HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#361 Felhasználó inaktív   trebon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 17:38

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:09

Üdv!
tudom nem nekem címezted a kérdést (ma jön meg ez a notim),de úgy látom neked fontos a videóvágás, ezért erről mondj le, ezzel a géppel nem fog menni, ahhoz magasabb kategóriában kell nézelődnöd: pl asus A6KM Q001 , én is innen kezdtem,de az igazat megvallva azon is csak el lehet kezdeni a mondjuk videóvágást, játszást de azért csak módjával, bár azzal már valamit tucc kezdeni csak erősebb árban van.
De Gabcs vagy special válaszát azért árd meg.

Köszi a választ.

Ezt azért nem egészen értem, én már kb 5 éve is vágtam DV anyagot 1400 Mhz-es Thundebird-del 512 SDRAM-mal, 5400-as ATA66-os HDD-vel, Gef2Ti VGA-val. Adobe Premiere-rel

Turion biztosan erősebb, RAM biztosan gyorsabb (persez adok még neki 512-t minimum), HDD...hmm ez egy kérdés :), VGA...itt lenne a fő kérdés. Nem sebességben, hanem minőségben  :rolleyes:

Közben látom megkaptad. Első benyomás?

#362 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 17:54

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 17:29

Üdv!
miért van hogy a rendszer (bios is) a 5050-es asus notimon csak 384 MB memóriát lát?
Tényleg ennyit használhat a videokaresz?

Pont amennyi a graf chipnek be van állítva, azaz 128 MB. Vedd vissza 16-ra, 32-re, BIOS-ban lehet, annyi bőven elég a legtöbb dologra.

Szerkesztette: special 2006. 02. 10. 17:56 -kor

#363 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 18:01

Idézet: pauz - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:17

akkor 100.000 ert csak megeri:)

többiek szerint? pl szokott itt lenni 1-2 kereskedo....

plz arajanlatot

hát ennél sokkal pontosabban meg kellene határozni a típusát. egy pontos modellszám nem ártana. milyen proci? pentium 4? pentium m? celeron m? celeron? milyen állapotban van az akku? van rá garancia?

én egyébként óvnám a barátodat attól, hogy hozzáértés nélkül kötélnek álljon egy olyan szituációban, ahol el _akarnak_ adni.

#364 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 18:25

Idézet: trebon - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 17:38

Köszi a választ.

Ezt azért nem egészen értem, én már kb 5 éve is vágtam DV anyagot 1400 Mhz-es Thundebird-del 512 SDRAM-mal, 5400-as ATA66-os HDD-vel, Gef2Ti VGA-val. Adobe Premiere-rel

Turion biztosan erősebb, RAM biztosan gyorsabb (persez adok még neki 512-t minimum), HDD...hmm ez egy kérdés :), VGA...itt lenne a fő kérdés. Nem sebességben, hanem minőségben  :rolleyes:

A video kódolás és szerkesztés nem terheli meg a grafikus chipet, ellenben a processzort, a memóriaalrendszert, és a merevlemezt. Viszonyítási alapnak a Turion 64 ugyanazon az órajelen kb. 20-30 százalékkal lehet gyorsabb DV-->MPEG2 kódolás alatt, mint a tündérmadarad volt, de ez a szoftver által alkalmazott kódtól, algoritmustól függ. Én aszondom, hogy az 1400-as madárnál nagyjábóé másfélszer gyorsabb lesz kódolás alatt az 1600-as Turion 64, de ez tipp, lemérni nincs lehetőségem.

Szerkesztette: special 2006. 02. 10. 18:28 -kor

#365 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 19:26

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 18:54

Pont amennyi a graf chipnek be van állítva, azaz 128 MB. Vedd vissza 16-ra, 32-re, BIOS-ban lehet, annyi bőven elég a legtöbb dologra.

oké kösz megpróbálom!

#366 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 23:18

Nahh sikerült hozzájutnom nagyon jó áron a drágaszághoz:

SONY VGN-FE11

Core DUO T2300
1GB DDR2 Dual
100GB 5400rpm HDD
Geforce Go 7400 videokari 256MB hypermemory
webcam/Bluetooth v2.0/wlan/DVD+-RW DL, stb.
15.4 1280*800
2.8Kg
2év gar.

Meglepö eredmények születtek :
pcmark 04  4658
pcmark 05  3455
3dmark 01  12426
3dmark 03  4072
3dmark 05  1655

És ami a legérdekesebb : be se kapcsolt a venti a 3dmarkok futtatása alatt.
Holnap tovább nyúzom, nagyon kiváncsi vagyok rá.

Ha valakit érdekel, van eladó 1db 1hetes, és egy új SONY VGN-FS415S noti szintén kedvezö áron számlával, garanciával. 

#367 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 23:47

Gondolkozok notebook vásárláson, kinéztem egy ASUS A6U-5050-t.
(http://www.notebook....book/asus/a6ku)

Vajon ennek a teljesítménye egy integrált Sis M760 8-128M DDR kártyával elég mondjuk egy Starcraft futtatásához? Esetleg egy COD futtatásához?
Amennyiben nem, úgy egy GeForce Go 6200/128MB az kb milyen szintű asztali vidkártyával egyenértékű, mennyire alkalmas játékra is akár?)
(Esetleg egy-két 3dmark eredményt is szivesen látnék, akinek ilyennel van dolga.  ;) )

(Tudom, hogy a notebook nem játékra való, nem is elsősroban ara használnám, arra megvan az itthoni gépem, de egy-egy luykas órát azért csak el-el játszogatnék rajta valami régebbi játékkal :))

Szerkesztette: KergeK@csa 2006. 02. 10. 23:49 -kor

#368 Felhasználó inaktív   Patronok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 11:19

Sziasztok! Notebook-ot szeretnék venni. Eddig két Albacomp Power laptopom volt. Az elsőben 3GHz 'asztali' P4 proci (Northwood) volt. A mostani egy mobil P4 2GHz-es procis laptop. Nekem eddig munkára és játékra is kellett (a játék miatt cseréltem laptopot korábban). Most viszont már a munka lenne a fő szempont.

A problémám az, hogy a 2GHz-es proci jóval lassabb irodai alkalmazások területén, mint a 3GHz-es volt. Vissza szeretnék térni a korábbi sebességre. Ezügyben kérnék tanácsot.

AMD párti voltam mindig is, így most Turionban gondolkodom. Azonban sok helyen írták, hogy a mobil P4 2GHz olyan, mint az asztali P4 3,4GHz... meg hogy a Turion 2GHz olyan, mint az Athlon64 3400+... Nekem nagyon nem ez a mobil P4-gyel kapcsolatban a tapasztalatom. Pl.: Excel file-ok megnyitása 2-3x annyi ideig tart a mostani 2GHz procival, mint a korábbival és ez sokszor már bosszantó... Tehát óvatos vagyok a Turionnal szemben is. Mennyire indokolt a félelmem?

A fentiek tükrében kérnék ajánlatot tőletek procira! (Esetleg konkrét laptop típusra.) Köszönöm!

Egy kis szűkítés: 1giga ram, 40gb gyors wincsi, vga mindegy, kijelző szinte mindegy (de ha jó áron 1024x768-nál nagyobb lenne, az jó lenne... most 1400x1050 van)
www.tocke.hu - minden, ami hüjeség :)

#369 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:30

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 23:47

Vajon ennek a teljesítménye egy integrált Sis M760 8-128M DDR kártyával elég mondjuk egy Starcraft futtatásához? Esetleg egy COD futtatásához?
Amennyiben nem, úgy egy GeForce Go 6200/128MB az kb milyen szintű asztali vidkártyával egyenértékű, mennyire alkalmas játékra is akár?)
(Esetleg egy-két 3dmark eredményt is szivesen látnék, akinek ilyennel van dolga.  ;) )

(Tudom, hogy a notebook nem játékra való, nem is elsősroban ara használnám, arra megvan az itthoni gépem, de egy-egy luykas órát azért csak el-el játszogatnék rajta valami régebbi játékkal :))

A SiSM760 chipsetben egy Mirage 2 grafikus chip lakik, hardveresen DX8.1-es gyorsítást tud, és elvisz az elég sok mindent Q3-at is.

#370 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:41

Idézet: Patronok - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 11:19

Sziasztok! Notebook-ot szeretnék venni. Eddig két Albacomp Power laptopom volt. Az elsőben 3GHz 'asztali' P4 proci (Northwood) volt. A mostani egy mobil P4 2GHz-es procis laptop. Nekem eddig munkára és játékra is kellett (a játék miatt cseréltem laptopot korábban). Most viszont már a munka lenne a fő szempont.

A problémám az, hogy a 2GHz-es proci jóval lassabb irodai alkalmazások területén, mint a 3GHz-es volt. Vissza szeretnék térni a korábbi sebességre. Ezügyben kérnék tanácsot.

AMD párti voltam mindig is, így most Turionban gondolkodom. Azonban sok helyen írták, hogy a mobil P4 2GHz olyan, mint az asztali P4 3,4GHz... meg hogy a Turion 2GHz olyan, mint az Athlon64 3400+... Nekem nagyon nem ez a mobil P4-gyel kapcsolatban a tapasztalatom. Pl.: Excel file-ok megnyitása 2-3x annyi ideig tart a mostani 2GHz procival, mint a korábbival és ez sokszor már bosszantó... Tehát óvatos vagyok a Turionnal szemben is. Mennyire indokolt a félelmem?

A fentiek tükrében kérnék ajánlatot tőletek procira! (Esetleg konkrét laptop típusra.) Köszönöm!

Egy kis szűkítés: 1giga ram, 40gb gyors wincsi, vga mindegy, kijelző szinte mindegy (de ha jó áron 1024x768-nál nagyobb lenne, az jó lenne... most 1400x1050 van)

Itt egy félreértés van. A mobil Pentium 4  ugyanaz a processzor, mint az asztali, csak alacsonyabb órajelen és feszültséggel működik, valamint tartalmazza az ún. SpeedStepet, amellyel ha nincs terhelve, visszavesz a gyári órajelből és feszültségből, sok hőt és energiát megspórolva. Amiről más beszélhetett, az a 2003 elején debütált Pentium M, amely azonos órajelen jóval erősebb egy Pentium 4-nél, viszont nem is skálázódik fel az egekbe, mivel kifejezetten notebookokba tervezték. A Dothan magos Pentium M (2 MB L2 cache) 2.26 Ghz-ig érhető el, és itt bizony már szinte nagyon sok területen elkapja egy 3 GHz-es Pentium 4 tökit. A 2 GHz-es Pentium 4-edhez képest egy 1.6-os Pentium M is erősebb, pláne a gyorsabb változatok. Ha Centrino a gép, akkor is Pentium M proci van benne.:) Namost a Turion 64 nagyjából ugyanolyan erős, mint a Pentium M, tehát azonos órajelen fej-fej mellett vannak, attól függ, mire használod.

Ha hosszabb távra fektetnél be, akkor nézegess Intel Core Duo / Centrino Duo logóval ellátott modelleket. Ezeket már kétmagos (két processzor egy chipen) Yonah chipek lakják, és magonként is erősebbek valamivel, mint a Pentium M. A két mag akkor jöhet neked jól, hogy sok program fut egyszerre, pl. böngésző, word, excel, közbe vírusírtás stb, mivel a Windows igyekszk elosztani a terhelést a két mag között.

De irodai munkára továbbra is a RAM + HDD a meghatározó.

#371 Felhasználó inaktív   Patronok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:58

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 13:41

A Dothan magos Pentium M (2 MB L2 cache) 2.26 Ghz-ig érhető el, és itt bizony már szinte nagyon sok területen elkapja egy 3 GHz-es Pentium 4 tökit.

Ha hosszabb távra fektetnél be, akkor nézegess Intel Core Duo / Centrino Duo logóval ellátott modelleket. Ezeket már kétmagos (két processzor egy chipen) Yonah chipek lakják, és magonként is erősebbek valamivel, mint a Pentium M. A két mag akkor jöhet neked jól, hogy sok program fut egyszerre, pl. böngésző, word, excel, közbe vírusírtás stb, mivel a Windows igyekszk elosztani a terhelést a két mag között.

De irodai munkára továbbra is a RAM + HDD a meghatározó.

Bocs, rosszul fogalmaztam. Albacomp árlistákról kinézve a procik:

Mostani: Intel Pentium M, 2.00GHz/533MHz, 2MB L2 Cache
Régebbi: Intel Pentium4 3.0GHz/800MHz HT, 1MB L2 cache, 478mPGA

A mostani igen erősen érezhetően lassabb a korábbinál. (Word, Excel, Photo Editor, internet...) Hiába teszek fel Notebook Hardware Controlt, ahol beállítom, hogy fix 2GHz-en menjen.

RAM: 2x 1GB DDR2
HDD: Samsung 40GB 8MB cache

Talán a CoreDuo is egy megfelelő alternatíva lehet...
www.tocke.hu - minden, ami hüjeség :)

#372 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 14:34

Ha a proci miatt van, akkor a megoldás számomra egyértelműen a HT, az a Pentium M-ben nincs. Hasonlóan "pattogós" rendszert a kétmagos chipek jelenthetnek.

#373 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 15:37

Idézet: trebon - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 18:38

Köszi a választ.

rettentő tuttkráj!!
Már egy egész napot és egy éjjszakát nyúztam (honlapszerkesztés, PS alakítgatás, filmnézés, Pokoli szomszédok játék:),nettelefonálás,stg )
Amire kellet azzal nagyon úgy néz ki hogy kiállja a próbát!!
Nagyon jó!!
Az zavart csak hogy nem látta az összes 512 ramot de itt is felvilágosatottak, hogy a videókaresz miatt, de a Bios-ban nem hiszem hogy állítgatom, egyenlőre símán megy minden így is!

#374 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 15:44

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 23:47

Nem sokára előkaparom a pontos 3Dmark eredméyneket, nekem 1.6PM mellett van 6200GO.
Simán megy rajta Farcry (kb közepes beállítással) meg egy két játék amit megnéztem. Nem egy teljesítménybajnok, de notiba jó, jó a driverezettsége, és szvsz nem fogyaszt túl sokat.

Akkor kikeresem az eredményeket...
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#375 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 16:35

Üdv!
A szituáció: két laptopot kellene beszerezni 1-2 héten belül (céges vásárlás), ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, amikre visszaolvasva nem nagyon találtam választ.
Szóval:

- a gépek várhatóan a nap nagy részében hálózatról, valszeg "rendes" (úgy értem asztali) monitorral és billentyűzet-egér párossal üzemelnének, azok nélkül ugye elég kényelmetlen lenne a munka.
A dokkoló azért jó, hogy ezt a "csak rányomom a laptopot és már dolgozok is"-ügyet megkönnyítse, vagy van valami extra tudása?

- dokkolót csak bizonyos típusokhoz lehet kapni? IBM-ekhez tudom hogy van, de pl. [CENZÚRA] weblapon csak a HP gépekhez láttam hogy kínálnak - szóval ezen a téren mi a helyzet?

- fontos ugye a minél hosszabb garancia - garibővítést is csak bizonyos márkák esetén lehet vásárolni? Csak mert ezt a lehetőséget sem láttam minden márkánál feltüntetve.

- a garancián belül vannak olyan verzió hogy a sima "hozza be aztán ülünk rajta pár hétig" módszer helyett 24 órán belüli javítást, cseregépet vagy akármit ajánljanak?

- 2 db-os vásárlás esetén van ahol adnak valami kedvezményt?  :cool:  (mittomén, mondjuk annak a reményében hogy a cég további gépek beszerzésénél is ugyanonnan fog vásárolni)

- ha Windows XP Home jár a géphez, lehet kérni helyette Professional változattal, a különbözet megfizetése mellett? Vagy ez is márka/kereskedő függvénye?

Később majd írok géptípusokat, egyelőre csak gyűjtöm a lehetséges változatokat  :think: 

#376 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 16:54

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 12:30

A SiSM760 chipsetben egy Mirage 2 grafikus chip lakik, hardveresen DX8.1-es gyorsítást tud, és elvisz az elég sok mindent Q3-at is.

Hm. Ez tuti? Eddig eléggé pesszimista hozzászólásokat találtam(többségében angol fórumokon), hogy pl a windows-os Passziánsz-nál jobbal ne akarj vele játszani, stb. :)

#377 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 17:37

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 16:54

Hm. Ez tuti? Eddig eléggé pesszimista hozzászólásokat találtam(többségében angol fórumokon), hogy pl a windows-os Passziánsz-nál jobbal ne akarj vele játszani, stb. :)

Bocs, most nem fogom megkeresni azt a tesztet, ahol 85 fps-sel futtatta a Q3-at 1024*768-ban, és úgy rémlik, nem is írták, milyen minőségi beállításokkal (vidkarit nem szoktak lowban) de ebből arra következtetek, hogy azért el lehet vele játszogatni. Nem multiplayerben deathmatchre, de ahogy írtad, időhúzásnak megteszi, pláne egy StarCraftot elvisz bőven.

