HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#541 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:02

Helló Mindenkinek!

Ki tudja hogy a Clevo márkát ki forgalmazza magyarországon?

Válaszokat köszi!
Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#542 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 13:42

Idézet: lakisoft - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 11:02

Helló Mindenkinek!

Ki tudja hogy a Clevo márkát ki forgalmazza magyarországon?

Válaszokat köszi!

Hivatalosan "Clevo"-t csak ők:
http://www.clevo.co.hu/

#543 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:03

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 14:42

Hivatalosan "Clevo"-t csak ők:
http://www.clevo.co.hu/

Tudomásom szerint a www.notebook.hu!

#544 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 16:20

Idézet: xedos - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 15:03

Tudomásom szerint a www.notebook.hu!

Látszik, hogy nem nézted meg a linket...
(Segítek, a co.hu-s domain a notebook.hu-val rokon, ellentétben más hasonló kinézetű, de jogbitorlókkal)

#545 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:52

Az "intel media graphic accelerator" kártyákról mi jót tudtok mondani?
Most veszettül belassult a net úgyhogy örülök hogy hozzá tudok szólni a témához.Úgy emlékszem volt hasonló nevű topic, de most azt se találom.
>EBBEN< az van.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#546 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:37

Idézet: carcass - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 17:52

Most veszettül belassult a net úgyhogy örülök hogy hozzá tudok szólni a témához.Úgy emlékszem volt hasonló nevű topic, de most azt se találom.
>EBBEN< az van.

erőssége az energiatakarékosság, és alacsony hőfejlődés. alapvető 3D gyorsítást tud, elviekben DirectX 9.0 compliant, de részben szoftveresen, vannak bugok, pl. néhány játékban hibásan jelennek meg a felületek. komoly 3D-t nem igénylő feladatokra, régebbi játékok futtatására bőven elegendő.

#547 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:10

én is nézegettem anno, eléggé panaszkodnak a driverekre. Ha szinte semmi 3D-s dolog nem lesz rajta, akkor jó lehet.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#548 Felhasználó inaktív   nilovag 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:09

Sziasztok!
Nem teljesen a témához kapcsolódik ami miatt írok, de úgy látom több hozzáértő ember is olvassa ezt a fórumot. :)
Szóval van egy kb 4 hónapos Amilo A1667g notim, Turion procival, 80gb hdd-vel és 1024rammal (512ről bővítettem). Valószínűleg a winchesteremmel lehet valami baj, de nem vagyok benne biztos, ezért inkább leírom pontosan a problémámat, remélve hogy hátha van aki tudja mi a baj, illetve hogy mit kéne csinálnom. TUDOM, HOSSZÚ A POST, DE AKI ÉRT A GÉPEKHEZ KÉREM OLVASSA EL! NAGYON KÖSZI! :)
Szóval, a preinstallált XP Home volt rajta. Partition Magicel felosztottam a winchit egy 15 meg a maradék 62 megás partícióra. A 15megás a C kötet, azon volt minden rendszer dolog. NTFS filerendszer mindkét partición. Minden frankó volt egy ideig, míg egy bizonyos játékot nem kezdtem el megcrackelni, nem ment a crack és attól kezdve a bootolási ideje a Windowsnak megnőtt kb a duplájára. Irtottam vírust (több progival is), hibát kerestem a winchiken, defragmentáltam... nem javult, viszont ha egyszer bebootolt onnantól tök jól működött minden. Hibernálásból teljesen normális sebességgel bootolt. Gondoltam biztos a Windowsba beleette magát valami gebasz, de mindegy, nem akartam emiatt újrainstallálni az egészet.
Eltelt pár hónap, épp játszom egy megszokott játékkal (amivel semmi gond nem volt eddig) és az egyik pálya betöltése szokatlanul lassú volt egyszercsak és onnantól kezdve úgy általánosságban lelassult a gépem. Pontosabban úgy tűnik a winchester. Rohadt sokáig tartott még egy internet explorer megnyitása is. A bootolás az eddigi 100-120 másodperc helyett simán 3 percig tartott.
Fogtam magam tegnap és leformáztam a C kötetet és felraktam rá egy Windows XP 64bites oprendszert. Legnagyobb megdöbbenésemre a probléma maradt, rohadt hosszú bootidő még szűz windows-al is, és minden művelet amihez winchestert használ, nagyon lassú. Memóriából pikpakk betölt mindent.

Találkoztatok már ilyen problémával? Mit kéne tennem?
Minden hozzászólást előre is  nagyon köszönök!

#549 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:35

Idézet: carcass - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 18:52

>EBBEN< az van.

