HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#421 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 14. 21:00

Idézet: psg5 - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 17:09

Az létezik, hogy most felraktam az ffdshow csomagot és most mintha jó lenne?
de mondom síma gyári dvd film

Milyen progival nézed a filmeket,ugye nem media player-el?

#422 Felhasználó inaktív   krisz212@axelero.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 11:30

Sziasztok!

Milyen Notebookot érdemes venni most 400 e körül 1024Rammal és közép-felső kategoriás VGA val?

Előre is köszi.

#423 Felhasználó inaktív   psg5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 11:32

Idézet: nazgul - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 22:00

Milyen progival nézed a filmeket,ugye nem media player-el?

power dvd-vel
most úgy néz ki hogy az ffdshow-val rendben.
semmi más kodólo, dekodólo nincs fennt.
Csak furcsálom hogy sima dvd-nél számít hogy van e kodek...

#424 Felhasználó inaktív   rYaN- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 11:41

Hali!
Én csak most kapcsolódtam be a témába, kis időbe fog telleni mire behozom a lemaradást, addig is feltennék egy kérdést. (Sorry ha már kitárgyaltátok):
Szándékozom venni egy Asus notebookot, a VGA lenne a döntő.

1. Asus A6VA-Q025H
Mobil P4 1.73 GHz 2MB L2, 80 GB HDD
512 MB DDR2 Ram, Double Layer Író, Ati mobility X700 128 MB,
15,4" TFT WXGA 1280x800 ColorShine, XP Home, WebCam, WLAN, Bluetooth,
Gigabit LAN, 4in1 reader
~330.000 HUF (németben 1090 Euro)

2. Asus A6VM-Q007
Szinte megegyezik az előzővel, kivéve Geforce Go 7300
~320.000 (németben 990 Euro)

E kettő közül szeretnék választani, de nem tudom igazán melyiket. Az ár nem számít, hiszen kint venném. Jelenleg több pénzt nem tudok rá szánni, de a jobbikat szeretném venni.

Már hosszabb ideje keresek leírásokat, teszteket a 2 notiról de legalább a vga-król. Arra jutottam hogy az órajelük közel azonos lehet, bár az egyes gyártók módostanak rajta. Elvileg az X700 képalkotás szempontjából jobb, de ezek az adatok sem teljesen hitelesek, gyártó/notebook válogatja.
Haveromnak egy A6vc-je van, go 6200-al, HL2 1280ban medium grafikával jól megy.
Hallottam azt is, hogy a 7300 a 6200 utóda, de nem sokkal jobb nála (mindkettő a "Thin and Light" besorolást kapta nvidia.com-on és szinte az összes tesztben is), viszont az x700 már x800 (vagy x850?) technológivával készült.

Találtam egy összefoglalót, 2005. augusztusból, ezt mondanám a legfrisebbnek:
http://www.notebookj...read1471-1.html
valamint egy mobil x700 és go 6200 összehasonlítást:
http://www.hardwarel...ion=show&id=119

Kérdésem: x700 vagy go7300?

Szerintetek?

Előre is köszi a segítséget :)

Szerkesztette: rYaN- 2006. 02. 15. 11:44 -kor

Asus A6JA - Centrino Duo T2300@2x1,66GHz, 1535MB DDR2, Ati Mobility X1600-256+256MB, 80GB HDD, WebCam, WLAN, BT, GBLAN, 15,4" WXGA ColorShine

#425 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 15. 11:46

Sziasztok

Bocs ha már volt ilyen kérdés, de csak a negyedik részt olvastam végig.

A Gericom notebook-okról van valami tapasztalat?
Úgy látom  olcsóbbak mint a többi....

másik kérdés:
renew notikat hol érdemes venni ?

#426 Felhasználó inaktív   somasl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 15:08

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 13:45

Még egy hülye kérdés:
Hol lehet olyan átalakítót venni, ami be lehet dugni egy usb portba és rá lehet dugni soros porti eszközt.
Szóval olyat, ami soros portot varázsol az usb-böl.

Hello!

USB-ből soros port vásárolható a Notebookzone-ban a BP. VI. ker. Lehel u. 5 . Az igazi hardveres soros portot. Ami ehez a legjobb az a PCMCIA kártyaák, ami tartalmaz 2db. soros portot es egy párjhuzamso portot.

#427 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 09:05

Idézet: rYaN- - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 12:41

Hali!
Én csak most kapcsolódtam be a témába, kis időbe fog telleni mire behozom a lemaradást, addig is feltennék egy kérdést. (Sorry ha már kitárgyaltátok):
Szándékozom venni egy Asus notebookot, a VGA lenne a döntő.

1. Asus A6VA-Q025H
Mobil P4 1.73 GHz 2MB L2, 80 GB HDD
512 MB DDR2 Ram, Double Layer Író, Ati mobility X700 128 MB,
15,4" TFT WXGA 1280x800 ColorShine, XP Home, WebCam, WLAN, Bluetooth,
Gigabit LAN, 4in1 reader
~330.000 HUF (németben 1090 Euro)

2. Asus A6VM-Q007
Szinte megegyezik az előzővel, kivéve Geforce Go 7300
~320.000 (németben 990 Euro)

E kettő közül szeretnék választani, de nem tudom igazán melyiket. Az ár nem számít, hiszen kint venném. Jelenleg több pénzt nem tudok rá szánni, de a jobbikat szeretném venni.

Már hosszabb ideje keresek leírásokat, teszteket a 2 notiról de legalább a vga-król. Arra jutottam hogy az órajelük közel azonos lehet, bár az egyes gyártók módostanak rajta. Elvileg az X700 képalkotás szempontjából jobb, de ezek az adatok sem teljesen hitelesek, gyártó/notebook válogatja.
Haveromnak egy A6vc-je van, go 6200-al, HL2 1280ban medium grafikával jól megy.
Hallottam azt is, hogy a 7300 a 6200 utóda, de nem sokkal jobb nála (mindkettő a "Thin and Light" besorolást kapta nvidia.com-on és szinte az összes tesztben is), viszont az x700 már x800 (vagy x850?) technológivával készült.

Találtam egy összefoglalót, 2005. augusztusból, ezt mondanám a legfrisebbnek:
http://www.notebookj...read1471-1.html
valamint egy mobil x700 és go 6200 összehasonlítást:
http://www.hardwarel...ion=show&id=119

Kérdésem: x700 vagy go7300?

Szerintetek?

Előre is köszi a segítséget :)

Egyértelműen az X700 az erősebb!

#428 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 09:06

Idézet: krisz212@axelero.hu - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 12:30

Sziasztok!

Milyen Notebookot érdemes venni most 400 e körül 1024Rammal és közép-felső kategoriás VGA val?

Előre is köszi.

Ennyiért bármelyik márka konzumerének a csúcsát:-)
Sőt ebbe az árba még beleférnek a 17"-osok is...

#429 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 09:29

Sziasztok

Nekem sosem volt notebookom, most a cégen keresztül talán lesz egy. Már meg is rendeltem, jövő héten lesz itt.
ASUS A6KM-Q010H

Most, hogy olvastam a másik topicban az akku meg egyéb problémás hozzászólásokat, nagyon beparáztam, mert az szívás lenne, ha probléma lenne vele. Ugyanis nagyon nehezen sikerült rábeszélnem a főnökömet, akinek a töke is tele van már a témával. Hát még ha azzal nyaggatnám, hogy hibás.... icon_reclamao.gif

Szóval, adjatok plz tanácsot, hogy hogyan kell kezdeni az "életet" egy notebook-kal? Első akku töltés, meg ilyenek. Mit teszteljek, hogyan? Javarészt hálózatról menne, de azért használnám szabadon is.

Köszönöm
tesa

#430 Felhasználó inaktív   somasl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 11:30

Idézet: tesa - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 10:29

Sziasztok

Nekem sosem volt notebookom, most a cégen keresztül talán lesz egy. Már meg is rendeltem, jövő héten lesz itt.
ASUS A6KM-Q010H

Most, hogy olvastam a másik topicban az akku meg egyéb problémás hozzászólásokat, nagyon beparáztam, mert az szívás lenne, ha probléma lenne vele. Ugyanis nagyon nehezen sikerült rábeszélnem a főnökömet, akinek a töke is tele van már a témával. Hát még ha azzal nyaggatnám, hogy hibás.... icon_reclamao.gif

Szóval, adjatok plz tanácsot, hogy hogyan kell kezdeni az "életet" egy notebook-kal? Első akku töltés, meg ilyenek. Mit teszteljek, hogyan? Javarészt hálózatról menne, de azért használnám szabadon is.

Köszönöm

Hello!

A gép amit választottál egy jó választás.
Az akkumulátort egyszer kell megformázni. Egyszeri 14-15 óra folyamatos töltés, de közben bekapcsolhatod és telepítheted, csak az a lényeg, hogy ne vedd le a hálózatról. Aztán úgy töltheted, amikor szükséges, ahogy egy mobil telefon lithium ion aksiját. Na meg, ha tudod úgy sem használos az aksit jó darabig akkor érdemes ki venni, de azért havonta egyszer használni és feltölteni, mert idővel a töltést elveszti. A lithium ion aksi lemerül olyan 3-5% alá akkor nem lehet már vele mit csinálni, mert periódikusan méri és számolja az aksi töltését, tehát nem a cellákban lévő töltést mutatja, hanem egy elektronika számolja.

#431 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 11:41

Idézet: somasl - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 12:30

Hello!

Az akkumulátort egyszer kell megformázni. Egyszeri 14-15 óra folyamatos töltés, de közben bekapcsolhatod és telepítheted, csak az a lényeg, hogy ne vedd le a hálózatról. Aztán úgy töltheted, amikor szükséges, ahogy egy mobil telefon lithium ion aksiját. Na meg, ha tudod úgy sem használos az aksit jó darabig akkor érdemes ki venni, de azért havonta egyszer használni és feltölteni, mert idővel a töltést elveszti. A lithium ion aksi lemerül olyan 3-5% alá akkor nem lehet már vele mit csinálni, mert periódikusan méri és számolja az aksi töltését, tehát nem a cellákban lévő töltést mutatja, hanem egy elektronika számolja.

:respect:  a válaszért  :)
tesa

#432 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 11:47

Idézet: somasl - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 11:30

Hello!

Azert ez nem teljesen igaz. Li-Ion aksit nem kell, de nem is tudsz formazni, marhasag. Azaz eleri a teljes kapacitasat, amikor kialszik a toltesjelzo led - ha nem hibas. :)
Igazabol nem kell foglalkozni nagyon vele. Neha dolgoztasd meg. Azzal sokat nem nyersz ha nem hasznalod, mert amugy is veszit a kapacitasabol. Ha viszont tenyleg nem hasznalod honapokig, akkor celszeru 40%os toltottsegi allapot kozeleben eltenni huvos helyre. A meleg az, ami igazan karositja. Az is igaz, hogy nem celszeru 0-ra vinni a toltest, de az a 0 nem a valos 0, hiszen elektronika vedi a teljes kisulestol. Mindenesetre ha 10% ala kerul, akkor a lehetosegekhez kepest a leghamarabb toltsd fel.

#433 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:03

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 12:47

Azert ez nem teljesen igaz. Li-Ion aksit nem kell, de nem is tudsz formazni, marhasag. Azaz eleri a teljes kapacitasat, amikor kialszik a toltesjelzo led - ha nem hibas. :)
Igazabol nem kell foglalkozni nagyon vele. Neha dolgoztasd meg. Azzal sokat nem nyersz ha nem hasznalod, mert amugy is veszit a kapacitasabol. Ha viszont tenyleg nem hasznalod honapokig, akkor celszeru 40%os toltottsegi allapot kozeleben eltenni huvos helyre. A meleg az, ami igazan karositja. Az is igaz, hogy nem celszeru 0-ra vinni a toltest, de az a 0 nem a valos 0, hiszen elektronika vedi a teljes kisulestol. Mindenesetre ha 10% ala kerul, akkor a lehetosegekhez kepest a leghamarabb toltsd fel.

Neked is köszi a tippeket.. :respect:

Kiváncsi vagyok, egy harmadik hozzászólás azt fogja-e mondani, hogy nem is kell aksi, mert a TFT az napelem is egyben... ;)
tesa

#434 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:17

Valóban nem kell az Li aksikat formázni, mert "robbanásveszélyes" ezért a gyártó kötelezve van, hogy formázzva adja el. Lemeríteni azért nem szabad, mert hajlamos "elhagyni" a töltést, így csökken a "feltölthető ionok száma". Akkor töltöd, amikor akarod, csak ne hagyd lemerülni. Hosszú ideig tárolni pedig 20% töltöttségnél kell hűtőben.
Üdvözlettel:
Gabi

#435 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:24

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:17

Valóban nem kell az Li aksikat formázni, mert "robbanásveszélyes" ezért a gyártó kötelezve van, hogy formázzva adja el. Lemeríteni azért nem szabad, mert hajlamos "elhagyni" a töltést, így csökken a "feltölthető ionok száma". Akkor töltöd, amikor akarod, csak ne hagyd lemerülni. Hosszú ideig tárolni pedig 20% töltöttségnél kell hűtőben.

A "ne hagyd lemerülni" az azt jelenti, hogy ha aksival használom a notit és úgy áll le/kapcsol ki, akkor az már gond? :confused:

És úgy értsem, ahogy olvasom, hogy hűtőbe tegyem az akksit? Nem lesz ott baja? A 20% töltöttséget mi mutatja? Bocs, de tényleg kezdő vagyok még notebook szinten.

Ja, és még egy kérdés: ha dolgozik a gép, pl konvertálás, ami pár óra, és akksival kezdtem el a műveletet (én barom), akkor munka közben rádughatom-e a hálózatot/és le is vehetem anélkül hogy bármiféle zavart okozna az éppen végzett tevékenységben?

Szerkesztette: tesa 2006. 02. 16. 12:31 -kor

tesa

#436 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:34

Idézet: tesa - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 12:24

A "ne hagyd lemerülni" az azt jelenti, hogy ha aksival használom a notit és úgy áll le/kapcsol ki, akkor az már gond? :confused:
És úgy értsem, ahogy olvasom, hogy hűtőbe tegyem az akksit? Nem lesz ott baja? A 20% töltöttséget mi mutatja? Bocs, de tényleg kezdő vagyok még notebook szinten.

Egy notinal ugyis bekell allitani az energiagazdalkodasi dolgokat. Alapban ugy szokott lenni, hogy 10%-nal figyelmeztet, vagy akar el is alszik, 3%-nal pedig megy hibernacioba, ha engedelyezve van. Nem gond ha eddig hasznalod, de tenyleg toltsd utana amint lehet. Az lenne igazan gaz, ha ezt a funkciot kikapcsolod, es tenylegesen addig hasznalod, amig az akku tenylegesen birja es vagy egy hetig nem toltod, bar sztem egy normalis akku ezt is kibirja, hisz az a 0 tenyleg nem 0, csak az elektronika probalja vedeni pont emiatt az akkut es mondja hogy kifogyott a szuflabol.
A win beepitett energiagazdalkodoja, a gyari progik is es mas softok (polo Notebook Hardware Control) is mutatja folyamatosan a szazalekos toltottseget es az ehhez szamolt korulbeluli hatralevo idot.

Idézet

Ja, és még egy kérdés: ha dolgozik a gép, pl konvertálás, ami pár óra, és akksival kezdtem el a műveletet (én barom), akkor munka közben rádughatom-e a hálózatot/és le is vehetem anélkül hogy bármiféle zavart okozna az éppen végzett tevékenységben?

Igen. :)
Jahh a hutovel kapcs. Sztem azert figyelj, hogy ne nagyon parasodjon, es ne a melybe tedd. :D Amugy sztem felesleges a huto, ha van vmi huvos hely, 15-20 fokon polo.

Szerkesztette: a t o s z 2006. 02. 16. 12:36 -kor

#437 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:29

Ha kell valakinek szemtelenül jó áron sony vaio vgn-fs415s vagy vgn-fs415m, osztrák számlával és két év garanciával, érdeklödjön pü.-ben.

#438 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:54

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:34

Egy notinal ugyis bekell allitani az energiagazdalkodasi dolgokat. Alapban ugy szokott lenni, hogy 10%-nal figyelmeztet, vagy akar el is alszik, 3%-nal pedig megy hibernacioba, ha engedelyezve van. Nem gond ha eddig hasznalod, de tenyleg toltsd utana amint lehet. Az lenne igazan gaz, ha ezt a funkciot kikapcsolod, es tenylegesen addig hasznalod, amig az akku tenylegesen birja es vagy egy hetig nem toltod, bar sztem egy normalis akku ezt is kibirja, hisz az a 0 tenyleg nem 0, csak az elektronika probalja vedeni pont emiatt az akkut es mondja hogy kifogyott a szuflabol.
A win beepitett energiagazdalkodoja, a gyari progik is es mas softok (polo Notebook Hardware Control) is mutatja folyamatosan a szazalekos toltottseget es az ehhez szamolt korulbeluli hatralevo idot.

Igen. :)
Jahh a hutovel kapcs. Sztem azert figyelj, hogy ne nagyon parasodjon, es ne a melybe tedd. :D Amugy sztem felesleges a huto, ha van vmi huvos hely, 15-20 fokon polo.

thx  :respect:
tesa

#439 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 16. 15:29

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:34

Az lenne igazan gaz, ha ezt a funkciot kikapcsolod, es tenylegesen addig hasznalod, amig az akku tenylegesen birja es vagy egy hetig nem toltod, bar sztem egy normalis akku ezt is kibirja, hisz az a 0 tenyleg nem 0, csak az elektronika probalja vedeni pont emiatt az akkut es mondja hogy kifogyott a szuflabol.

Naná, hogy bírja, mi az összes noti akksiját csutkára merítjük a tesztek során, és eddig egyik sem vette zokon... :cool:
Ahogy mondod, a beépített elektronika megakadályozza a sérülést, lítiumion akksit jóformán csak úgy tudsz tönkretenni, ha bevágod a Végzet Katlanba... :Đ

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#440 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 15:36

Idézet: Renwick - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 15:29

Naná, hogy bírja, mi az összes noti akksiját csutkára merítjük a tesztek során, és eddig egyik sem vette zokon... :cool:
Ahogy mondod, a beépített elektronika megakadályozza a sérülést, lítiumion akksit jóformán csak úgy tudsz tönkretenni, ha bevágod a Végzet Katlanba... :Đ

üdv

R.

Azert egy 1-2 eves akkunal elkepzelheto hogy adodnanak gondok ha csutkara merites utan ugy hagynank jo darabig. Aztan lehet hogy nem, de sztem nem ajanlott kiprobalni. :D
Mindenesetre a legfonotsabb, hogy a nagy melegtol ovjuk oket. :)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.