HWSW Informatikai Kerekasztal: XP telepítés usb-s winyóra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XP telepítés usb-s winyóra XP telepítés usb-s winyóra

#41 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:07

Idézet: djculture - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 12:20

Nem nagy szám pedig,nállam műkszik egy vagy 2 éve egy 512mb-oson..

Hát fél gigára nehezen tudnék full XP-t felrakni + még driverek, office, játékok...  :rolleyes:

Szerk.: Most láttam hogy küldtél üzit, belinkelhetnéd ide némi infóval.

Szerkesztette: Uuncsiii 2007. 04. 05. 12:13 -kor

#42 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 11:00

Áááááááááááá már megint ugyanaz a baja  :reklamacio:

Kép

Sztem vmit elszabtak a tutorialban (ngine.de-es verzió)
Más is mozdítja a kisujját, vagy csak várja a megoldást?
Tipp esetleg?

#43 Felhasználó inaktív   crea 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 25. 17:40

Sziasztok! Új vagyok itt, olvastam a társalgást. Végül is csak az érekelne, hogy meg lehet csinálni, hogy bootoljon az USB winyo, vagy nem? Erre a célra vettem egy 400 GB-ost, és most kezdek megijedni, hogy kidobtam a lét. Mondjuk én telepíteni sem tudok rá, mert azonnal kikéri magának, hogy ő nem fér hozzá a partícióhoz. Segítsetek, lécci! :confused:

#44 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 17:51

Idézet: crea - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 18:40

Sziasztok! Új vagyok itt, olvastam a társalgást. Végül is csak az érekelne, hogy meg lehet csinálni, hogy bootoljon az USB winyo, vagy nem? Erre a célra vettem egy 400 GB-ost, és most kezdek megijedni, hogy kidobtam a lét. Mondjuk én telepíteni sem tudok rá, mert azonnal kikéri magának, hogy ő nem fér hozzá a partícióhoz. Segítsetek, lécci! :confused:

winpe-t meg ilyeneket lehet minden korlat nelkul, rendes xp-t nem lehet, mert nem tud bebootolni rola az ntkernel.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#45 Felhasználó inaktív   crea 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 25. 17:55

Én ezt rendes winchesterként akartam volna használni....Csak hordozható változatban. Merjek álmodni nagyot?......

#46 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 18:04

Idézet: crea - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 18:55

Én ezt rendes winchesterként akartam volna használni....Csak hordozható változatban. Merjek álmodni nagyot?......

csak ms-ek os-e nem tud usb-rol bootolni.
majd minden mas os tud.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#47 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:37

Idézet: crea - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 18:55

Lehet álmodozni. De keserű az ébredés... :)
Uuncsiii kolléga próbálkozott a wiusb.de ill. ngine.de oldalról származó leírás alapján, csekély sikerrel.
A lényeg hogy meg kell buherálni az eredeti windows telepítőfileokat, visszaírni CD-re és úgy telepíteni az USB háttértárra, oszt vagy működik vagy nem.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#48 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 08:07

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 20:37

Uuncsiii kolléga próbálkozott a wiusb.de ill. ngine.de oldalról származó leírás alapján, csekély sikerrel.
A lényeg hogy meg kell buherálni az eredeti windows telepítőfileokat, visszaírni CD-re és úgy telepíteni az USB háttértárra, oszt vagy működik vagy nem.

Jó lenne ha más is próbálkozna, nem csak én.
Most is megpróbáltam még egyszer az ngine-s módszert (mivel az kb. 50-szer egyszerűbb a másiknál), máshonnan kértem a módosítandó fájlokat (érdekes, az egyik állományban van csak [sourcedisksfiles] rész, és nálam nem volt bent a hibaüzenet által hivatkozott bejegyzés, a mástól kapott fájlban meg alapból benne volt...), megcsinálok mindent a tutorial szerint, kiégettem a lemezt, erre most új hibaüzenetet kaptam - elindult a telepítő, erre elkezdi hogy helyezzem az A: meghajtóba a "Windows XP Professional Service Pack 2" feliratú lemezt  :omg:  Túl azon, hogy nincs is floppimeghajtó a laptopomban, mióta férne rá akármi is egy lemezre...

Mondjuk nálam az is hibalehetőség, hogy már elég sokat b.ogattam a külső vinyót, és lehet hogy az MBR-je vagy akármije kellően átalakult ahhoz, hogy ne tudjak semmihez kezdeni vele. Abból is gondolom ezt, hogy ha gépre kötött vinyóval és xp cd-vel indítom a gépet, "hiányzó NTLDR" üzenettel leáll rögtön az elején. Ez mitől lehet?
A másik, hogy lehet hibásan van megírva maga a lemez, fagyott már a gép (ami amúgy egy másik, asztali) írás végén .

A Vista esetleg nem tud USB-ről bootolni? (mondjuk xp lenne a cél...)

#49 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 08:18

Idézet

"hiányzó NTLDR" üzenettel leáll rögtön az elején

Ilyenkor szokták a javítókonzolból a fixboot  és fixmbr parancsokat használni.

#50 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 08:23

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 9:18

Kicsit bővebben? :)

#51 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 08:44

boot az xp telepítő cdről, ott eljutni a javításig parancssorral, ilyesmi.
vagy elkészíted  a w2k rendszerindító lemezt ( 4 floppy)  :Đ
Egyébként a win helpjébenben jól le van írva minden.

#52 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 10:32

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 9:44

boot az xp telepítő cdről, ott eljutni a javításig parancssorral, ilyesmi.
vagy elkészíted  a w2k rendszerindító lemezt ( 4 floppy)  :Đ
Egyébként a win helpjébenben jól le van írva minden.

Megnéztem, hát elég veszélyesen hangzik... (és miért nem lehet simán parancssorból futtatni?  :reklamacio: )

A poén persze az, hogy a laptopban nincs floppi, az asztali gépemben meg az optikai egység nem olvas semmit, az 'eredeti' XP cd-m meg ki tudja merre jár...

#53 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 11:14

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 11:32

(és miért nem lehet simán parancssorból futtatni?  :reklamacio: )

Azért, mert ezek az eszközök nem arra valók hogy egy működő operációs rendszer alatt bütyköld igen alacsony szinten a merevlemezeket. Én is azt tudom javasolni hogy igyekezz magad kissé maprakésszé tenni ezekben a témákban mielőtt az asztalt vered. Tessék olvasgatni a súgót, nem szégyen az. Amíg alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, segíteni sem tudunk igazán...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#54 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 15:09

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 12:14

Azért, mert ezek az eszközök nem arra valók hogy egy működő operációs rendszer alatt bütyköld igen alacsony szinten a merevlemezeket. Én is azt tudom javasolni hogy igyekezz magad kissé maprakésszé tenni ezekben a témákban mielőtt az asztalt vered. Tessék olvasgatni a súgót, nem szégyen az. Amíg alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, segíteni sem tudunk igazán...

Jól van na, nem kell mindjárt leszedni a fejem... Legalább próbálkozok. Amúgy néhanapján belenézek a súgóba  ;)
A problémám nem az volt, hogy rendszerszinten szeretném bütykölni a merevlemezeket (ez mióta alapvető dolog?) - + amúgy is mellékes kérdés volt- hanem egy nyamvadt xp-s rendszer létrehozása egy merevlemezen, ami történetesen egy USB kábel végén csüng

#55 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 08:51

UP, hátha vkinél van vmi eredmény  :rolleyes:

#56 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:24

Idézet

hiányzó NTLDR" üzenettel leáll rögtön az elején

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 9:18

Igen, a fórumokon sokan ezt szokták szajkózni, akiknek nem sok fogalmuk van a bootfolyamatról, valamint a fixmbr és fixboot parancsok működéséről.

Értelmetlen dolog javítgatni az MBR és a bootszektor-kódot, ugyanis a bootfolyamat során csak e két kód sikeres lefutása után jelentkezhet a "Hiányzó ntldr" üzenet. Az üzenetet konkrétan a bootszektor-kód adja. (Bárki megnézheti diskeditorral).

#57 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:29

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 9:07

...megcsinálok mindent a tutorial szerint, kiégettem a lemezt, erre most új hibaüzenetet kaptam - elindult a telepítő, erre elkezdi hogy helyezzem az A: meghajtóba a "Windows XP Professional Service Pack 2" feliratú lemezt  :omg:  Túl azon, hogy nincs is floppimeghajtó a laptopomban, mióta férne rá akármi is egy lemezre...

Ezt a hibaüzenetet (ha jól emlékszem) a CD-bootszektor adja, én akkor találkoztam vele, amikor SP integrált telepítőt készítettem, amelyen csak az i386 mappát helyeztem el, mondván a többi nekem úgyse kell.

Csakhogy a helyes működéshez szükség van még a gyökérben látható markerfájlokra is:

WIN51
WIN51IP
win51ip.SP2

Ha továbbra is ugyanaz a hibaüzenet, esetleg helyezzünk a gyökérbe még néhány fájlt és könyvtárat (akármit). Látszólag nem sok értelme, de segíthet abban, hogy a bootszektor-kód normálisan kezelje a lemez fájlrendszerét.

Szerkesztette: Signal 2007. 06. 15. 12:35 -kor

#58 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 20:42

Itt nem találtok segítséget a problémára? Állítólag ez a  Dietmar Stölting megcsinálta.

Link!

Ebbe a fórumba is azzal foglalkoznak, bár nem magyarul.

Fórum

Szerkesztette: RaidX 2007. 06. 15. 20:47 -kor

RaidX

#59 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 21:08

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 13:24

után jelentkezhet a "Hiányzó ntldr" üzenet. Az üzenetet konkrétan a bootszektor-kód adja. (Bárki megnézheti diskeditorral).

Fenéket.
Make love not Wor.

#60 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 08:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 22:08

Fenéket.

Ennél a hibaüzenetnél esetleg a fixboot-nak lehet (bizonyos esetekben) létjogosultsága, a fixmbr oktalan szajkózását mindenképpen butaságnak tartom.

Részletes magyarázattal -- ezen a színvonalon -- én sem fárasztom magam. Fenéket...

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó