HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#301 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:51

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:46

szerződés aláírása vásárláskor hogy mondjuk válallom hogy max 3 gépen használom cserébe minden adatomat (ami szükséges a beazonosításhoz)kiszolgáltatom nekik hogy erről az adotttermék regisztrálásakor meggyőződjenek.

Van ilyen is, de asszem csak 5 géptől. Havi meg éves díjban... Ha útközben jön +1 gép, akkor következő évben bejelented, és nől az összeg. Kb. bérleti díjnak felel meg, teljesen jól működik. Meglepő?
Make love not Wor.

#302 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:51

Van ilyen is, de asszem csak 5 géptől. Havi meg éves díjban... Ha útközben jön +1 gép, akkor következő évben bejelented, és nől az összeg. Kb. bérleti díjnak felel meg, teljesen jól működik. Meglepő?

oké oké:)

#303 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:56

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:45

Én öt év alatt hét notit és négy asztali gépet pusztítottam el.
Az 330000Ft, ami azért nem havi 1000Ft.
Még szerencse, hogy minden notin rajta volt a gyári win,az asztalin meg egy dobozost nyüstölök már a winxp kezdete óta.

vagy eladtad, vagy kukába dobtad. előbbi esetben nem vesztettél ennyit, mert a windowst is eladtad, ha a kukába dobtad, magánprobléma.

#304 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:56

Szerintem semmi földönkívüli dolog nincs abban, ha valaki évente vesz egy új konfigot. Legalábbis ahol én éltem (külföldön) ott teljesen természetes az hogy az emberek évente dobálják le a notikat, és az asztali gépeket.
Egy év jelenleg videokártyáknál két generáció, procinál,alaplapnál, ramnál egy generáció. És gyorsul.
Nem az anyagi helyzetem miatt zavar ez a windows dolog, hanem mert nem szeretem amikor mindenféle hülyeséggel levesznek mindenhol.

#305 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:14

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:56

Legalábbis ahol én éltem (külföldön) ott teljesen természetes az hogy az emberek évente dobálják le a notikat, és az asztali gépeket.
Egy év jelenleg videokártyáknál két generáció, procinál,alaplapnál, ramnál egy generáció. És gyorsul.

Akkor természetes legyen az is, hogy veszünk vele szoftvert, mert attól működik... Legalábbis itthon divat a külfölddel példálózni, szóval odakint ne lopd a szoftvert plíz  :D

De a generációkat elmesélhetnéd, anno megvettem a D865 lapomat, Cel2000-el. Most ugyanaz a win, csak kapott mellé sok ramot, diszket, meg jelenleg 3.2-es procit. Minek cseréljem a többit? Még a 7800-as VGA is megjelent AGP-s verzióban, majd jövőre talán veszek gépet. Aki meg ennyit költ vasra, hogy 100 rugós VGAkat évente kiszór, az ne ugasson már 300ezresnyi konfig után a windowsra, de télleg...
Make love not Wor.

#306 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:15

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:36

Látom nagy a felzúdulás...

Sajnos alapvető dolgokban tévedsz, bár nem ez a baj, hanem hogy ezt teljes magabiztossággal terjeszted is.  Na, de menjünk sorba:

1. Nem árulom a Celvomat. Azt hiszem egyértelműen leírtam, hogy számomra értékesebb, mint ami a piaci ára.
2. Persze, hogy mindent el lehet adni, ha elég olcsón kínálja az ember - most aztán feltaláltad a spanyol viaszt. Egyébként a témafelvetés egy fórumtárstól ered, aki épp most filózik azon, hogy érdemes-e 17"-os gépet vennie. Te ebbe a beszélgetésbe szóltál bele úgy, hogy szerinted gyorsan és jó áron el lehet adni egy használt 17-est. Ha nem ezt akartad mondani, akkor figyelj oda, hogy mihez szólsz hozzá (lásd 1.). Másrészt szerintem a te M60-as eladásod is épp olyan példa, amire szerettem volna felhívni a kérdező figyelmét. Nincs ebben semmi veszélyes, csak tudjon róla a kérdező, mielőtt eldönti, hogy 17 vagy 15,4 coll.
3. A licenszekkel nagyon hadilábon álsz. Amit tanácsolsz, az szinte mind törvénytelen. Persze egyikre sem fog ugrani a BSA, mint ahogy ha bemennél a rendőrségre azzal, hogy csak lassítottál egy stoptáblánál, és nem álltál meg, itt van róla a video, azért sem büntetnének meg, mivel ezernyi fontosabb dolguk van ennél.

Folyamodványként:
Amikor egy gép első indításkor megkérdezi, hogy milyen nyelvű Windows-t telepítsen, az nem azért van mert mindegy, hanem mert olyan licensz megállapodása van a Microsoft-tal, hogy a user eldöntheti. Egyébként ez feltehetően úgy működik, hogy alapból amerikai XP megy rá fel, és egy tetszőleges Multilanguage User Interface Pack választható. Ez legálisan bármelyik amerikai XP Pro-val megtehető, a kívánt MUI csomag mindenkinek ingyenesen letölthető az MS oldaláról.
A retail licenszekkel való jogosulatlan visszaélésekről pedig nem egy cikk született már, az MS meg is változtatta ezeknek a kiadási és ellenőrzési rendjét épp az olyan tanácsok miatt, mint amit te is írtál. Az, hogy a másnak kiadott retail kód technikailag felhasználható, az csak rés a pajzson, ettől még nem legális. Ha pedig a delikvens gépén van licensz matrica, akkor mindegy hogy milyen forrásból telepít, a lényeg, hogy a gépre ragasztott kulcsot kell használnia. Home helyett viszont Pro-t használni ugyan úgy jogsértő, mint francia Windows helyett magyart telepíteni - ezért jó az USA verzió, mert arra bármilyen MUI rakható - a BSA viszont nem fog vele foglalkozni, lásd stoptábla esete. Azonban ismétlem, attól még, hogy valamire legyintenek, attól még nem lesz legális, és légyszíves ne vezesd meg ilyen hamis látszattal a fórumtársakat.

Lehetne még sorolni, mint például az OEM matricát rá KELL ragasztani a gépre, amit persze alig tesznek meg; vagy hogy egy licenszet háromszor aktiválhatsz automatikusan, utána már csak ügyintézőn keresztül; vagy azzal, hogy elfogadod az erdeti windows, valódi előny programot, bizonyos kontroll alá kerül a géped is - de mint köztudott, az illegális windowsok frissítését is meg lehet oldani, nem is nagyon töri magát az MS azért, hogy ezt tiltsa. stb. stb. stb. De ez már teljesen off topic. Licenszekről bővebben a szoftveres szekcióban. Viszont kérlek, ne akard meggyőzni psg5-öt arról, hogy ezek a gyakorlatban sajnos használatos, és egyébként nem büntetett dolgok legálisak.

Ja, felzúdulás meg nincs, csak fejvakarás, mivel te annyira meg vagy győződve az igazadról, hogy azzal úgy sem lehet mit csinálni.  :think:

#307 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:18

MUI azért nem olyan eccerű, hogy ingyen le lehet tölteni, meg bármire rárakni. Vagy én tudok valamit rosszul, de ez elég kiváltságosoknak, vagy retail verzióba beépítve jár.
Make love not Wor.

#308 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:18

MUI azért nem olyan eccerű, hogy ingyen le lehet tölteni, meg bármire rárakni. Vagy én tudok valamit rosszul, de ez elég kiváltságosoknak, vagy retail verzióba beépítve jár.

Rosszul tudod. Bármelyik XP Pro (US) licenszre hivatalosan rakható. Ha megkeresed az MS oldalán, ott le is írják, és sima eredetiség ellenőrzés után le is töltheted. Két CD, amin x tucatnyi nyelvi interfész található.

szerk.
Utánanéztem, és bár én még anno simán le tudtam tölteni a MUI-t, ez ma már csak volume licenszhez érhető el. Helyette viszont kiadták a szabadon letölthető Language User Interface-t. Fő különbség, hogy a MUI-nál több nyelvi kabát is telepíthető volt, ami között simán lehet váltogatni, a LIP-nél csak egy nyelv választható, és az fix. Másrészt viszont a LIP rakható Home verzióra is, míg a MUI csak Pro-ra.

Szerkesztette: GoLAN 2006. 02. 05. 22:50 -kor

#309 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:41

Idézem magamat :

"Lehet hogy nem a legszabályosabban csinálod, de szerintem ne csinálj belöle ügyet."

1.: Ezzel szerintem pont nem azt mondtam hogy ez teljesen legális.

2.: Az hogy melyik notebookot mennyire könnyü eladni a használtcikkpiacon nem a képernyömérettöl, hanem az ártól függ.
Ugyanolyan jó áron lehet eladni a 15.4-es notit mint a 17-est, semmivel sem nehezebb.
Söt szerintem most könnyebb is.

3.: Jahno az elöbbi hozzászólásod remélem csak vicc volt :"szóval odakint ne lopd a szoftvert plíz 
" ui. nem lopom a szoftvert.

4.: Ilyet is hozzámvágott valaki : "Aki meg ennyit költ vasra, hogy 100 rugós VGAkat évente kiszór, az ne ugasson már 300ezresnyi konfig után a windowsra, de télleg... "

A válasz: Itt nem igazán a windowsról szól ez a dolog (az dobozos , és viszem gépröl gépre az asztali konfigon), erre igazán mikor visszajöttem a kis hazánkba akkor jöttem rá, hogy minél több pénzed van, annál jobban le akar húzni mindenki, és annál természetesebb, hogy az illetö nyugodtan kidobálhat milliókat az ablakon. Hát nem. Arra amire én szeretném arra természetesen költök, ha én úgy ítélem meg, de másra nem.
Pl. Ha a rendes autót meglátta az aki árajánlatot tett egy munkára, az azonnal kétszer annyit számolt ki, mint az aki egy kölcsönkapott roncsautóval látott. DEHÁt akinek ennyi pénze de télleg, az ne ugasson ha más is meg akar gazdagodni belöle, meghát dobjon ki a tényleges számára értékes dolgok mellett mégegyszer annyit hülyeségre.

Na mindegy részemröl az OFFFFFFFFF.nak vége :-)

Valaki viszont elárulhatná; hol lehet az ms oldalán a mui packot letölteni, kipróbálnám, mert angol xp pro-m van.

#310 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:54

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:41

Valaki viszont elárulhatná; hol lehet az ms oldalán a mui packot letölteni, kipróbálnám, mert angol xp pro-m van.

http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en
LIP van, MUI-t levették, lásd feljebb a szerkesztett szöveg.

Egyébként az Office-hoz, Mediaakármihez, táblapc-hez a letölthető nyelvi csomagok továbbra is MUI-ként érhetők el.

#311 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 23:02

:think:  Ezt a MUI/LIP témát feladom, valamit nagyon átvariált az MS. Örülök, hogy én még simán le tudtam tölteni a MUI-t.  :cool:

#312 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 23:18

Nekem nem sikerült a lipet sem leszedni.
Egy 3 kb-os doc file jön le, ami elmagyarázza, hogy mire jó a lip.

#313 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 23:22

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 23:02

:think:  Ezt a MUI/LIP témát feladom, valamit nagyon átvariált az MS. Örülök, hogy én még simán le tudtam tölteni a MUI-t.  :cool:

Ha meg van az original 2 CD, akkor lehet át kellene töltenünk, mert nekem is csak céges volume licenszes van, de oda meg minek :-D
Make love not Wor.

#314 Felhasználó inaktív   svlad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:59

izé, annyira hülyeséget kérdeztem 2 lappal ezelőtt, hogy senki se méltatta válaszra vagy csak mindenki passzolta a beírásom? tényleg esedékes lenne a laptopvétel, jó lenne már tudni valami konkrétat, mert amit netről összekapirgál az ember nem feltétlen a legjobb...

Jelenleg ezeket néztem ki, ha elfogadható áron meg lehet kapni, akkor ezek közül lenne vmelyik:
MSI MEGABOOK L715
IBM ThinkPad z60m UH3F8HL
Asus A6Vm

Dell Inspiron 9400
Asus A6J

Ezek vannak a listán egyelőre, az első trió elvileg kapható is (remélem), az uccsó kettő már érdekesebb téma, mindenesetre egy jó teljesítményű gép kell(nem játék meg egyebek miatt, egyszerűen 2-4 évig nem hiszem hogy cserélve lesz így inkább most adnánk ki érte többet egy kicsivel) és 99%-ban asztalon lesz használva. A fórumot magát átolvastam amennyire tudtam, de nem jött le nekem hogy milyen tapasztalatok vannak MSI laptop-okkal pl. A többire azt hiszem nem nagyon lehet panasz.

#315 Felhasználó inaktív   qwqwqw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 11:58

Sziasztok

külső vinyót vennék notihoz, amit cipelnék is magammal, metróznék is vele.
Nagyon az elején vagyok a vásárlásnak.
így elsőre ez tűnt jónak.

