Sziasztok!
Én is a szokásos, gondolom a többségnek idétlen kérdéssel kezdeném.
Notebookot szeretnék venni. Kérdés, milyet?
Kevésbé vagyok otthon a számítástechnikában, bár azért nagyjából képben vagyok, legalábbis a környezetmhez képest nagyon is:-)
Van egy tök régi asztali gépem, de rááférne egy alapos felújítás. Ezért gondoltam, hogy nem ebbe vágok bele, hanem veszek egy notebookot.
Íme, néhány paraméter, aminek jó lenne, ha megfelelne.
- Munkám miatt kellene inkább, sokat mozgok (bár nem kell hosszú ideig aksi nélkül a gép, hiszen általában van hálózati egység a közelben). Viszont jó, ha állandóan mobil vagyok, nagyon fontos a gyors és korszerű internetkapcsolódási lehetőség: akár itthon (ahol adsl-em van), munkámban (itt vezeték nélküli net van, erre is szeretnék csatlakozni), illetve vidéken, hétvégén (tehát pld. mobil internet legyen okés).
Elvárások:
- legyen megbízható, lehetőség szerint ne faggyon le csak úgy, ne kelljen ezerszer újraindítani
- legyen gyors, sajnos nagyon idegesít a lassú gép (kb. 512 memória, procira azt mondják, ne legyen celeron, milyet ajánlotok?)
- a játék nem mérvadó (max. 1-2, nem túl bonyolult játék menne rajta, nem a legújabb, komoly videókártyát igénylő játékok)
- elsősroban nem filmnézésre kell, de ne jelentsen problémát egy-egy dvd gond nélküli megnézése, szóval azért ezt a területet se hanyagoljuk el teljesen:-)
- média, kommunikáció (akár hangfájlok fogadása, stb.) és webfejlesztés (Photoshop - hazsnálat, Quark - igaz, inkább csak fájlok megnézése) a szakterületem, tehát olyan gép kellene, ahol a meglévő dolgok különösen segítik ezeket a tevékenységeket.
- képernyő talán jó lenne, ha a 15-ös lenne, a 14-es szerintem kicsi.
- design nem fontos, de nem árt, ha nem úgy néz ki, mint egy ndk-s videó
Két hozzáértő barátommal beszéltem, egyik az asust jelölte megbízhatónak, a másik viszont a clevora esküszik.
A notebook.hu-t nézegettem, találtam is jókat, de szívesen vennék minden hozzértő javaslatát, akár többet is, és konkrét gép tippeket.
Nem bánnám, ha 200-250 között meg tudnám úszni.
Szerintetek honnan érdemes venni (nagy áruházakban el lehet csípni ilyen paraméterekkel jó gépet, vagy inkább menjek valami interentes szakoldalra, vagy szakboltba)?
Köszönöm mindenkinek a segítséget, örülnék a gyors válaszoknak:-)