HWSW Informatikai Kerekasztal: Lapozófájl használata - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lapozófájl használata

#101 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 22. 17:57

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 12:15

csavar, majd ird le a gepe(i)d konfigjat es a szoftvereket, amiket hasznalsz verzioszammal egyutt (windows, office, viruskereso, akarmi mas).

...igenigen, nem ártana, mert 1 csomó spekuláció után derültek ki dogok (hogy memóriabővítés ELŐTT is csinálta, hogy OpenOffice.org-od van, stb.). Ahogy Kisködmön Kolléga fentebb említette, megeshet, mégpedig könnyen, hogy itt valami hatalmas félreértés lesz, s a probléma oka alighanem NEM a pagefile. Sőt, az is meglehet, hogy a működés teljesen normális.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#102 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 18:02

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 12:18

Szóval ezekszerint,  amikor a gép súlyos hibát helyreállít, akkor nem feltétlen lapozófájl. :D

Sőt! Kivételt védett módban (manapság ugye ez már nemcsak divatos üzemmódja a prociknak, hanem szinte kizárólagos) egy halom esemény tud generálni, ezzel nincs is baj, csak minden esetben nagyon óvatosan kell értelmezni, mert félreérthetővé lehet gyorsan tenni (pl. tegnap volt 1 kékhalálom).

szerk.: le nem kezelt kivételt...

Szerkesztette: Warrior 2006. 01. 22. 18:04 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#103 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 18:34

Idézet: Warrior - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:02

Sőt! Kivételt védett módban (manapság ugye ez már nemcsak divatos üzemmódja a prociknak, hanem szinte kizárólagos) egy halom esemény tud generálni, ezzel nincs is baj, csak minden esetben nagyon óvatosan kell értelmezni, mert félreérthetővé lehet gyorsan tenni (pl. tegnap volt 1 kékhalálom).

szerk.: le nem kezelt kivételt...

Ez a kékhalál is csak azért derült ki mert hivatkozott a dv4_disp nevű fájlra.Innentől egyértelmű volt, azóta(driver upgrade)-koppkopp-megy mint állat.Ma egész nap dolgoztam rajta és nem volt semmi.Azért bocs az  :offtopic: de ez a 6800 GT ki...szott erős kártya. :up:

Szerkesztette: carcass 2006. 01. 22. 18:35 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#104 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 08:21

Üdv!

Megbékéltem a swap file használattal.. ha kikapcsoltam voltak dolgok amelyek nem megfelelően működtek.

Elfogadható mértékben használja: 500MB használt memória mellett 100MB-ot használta.

Kösz mindenkinek..

#105 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 10:20

Azért nekem nagyon furcsa a Microsoft ajánlása ezzel kapcsolatban.
Van 2gb RAM-om, a leírás alapján a pagefile mérete optimálisan(?!) 3-6gb!
Nos, én nem hiszem.

#106 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 11:21

Nyilván amit írtak nem mostanra vonatkozik. 2001 táján amikor kijött a Win XP nem voltak a gigányi memóriával felszerelve a gépek.
(Bár azért előre láthatták volna.. tipikus "már pedig 640KB-nak elégnek kell hogy legyen" hozzáállás volt a részükről.. Az XP kiszámolhatná: ha 512-nél kevesebb memória van a gépbe építve akkor 1,5szeres, ha 1GB akkor csak 512MB swap... stb)

Netacademia-s Marcell említette h nem kell úgy beállítani ahogy mondja az xp, sőt ki is lehet kapcsolni sok memória esetén akkor a leggyorsabb az XP..

Én próbáltam de akkor nem működött a teljesítmény mérőből 1 csomó dolog.. Így 256MB -ot adtam swap-nak.

#107 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:17

Idézet: Gollam - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 10:20

Azért nekem nagyon furcsa a Microsoft ajánlása ezzel kapcsolatban.
Van 2gb RAM-om, a leírás alapján a pagefile mérete optimálisan(?!) 3-6gb!
Nos, én nem hiszem.

Másik fórumon röviden összefoglalta valaki:

Idézet

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...45997&t=9045980

Ez egy elég alapos leírás a dologról:

http://aumha.org/win5/a/xpvm.php

A lényeg, hogy egyes alkalmazások memóriakezelési stratégiájától függ, hogy érdemes-e kikapcsolni. Az általános válasz az, hogy nem érdemes kikapcsolni nagy memória esetén sem, de konkrétan attól függ, van-e olyan program a gépen, amelyik nagy memóriatömböket akar lefoglalni elôre.

Üdv,
Gábor

#108 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 10:48

Köszönöm a linkeket.

Akkor marad fix 64mb-os.  :)

#109 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 12:36

Ha nem futsz ki a memóriából.. szerintem bőven elég.

#110 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:08

Nekem 1GB RAM-om van. Emellé mekkora lapozófájlt ajánlotok ?

#111 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:32

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 10:08

Nekem 1GB RAM-om van. Emellé mekkora lapozófájlt ajánlotok ?

1. Alkalmazásoktól függ. Önmagában 1 giga mellé nem lehet semekkora lapfájlt AJÁNLANI, mert egyszerűen nincs szempont, mi alapján!
2. Némi olvasás után kiderül, hogy fentebb igazán körbe lett lövöldözve a terület.
3. Miért nem jó a Windows alapbeállítása? Hiszen téged csak a MÉRETE érdekel. Nyugodtan rábízhatod a rendszerre.  :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2006. 01. 27. 09:34 -kor

#112 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 10:09

A Microsoft oldalán olvastam, hogy ajánlott a normális méretű lapozófájlt külön partíción tartani. Viszont azt ajánlják, hogy a rendszer partíción is legyen egy kisebb 200-300 MB méretű lapozófájl.
Erről a módszerről hallott valaki ? Lehet valami haszna ?

#113 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 10:15

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 10:09

A Microsoft oldalán olvastam, hogy ajánlott a normális méretű lapozófájlt külön partíción tartani. Viszont azt ajánlják, hogy a rendszer partíción is legyen egy kisebb 200-300 MB méretű lapozófájl.

a rendszerpartíción csak azért kell, met ha pl. be van kapcsolva memória dumpolűs lefagyás esetén ,azt csak oda tudja..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#114 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 20:07

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 11:09

Az előző oldalon találsz választ a kérdésedre. ;)

Szerkesztette: carcass 2006. 01. 27. 20:09 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#115 Felhasználó inaktív   hacsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 01:11

Én évek óta nem használok lapozófile-t.
Azon kívü,l, hogy a parancssori ACE32.exe kiszól az első elindításnál, hogy nincs virtuális memória semmi gondom nem volt.
Régebben míg 2 GB vol, szinte sosem fogyott el.
Mostanában csak 1 GB-t használok, de így sincs nagyobb gond.
Persze volt, hogy elfogyott, de ilyenkor max az a aprogi halt, meg aminek nem volt elég memória.
Futtattam adatbáziskezelőket ténylegesen kihasznált 1,5 GB fölötti memóriával és nem volt gond vele (perzse ekkor még 2 GB volt).
Egyszer mostanában nem volt elég az 1 GB és adtam neki 1,5 GB swap file-t. Nem volt lassabb a rendszer. Addig míg a háttérben lévő alkalmazások valameylikét akartam használni. Mikor viosszaváltottam a netscape-re, amiben volt vagy 30 megnyitott oldal kb 30 másodpercig csak swappelt. Közben a DVD-író puffer kiürült... (persze ebből nem volt gond csak jobb szeretem, ha nincs ilyen).

#116 Felhasználó inaktív   Gaberking 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 23:56

Nekem 1 GB ram mellé fix 1 GB van beállítva!
És minden ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
AMD Athlon64 3000+@2706 MHz, AC Freezer 64, Gigabyte GA-K8NSC-939, 2*512MB Kingston ram, Palit 6600GT 256MB 550/1035 MHz, Maxtor 200GB SATA, Pioneer Dvr-110, Creative Audigy 2 ZS, Samsung SyncMaster 730BF, MOMO Racing

#117 Felhasználó inaktív   Pasqualle 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 00:02

1 GB ram
pagefile kulon 2 GB-os particion: init size 800MB max size 2000MB

regebben 1GBs particiot hasznaltam a pagefile-nak, de valamelyik jatek befalta az egeszet (256 ram mellett).. es regebben 4GB-os rendszerparticiom is volt, de a net framework csak a rendszerparticiora volt hajlando telepulni, be is falta.. na meg a battlefield2 patch, o is csak a c-re.. nem ertem az ilyet.. :reklamacio:

#118 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 10:16

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 8:41

ne.
768 mb-al, főleg ha xp-d van a gépen, FELEJTSD EL, hogy lapozófájlt kilövöd... :o
én 1gb-al tettem meg, és valóban kellemes volt, semmi swappelés meg pöccre ment minden (mondjuk amugy is :) ) de bizony játékoknál (CSS, BF2, FC, GTASA) el-elszállt hibával, "Kevés virtuális memória"..
szal ahhoz, hogy ez bizonsággal megtedd legalább kel 1,5, de inkább 2 GB memória gépbe!
hidd el, tapasztalat!
inkább vgyél még memót :up:

Jajaj!
De jó, hogy sokan nem játékra használják a gépüket... :omg:  :omg:
egy játékért aztán nem vennék súlyos RAMokat... :omg:
--
Én 512+256 RAM mellett kikapcsolom a pagefile-t, eddig nem volt baj. a Win xp hajlamos szabad RAM mellett is  HDD-n lapozni, feletébb uncsi jelenség...
szóval most nem mondtál nagy okosságot.
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#119 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 10:19

En 2GB mellett letiltottam, a Battlefield2 a legmemoigenyesebb alkalmazasom, de meg az se nyavajgott, hogy keves lenne. :respect:

De egyebkent erezhetoen jobban is fut igy a gepem.

Szerkesztette: ^Sunrise^ 2006. 02. 21. 10:20 -kor

÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#120 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 10:25

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 9:26

Regen meg Win95-98 as idoszakban valami hasonlot tudott valamelyik Norton Tools is (pontosabban a defragja).
Igaz abban volt egy olyan funkcio is, hogy a swap filet a particio vegere tette.
Tehat a program defragmentalta a vinyot, majd utana a swap filet athelyezte a lemez vegere.
Nincs most valami program, ami hasonlot tud?
Teszem azt a HD particio vegere teszi a toredezettmentesitett swap filet ?

A Diskeeper defrag de akár a Raxco is tud rendezni pagefile-t, sőt még MFT-t is! természetesen inkább boot üzemódban.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó