Sziasztok!
Sok fórum olvasgatás és noti tapizás után holnap szeretném megrendelni a kiválasztottat. De még mindig van 2 db, amiből ki kéne választanom a megfelelőt.
Egyik:
IBM
Másik:
Dell
A notit szinte sosem használnám akkuról, így nem gond a Dell halovány akksija. Asztali helyett is ezt használnám (azért kell noti, mert tudnám magammal cipelni). 3D-re egyáltalán nem használnám, viszont fontos a megbízhatóság.
Ebből a szempontból szvsz mindkettő jó márka, a Dellre pozitív a 3 év gar (megkérdeztem, nem 1+2 év). Az IBM mem és 1 év gari bővítéssel lenne kb. ugyanennyi.
Tehát itt csak 2 év lenne összesen, viszont az IBM szervízről csak jót hallottam eddig.
Műszakilag mindkettő Pentium M-es. A Dell-ben duplaannyi a vinyó, bár van egy felesleges asztali 80-asom az adattárolásra (már csak egy rack kell hozzá).
Csatlakozók szempontjából kb. ua. A memória a Dellben DDR2, ez már most is olcsóbb és a későbbiekben is könnyebb lesz beszerezni(?). Nem tudom, hogy mennyivel gyorsabb, de a chipsete 400-on tudja járatni, az IBM chipsete 266-on a DDR-t.
Ha lehet hinni, akkor ez nem jelent akkora különbséget.
És végül a kijelző.
Az IBM-é tetszik, szép színek, jó kontraszt (egy HP nx6110-éhez viszonyítva jobban tetszett).
A Delléhez nem volt szerencsém, annyit tudok róla, hogy ez wide.
Szóval tanácstalan vagyok. Ha bárki tud érvet/ellenérvet az egyik ill. másik mellett/ellen az írja meg légyszi.