

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:48

Az utolsó alpári megnyilvánulásod volt itt, ezt garantálom. Ha nem vagy képes felnőni a feladathoz, akkor inkább ne írj ide. Szánalmas, hogy nem érted, miről beszélünk.

Felőlem :rolleyes:

#555 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 31. 10:01

Idézet: Necros - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 0:20

Csak a normális társalgás kifejezés használata miatt gondoltam. Az a topik nem arról szólna. :)

Hát éppen ez a baj. S emiatt én nyíltan ellenzem a megnyitását. Ez kb. olyan, mintha én renitens személyeskedő lennék, már sok figyelmeztetést, 1-2 hetes eltiltást kaptam volna, mert olyanokat írok, hogy a "k*rva anyádat Fakejack", "Kapd be a ****omat Etele" (elnézést az érintettektől! csak a szemléltetés végett...), stb, majd mindezek után azt mondom a moderátoroknak, házigazdáknak, hogy "rendben, hadd kapjak egy külön topicot a Sziget-en, ígérem ezek után ott fogok k*rvaanyázni mindenkit".

Az a baj, hogy a témában most főszerepet játszó renitensek nem látják be, hogy egy közösség szabályaihoz a kisebbségnek kell alkalmazkodnia. Itt pedig ők nagyon erős kisebbségben vannak.
Én elkülönítem a nem alpári és alpári OFF-olást.
Előbbivel "csak" annyi a gond, hogy a nagy közönség nem kiváncsi 3-4 ember magánbeszélgetésére mondjuk "A PC játékok jövője" topicban. Ám ezt valóban ki lehet küszöbölni -amennyiben az érintettek is úgy akarják - egy a Társalgóban nyitott OFF topic témával, amelyben aztán mehet a "Jó volt a hétvégi lanparty Dani. Folytatás mikor?", "Pupákok megszereztem az NFS 12-t", stb. stílusú csak a szóban forgó 3-4 embert érdeklő társalgás.

Utóbbi viszont nem kívánatos a fórum egyik részén sem. Bár régen is voltak vadhajtások a fórum minden részén, mégis hamar kikoptak, el lettek rendezve. Az akkori ezerszer ritkább moderáció mellett.
S azért fura nekem azt olvasni, hogy vaskalaposak, mindenkit eltipró módon, kegyelmet nem ismerve lépnek fel a moderátorok, mert én számos példa alapján nem így látom. Sokkal több azóta a házigazda, moderátor, a legtöbbjük igen aktív is a fórumon, mégis számtalanszor láttam adott témákban, adott személyeknek címezve, hogy "utolsó figyelmeztetésem ez, s zárom a topicot/végleges bant osztok".
De az adott témák még mindig futnak, s a renitens személyek is még mindig itt vannak. Ha mindezen ígéretek betartattak volna, akkor Dani, Bepe és MAX már egészen biztosan nem lennének itt a fórumon hónapok óta. Te jó ég, hányszor kért, könyörgött - eredménytelenül - a házigazdák csapata ennek a 3 személynek, mielőtt elkezdte osztogatni a figyelmeztetéseket, 1-2 hetes bannokat...

Szóval ha olyan stílusban akarnak ők egy külön topicban kommunikálni, amelyben "Megb*szlak anyád hátán Dani", "Hehe, kecsegh vagy Max, de majd küldök neked egy hamvas fiúpopsit", stb. annak egyértelműen nincsen helye a fórumon. Mert ezt humornak nevezni bizony lehetetlen.
Ha feltétlenül erre van ingerenciája a srácoknak, akkor javaslom az SG fórum Gumiszobáját. Azt éppen ennek a szintnek találták ki. (Bár mondhatnám annak a fórumnak a 95%-át is.)

PPeter az idézett három hozzászólásában tökéletesen összefoglalta a lényeget. De hogy azok, akiknek címezve lett nem hajlandóak még elolvasni sem, ám agresszívan, sértődötten hőbörögnek... minősíthetetlen.

Kedves Necros!

Téged is kénytelen vagyok személyesen megtalálni, mert igen fiatal regisztrációval rendelkezve mondasz véleményt arról, hogy "márpedig a GW jó így". Persze ettől még előfordulhatna az, hogy már 2001-től olvastad folyamatosan a fórumot, én azonban tudom (tőled), hogy nincs így. S így aztán végképp nem értem, hogyan is alkothatnál mérvadó véleményt a GW-el kapcsolatban.

Laudának is szól, hogy igen, bizony a GW-ben anno előfordultak szakmai jellegű témák is. Persze akkoriban T2k és Laa-Yosh aktívan részt vett az ottani társalgásban, s ezzel mindenki jól járt. Hogy nem érdekel senkit egy ilyen topic azon a fórumrészen? Az akkori hozzászólások, a témák népszerűsége nem ezt mutatta. Ráadásul az sem igaz, hogy az átlagos felhasználó számára érthetetlen hablaty ment ott. Én aztán tényleg nem egy műszaki ember vagyok, de többek között azon témák segítségével értettem meg a VGA-k működését, s a számítógépes grafikát.

S bizony akkoriban nem kellett minden topic 3 oldalából 2 és fél oldalon offolást, "tőttöm lefelehozzamáranetpócsta, mehehe", "kecsegh, hehe" stílusú hozzászólásokat olvasni. Érdekes módon a topicok közönsége nem másról, mint a TÉMÁRÓL beszélt. Akkor még szerettem én is olvasni, s sorolhatnám még a többi törzsvendéget, aki hasonlóan volt ezzel, ám mostanra - velem együtt - a fent említett 3 renitens (látom azóta csatlakoztak még páran hozzájuk) vadhajtásai miatt végleg kikoptak onnan.

No hát erről ennyit. Sajnálom, hogy nem ismerhetted az akkori körülményeket Necros, de kérlek te ne mondj ítéletet a GW felett, mert nem ismered.

Szerk.: Némi helyesírási hiba javítva.

Szerkesztette: Piftuka 2006. 03. 31. 10:07 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#556 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 10:15

Asszem a vitat itt kell lezarni. Nincs kulon OFF topic sehol a renitenseknek (nehogymar a nyul vigye a vadaszpuskat), a Gameware szekciot szetoffolok pedig mostmar kenyszerpihenore mennek, eleg volt ebbol a bolhacirkuszbol.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#557 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 10:37

Piftuka, látom, hogy Te már több éve vagy itt, mint regisztrált tag. De azért hadd legyen nekem is véleményem. Elég sok időt töltöttem már a GW topikban, ahhoz, hogy kialakuljon róla a véleményem. Azzal egyetértek, hogy főleg a "nagy öregek" véleménye számít, de azért az újak véleményét sem kellene lenézni. :)
Az igaz, hogy engem nem irritál annyira a humoruk, sőt, a nem durva poénokat én is szeretem, de azért szerintem nem olyan vészes a Gameware helyzete. Igen, van off, nem is kevés néha, de azt nem mondanám, hogy lehetetlen megtalálni a kellő infót. Főleg, ha érdekel a játék és követed a témát. ;)
A komoly topikok engem is érdekelnének speciel. A Gamer-ben én is imádtam Laa-Yosh írásait, meg előtte a Guru-ban is. Én már csak ilyen fura szerzet vagyok, érdekel minden. :)  Főleg, ha nem techinkai bla-bla nyelven van írva, hanem érthető módon, mint ahogy az itt is volt, a leírásod alapján.

Krinyo, ha nem bánod, megkérdezném, mennyi időre mennek kényszerpihenőre?

Szerkesztette: Necros 2006. 03. 31. 10:39 -kor

Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#558 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 10:51

3 nap, 1 het, utana vegleges...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#559 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 12:17

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:01

... "Kapd be a ****omat Etele" (elnézést az érintettektől! csak a szemléltetés végett...), ...

De mé' pont velem szemléltetsz? :D :Đ  :nevet2:

#560 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 12:28

Idézet: Etele - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 13:17

De mé' pont velem szemléltetsz? :D :Đ  :nevet2:

A tudat alatti vágy? :idea:

( :] :D )

Téma megosztása:

• (127 Oldal)