HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 12. 13:14

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 12:41

Pedig az. Elég rossz vicc.

Tudod olyan volt a példád.... mondjuk Albert Schweitzer mondhatja Mengelével kapcsolatban, hogy elég szomorú, amiért egy szimpla bolti tolvajt előbb zártak börtönbe, mint őt. No de mindez Mengele szájából Schweitzer-el kapcsolatban...

Maradjunk annyiban, hogy ....

Az ő figyelmeztetési szintjüket valóban nem látom, de a fórum házigazdái éppen elégszer írták le, hogy az ominózus triónak - kis túlzással - több százalékja van, mint az összes fórumtagnak együttvéve.
(Legutóbb ha jól emlékszem éppen PPeter, és Te fakadtatok ki, amiért éppen ők reklamáltak egy bizonyos topic bezárása miatt.)

Emlékszem a számtalan figyelmeztetésre, amit főleg a Gameware-ben kaptak. Aki rendszeres olvasója volt a Gameware-nek, az tudja, hogy mi, mikor, miért történt ott. (Ráadásul a számos ezzel kapcsolatos beszélgetés, reklamáció itt ebben a topic-ban régebben....)

Arról már nem is beszélve, hogy a moderátori bejelentések témában bárki megfigyelhette, hogy ők hányszor kaptak X napos, vagy hetes (emlékeim szerint Dani83 legutóbb "határozatlan ideig") eltiltást.

Ennyit az elméletedről, miszerint "következetlenül, a semmi alapján" mondtam ítéletet.

Mindössze emlékszem a dolgokra. 

Erre pedig nem reagáltál érdemben:

Szóval ahelyett, hogy a fenti rossz viccekkel, s ilyen hozzászólásokkal velem (akinek 0% a figyelmeztetési szintje, s soha nem volt kitiltva a fórumról egy percre sem)  foglalkozol, inkább arra próbálj koncentrálni, s megérteni, érdemben reagálni, amit írtam.

Mert ez eddig nem az volt, már ne is haragudj.

Mi történne, ha írna egy e-mail-t? Mégsem lenne kitiltva örökre?

Nem vagyok nyugodt, mert a fenti példám, s az, hogy a Forma1 topic-ban egyedül GI lett végleg kitiltva számomra nem a következetes moderálást mutatja.

Az, amit most csinálsz kifejezett sz@rkavarás, vagy pedig nem érted, amit eddig mondtam. Ha ez utóbbiról van szó, akkor az előbbit visszavonom és elmagyarázom:

A tempban, vagy permban feltétele általában egy bizonyos mennyiségű warning szint beszerzése. Aki eléri, automatice megy pihenni. Minél magasabb warning szintet ér el, annál hosszabb pihenő jár és a folyamat legvégén a permban, azaz a végleges kitiltás. Minden moderátori intézkedés kapcsán lehet panasszal élni, azért van pl a felülvizsgálatra 3 globalmod, nem pedig 1, ráadásként ha ilyen van, a házigazdák véleménye is nyom a latba természetesen. Ezért szajkózom, hogy GI még nem keresett fel senkit, hogy panasszal éljen az intézkedéssel kapcsolatban. És igen, ha a moderátorok/hg-k többsége a nem nyilvános moderátor szekcióban úgy szavaz, hogy az intézkedés helytelen, vagy eltúlzott volt, megszüntetjük a végleges kitiltást, mint ahogy már volt is példa erre. Gondolom erre már nem emlékszel...

Tehát még egyszer: a moderátorok/házigazdák nem személyes szimpátia alapján osztogatják a figyukat, míg te, mint fórumozó személyes szimpátia alapján skatulyázod be az embereket. Nem látod a figyelmeztetési szintjüket és a figyelmeztetések indokait, valamint az azok kapcsán folytatott személyes kommunikációt. Illetőleg úgy alkotsz véleményt, hogy bizonyos szekciókat szinte egyáltalán nem látogatsz.

Kérlek, hogy a szubjektív alapokon nyugvó elgondolásaidat ne tényként közöld és ne követelj/hiányolj senkire végleges eltiltást, mert nem rendelkezel az ehhez szükséges alapvető információkkal.

Szeretném, ha ezt a témát itt befejeznénk, mert ennél többet és ennél világosabban nem tudok mondani.

#2062 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 12. 13:15

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 12:57

Megmondtam hogy ez lesz belőle. Nem lehetne normálisnak maradni? Mintha én is úgy írtam volna azt a postot, hogy az ne legyen sem sértő sem ironikus, sem cinikus. Ellenben te megint felkaptad a vizet. :rolleyes:

Egyrészt, ha "megmondtad előre", akkor minek írtad egyáltalán le?

Másrészt, ha te teljesen komolyan nyilvánosan megvádolsz azzal, hogy a fórumszabályzatot megszegve, a fórumozókat félrevezetve több fórumnévvel is fórumozok, akkor döntsd el te, hogy az adott hozzászólásra a "cinikus", "ironikus" és "sértő" jelzők közül melyiket lehet joggal ráaggatni!

Harmadrészt én nem kaptam fel a vizet, hanem a hozzászólásodhoz mérten írtam egy teljesen cinikus választ, miután számomra elég egyértelmű volt, hogy nem lehet komolyan venni azt, aki komolyan gondolja azt a feltevést.

Idézet

Részemről abbafejeztem, csak csendben rötyögök majd magamban. :)

Én is. Még mindig az előző hozzászólásodon.  :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2063 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 13:25

Csinálni kéne egy olyan topikot ahol jól el lehet küldeni a retkes pacikukiba a nethuszárokat. És akkor mindenkinek jó lenne. Mert ugye kiforgatni az ember szavát, szándékosan félreértelmezni és szartkavarniazt tuuuudnak, de megnyugodni nem. 

Szerencse hogy személyeskedés nem megengedett, bár ha érdekel, priviben elmondom eddigi tapasztalataim alapján rólad alkotott véleményemet...

Kiütnék alólad a lovat lehet nem így viselkednél. :rolleyes:
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#2064 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 13:52

GI külső körleten van? Ejha. Én igazán nem vagyok jó viszonban vele (egyetlen figyelmeztetésem is annak köszönhetem, hogy felültem a provokációjának), de ezt szerintem nem érdemelte.

#2065 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 17:04

Gusztustalan dolog, dehát magyarok vagyunk vagy nem (?) hogy azzal kell dobálózni h ha x ki van tiltva, y miért nem :omg:

Nem kell ügyvéd ide, a modok leírták h ha GI akar valamit, megkeresi őket és megbeszélik, vissza is engedhetik akár. Nem kell itt a perpatvar, se a nyalifal (msztipiii)...
Peace.
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#2066 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 17:12

Idézet: Etele - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 11:52

Nem lehetne kicsit kigyomlálni a Citromdíjas topikból a politizálást?

Ugíye kerek-perec meg lett mondva, hogy TILOS a HWSW-n bármiféle módon is politizálni. A Citromdíjas topikban meg oldalakon keresztül más sem megy. És nem nagyon láttam, hogy gyorsan beugrott volna egy mod és megálljt parancsolt volna, mint az szokás más topikokban ha felüti a fejét...

ezzel teljes mértékben egyet értek. mert ha mindenki kibirná h csak egy nevet ír le az ok, de jön a szöveg is mellé, az pedig nem idevaló. van elég politikai fórum indexen vagy akár wiwen :up:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#2067 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 17:55

Ha GI vissza akar térni, megteszi a megfelelő lépéseket. Alszik rá, egyet-kettőt, majd eldönti.

