Idézet: tesa - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 12:24
A "ne hagyd lemerülni" az azt jelenti, hogy ha aksival használom a notit és úgy áll le/kapcsol ki, akkor az már gond? :confused:
És úgy értsem, ahogy olvasom, hogy hűtőbe tegyem az akksit? Nem lesz ott baja? A 20% töltöttséget mi mutatja? Bocs, de tényleg kezdő vagyok még notebook szinten.
Egy notinal ugyis bekell allitani az energiagazdalkodasi dolgokat. Alapban ugy szokott lenni, hogy 10%-nal figyelmeztet, vagy akar el is alszik, 3%-nal pedig megy hibernacioba, ha engedelyezve van. Nem gond ha eddig hasznalod, de tenyleg toltsd utana amint lehet. Az lenne igazan gaz, ha ezt a funkciot kikapcsolod, es tenylegesen addig hasznalod, amig az akku tenylegesen birja es vagy egy hetig nem toltod, bar sztem egy normalis akku ezt is kibirja, hisz az a 0 tenyleg nem 0, csak az elektronika probalja vedeni pont emiatt az akkut es mondja hogy kifogyott a szuflabol.
A win beepitett energiagazdalkodoja, a gyari progik is es mas softok (polo Notebook Hardware Control) is mutatja folyamatosan a szazalekos toltottseget es az ehhez szamolt korulbeluli hatralevo idot.
Idézet
Ja, és még egy kérdés: ha dolgozik a gép, pl konvertálás, ami pár óra, és akksival kezdtem el a műveletet (én barom), akkor munka közben rádughatom-e a hálózatot/és le is vehetem anélkül hogy bármiféle zavart okozna az éppen végzett tevékenységben?
Igen.

Jahh a hutovel kapcs. Sztem azert figyelj, hogy ne nagyon parasodjon, es ne a melybe tedd.

Amugy sztem felesleges a huto, ha van vmi huvos hely, 15-20 fokon polo.
Szerkesztette: a t o s z 2006. 02. 16. 12:36 -kor