HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#431 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 16. 11:41

Idézet: somasl - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 12:30

Hello!

A gép amit választottál egy jó választás.
Az akkumulátort egyszer kell megformázni. Egyszeri 14-15 óra folyamatos töltés, de közben bekapcsolhatod és telepítheted, csak az a lényeg, hogy ne vedd le a hálózatról. Aztán úgy töltheted, amikor szükséges, ahogy egy mobil telefon lithium ion aksiját. Na meg, ha tudod úgy sem használos az aksit jó darabig akkor érdemes ki venni, de azért havonta egyszer használni és feltölteni, mert idővel a töltést elveszti. A lithium ion aksi lemerül olyan 3-5% alá akkor nem lehet már vele mit csinálni, mert periódikusan méri és számolja az aksi töltését, tehát nem a cellákban lévő töltést mutatja, hanem egy elektronika számolja.

:respect:  a válaszért  :)
tesa

#432 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 11:47

Idézet: somasl - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 11:30

Hello!

A gép amit választottál egy jó választás.
Az akkumulátort egyszer kell megformázni. Egyszeri 14-15 óra folyamatos töltés, de közben bekapcsolhatod és telepítheted, csak az a lényeg, hogy ne vedd le a hálózatról. Aztán úgy töltheted, amikor szükséges, ahogy egy mobil telefon lithium ion aksiját. Na meg, ha tudod úgy sem használos az aksit jó darabig akkor érdemes ki venni, de azért havonta egyszer használni és feltölteni, mert idővel a töltést elveszti. A lithium ion aksi lemerül olyan 3-5% alá akkor nem lehet már vele mit csinálni, mert periódikusan méri és számolja az aksi töltését, tehát nem a cellákban lévő töltést mutatja, hanem egy elektronika számolja.

Azert ez nem teljesen igaz. Li-Ion aksit nem kell, de nem is tudsz formazni, marhasag. Azaz eleri a teljes kapacitasat, amikor kialszik a toltesjelzo led - ha nem hibas. :)
Igazabol nem kell foglalkozni nagyon vele. Neha dolgoztasd meg. Azzal sokat nem nyersz ha nem hasznalod, mert amugy is veszit a kapacitasabol. Ha viszont tenyleg nem hasznalod honapokig, akkor celszeru 40%os toltottsegi allapot kozeleben eltenni huvos helyre. A meleg az, ami igazan karositja. Az is igaz, hogy nem celszeru 0-ra vinni a toltest, de az a 0 nem a valos 0, hiszen elektronika vedi a teljes kisulestol. Mindenesetre ha 10% ala kerul, akkor a lehetosegekhez kepest a leghamarabb toltsd fel.

#433 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:03

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 12:47

Azert ez nem teljesen igaz. Li-Ion aksit nem kell, de nem is tudsz formazni, marhasag. Azaz eleri a teljes kapacitasat, amikor kialszik a toltesjelzo led - ha nem hibas. :)
Igazabol nem kell foglalkozni nagyon vele. Neha dolgoztasd meg. Azzal sokat nem nyersz ha nem hasznalod, mert amugy is veszit a kapacitasabol. Ha viszont tenyleg nem hasznalod honapokig, akkor celszeru 40%os toltottsegi allapot kozeleben eltenni huvos helyre. A meleg az, ami igazan karositja. Az is igaz, hogy nem celszeru 0-ra vinni a toltest, de az a 0 nem a valos 0, hiszen elektronika vedi a teljes kisulestol. Mindenesetre ha 10% ala kerul, akkor a lehetosegekhez kepest a leghamarabb toltsd fel.

