HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#1221 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 28. 14:54

Itt. De jobban utánaolvasva lehet, h ez csak nagyker (cégeknek), ha sikerül vmi közelebbit kibogoznod légyszi szólj.

#1222 Felhasználó inaktív   tibor.szekeres 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 29. 01:06

Sziasztok!

Két hét mulva megyek ki az USA-ba. Szeretnék kint laptopot vásárolni. Fő szempontjaim: mobilitás, teljesítmény (nem játékra, hanem különböző statisztikai és tudományos szoftverek futtatására...)
Ki is néztem magamnak egy gépet:
Acer Aspire 7104WSMi
Intel Celeron M 370 1.5GHz
512 MB DDR2 SDRAM
80 GB 5400 rpm
DVD-Writer (Double-layer)
17" WXGA Widescreen Display
Ára: 800 USD

Szeretném véleményeteket kikérni:
Milyen hátrányt jelent külföldön vásárolni (eltérő hálózati forrás, garancia...)?
Milyen tapasztalatokat tudnátok megosztani velem a márkával vagy esetleg a típussal kapcsolatban?

Előre is hálás köszönet: T

#1223 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 29. 02:34

Idézet: tibor.szekeres - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 1:06

Sziasztok!

Két hét mulva megyek ki az USA-ba. Szeretnék kint laptopot vásárolni. Fő szempontjaim: mobilitás, teljesítmény (nem játékra, hanem különböző statisztikai és tudományos szoftverek futtatására...)
Ki is néztem magamnak egy gépet:
Acer Aspire 7104WSMi
Intel Celeron M 370 1.5GHz
512 MB DDR2 SDRAM
80 GB 5400 rpm
DVD-Writer (Double-layer)
17" WXGA Widescreen Display
Ára: 800 USD

Szeretném véleményeteket kikérni:
Milyen hátrányt jelent külföldön vásárolni (eltérő hálózati forrás, garancia...)?
Milyen tapasztalatokat tudnátok megosztani velem a márkával vagy esetleg a típussal kapcsolatban?

Előre is hálás köszönet: T

Sztem nagyon rossz iranyban nezegetsz... Az mar kapasbol gond, hogy a mobilitas es a teljesitmeny nincs igazan kozeli baratsagban.
Mindenesetre te egy dognehez batar gepet neztel ki kapasbol, amivel a mobilitas dolog el is verzett, plane cerkaval. De az az 1.5 meg teljesitmenyre sem top manapsag.
Ezek utan jo lenne tisztazni nehany dolgot:
1. Mit jelent szamodra a mobilitas fogalma.
2. Mekkora teljesitmenyre van szukseged konkretan, azaz milyen szoftvereket akarsz hasznalni milyen korulmenyek kozt.
3. Nekem meg az is eszembe jutott, hogy nem e lesz szukseged soros portra? Nem kell esetleg vmi speci regebbi muszert, herkentyut adatatvitel celjara a gepre dugni neha?

Amugy a kinti vetellel kapcsolatban: Kisse osszetett sztem. Arban semmikepp nem jarsz rosszul, soot. Azaz olcsobba jutsz hozza mint Mo-on. Kerdes mennyi ideig tartozkodsz kulfoldon, mert Mo-n sokszor "erdekesen" ertelmezik a vilaggarancia fogalmat, felteve ha olyat vasarolsz, gyartonkent eltero.
Tanacskent azt mondom, hogy vonatkoztass el az asztali PC-ktol, ha van idod, akkor olvass utana a notiknak. Ha konkretan letudod irni az igenyeket es a pontos felhasznalasi teruletet es modjat, akkor tudunk segiteni az optimalis masina kivalasztasaban.

#1224 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 08:28

Idézet: rYaN- - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 20:30

Arról van szó, hogy XP sp2 alatt van 1 bug (driver hiba) és a nem használt usb-s eszközt folyamatosan ellátja árammal, ami megrövidíti az üzemidőt (pl webcam). Tudtommal csak core duo-nál tapasztalták, vagyis a megjelenés után vették észre a először a hibát.

Már létezik rá egy hotfix, ő: WindowsXP-KB918005-v2-x86-HUN.exe

Nem csak a duot érinti, hanem a régebbi sonomás cumókat is.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1225 Felhasználó inaktív   rYaN- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 16:34

Idézet: PeC - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 8:28

Nem csak a duot érinti, hanem a régebbi sonomás cumókat is.