120GB Western Digital 7200rpm 2MB cache külső winchester USB 2.0 28320 Ft

http://www.aqua.hu/i...b0eeb369c42314e

Nem tudom kell-e, hogy külső legyen, vagy elég egy sima vinyót venni, az is bírja.
Metróban sérülnek-e? Régen alufóliába csavarták a srácok, szükség van ilyesmire?

#316 Felhasználó inaktív   vatai_b 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 16:29

Sziasztok!

Ezt a gepet neztem ki magamnak: HP-Compaq NC 6120 (PY509EA) http://www.usanotebo.../ntb.php?id=561

Varnek pro es kontra velemenyeket, megkonnyitenek nagyon a dontesemet.
A vasarlas fo szempontjai: grafikus teljesitmeny abszolut nem lenyeg, hasznalhatoan magas felbontas viszont fontos. Wlan, bluetooth kell, es centrino proci az, ami meg kitetel.

Elore is koszi a valaszokat! :)

#317 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 17:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 23:22

Ha meg van az original 2 CD, akkor lehet át kellene töltenünk, mert nekem is csak céges volume licenszes van, de oda meg minek :-D

OFF

Megnézetm a EULA-t, ami csak annyit ír, hogy eredeti Windows XP Professional (US) megléte szükséges, és egyéb iránt "OS Components" kategóriába sorolja a terméket, azzal, hogy egy darab biztonsági másolat készítése engedélyezett külső adathordozóra. Viszont nálam csak az 1-es lemez van meg, mivel ezen van a magyar nyelv, nem gondoltam volna, hogy leszedi az MS. Teljes nevén Tornado Multilingual User Interface Pack CD1. Tartalma: cseh, görög, magyar, lengyel, orosz, szlovén nyelvi interface.

A teljes "biztonsági másolat" ~550 MB, ebből a magyar modul ~90 MB. Egyébként meg nagy szemétség az MS-től, mert e nélkül a Tablet PC Editiont nem is lehet magyarul használni.  :mad:

#318 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 17:21

Idézet: qwqwqw - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:58

Sziasztok

külső vinyót vennék notihoz, amit cipelnék is magammal, metróznék is vele.
Nagyon az elején vagyok a vásárlásnak.
így elsőre ez tűnt jónak.

120GB Western Digital 7200rpm 2MB cache külső winchester USB 2.0 28320 Ft

http://www.aqua.hu/i...b0eeb369c42314e

Nem tudom kell-e, hogy külső legyen, vagy elég egy sima vinyót venni, az is bírja.
Metróban sérülnek-e? Régen alufóliába csavarták a srácok, szükség van ilyesmire?

Elsőre jónak tűnhet, csak izmosít!!! Cipeled a notit, a tápot vetetékeket, a 3.5külső winyót és tápját stb...
Vegyél inkább 2.5"-os noti winyót + hozzá való aluminium keretet...
Ezekhez nem kell táp sem! Igaz a winyó kisebb és drágább...
noti winyók:
máshol
2.5"-os keretek...

#319 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 18:57

Idézet: vatai_b - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 16:29

Sziasztok!

Ezt a gepet neztem ki magamnak: HP-Compaq NC 6120 (PY509EA) http://www.usanotebo.../ntb.php?id=561

A vasarlas fo szempontjai: grafikus teljesitmeny abszolut nem lenyeg, hasznalhatoan magas felbontas viszont fontos. Wlan, bluetooth kell, es centrino proci az, ami meg kitetel.

Elore is koszi a valaszokat!   :)

Sztem nagyon jo valasztas, bar en ha tehetnem probalnek kereseni egy 6220-ast hasonlo parameterekkel. Kisebb, konnyebb es igazi business class 3 ev garral, persze dragabb is. :(

#320 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 19:17

Idézet: vatai_b - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 16:29

Sziasztok!

Elore is koszi a valaszokat! :)

nekem az 1024*768 is használhatóan magas felbontás. :) ha nem mozgatod sokat, például naponta otthon-munkahely-otthon, akkor jó választás lehet, de mindenképpen vegyél hozzá garanciabővítést. ha már naponta cipeled fel s alá, akár munkahelyen vagy lakáson belül, ne adj isten  kell vele gyalog, tömegközlekedésen caplatni, akkor fontolj meg egy kisebb, könyebb formátumot. atosz ajánlott egyet, példának okáért, az nc6220-at. http://notebookstore.hu/

15,4" nagy, 2,7 kg pedig nehéz, ha mozgatni kell.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.