Neked is köszi a tippeket.. :respect:

Kiváncsi vagyok, egy harmadik hozzászólás azt fogja-e mondani, hogy nem is kell aksi, mert a TFT az napelem is egyben... ;)
tesa

#434 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:17

Valóban nem kell az Li aksikat formázni, mert "robbanásveszélyes" ezért a gyártó kötelezve van, hogy formázzva adja el. Lemeríteni azért nem szabad, mert hajlamos "elhagyni" a töltést, így csökken a "feltölthető ionok száma". Akkor töltöd, amikor akarod, csak ne hagyd lemerülni. Hosszú ideig tárolni pedig 20% töltöttségnél kell hűtőben.
Üdvözlettel:
Gabi

#435 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:24

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:17

Valóban nem kell az Li aksikat formázni, mert "robbanásveszélyes" ezért a gyártó kötelezve van, hogy formázzva adja el. Lemeríteni azért nem szabad, mert hajlamos "elhagyni" a töltést, így csökken a "feltölthető ionok száma". Akkor töltöd, amikor akarod, csak ne hagyd lemerülni. Hosszú ideig tárolni pedig 20% töltöttségnél kell hűtőben.

A "ne hagyd lemerülni" az azt jelenti, hogy ha aksival használom a notit és úgy áll le/kapcsol ki, akkor az már gond? :confused:

És úgy értsem, ahogy olvasom, hogy hűtőbe tegyem az akksit? Nem lesz ott baja? A 20% töltöttséget mi mutatja? Bocs, de tényleg kezdő vagyok még notebook szinten.

Ja, és még egy kérdés: ha dolgozik a gép, pl konvertálás, ami pár óra, és akksival kezdtem el a műveletet (én barom), akkor munka közben rádughatom-e a hálózatot/és le is vehetem anélkül hogy bármiféle zavart okozna az éppen végzett tevékenységben?

Szerkesztette: tesa 2006. 02. 16. 12:31 -kor

tesa

#436 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:34

Idézet: tesa - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 12:24

A "ne hagyd lemerülni" az azt jelenti, hogy ha aksival használom a notit és úgy áll le/kapcsol ki, akkor az már gond? :confused:
És úgy értsem, ahogy olvasom, hogy hűtőbe tegyem az akksit? Nem lesz ott baja? A 20% töltöttséget mi mutatja? Bocs, de tényleg kezdő vagyok még notebook szinten.

Egy notinal ugyis bekell allitani az energiagazdalkodasi dolgokat. Alapban ugy szokott lenni, hogy 10%-nal figyelmeztet, vagy akar el is alszik, 3%-nal pedig megy hibernacioba, ha engedelyezve van. Nem gond ha eddig hasznalod, de tenyleg toltsd utana amint lehet. Az lenne igazan gaz, ha ezt a funkciot kikapcsolod, es tenylegesen addig hasznalod, amig az akku tenylegesen birja es vagy egy hetig nem toltod, bar sztem egy normalis akku ezt is kibirja, hisz az a 0 tenyleg nem 0, csak az elektronika probalja vedeni pont emiatt az akkut es mondja hogy kifogyott a szuflabol.
A win beepitett energiagazdalkodoja, a gyari progik is es mas softok (polo Notebook Hardware Control) is mutatja folyamatosan a szazalekos toltottseget es az ehhez szamolt korulbeluli hatralevo idot.

Idézet

Ja, és még egy kérdés: ha dolgozik a gép, pl konvertálás, ami pár óra, és akksival kezdtem el a műveletet (én barom), akkor munka közben rádughatom-e a hálózatot/és le is vehetem anélkül hogy bármiféle zavart okozna az éppen végzett tevékenységben?

Igen. :)
Jahh a hutovel kapcs. Sztem azert figyelj, hogy ne nagyon parasodjon, es ne a melybe tedd. :D Amugy sztem felesleges a huto, ha van vmi huvos hely, 15-20 fokon polo.

Szerkesztette: a t o s z 2006. 02. 16. 12:36 -kor

#437 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:29

Ha kell valakinek szemtelenül jó áron sony vaio vgn-fs415s vagy vgn-fs415m, osztrák számlával és két év garanciával, érdeklödjön pü.-ben.