Az előfordulhat :) Épp ezért írtam, hogy a core duók megjelenésével kavart nagyobb port. Mindegy, nekem nem jelentkezett, ha mégis, van rá fix  :cool:
Asus A6JA - Centrino Duo T2300@2x1,66GHz, 1535MB DDR2, Ati Mobility X1600-256+256MB, 80GB HDD, WebCam, WLAN, BT, GBLAN, 15,4" WXGA ColorShine

#1226 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:37

Idézet: rYaN- - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 16:34

Az előfordulhat :) Épp ezért írtam, hogy a core duók megjelenésével kavart nagyobb port. Mindegy, nekem nem jelentkezett, ha mégis, van rá fix  :cool:

Honnan veszed, hogy nem jelentkezett? ;)
Ott van a beépített webcamod, az is eszi, hiába nics rádugva semmi.

Próbáltad az anandtechnél használt progival, hogy milyen állapotba tud menni a procid?
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1227 Felhasználó inaktív   kroni1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 12:21

Idézet: PeC - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 9:37

Honnan veszed, hogy nem jelentkezett? ;)
Ott van a beépített webcamod, az is eszi, hiába nics rádugva semmi.

Próbáltad az anandtechnél használt progival, hogy milyen állapotba tud menni a procid?

Ez a progi micsoda?!
A számítógép sakkban levert, de boxban én voltam az erősebb..

#1228 Felhasználó inaktív   kroni1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 13:42

Van valakinek az aláírásomban szereplő subnotihoz hasonlóan ATI chipsetes, X200-as VGA-val szerelt gépe?! Egy ilyen VGA milyen 3D teljesítménnyel bír!? Valahol azt olvastam, hogy 3DMark2005-ben 1200 pont körül van. Igaz lehet ez? Én inkább 2003-ban várnám ezt az eredményt, de ha tényleg ennyit tud, az nem rossz egy ilyen int. VGA-tól nem?!
Ha vki tud eredményt, előre is köszönöm!  :respect:

#1229 Felhasználó inaktív   tibor.szekeres 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 30. 14:07

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 2:34

Sztem nagyon rossz iranyban nezegetsz... Az mar kapasbol gond, hogy a mobilitas es a teljesitmeny nincs igazan kozeli baratsagban.
Mindenesetre te egy dognehez batar gepet neztel ki kapasbol, amivel a mobilitas dolog el is verzett, plane cerkaval. De az az 1.5 meg teljesitmenyre sem top manapsag.
Ezek utan jo lenne tisztazni nehany dolgot:
1. Mit jelent szamodra a mobilitas fogalma.
2. Mekkora teljesitmenyre van szukseged konkretan, azaz milyen szoftvereket akarsz hasznalni milyen korulmenyek kozt.
3. Nekem meg az is eszembe jutott, hogy nem e lesz szukseged soros portra? Nem kell esetleg vmi speci regebbi muszert, herkentyut adatatvitel celjara a gepre dugni neha?

Amugy a kinti vetellel kapcsolatban: Kisse osszetett sztem. Arban semmikepp nem jarsz rosszul, soot. Azaz olcsobba jutsz hozza mint Mo-on. Kerdes mennyi ideig tartozkodsz kulfoldon, mert Mo-n sokszor "erdekesen" ertelmezik a vilaggarancia fogalmat, felteve ha olyat vasarolsz, gyartonkent eltero.
Tanacskent azt mondom, hogy vonatkoztass el az asztali PC-ktol, ha van idod, akkor olvass utana a notiknak. Ha konkretan letudod irni az igenyeket es a pontos felhasznalasi teruletet es modjat, akkor tudunk segiteni az optimalis masina kivalasztasaban.

Mire van szükségem? Jó kérdés!

Mobilitás: (nekem a laptop már mobil: 100%), laborbol, koliba; kolibol, az ország másik végébe...
vonaton, repülőn használható legyen...

A "spéci műszer" ill softver egy Zeiss LSM (mikroszkóp) vezérlő és kiértékelő progi, ami az említett teljesítményen még elmegy...
Adatátvitel szerverről történik...
Másik laborban, viszont mac gépek vannak, szal néha problémákba ütközünk...

A 17'' nagyon fontos, mert egyszerre több progit kell futtatni és átlátni. Ezért inkább "batár" legyen mint "mobilis"...

Az acer gépeknek milyen az ár-teljesítmény hányadosuk, azaz egyszerübben megéri?
Vagy mást javasoltok?

Köszönettel: T

PS: Erősen gondolkodok egy mac-ben is, föleg hogy új verzió jött ki...

#1230 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 14:14

Idézet: tibor.szekeres - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 15:07

Mobilitás: (nekem a laptop már mobil: 100%), laborbol, koliba; kolibol, az ország másik végébe...

