HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#531 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 12:57

Idézet: tesa - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 12:55

Megjött az ASUS-om A6KM-010H. Kipróbáltam az infraportot. Az normális, hogy az asztali gépről a fájl átvitele erre a notebookra meglehetősen lassú?
Néhány megás progi átvitele kb 2 perc volt.

Igen ez normális

#532 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 17:25

ERRŐL mi a véleményetek?

Szerkesztette: carcass 2006. 03. 01. 17:25 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#533 Felhasználó inaktív   vatai_b 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:13

Sziasztok!

Megeri?

8hetes, meg 10 honap gar, br. 370k lenne az ara.
http://www.usanotebo.../ntb.php?id=643
Nem nekem kellene,egy ismeros vasarolna most gepet, napokon belul, o kert meg hogy kerdezzek ra nehany dologra:
Z szeriaval minden "rendben" van? Ertenem ezalatt, hogy pl a t -t szoktak dicserni, de eddig teljesen elkerulte a figyelmemet a z szeriakrol szolo topikok. Igy nem is tudok roluk semmit, mennyire vannak osszerakva. :confused:
Bocs, ha mar ezerszer, es ezer helyen meg lett kerdezve, de nincs ido visszaolvasni, keresni. :/

A valaszokat elore is koszi mindenkinek!

#534 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:31

A compaq evomhoz vennek egy autostoltot. Amit kapnek az ezt tudja:
Input: 10-32 V (egyen )
Output: 18.5 V (egyen) 4.9 A - 90W

Az asztalim pedig:
18.5V / 3.5A
Hogy hany W, az vagy nincs feltuntetve vagy nem talalom...

Jo lesz ez nekem, vagy ha nem, akkor mire kell figyelni?

#535 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 23:54

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 22:31

A compaq evomhoz vennek egy autostoltot. Amit kapnek az ezt tudja:
Input: 10-32 V (egyen )
Output: 18.5 V (egyen) 4.9 A - 90W

Az asztalim pedig:
18.5V / 3.5A
Hogy hany W, az vagy nincs feltuntetve vagy nem talalom...

Jo lesz ez nekem, vagy ha nem, akkor mire kell figyelni?

Ha jól számolom, akkor még annyira azért nem volt régen az a középiskolai fizikaóra :p
Szal P=U*I mivel egyenfesz, tehát: 64.75W a táp max. leadott teljesítménye.  :idea:
De akár közvetlenül is összehasonlíthatod a leadott áramértékeket. Szal jó lesz az.

#536 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 00:00

Idézet: gxa - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 23:54

Ha jól számolom, akkor még annyira azért nem volt régen az a középiskolai fizikaóra :p
Szal P=U*I mivel egyenfesz, tehát: 64.75W a táp max. leadott teljesítménye.  :idea:
De akár közvetlenül is összehasonlíthatod a leadott áramértékeket. Szal jó lesz az.

:respect:
Bevallottan tok hulye vagyok fizikabol. :D Nagyon okos es nagyon jo fej tanarunk volt, de tanitani nem tudott. :) Engem meg nem is erdekelt...

Tehat akkor nagyobb teljesitmenyu okes, kisebb nem? Bar sztem 65W-nal kisebb is eleg lenne nekem.

Jahh egy ilyen autos tolto mennyire szivja meg az autoakksit?

Szerkesztette: a t o s z 2006. 03. 02. 00:01 -kor

#537 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 00:16

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 1:00

Bevallottan tok hulye vagyok fizikabol. :D Nagyon okos es nagyon jo fej tanarunk volt, de tanitani nem tudott. :) Engem meg nem is erdekelt...

Tehat akkor nagyobb teljesitmenyu okes, kisebb nem? Bar sztem 65W-nal kisebb is eleg lenne nekem.

Jahh egy ilyen autos tolto mennyire szivja meg az autoakksit?

Ezek a maximális teljesítmények, amit a tápegység le tud adni. Nyilván a laptopod pontos fogyasztása függ a használattól, függ attól hogy éppen töltöd-e az akksit stb. Ezek a kütyük kivétel nélkül kapcsolóüzemű tápok, 80-90% környéki hatásfokkal, tehát lényegében egy az egyben a laptopod fogyasztása fogja terhelni az autó akkuját. Ha tudod hány Wh van ráírva, akkor ki tudsz számolni egy elvi max. üemidőt, de nem érdemes centizni, mert az inditóakkut nem folyamatos terhelésre tervezték, és jó eséllyel kisebb is a kapacitása a ráírtnál. Tehát inkább járó motor mellett csézzél a gépen, feltéve hogy nem garázsban állsz :D