#438 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:54

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:34

Egy notinal ugyis bekell allitani az energiagazdalkodasi dolgokat. Alapban ugy szokott lenni, hogy 10%-nal figyelmeztet, vagy akar el is alszik, 3%-nal pedig megy hibernacioba, ha engedelyezve van. Nem gond ha eddig hasznalod, de tenyleg toltsd utana amint lehet. Az lenne igazan gaz, ha ezt a funkciot kikapcsolod, es tenylegesen addig hasznalod, amig az akku tenylegesen birja es vagy egy hetig nem toltod, bar sztem egy normalis akku ezt is kibirja, hisz az a 0 tenyleg nem 0, csak az elektronika probalja vedeni pont emiatt az akkut es mondja hogy kifogyott a szuflabol.
A win beepitett energiagazdalkodoja, a gyari progik is es mas softok (polo Notebook Hardware Control) is mutatja folyamatosan a szazalekos toltottseget es az ehhez szamolt korulbeluli hatralevo idot.

Igen. :)
Jahh a hutovel kapcs. Sztem azert figyelj, hogy ne nagyon parasodjon, es ne a melybe tedd. :D Amugy sztem felesleges a huto, ha van vmi huvos hely, 15-20 fokon polo.

thx  :respect:
tesa

#439 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 16. 15:29

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:34

Az lenne igazan gaz, ha ezt a funkciot kikapcsolod, es tenylegesen addig hasznalod, amig az akku tenylegesen birja es vagy egy hetig nem toltod, bar sztem egy normalis akku ezt is kibirja, hisz az a 0 tenyleg nem 0, csak az elektronika probalja vedeni pont emiatt az akkut es mondja hogy kifogyott a szuflabol.

Naná, hogy bírja, mi az összes noti akksiját csutkára merítjük a tesztek során, és eddig egyik sem vette zokon... :cool:
Ahogy mondod, a beépített elektronika megakadályozza a sérülést, lítiumion akksit jóformán csak úgy tudsz tönkretenni, ha bevágod a Végzet Katlanba... :Đ

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#440 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 15:36

Idézet: Renwick - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 15:29

Naná, hogy bírja, mi az összes noti akksiját csutkára merítjük a tesztek során, és eddig egyik sem vette zokon... :cool:
Ahogy mondod, a beépített elektronika megakadályozza a sérülést, lítiumion akksit jóformán csak úgy tudsz tönkretenni, ha bevágod a Végzet Katlanba... :Đ

üdv

R.

Azert egy 1-2 eves akkunal elkepzelheto hogy adodnanak gondok ha csutkara merites utan ugy hagynank jo darabig. Aztan lehet hogy nem, de sztem nem ajanlott kiprobalni. :D
Mindenesetre a legfonotsabb, hogy a nagy melegtol ovjuk oket. :)

#441 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 16. 15:41

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 16:36

Azert egy 1-2 eves akkunal elkepzelheto hogy adodnanak gondok ha csutkara merites utan ugy hagynank jo darabig. Aztan lehet hogy nem, de sztem nem ajanlott kiprobalni. :D

Persze, mielőtt itt valaki nagy lelkesen kísérletezni kezd, én is hangsúlyozom, hogy lehetőleg azonnal rá kell tölteni... :)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#442 Felhasználó inaktív   rYaN- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 16. 19:35

Üdv ismét!

Köszi a segítséget az x700 vs go7300al kapcsolatban, közben eldöntöttem, x700..

Viszont nézegettem a sorozat más gépeit is és találtam a www.edigital.hu-n Q012-est 295.000-ért.
A Q034-hez képest elvileg csak prociban gyengébb (1,73 vs 1,6Ghz) meg 20 gigával kisebb a vincsi (330.000-ért), de nekem igazából az is sok, van külső vincsim.

Intel oldalán megnéztem, a 2 processzor csontra ugyanolyan, 90nm, 2mb l2, 533 fsb.
http://www.intel.com...tiumm/index.htm
A 730-as proci az 1.6os, a 740-es pedig az 1,73-as.

Megjegyzem ez lesz az első inteles gépem, eddig csak AMD-m volt, szerintem amd-nél játék terén ilyen csekély sebességkülönbség nem érzékelhető. Inkább ram+vga

Megér ekkora árkülönbséget az a +130 mhz és a 20giga vincsi(ami nekem nem számit)?
Asus A6JA - Centrino Duo T2300@2x1,66GHz, 1535MB DDR2, Ati Mobility X1600-256+256MB, 80GB HDD, WebCam, WLAN, BT, GBLAN, 15,4" WXGA ColorShine

#443 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 20:05

Idézet: Lancelot - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 12:46

A Gericom notebook-okról van valami tapasztalat?
Úgy látom  olcsóbbak mint a többi....

másik kérdés:
renew notikat hol érdemes venni ?

renewet?
              -> Boltban  :omg:

Gericomban újban gondolkodsz? Valszeg mást fognak ajánlani, bár inkább a régebbi tapasztalatok miatt. Ha használt, akkor én is tudom mesélni, mert pár hónapig volt egy ilyen használt gépem, de ilyenkor persze mindig az adott darabról lehet csak beszélni.

#444 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 20:12

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 21:08

OK, tanultam az esetből, legközelebb nem köszönök meg semmit  :up:

Nem tudom érdekel-e valakit még, de végülis a következő kívánságlista lett elküldve. (Kicsit feljebb mentek az árak, meg változtak a márkák  :cool: )
Márciusra kiderül, hogy melyik fog megvalósulni.

- MSI S425
- kétféle MSI S270
- IBM R51
- Asus A3VC5003
- Asus A5EBQ003 (na jó ez már fix hogy nem üzleti gép...)

#445 Felhasználó inaktív   jani0625 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 07:47

Idézet: rYaN- - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 20:35

Üdv ismét!

Köszi a segítséget az x700 vs go7300al kapcsolatban, közben eldöntöttem, x700..

Viszont nézegettem a sorozat más gépeit is és találtam a www.edigital.hu-n Q012-est 295.000-ért.
A Q034-hez képest elvileg csak prociban gyengébb (1,73 vs 1,6Ghz) meg 20 gigával kisebb a vincsi (330.000-ért), de nekem igazából az is sok, van külső vincsim.

Intel oldalán megnéztem, a 2 processzor csontra ugyanolyan, 90nm, 2mb l2, 533 fsb.
http://www.intel.com...tiumm/index.htm
A 730-as proci az 1.6os, a 740-es pedig az 1,73-as.

Megjegyzem ez lesz az első inteles gépem, eddig csak AMD-m volt, szerintem amd-nél játék terén ilyen csekély sebességkülönbség nem érzékelhető. Inkább ram+vga

Megér ekkora árkülönbséget az a +130 mhz és a 20giga vincsi(ami nekem nem számit)?

nézz be a prohardver.hu fórumába ott van asus topik ott olvashatsz ezekről a modellekről,amúgy nekem is asus a6va q026h és kint németo.ban vettem

#446 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 12:47

hello mindenkinek

lenne egy kérdésem

van egy lapitopim L3800-as ASUS laptop
1,8-as mobil Intel procival (nem celeron)
512 MB rammal
DVD olvaso- cd iro kombo
15" TFT-vel 1 pixel hiba sincs rajta
40 GB samsung Winyoval 5400-as
Mobility radeon moncsivezérlővel
2 éves a laptop

A gép nagyon jo állapotban  van, sehol egy karc, még a képernyöjén sincsen, vigyáztam rá nagyon:))
Az optikai része szinte nem is volt használva, tehát nem lestrapált

Lenne egy vevőm rá, kérdés mennyit kérhetek érte??
Szombat estig kéne választ adnom neki.
Sokat nem akarok ráfizetni egy ujra, mondjuk nekem semmi gondom nincsen vele. de gondoltam hátha le tudom cserélni valami szebbre, eseteg erösebb mincsivezérlőre.

