HWSW Informatikai Kerekasztal: XP telepítés usb-s winyóra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XP telepítés usb-s winyóra XP telepítés usb-s winyóra

#21 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 23. 11:53

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 12:18

onabb: Ha működőképes a pendriveon Xp, akkor veszek egy 2 gigást és hawai, sejtésem szerint még úgy is gördülékenyebb lesz a rendszer mint 2 vinyó raid0ban...

Csak számolj azzal is, hogy így használva a pendrive-ot nem lesz túl hosszú életű, nem írható-olvasható végtelenszer - szóval próbára OK, de amúgy meg inkább külső vinyó legyen az az usb-s cucc.

#22 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 17:07

Srácok, elakadtam.

Elkezdtem csinálni a dolgot a winusb.de útmutatása szerint, de a 2. pontnál az intel matrix storage driverből nem tudom kiszedni ezeket a fájlokat:

ultra.cat
iaahci.inf
iastor.inf
ultra.inf
iaStor.sys
ultra.sys

Winrarral nem tudom őket kiszedni a .cab fájlokból, telepíteni meg már csak azért sem tudom mert VIA KT400-as alaplapi chipsetes gépen csinálom az egészet.

HELP!  :think:

#23 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 08:03

Akkor skipp, mert pont hogy a vinyót akarom kiiktatni, utálom a tetű kerregő fajtájukat :( .
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#24 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 26. 09:21

uuncsi: A windóznak van egy expand nevű parancssori állománya, az megeszi a cab fájlokat is, vagy pedig elindítod atelepítőt és az űátmeneti könyvtárban megkeresed a fájljait, míg fut (nem baj, ha hibaüzenetet dob ki, amíg nem lép ki, addig elérhetőek a kibontott fájlok).

Pite: Bonyás. A pendrive elérési sebessége és véletlen keresése nem valami fényes, mai vinyók simán otthgajyák (folymatosban tud olvasni vagy 20MB/s-kel, ehhez jön még hozzá az USB alrendszer késleltetése, ami USB1.1-gyel meg pláne kínlódás lesz). Lapozófájl letiltható XP alatt is. MMX233-ra simán felmegy 64M RAM-mal.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#25 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 09:45

Ha esetleg nem jut el a cab kibontogatásig, hanem előtte eldobja magát a hibaüzenettel, még mindig ott van a floppy alapú (F6) telepítő, amit szintén le lehet tölteni az intel honlapjáról és a drivereket is egyszerű(bb) kibányászni belőle.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#26 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 12:59

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 10:21

...
Pite: Bonyás. A pendrive elérési sebessége és véletlen keresése nem valami fényes, mai vinyók simán otthgajyák (folymatosban tud olvasni vagy 20MB/s-kel, ehhez jön még hozzá az USB alrendszer késleltetése, ami USB1.1-gyel meg pláne kínlódás lesz). Lapozófájl letiltható XP alatt is. MMX233-ra simán felmegy 64M RAM-mal.

Ácsi, a véletlen elérés e pendrivenak nagyon is hogy fényes; ezért gyakorlatilag hiába tud a raid tömböm akár 110 megával olvasni, 1 nagy filenál ez így is lenne, ha egy pendrive 3-4 műveletnél már lenyomja a vinyót a sokkal jobb elérés miatt. Míg pendrive lineárisan lassul, addig vinyó/cd (pláne NCQ nélkül) meg 2-3× osan. Ofkorsz usb1.1el enki sem állnék. A 64megás notik és otthonra az xp-s projekt az 2 külön lévő dolog.

De lapozófjál letiltása pár programnak betesz, nem? Ha nem, akkor érdekelne hogy hol lehet; másik meg amit kérdeztem a konzervatív swap filha használat, amikor csak végső esetben nyúl hozzá.

Hogy 233as gépre 64mega rammal felmegy az egy dolog, de nem a rendes :). Egyszer vinyón is vészesen fogyna a hely, másodszor ramba nem nagyon férne be, a kicsontozott az talán elfér; majd kipróbálom ha végre kezeim között lesz a noti.

Ééés ebben a pillanatban meg is kaptam :D :cool:
Pentium II/266, 512Kb of pipeline-burst cache, 64Mb of EDO RAM, Intel 440BX chipset, 5Gb hard disk, dual-speed DVD-ROM, 4Mb S3 ViRGE/MX graphics, 13.3in XGA TFT screen, Yamaha OPL3-Sax audio, internal stereo speakers and microphone, two Type II or one Type III PC Card slots, two USB ports. Dimensions: 304 x 240 x 54mm (W x D x H). Weight: 3.64kg.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 02. 26. 13:25 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#27 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 15:28

Köszönöm a helpeket .cab-témában, időközben a "B" verziót csináltam meg, ma este megpróbálom a telepítést
(ezt az F6-os telepítő-dolgot mondjuk nem értettem - amúgy a kérdéses fájlt az intel honlapjáról töltöttem le, és nem vagyok biztos benne, hogy létezik floppis verziója)

*
McPite:
Egy ismerősömnek is P233-on megy az XP (ugyan "sima", nem kicsontozott), de ne tudd meg milyen lassú (amúgy asszem 192 MB RAM van benne). Percekig tart mire bejelentkezik, és mondjuk egy sima/duplaklikk hatása (mondjuk nyíljon meg a Start menü, vagy induljon a böngésző/outlook express/jegyzettömb) úgy 10-20 másodperc múlva jelentkezik csak... Iszonyat.
Mindenesetre sok sikert.

#28 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 19:29

Hát ezért is nem sima XP-t akarok rápóbálni hanem embeddedet. 200Mhzes proci és 32MiB ram mellet is fut elvileg, mint kideült 128 MiB ram van benne, eléggé megtisztogatva még esélyes hogy korrekten menjen (nem rosszabbul mint a mostani WinMe rajta)...

#29 Felhasználó inaktív   egocska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:21

Üdv mindenkinek!

Nekem is lenne egy apró problémám. Szeretnék feltenni egy XP pro oprendszert olyan gépre, amelyben nincs fdd viszont a hdd driverét valahogy meg kellene adnom a telepítés elején, hogy lássa a vinyót. A driver megtalálható a gyári cd-n, de a "korszerű" xp még nem tud elszakadni a gyökerektől. Floppy nélkül soha?

#30 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:31

Idézet: egocska - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 10:21

Üdv mindenkinek!

Nekem is lenne egy apró problémám. Szeretnék feltenni egy XP pro oprendszert olyan gépre, amelyben nincs fdd viszont a hdd driverét valahogy meg kellene adnom a telepítés elején, hogy lássa a vinyót. A driver megtalálható a gyári cd-n, de a "korszerű" xp még nem tud elszakadni a gyökerektől. Floppy nélkül soha?

Pl az nLite segítségével készíthetsz olyan Windows XP telepítőlemezt amely már tartalmazza a szükséges merevlemez-vezérlő drivereit.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#31 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 18:26

Valakinek sikerült?

Nekem leáll a telepítő azzal, hogy az usbehci.sys fájl inf mittoménmije hiányhzik vagy sérült.

Kezdhetem elölről a CD-gyártást  :mad:

Szerkesztette: Uuncsiii 2007. 03. 16. 18:27 -kor

#32 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:23

Boot-olható Windows PE 2.0 USB-memória készítése
Eredeti Forrás: WindowsConnected

A Windows Preinstallation Environment, röviden WinPE egy csökkentett képességű, Windows kernelt futtató grafikus környezet, melyben lehetőségünk van diagnosztikai és karbantartási munkálatokat végezni, amennyiben a Windows nem indulna. A következő leírás segítségével létrehozhatunk egy olyan USB-memóriát, melyet bárhová magunkkal vihetünk.

További részletek. Link!

AIK letöltése (magyar). Letöltés
RaidX

#33 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 12:47

Hogyan lehet olyan programokat hozzaadni, amiket egyebkent telepiteni kellene?

#34 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 17:56

Miután jobban átnéztem és kiakartam próblni, ez a PeBuilder szisztéma.
Én a Reatogo nevű progival csináltam Cd-ről futó Windows XP-t. Látja az összes meghajtót, van internet elérés ami megkönnyíti a víruskeresét, és lehetőség a telepített win regisztri állományának szerkesztésére. De ki - ki igényének megfelelően alakítja ki.

A Reatogó oldala Itt.

Ez a PE egy továbbfejlesztett változata. A PE pluginok is jók hozzá, igy elég sokmindent rakhatsz a lemezre, legfeljebb DVD lessz belőle.
Érdemes a fórumukba is olvasgatni, sok hasznos dolgot lehet megtudni.
RaidX

#35 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 08:21

Idézet: RaidX - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 18:56

Miután jobban átnéztem és kiakartam próblni, ez a PeBuilder szisztéma.
Én a Reatogo nevű progival csináltam Cd-ről futó Windows XP-t. Látja az összes meghajtót, van internet elérés ami megkönnyíti a víruskeresét, és lehetőség a telepített win regisztri állományának szerkesztésére. De ki - ki igényének megfelelően alakítja ki.

OK, de itt nekünk nem az eredeti XP helyreállítása a cél, hanem az, hogy USB-s háttértárra telepíthessük az oprendszert - teljes értékű verzió kell, nem "hibakereső".

Pl. ha CD-ről megy egy ilyen spéci XP, akkor erre a rendszerre nem tudsz semmilyen plusz szoftvert feltelepíteni.

#36 Felhasználó inaktív   zolaa$ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 09:05

üdv emberek!

Ha jól értem az én problémámra is itt keresitek a választ. Vennék egy külső usb-s vinyót és arra szeretném telepíteni a win-t. Különböző szervizelési ill. adatmentési céllal.
Gigabyte EP45 DS3, C2Q 6600@3,6 , CM HyperTX2, Shappire HD4870, 4x1gb Cruical ballistiX 1066Mhz, CoolerMaster eXtreme power 430W.

#37 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 17:45

Amit figyelembe kell venni.

Külső merevlemezes egységre csak akkor lehet Windows-t telepíteni, ha az eszköz nem "cserélhető meghajtóként (removable device)" tűnteti fel magát az eszközkezelőben.

Ezen kívül a számítógép BIOS-ának támogatnia kell az "INT 13h" függvényt, mert a boot folyamat során az NT Loader ezen a híváson keresztül kommunikál a lemezegységekkel.

Innen való az infó.
RaidX

#38 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 04. 21:14

Idézet: RaidX - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 17:45

Külső merevlemezes egységre csak akkor lehet Windows-t telepíteni, ha az eszköz nem "cserélhető meghajtóként (removable device)" tűnteti fel magát az eszközkezelőben.

Ezen kívül a számítógép BIOS-ának támogatnia kell az "INT 13h" függvényt, mert a boot folyamat során az NT Loader ezen a híváson keresztül kommunikál a lemezegységekkel.

Innen való az infó.

Most csak egy hirtelen dolgot kiragadva: Minden gép támogatja az Int13h megszakítást, ugyanis ezzel adja át a BIOS a vezérlést az indítható meghajtón lévő rendszerindító-területnek...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#39 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 11:09

Idézet: RaidX - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 18:45

Innen való az infó.

Meg még egyet: marha "hasznos információ", hogy megmondja mi nem fog menni, arról bezzeg semmi hogy megoldani hogyan lehetne a problémát...
Mindegy, most a hosszú hétvégén nekifutok még egyszer a lemezgyártásnak...

#40 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 11:20

Nem nagy szám pedig,nállam műkszik egy vagy 2 éve egy 512mb-oson..

Szerkesztette: djculture 2007. 04. 05. 11:25 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.