Egyébiránt a végleges kizárást borzasztó súlyos büntinek tartom, ezzel talán csínján kéne bánni, mert így sok tagtárs elhagyja a fórumot. Igen, néha elszabadulnak az indulatok, kezelni kell ezeket, de a végleges kizárás a legsúlyosabb bünti, még egyszer mondom. Van, amikor nincs más kiút, van amikor van, a módok ismerik a "macerásabb" tagtársakat. Remélem, hogy tudják, mikor van esély egy nagyobb büntivel, de megtartani valakit, és nem kizárni végleg. És talán aludni kéne rá a módnak is egyet-kettőt, míg végül a kizárás mellett dönt, vagy inkább többen döntenek a módok közül.

(Ha engem kizárnának, nem biztos, hogy olyan nagyon vissza akarnék jönni, kivéve, ha méltánytalannak érezném a kizárást, mai fejjel, lehet, nem jönnék vissza. Van más fórum is.)

Szerkesztette: Macska 2006. 12. 12. 18:11 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2068 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 18:29

Idézet: Macska - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 17:55

Ha GI vissza akar térni, megteszi a megfelelő lépéseket. Alszik rá, egyet-kettőt, majd eldönti.

Egyébiránt a végleges kizárást borzasztó súlyos büntinek tartom, ezzel talán csínján kéne bánni, mert így sok tagtárs elhagyja a fórumot. Igen, néha elszabadulnak az indulatok, kezelni kell ezeket, de a végleges kizárás a legsúlyosabb bünti, még egyszer mondom. Van, amikor nincs más kiút, van amikor van, a módok ismerik a "macerásabb" tagtársakat. Remélem, hogy tudják, mikor van esély egy nagyobb büntivel, de megtartani valakit, és nem kizárni végleg. És talán aludni kéne rá a módnak is egyet-kettőt, míg végül a kizárás mellett dönt, vagy inkább többen döntenek a módok közül.

(Ha engem kizárnának, nem biztos, hogy olyan nagyon vissza akarnék jönni, kivéve, ha méltánytalannak érezném a kizárást, mai fejjel, lehet, nem jönnék vissza. Van más fórum is.)

Csínján van vele bánva, meg lehet nézni a bejelentős topicot. Május óta összesen két sűrűbben idejáró nick lett kitiltva, az egyik fikanciket regelt (nem beszélve arról, amit mutatott a fórumon magából), a másik meg most GI.

Nem az első köre volt: egy egyhónapos eltiltásról jött vissza. Hol olvastad, hogy egyedül döntött? Miből gondolod, hogy azonnal ki lett tiltva? Elárulom: sehol, mert senki nem mondott ilyet. Sőt, szemmel láthatóan nem is így történt. Legközelebb légy oly kedves és tájékozódj, mielőtt "megmondod a frankót"!

Szerkesztette: Carmaged 2006. 12. 12. 18:29 -kor

#2069 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 18:41

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 19:29

Csínján van vele bánva, meg lehet nézni a bejelentős topicot. Május óta összesen két sűrűbben idejáró nick lett kitiltva, az egyik fikanciket regelt (nem beszélve arról, amit mutatott a fórumon magából), a másik meg most GI.

Nem az első köre volt: egy egyhónapos eltiltásról jött vissza. Hol olvastad, hogy egyedül döntött? Miből gondolod, hogy azonnal ki lett tiltva? Elárulom: sehol, mert senki nem mondott ilyet. Sőt, szemmel láthatóan nem is így történt. Legközelebb légy oly kedves és tájékozódj, mielőtt "megmondod a frankót"!

A középső rész általánosságban lett írva, nincs GI-ről szó benne, a középső részben, és jól elkülönítve olvasható egy vélemény, a végleges kizárásról. Egyébiránt, miért esel nekem kapásból???? Hátrább az agarakkal. Bántottam én valakit?? Módot például???
Ez a pontos reakció az, ami miatt aludni kell rá egyet, és a kizárást közösen dönteni, pontosan úgy, ahogy leírtam. Ha ez így működik, akkor jó. Ti is emberből vagytok, mint ahogy a fórumtagok is. És ugrasz te is kapásból. Jó éjt neked, és nyugalmat.

Ui: És miért is írtam le szépen a középső részt..., a válaszod alátámasztja, hogy le kellett. Ha így müködik, akkor okés.
A harmadik zárójeles megjegyzés is ül, hogy miért nem jönnék vissza mindenáron. Pl. az ilyen reagálások miatt.

Szerkesztette: Macska 2006. 12. 12. 18:54 -kor

#2070 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 18:49

Idézet: Macska - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 18:41

A középső rész általánosságban lett írva, nincs GI-ről szó benne, a középső részben, és jól elkülönítve olvasható egy vélemény, a végleges kizárásról. Egyébiránt, miért esel nekem kapásból???? Hátrább az agarakkal. Bántottam én valakit?? Módot például???
Ez a pontos reakció az, ami miatt aludni kell rá egyet, és a kizárást közösen dönteni, pontosan úgy, ahogy leírtam. Ha ez így működik, akkor jó. Ti is emberből vagytok, mint ahogy a fórumtagok is. És ugrasz te is kapásból. Jó éjt neked, és nyugalmat.

Ui: És miért is írtam le szépen a középső részt..., a válaszodban ott az oka.

Idézet

És talán aludni kéne rá a módnak is egyet-kettőt, míg végül a kizárás mellett dönt, vagy inkább többen döntenek a módok közül.

Teljesen nyugodt vagyok. :)

De ha az idézetből kihozod azt, hogy szerinted így is történt... :) úgy működik, ahogyan le van írva.

#2071 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 18:55

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 19:49

Teljesen nyugodt vagyok. :)

De ha az idézetből kihozod azt, hogy szerinted így is történt... :) úgy működik, ahogyan le van írva.

Ezzel kellett volna kezdeni.  :)

No problem.  :)

Az idézetben nem hozom ki, hogy így történt e, mert nem tudhatom, de mint mondtam, általánosságban fogalmaztam meg egy véleményt a kizárásról. A reményemet kifejeztem, hogy el tudjátok dönteni, ki az aki kezelhető, és ki az aki végleges kizárásra ítéltetett, valami sorozatos okból kifolyólag.

Szerkesztette: Macska 2006. 12. 12. 18:59 -kor

#2072 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 12. 19:11

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 13:14

Az, amit most csinálsz kifejezett sz@rkavarás, vagy pedig nem érted, amit eddig mondtam. [..]

Szeretném, ha ezt a témát itt befejeznénk, mert ennél többet és ennél világosabban nem tudok mondani.

Szarkavarás semmiképpen, mindössze véleménynyilvánítás, és kritika.

És világosan értem, amit mondasz. Már elsőre is értettem. Viszont szerintem te nem érted azt, amit én mondtam.

Abból ugyanis kiderül, hogy mennyire nem szubjektív szempontok alapján mondtam azt, hogy az említett srácoknak több van a rovásán, mint GI-nak.

Ráadásul megfordítottad a gondolatmenetemet, ugyanis én nem rájuk (Dani és tsa bt.) követeltem eltiltást, hanem GI eltiltását tartom - még mindig - eltúlzottnak, az említettekkel összevetve.

Te (ill. a többi házigazda) nem így látjátok.

Ugyan nem győztetek meg, de egyetértek abban, hogy innentől felesleges túlragozni, mert mindannyian ismertettük az álláspontunkat.

#2073 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 12. 19:15

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 13:25

Csinálni kéne egy olyan topikot [..]
Kiütnék alólad a lovat lehet nem így viselkednél. :rolleyes:

Hmmm.... Azért ez mókás.

Te vádolsz meg engem azzal, hogy dupla nick-el írogatok a fórumra, s amikor ezt a nevetséges, és sértő feltételezést a szemedre hányom, még neked áll feljebb, s a "szavaid kiforgatásának, szarkavarásnak, szándékos félreértelmezésnek" nevezed mindezt.

Pedig igazán kiváncsi vagyok, hogyan lehetne ezt másként értelmezni:

Idézet

Nem akarok belepof, de nekem úgy tűnik mintha GI az Piftuka egyik nikkje lenne. Vagy a barátnőjéé. Vagy testvéréé.

Persze ezt így kivülállóként mondom, mint érszrevételt, [..]

#2074 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 19:46

Piftuka

Mindenkinek magáért kell kiállnia, ha gondja van. Jó lenne azzal megbeszélni, akivel a gond adódott, azoknak, akiket érint. Bizonyos dolgok pedig nem a személyes szimpátia, vagy unszinpátia alapján működnek. Másokért kiállni nem okos dolog, ez lett a mai világból. Hogy miért??? Ne kérdezd. Ha az illető jelen van, a véleményed elmondhatod, ha nincs, vesztes vagy.

(Én is kiálltam anno valamiért, majdnem megszívtam, de azért volt eredménye a késöbbi években, nyomon követhetően, ennek örülök. Azok, akikért kiálltam, cserben is hagytak anno, személy szerint X, Y...stb.)

Üdv
        macska  :)

Szerkesztette: Macska 2006. 12. 12. 20:02 -kor

#2075 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 20:18

Piftuka!

Azt a dupla reges dolgot szerintem senki sem gondolta komolyan. Ezért ne idegeld magad!

A GI meg majd megoldja, ha vissza akar jönni, ezért ne törd magad, ha ő sem töri.

A moderátorokat/házigazdákat én aztán mocskoltam rendesen akkoriban, de azt alátámaszthatom neked, hogy a kitíltások, figyelmeztetések nem szimpátia/unszimpátia szerint működnek. Ez nem seggnyalás, ezeket én gondolom, s úgyvélem helytállóak.

Hogy érdemes-e kiállni másokért itt a fórumon, vagy nem, ez tényleg jó kérdés. Ezen sosem gondolkodtam, inkább mindíg az érzéseim szerint döntöttem. Pont ezért mondom most azt, hogy ne bántsd Te a Daniékat, mert ők sem bántottak téged! Ha bajod van velük, azt ne itt tudasd a többiekkel, hanem rendezd velük ahogy akarod.

Peace  :up:  ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2076 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:22

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 20:15

Hmmm.... Azért ez mókás.

Te vádolsz meg engem azzal, hogy dupla nick-el írogatok a fórumra, s amikor ezt a nevetséges, és sértő feltételezést a szemedre hányom, még neked áll feljebb, s a "szavaid kiforgatásának, szarkavarásnak, szándékos félreértelmezésnek" nevezed mindezt.

Pedig igazán kiváncsi vagyok, hogyan lehetne ezt másként értelmezni:

Na akkor válaszoljunk te stílusoddal: Az "úgy tűnik" közel sem kijelentés, így nem vádoltalak semmivel. Igen, nekem állt feljebb, háhá, mert félreértelmezted a postomat.

Bazmeg, ha megvádolnálak, azt nem így, és nem itt tenném...

Marking: nyalifali? :think: Összvissz egy modnak nyaltam eddig emlékeim szerint, ő pedig már nem moderátor :Đ Lehet hogy pont ezért? :eek:
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#2077 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:37

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 21:22

Összvissz egy modnak nyaltam eddig emlékeim szerint, ő pedig már nem moderátor :Đ Lehet hogy pont ezért? :eek:

:OOO  8)  :nevet:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2078 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:48

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 19:11

Ugyan nem győztetek meg, de egyetértek abban, hogy innentől felesleges túlragozni, mert mindannyian ismertettük az álláspontunkat.

Írni akartam valamit. Aztán úgy gondoltam, inkább ebben állapodjunk meg. :) Vannak dolgok, amikről nem meggyőzni kell embereket, hanem tájékoztatni.

#2079 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 22:57

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 12:11

Nem viccnek szántam.

Egyébként azt gondolsz, amit akarsz.

:up: , ez jó volt. :)

Egyébként az ars technologiae-ban GI teljesen normális volt, ugyanakkor tény, hogy az F1 topicban amit rendezett.. hát  ;)

#2080 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 23:24

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 19:11

Köszönjük a megértésed.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.