Légyszi árazzátok be sajnos kiestem a hasznát Lapitopi árakból:))

köszönöm

A következő latopon is asusba gondolkodnák:)) nekem nagyon beváltak:)

#447 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:23

Idézet: adamsky - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 12:47

hello mindenkinek

lenne egy kérdésem

van egy lapitopim L3800-as ASUS laptop
1,8-as mobil Intel procival (nem celeron)
512 MB rammal
DVD olvaso- cd iro kombo
15" TFT-vel 1 pixel hiba sincs rajta
40 GB samsung Winyoval 5400-as
Mobility radeon moncsivezérlővel
2 éves a laptop

A gép nagyon jo állapotban  van, sehol egy karc, még a képernyöjén sincsen, vigyáztam rá nagyon:))
Az optikai része szinte nem is volt használva, tehát nem lestrapált

Lenne egy vevőm rá, kérdés mennyit kérhetek érte??
Szombat estig kéne választ adnom neki.
Sokat nem akarok ráfizetni egy ujra, mondjuk nekem semmi gondom nincsen vele. de gondoltam hátha le tudom cserélni valami szebbre, eseteg erösebb mincsivezérlőre.

Légyszi árazzátok be sajnos kiestem a hasznát Lapitopi árakból:))

köszönöm

A következő latopon is asusba gondolkodnák:)) nekem nagyon beváltak:)

Lehet elkeseritelek vele, de sztem ugy 130 kornyeke, de ez plusz minusz fugghet az egyeb dolgoktol. Akku milyen allapotban van? Felbontas XGA? En ezt feltzetelezem. WIFI esetleg BT van?

#448 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:56

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 14:23

Lehet elkeseritelek vele, de sztem ugy 130 kornyeke, de ez plusz minusz fugghet az egyeb dolgoktol. Akku milyen allapotban van? Felbontas XGA? En ezt feltzetelezem. WIFI esetleg BT van?

:)

ez az ár nem keserit el én 140-150 körü gondoltam:))
Az aksi kábé 1,5 persze alkalmazástól függő:))

Mondjuk mondok neki 140-et és majd meglátom. Átrázni nem akarom, de magamnak se vagyok az ellensége. Egy 100 ruppit gondoltam fejlesztésre max már csak az a kérdés mit kapok 240-ért nettoba
A felbontás ha jol emlékszem 1280x1024-es,
Wifi BT nincs benne, vagyis van Piszimaszi kártyám de azt nem adnám:)))
max annyi hogy eredeti windowst vettem hozzá, már ha ez plusznak számit

köszönöm a választ. Max nem adom el, nekem nincs problémám vele, max hogy a Sam2-ö nem megy ezzel a laptoppal:)
Meg gondoltam jo lenne 2 év után friss cucc szagát érezni:)
A winyo az uj azt cseréltem a ramot meg bövitettem:)

#449 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:25

Idézet: adamsky - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 14:56

:)

ez az ár nem keserit el én 140-150 körü gondoltam:))
Az aksi kábé 1,5 persze alkalmazástól függő:))

Mondjuk mondok neki 140-et és majd meglátom. Átrázni nem akarom, de magamnak se vagyok az ellensége. Egy 100 ruppit gondoltam fejlesztésre max már csak az a kérdés mit kapok 240-ért nettoba
A felbontás ha jol emlékszem 1280x1024-es,
Wifi BT nincs benne, vagyis van Piszimaszi kártyám de azt nem adnám:)))
max annyi hogy eredeti windowst vettem hozzá, már ha ez plusznak számit

köszönöm a választ. Max nem adom el, nekem nincs problémám vele, max hogy a Sam2-ö nem megy ezzel a laptoppal:)
Meg gondoltam jo lenne 2 év után friss cucc szagát érezni:)
A winyo az uj azt cseréltem a ramot meg bövitettem:)

egy uj notira min 250-300ezer kell szerintem. de ha nettoba veszed annal jobb....

azert viszont veszel centoriosat, amiben alap van wifi....

De meg kell mondjam oszinten, a leirasodbol ahogy nevezted a dolgokat, lapitopi, moncsi.... nemhiszem hogy valami komoly munkara kellene:) te tudod, ha eleg ami van neked, es meg jo gurul a szeker, akkor minek dobj ki +150-200ezret?

attol hogy eredeti xp van rajta nem er tobbet:) eloveszi a fiokbol az o igazi xp cdjet:) es telepiti

#450 Felhasználó inaktív   gaber 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 17. 21:06

Sziasztok,

Asus A6U 5050 notebooknál hogy lehet azt megoldani, hogy akku üzemmódban is maximumon menjen a CPU?

köszi,
gaber

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »