Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 20:37
Uuncsiii kolléga próbálkozott a wiusb.de ill. ngine.de oldalról származó leírás alapján, csekély sikerrel.
A lényeg hogy meg kell buherálni az eredeti windows telepítőfileokat, visszaírni CD-re és úgy telepíteni az USB háttértárra, oszt vagy működik vagy nem.
 Jó lenne ha más is próbálkozna, nem csak én.
Most is megpróbáltam még egyszer az ngine-s módszert (mivel az kb. 50-szer egyszerűbb a másiknál), máshonnan kértem a módosítandó fájlokat (érdekes, az egyik állományban van csak [sourcedisksfiles] rész, és nálam nem volt bent a hibaüzenet által hivatkozott bejegyzés, a mástól kapott fájlban meg alapból benne volt...), megcsinálok mindent a tutorial szerint, kiégettem a lemezt, erre most új hibaüzenetet kaptam - elindult a telepítő, erre elkezdi hogy helyezzem az A: meghajtóba a "Windows XP Professional Service Pack 2" feliratú lemezt  

Túl azon, hogy nincs is floppimeghajtó a laptopomban, mióta férne rá akármi is egy lemezre...
Mondjuk nálam az is hibalehetőség, hogy már elég sokat b.ogattam a külső vinyót, és lehet hogy az MBR-je vagy akármije kellően átalakult ahhoz, hogy ne tudjak semmihez kezdeni vele. Abból is gondolom ezt, hogy ha gépre kötött vinyóval és xp cd-vel indítom a gépet, "hiányzó NTLDR" üzenettel leáll rögtön az elején. Ez mitől lehet?
A másik, hogy lehet hibásan van megírva maga a lemez, fagyott már a gép (ami amúgy egy másik, asztali) írás végén .
A Vista esetleg nem tud USB-ről bootolni? (mondjuk xp lenne a cél...)