A "spéci műszer" ill softver egy Zeiss LSM (mikroszkóp) vezérlő és kiértékelő progi, ami az említett teljesítményen még elmegy...

A 17'' nagyon fontos, mert egyszerre több progit kell futtatni és átlátni. Ezért inkább "batár" legyen mint "mobilis"...

Az acer gépeknek milyen az ár-teljesítmény hányadosuk, azaz egyszerübben megéri?
Vagy mást javasoltok?

Inkább egy nagyfelbontású 15-ös, ha kell a sok program egyszerre a képernyőn.
WSXGA+, SXGA+, UXGA, stb. Kilóra is jobb, meg centiben is.
Amit kiválasztottál, az egy WXGA felbontású gép. Ezen ugyanannyi program fér el, mint a 15-ös wxga-n!!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1231 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 15:41

Idézet

Pedig ezt neked kell tudni, es mindenkepp innen kell kiindulni! :) Ez nem csak a teljesitmenyre vonatkozik.

Idézet

Sztem nem teljesen jol ertelmezed a valodi mobilitas fogalmat. mert a fenti dolgokra igaz lehet egy mezei PC is...

Idézet

Ez mar jobban kozeliti a mobilitas fogalmat. Egy DTR-t (a kiszemelted is ilyen) lehet hasznalni vegul is ilyen helyzetekben csak rettento korulmenyes, igy az ember egy ido utan mar elo sem veszi...

Idézet

Errol nincs tapasztalatom, de nem hinnem hogy olyan nagy gond adodhat belole, nem hinnem hogy ehhez kell barmi speci kommunikacios eszkoz, de azert ha tudsz, probalj utananezni. De ezt kikerulendo, lehet erdemes elgondolkozni egy mac notin, ami az USAban egesz jo aron lehet es a penzeert az ember meg minoseget is kap.

Idézet

Ezt is kicsit rosszul ertelmezed. Nem a meret a donto, hanem a felbontas, avagy a pixelsuruseg. Igy en is egy nagyfelbontasu monitort ajanlanek, de az egy arszinttel feljebb van. Esetleg olyan megoldast is eltudok kepzelni, hogy egy nagy felbontasu CRT-re kotni a kepet a laborban, ami nem nagy osszeg. Persze felteve ha csak ott szukseges feltetlenul tobb program monitorizalasa, a laboron kivul nem igazan.

Idézet

Az ar/teljesitmeny mutato igen jonak mondhato az Acer eseteben, csakhogy ez nem jelenti automatikusan azt, hogy meg is eri. Nem szabad "PC-s" szemmel nezni a notikat, foleg nem a munkara szantakat! Lehet (es vszinu) hogy minoseg es jo tervezes, ergonomia ninc mogotte, ezek nelkul pedig hiaba a szamitasi teljesitmeny, a hasznalati ertek igencsak alacsony lesz.

Idézet

Vagy mást javasoltok?

Mindenkeppen, de konkret tipusokat csak a fentiek tisztazasa utan tudnank csak ajanlani.

#1232 Felhasználó inaktív   kroni1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 17:59

Idézet: tibor.szekeres - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 15:07

Vagy mást javasoltok?

A 17" TFT-vel szerelt gép tényleg annak jó, aki két pont közt csak szállítja a gépet, de utközben nem veszi elő, pl. a vonaton, viszont a lakásban meg minél nagyobb képernyőn akar mondjuk filmeket nézni. A nagyfelbontású TFT-s gép jó megoldásnak tűnik, szerintem neked is ilyet kéne választani. ACER-rel sok tapasztalatom van, nagyon sokat eladnak mert tényleg jobb áron adják mint pl. a HP-kat, ezért sok is van garanciális szervízelés alatt, de az eladott db arányában nem hiszem hogy sokkal megbízhatatlanabb lenne mint egy másik gyártó gépe. A Cel M procis gép meg relatív nem kerül sokkal kevesebbe, mint egy Dothan-os, legalább is teljesítményben sokkal jobban megéri az utóbbit választani, megéri a plusszköltségeket.

#1233 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 22:35

Idézet: kroni1 - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 17:59

A 17" TFT-vel szerelt gép tényleg annak jó, aki két pont közt csak szállítja a gépet, de utközben nem veszi elő, pl. a vonaton, (...)

Na szerintem pont ezeknek az embereknek nem kéne notebookot venni, hanem két ugyanolyan teljesítményű asztali pc-t két jókora tft-vel. Meg egy usb-s hdd-t, hogy mindig nála lehessenek az adatai. Ez sokkal kevesebb kompromisszummal jár, árban meg kb. ugyanannyi, ha nem kevesebb. 17-es gépet úgyis aligha fog bárki asztaltól távol használni. Konnektortól távol meg pláne nem.