#538 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 00:51

Idézet: gxa - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 0:16

Ezek a maximális teljesítmények, amit a tápegység le tud adni. Nyilván a laptopod pontos fogyasztása függ a használattól, függ attól hogy éppen töltöd-e az akksit stb. Ezek a kütyük kivétel nélkül kapcsolóüzemű tápok, 80-90% környéki hatásfokkal, tehát lényegében egy az egyben a laptopod fogyasztása fogja terhelni az autó akkuját. Ha tudod hány Wh van ráírva, akkor ki tudsz számolni egy elvi max. üemidőt, de nem érdemes centizni, mert az inditóakkut nem folyamatos terhelésre tervezték, és jó eséllyel kisebb is a kapacitása a ráírtnál. Tehát inkább járó motor mellett csézzél a gépen, feltéve hogy nem garázsban állsz :D

A fogyasztasa a notiak 14-16W atlagosan, ez mondjuk telepes uzemmodra vonatkozik, ha halorol megy, akkor legyen 18, ha meg toltodik is, akkor meg kb a duplaja. Igazabol aksirol is megy ugy 4 orat, a kocsis tolto ritkan lenne hasznalva. De ha mondjuk elmegyek pecazni, akkor lehet hasznalnam a kocsiakksit is. :D

#539 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:07

Idézet: Heckler2 - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 20:58

És ha a mérettel nem foglalkozunk? :]
Elsősorban az ár/teljesítmény arány érdekel... legalább edzésben maradok :]

Ugyanezekkel az elvekkel vettem gépet,márc. 7.-én lesz egy éve.
A procim azóta nem sokat ment 100 %-on,meggyőződésem,hogy minden energiatakarékos Notebook
vinyó csak árnyéka egy asztalinak,a memóriát meg kellett toldani,dehát az alap.

Viszont herótom van tőle,ha bárhova menni kell a géppel.Meguntam cuccolni,mindennel együtt több,mint 3 kiló,és még ha a hátamon viszem,úgyis nehéz egy idő után.
Mondjuk kocsival lehet hogy más,nekem nincs.

A kijelző is lehetne kisebb,mert ez (15",1024*768) ölbe túl nagy,viszont ha kényelmesen elhelyezkedek az ágyon,és az asztalra teszem (kb.1 méter 50 cm,rádiós cuccoskkal használom),akkor már túl kicsi,nem látom a betűket.
Ha nagyítom a szöveget,az meg nagyon béna,csökken a hasznos terület,nem is minden nő meg...
=> ölben használom,amihez túl nagy. 

Mondjuk azért van előnye,télen jól melegít. :)

De ha valaki azt mondaná,hogy itt van egy gép,mondjuk 12.1-es,két év garanciával(mert az enyémre még annyi van),cseréljük el,akkor azonnal elcserélném vele,mielőtt meggondolja magát! :)

Szóval szerintem fontold meg,amit ezek a jóemberek mondanak,mert nekik már van notebookjuk egy ideje,és tudják,hogy mit akarnak kifejezni. :respect:

(Tipp: Próbáld ki,hogy öledbe veszel egy 15 collos TFT monitort,vagy valamit,ami akkora.Nézd először
mondjuk a bal alsó sarkát,majd a jobb felsőt,ismét a bal alsót.Szerintem tök kellemetlen,nagyon sokat kell mozogni a szemednek.)

#540 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:28

Idézet: Heckler2 - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 19:46

... ha az otthoni PC mellett is lenne egy teljes értékű gép, amikor távol vagyok otthonról, amin végezhetem a munkám.

Főleg így,mivel otthon nem is használnád,nem tudnál mit kezdeni a 15"-lal.
Amint írtuk,ölbe túl sok,otthon meg jobb monitorod van.
És ha olyanba fektetsz bele,ami fölösleges,nem fogod szeretni,akkor csak súlyos anyagi áldozatok árán szabadulhatsz tőle.Ezt is gondold meg.

Szerkesztette: pz0009 2006. 03. 02. 09:30 -kor

#541 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:02

Helló Mindenkinek!

Ki tudja hogy a Clevo márkát ki forgalmazza magyarországon?

Válaszokat köszi!
Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#542 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 13:42

Idézet: lakisoft - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 11:02

Helló Mindenkinek!

Ki tudja hogy a Clevo márkát ki forgalmazza magyarországon?

Válaszokat köszi!

Hivatalosan "Clevo"-t csak ők:
http://www.clevo.co.hu/

#543 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:03

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 14:42

Hivatalosan "Clevo"-t csak ők:
http://www.clevo.co.hu/

Tudomásom szerint a www.notebook.hu!

#544 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 16:20

Idézet: xedos - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 15:03

Tudomásom szerint a www.notebook.hu!

Látszik, hogy nem nézted meg a linket...
(Segítek, a co.hu-s domain a notebook.hu-val rokon, ellentétben más hasonló kinézetű, de jogbitorlókkal)

#545 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:52

Az "intel media graphic accelerator" kártyákról mi jót tudtok mondani?
Most veszettül belassult a net úgyhogy örülök hogy hozzá tudok szólni a témához.Úgy emlékszem volt hasonló nevű topic, de most azt se találom.
>EBBEN< az van.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#546 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:37

Idézet: carcass - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 17:52

Most veszettül belassult a net úgyhogy örülök hogy hozzá tudok szólni a témához.Úgy emlékszem volt hasonló nevű topic, de most azt se találom.
>EBBEN< az van.

erőssége az energiatakarékosság, és alacsony hőfejlődés. alapvető 3D gyorsítást tud, elviekben DirectX 9.0 compliant, de részben szoftveresen, vannak bugok, pl. néhány játékban hibásan jelennek meg a felületek. komoly 3D-t nem igénylő feladatokra, régebbi játékok futtatására bőven elegendő.

#547 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:10

én is nézegettem anno, eléggé panaszkodnak a driverekre. Ha szinte semmi 3D-s dolog nem lesz rajta, akkor jó lehet.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#548 Felhasználó inaktív   nilovag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:09

Sziasztok!
Nem teljesen a témához kapcsolódik ami miatt írok, de úgy látom több hozzáértő ember is olvassa ezt a fórumot. :)
Szóval van egy kb 4 hónapos Amilo A1667g notim, Turion procival, 80gb hdd-vel és 1024rammal (512ről bővítettem). Valószínűleg a winchesteremmel lehet valami baj, de nem vagyok benne biztos, ezért inkább leírom pontosan a problémámat, remélve hogy hátha van aki tudja mi a baj, illetve hogy mit kéne csinálnom. TUDOM, HOSSZÚ A POST, DE AKI ÉRT A GÉPEKHEZ KÉREM OLVASSA EL! NAGYON KÖSZI! :)
Szóval, a preinstallált XP Home volt rajta. Partition Magicel felosztottam a winchit egy 15 meg a maradék 62 megás partícióra. A 15megás a C kötet, azon volt minden rendszer dolog. NTFS filerendszer mindkét partición. Minden frankó volt egy ideig, míg egy bizonyos játékot nem kezdtem el megcrackelni, nem ment a crack és attól kezdve a bootolási ideje a Windowsnak megnőtt kb a duplájára. Irtottam vírust (több progival is), hibát kerestem a winchiken, defragmentáltam... nem javult, viszont ha egyszer bebootolt onnantól tök jól működött minden. Hibernálásból teljesen normális sebességgel bootolt. Gondoltam biztos a Windowsba beleette magát valami gebasz, de mindegy, nem akartam emiatt újrainstallálni az egészet.
Eltelt pár hónap, épp játszom egy megszokott játékkal (amivel semmi gond nem volt eddig) és az egyik pálya betöltése szokatlanul lassú volt egyszercsak és onnantól kezdve úgy általánosságban lelassult a gépem. Pontosabban úgy tűnik a winchester. Rohadt sokáig tartott még egy internet explorer megnyitása is. A bootolás az eddigi 100-120 másodperc helyett simán 3 percig tartott.
Fogtam magam tegnap és leformáztam a C kötetet és felraktam rá egy Windows XP 64bites oprendszert. Legnagyobb megdöbbenésemre a probléma maradt, rohadt hosszú bootidő még szűz windows-al is, és minden művelet amihez winchestert használ, nagyon lassú. Memóriából pikpakk betölt mindent.

Találkoztatok már ilyen problémával? Mit kéne tennem?
Minden hozzászólást előre is  nagyon köszönök!

#549 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:35

Idézet: carcass - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 18:52

>EBBEN< az van.

Ne akarj rajta majd FPS-t, szimulátort, ilyesmiket futtatni...  :rolleyes:

#550 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:19

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 10:35

Ne akarj rajta majd FPS-t, szimulátort, ilyesmiket futtatni...  :rolleyes:

2-3 és régebbi FPS, szimulátor, akármi, bőven elfut rajta. Egy Quake3 motoros játékot könnyedén pörget.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.