#378 Felhasználó inaktív   szpalika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 18:43

off:
van néhány hónapja egy Acer Travelmate 2304 lmi-m, és szeretném a rendszert a rejtett partícióról újratenni, de a biosban nincs benne az a menüpont ami ehhez kellene, lehet, hogy rejtett. Nem tudja vki, hogy hogyan kell előcsalogatni?
tudom, hogy nem annyira ez a téma, de talán itt értenek hozzá a legjobban...

köszi!

on:

#379 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 18:46

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 16:37

rettentő tuttkráj!!
Már egy egész napot és egy éjjszakát nyúztam (honlapszerkesztés, PS alakítgatás, filmnézés, Pokoli szomszédok játék:),nettelefonálás,stg )
Amire kellet azzal nagyon úgy néz ki hogy kiállja a próbát!!
Nagyon jó!!
Az zavart csak hogy nem látta az összes 512 ramot de itt is felvilágosatottak, hogy a videókaresz miatt, de a Bios-ban nem hiszem hogy állítgatom, egyenlőre símán megy minden így is!

egyedűl talám a hangszóró nem a legtökéletesebb, vagyis a hangerőt filmeknél nem igazán lehet feltolni, rlég halk még max-on is.
Ezen lehet valamit változtatni?

#380 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 20:57

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 16:35

Üdv!
A szituáció: két laptopot kellene beszerezni 1-2 héten belül (céges vásárlás), ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, amikre visszaolvasva nem nagyon találtam választ.
Szóval:

- a gépek várhatóan a nap nagy részében hálózatról, valszeg "rendes" (úgy értem asztali) monitorral és billentyűzet-egér párossal üzemelnének, azok nélkül ugye elég kényelmetlen lenne a munka.
A dokkoló azért jó, hogy ezt a "csak rányomom a laptopot és már dolgozok is"-ügyet megkönnyítse, vagy van valami extra tudása?

- dokkolót csak bizonyos típusokhoz lehet kapni? IBM-ekhez tudom hogy van, de pl. [CENZÚRA] weblapon csak a HP gépekhez láttam hogy kínálnak - szóval ezen a téren mi a helyzet?

- fontos ugye a minél hosszabb garancia - garibővítést is csak bizonyos márkák esetén lehet vásárolni? Csak mert ezt a lehetőséget sem láttam minden márkánál feltüntetve.

- a garancián belül vannak olyan verzió hogy a sima "hozza be aztán ülünk rajta pár hétig" módszer helyett 24 órán belüli javítást, cseregépet vagy akármit ajánljanak?

- 2 db-os vásárlás esetén van ahol adnak valami kedvezményt?  :cool:  (mittomén, mondjuk annak a reményében hogy a cég további gépek beszerzésénél is ugyanonnan fog vásárolni)

- ha Windows XP Home jár a géphez, lehet kérni helyette Professional változattal, a különbözet megfizetése mellett? Vagy ez is márka/kereskedő függvénye?

Később majd írok géptípusokat, egyelőre csak gyűjtöm a lehetséges változatokat  :think: 

Egy dolgot nem ertek. Miert lenne kenyelmetlen a munka "rendes" monitor + bill + eger hianyaban? En most is dolgozom, bent hever a taskaban az eger, de jobban tudok dolgozni eger nelkul. Ez persze csak egy pelda, de miert nem jo a noti monitora es billentyuzete?

Dokkolo? Amit irtal az igaz vegul is. De nehogy mar olyan megerolteto legyen bedugni ket kabelt a gepbe hasznalat elott. :) Annyit sztem nem er meg az arahoz kepest. Persze sok esetben novekszik a portok szama, avagy subok eseteben elofordul, hogy itt kap helyet az ODD.

Ha munkara lesz amugy is es fontos a gar, akkor sztem mindenkepp vmi business classt neznek, amikre altalaban eleve 3 ev gar jar es kisebb szazalekben hibasodnak meg es termeszetesen olyan markat aminek nagyon jo a szervizhattere. En ez ugyben nem igazan tanacsolnek semmit sem, mert hulyeseget nem akarok mondani. Jahh es ha mar business class, akkor ugye alapbol a PROF jar es nem a HOME verzson.

2 db eseten en nem hinnem hogy kapnatok komolyabb kedvezmenyt, legfeljebb vmi minimalisat...

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.