Idézet

A Cel M procis gép meg relatív nem kerül sokkal kevesebbe, mint egy Dothan-os, legalább is teljesítményben sokkal jobban megéri az utóbbit választani, megéri a plusszköltségeket.

A teljesítménye miatt pont nem érdemes jóval drágább dothan-t venni CM helyett. Azonos órajelű PM és CM között alig érezhető különbség (nem úgy, mint az asztali procik esetében). A PM óriási előnye a speedstepben van, de annak semmi köze a teljesítményhez.

Szerkesztette: sssent 2006. 05. 30. 22:39 -kor

#1234 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 23:54

Itt az S271-es MSI. Turion X2  :cool:  :lollypop:
Om mani peme hung.

#1235 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 00:01

Idézet: sssent - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 23:35

17-es gépet úgyis aligha fog bárki asztaltól távol használni. Konnektortól távol meg pláne nem.

Rendben, de lehet van asztali gépe, esetleg kicsi otthon az iroda, noteszt meg be lehet vágni csomitartóba, kocsi elbírja, aztán lehet nagymamánál nyomkodni az asztalon.

Aki meg rendszeresen cipelt Chieftec házat nagymamához, az tudja, hogy nem kellemes dolog lecaplatni vele a sokadikról, ott fel, meg összerakni, meg TFT-t becsomagolni, meg ilyenek. Noteszt összecsukom, máshol kinyitom, oszt kész.
Make love not Wor.

#1236 Felhasználó inaktív   kroni1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 09:43

Idézet: sssent - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 23:35

A teljesítménye miatt pont nem érdemes jóval drágább dothan-t venni CM helyett. Azonos órajelű PM és CM között alig érezhető különbség (nem úgy, mint az asztali procik esetében). A PM óriási előnye a speedstepben van, de annak semmi köze a teljesítményhez.

Hát szerintem ebben nincs igazad, a Cel M a Pentium M-hez képest elég gyengusz, ráadásul a speedstep mellett a Dothan-os notikba nagyobb akksit tesznek, így kétszer addig is bírják. Ha ezt mind figyelembe veszem, akkor nem is értem miért veszik meg tőlem is a Cel M-es notikat 160k-ért, amikor a sokkal jobb áron lévő a Dothan-osat pedig plussz 10-15k-ért sem akarják vinni.. Hiába, szegények az emberek, így mindenki inkább az olcsóbbat veszi.

#1237 Felhasználó inaktív   kroni1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 09:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 1:01

Rendben, de lehet van asztali gépe, esetleg kicsi otthon az iroda, noteszt meg be lehet vágni csomitartóba, kocsi elbírja, aztán lehet nagymamánál nyomkodni az asztalon.

Aki meg rendszeresen cipelt Chieftec házat nagymamához, az tudja, hogy nem kellemes dolog lecaplatni vele a sokadikról, ott fel, meg összerakni, meg TFT-t becsomagolni, meg ilyenek. Noteszt összecsukom, máshol kinyitom, oszt kész.

Így van, nem biztos hogy a két gép a jó megoldás neki, mert nem hiszem hogy az egyik helyen, egy laborban például otthagyhatná az egyiket.. A noti azért tényleg kényelmesebb valamivel, főleg ha csak a kocsiba kell betenni és nem a vállán cipeli az ember.

#1238 Felhasználó inaktív   kroni1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 09:48

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 0:54

Itt az S271-es MSI. Turion X2  :cool:  :lollypop:

Uhh de durva.. Elvileg ebben ugyanaz a chipset meg minden mint az S270-esben amit én is árulok nem?! Tehát csak a Turion64-et cserélték le egy Mobil X2-re ugye?

#1239 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 09:49

Szerintetek mennyit ér?

HP Compaq nx7000 P4-1,4 256MB, 40GB, CD-RW
Garó nincs már rajta.
Szerintetek??

Jó állapotba van.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1240 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 09:50

A Celeron M és a Pentium M között csak a Cache és a speedstep a különbség!
Magyarán csak a cache miatt gyorsabb a pentium M, az is csak ott ahol viszonylag sokáig ugyanazt az adatot használja a cacheből!

Más:
17"-os noti munkára? és vannak MAC-ek is?
Macbook PRO 17" Ez mindössze 3.1kg, Internet alatt elmegy 3órát is! Csak az ára!
Normálisan látható kijelző: 17" 1680x1050-es felbontás. (egyén függö -nekem ez 20"-on kényelmes, de az ACER 15,4"-on 1680x1050 már pokoli! A Dell 15" 1920x1200-ról ne is beszéljünk...)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.