Ne akarj rajta majd FPS-t, szimulátort, ilyesmiket futtatni...  :rolleyes:

#550 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:19

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 10:35

Ne akarj rajta majd FPS-t, szimulátort, ilyesmiket futtatni...  :rolleyes:

2-3 és régebbi FPS, szimulátor, akármi, bőven elfut rajta. Egy Quake3 motoros játékot könnyedén pörget.

#551 Felhasználó inaktív   somasl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:19

Hello mindenkinek!

Van eladó
Fujitsu Siemens K7600

15" XGA (1024x768)
S3 Graphics ProSavage DDR (32MB)
AMD Athlopn XP-M 2500+ 1.86Ghz
256MB RAM
60GB
DVD RW Combo Drive
Modem/Lan
Beépített mikrofon
VGA
SVideo TV kimenet
Stereo line in jack hangbemenet
Stereo line out jack angkimenet
4x USB port

3 hónap garanciával

130.000,-Ft!!

Csatolt fájl:

#552 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 14:33

Sziasztok. Tudnátok nekem segíteni?

ASUS notebookom van. Az a probim, hogy ha módosítani akarok a hangerőn (Fn + F10,F11,F12), akkor nem jelenik meg a kép bal felső sarkában a hangerőállítási ablakocska, és nem is változik a hangerő. Az a helyzet, hogy eddig nem volt semmi gond. Két napja van meg a gép, most délelőttől nem müxik.

Mi lehet a gond?
tesa

#553 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:50

Idézet: tesa - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 14:33

Sziasztok. Tudnátok nekem segíteni?

ASUS notebookom van. Az a probim, hogy ha módosítani akarok a hangerőn (Fn + F10,F11,F12), akkor nem jelenik meg a kép bal felső sarkában a hangerőállítási ablakocska, és nem is változik a hangerő. Az a helyzet, hogy eddig nem volt semmi gond. Két napja van meg a gép, most délelőttől nem müxik.

Mi lehet a gond?

lehet, hogy ezeket a funckió kombinációkat (ejj, de szép) egy kis szoftverecske vezérli, amelyik leállt/bekakukkolt. nálam valami Fn-esse a neve toshibán.

#554 Felhasználó inaktív   rYaN- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 08:47

Reggelt :)

Nézegettem az Asus notbookokat és rábukkantam az A6JA-ra, amiben egy kétmagos, 1.66GHz-s dothan ketyeg, valamint jár hozzá egy X1600-as.

Akárhol olvasok róla, mind középkategóriába sorolja. Ez vajon miért lehet? Ati oldalán jelenleg ez a top mobil vga.

Én voltam az aki segítséget kért x700 vs go7300 ügyben, de lehet megérné ezt venni, hisz többek között ez sem cserélhető 1 notiban :D
Próbálok keresgélni minél több infor a vgaról, de pl Ati oldalán nincs kint(van én nem találom) a gpu/ram sebességet stb...

http://www.notebooksbilliger.de/product_in.../asus_a6jaq001h
Asus A6JA - Centrino Duo T2300@2x1,66GHz, 1535MB DDR2, Ati Mobility X1600-256+256MB, 80GB HDD, WebCam, WLAN, BT, GBLAN, 15,4" WXGA ColorShine

#555 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 04. 10:32

Idézet: rYaN- - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 9:47

Reggelt :)

Nézegettem az Asus notbookokat és rábukkantam az A6JA-ra, amiben egy kétmagos, 1.66GHz-s dothan ketyeg, valamint jár hozzá egy X1600-as.

Akárhol olvasok róla, mind középkategóriába sorolja. Ez vajon miért lehet? Ati oldalán jelenleg ez a top mobil vga.

Én voltam az aki segítséget kért x700 vs go7300 ügyben, de lehet megérné ezt venni, hisz többek között ez sem cserélhető 1 notiban :D
Próbálok keresgélni minél több infor a vgaról, de pl Ati oldalán nincs kint(van én nem találom) a gpu/ram sebességet stb...

http://www.notebooksbilliger.de/product_in.../asus_a6jaq001h

Idézet

[ PCI Express x16: ATI Mobility Radeon X1600 (M56) ]

Grafikus processzor tulajdonságai:
  Videokártya  ATI Mobility Radeon X1600 (M56)
  GPU kódneve  M56
  PCI eszköz  1002 / 71C5
  Tranzisztorok száma  157 millió
  Gyártási technológia  90 nm
  Busz típusa  PCI Express x16 @ x16
  Memória mérete  256 MB
  GPU órajele  452 MHz (eredeti: 455 MHz)
  RAMDAC órajele  400 MHz
  Pixel futószalagok  12
  TMU futószalagonként  1
  Vertex árnyalók  5 (v3.0)
  Pixel árnyalók  1 (v3.0)
  Hardveres DirectX támogatás  DirectX v9.0c
  Pixel Fillrate  5424 MPixel/mp
  Texel Fillrate  5424 MTexel/mp

Memóriabusz tulajdonságai:
  Busz típusa  GDDR3
  Busz szélessége  128 bit
  Valódi órajel  351 MHz (DDR) (eredeti: 355 MHz)
  Effektív órajel  702 MHz
  Sávszélesség  11.0 GB/mp

Ez az A6Ja-ban lévő X1600-ról készült...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#556 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 11:47

Idézet: nilovag - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 11:09

Sziasztok!
Nem teljesen a témához kapcsolódik ami miatt írok, de úgy látom több hozzáértő ember is olvassa ezt a fórumot. :)
Szóval van egy kb 4 hónapos Amilo A1667g notim, Turion procival, 80gb hdd-vel és 1024rammal (512ről bővítettem). Valószínűleg a winchesteremmel lehet valami baj, de nem vagyok benne biztos, ezért inkább leírom pontosan a problémámat, remélve hogy hátha van aki tudja mi a baj, illetve hogy mit kéne csinálnom. TUDOM, HOSSZÚ A POST, DE AKI ÉRT A GÉPEKHEZ KÉREM OLVASSA EL! NAGYON KÖSZI! :)
Szóval, a preinstallált XP Home volt rajta. Partition Magicel felosztottam a winchit egy 15 meg a maradék 62 megás partícióra. A 15megás a C kötet, azon volt minden rendszer dolog. NTFS filerendszer mindkét partición. Minden frankó volt egy ideig, míg egy bizonyos játékot nem kezdtem el megcrackelni, nem ment a crack és attól kezdve a bootolási ideje a Windowsnak megnőtt kb a duplájára. Irtottam vírust (több progival is), hibát kerestem a winchiken, defragmentáltam... nem javult, viszont ha egyszer bebootolt onnantól tök jól működött minden. Hibernálásból teljesen normális sebességgel bootolt. Gondoltam biztos a Windowsba beleette magát valami gebasz, de mindegy, nem akartam emiatt újrainstallálni az egészet.
Eltelt pár hónap, épp játszom egy megszokott játékkal (amivel semmi gond nem volt eddig) és az egyik pálya betöltése szokatlanul lassú volt egyszercsak és onnantól kezdve úgy általánosságban lelassult a gépem. Pontosabban úgy tűnik a winchester. Rohadt sokáig tartott még egy internet explorer megnyitása is. A bootolás az eddigi 100-120 másodperc helyett simán 3 percig tartott.
Fogtam magam tegnap és leformáztam a C kötetet és felraktam rá egy Windows XP 64bites oprendszert. Legnagyobb megdöbbenésemre a probléma maradt, rohadt hosszú bootidő még szűz windows-al is, és minden művelet amihez winchestert használ, nagyon lassú. Memóriából pikpakk betölt mindent.

Találkoztatok már ilyen problémával? Mit kéne tennem?
Minden hozzászólást előre is  nagyon köszönök!

Csak tipp (nem én vagyok a leghozzáértőbb,de így csinálnám :) ):
Ez nem egyszerű,de ha kizárjuk a hardverhibát (úgy értve,hogy azzal nem foglalkozunk),mert az úgyis szervíz,és az oprendszert,mivel újat raktál fel,akkor marad a bios.Ha értesz hozzá,ott kéne körülnézned,esetleg egy frissítést megpróbálni(ha nem csináltál még ilyet,akkor inkább kérjél segítséget).
A legegyszerűbb hiba,hogy UDMA helyett PIO módban megy a vinyód,ezt általában lehet állítani,bár notebook setupjában még nem láttam.De a lehetőségek száma nagyon nagy.Nekem egyszer letört a vinyómnak az egyik "lába",és onnantól kezdve 1,5 megánál többel semmit nem tudott csinálni(persze ez notebooknál nem valószínű).
Ha semmi nem segít,akkor szervíz(úgyis garanciás,ha 4 hónapos).

Megj: Ami nem illik a képbe,a hibernálásból bootolás is lemezművelet.

Szerkesztette: pz0009 2006. 03. 04. 11:52 -kor

#557 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 12:22

urak felmerült a környékemen egy aranyos vaio - használtan - az ára is meggyőző. egyetlen bibi, hogy a bal <alt> gombja hiányzik. meg lehet-e ezt magyarországon javíttatni és ha igen akkor kb mennyibe fáj egy ilyen javítás?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#558 Felhasználó inaktív   rYaN- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 16:38

Köszi a helpet Renwick, igazából cs:sourceozni akarok vele meg persze más egyéb gamekre is kell :)

Gondolom flottul fog menni, kiindulva abból hogy go6200-on (kicsit huzva) medium grafikával akadásmentes :)

Hogy kérdezzek is valamit, a prociról mit lehet tudni (2magos 1.66 dothan)? Nem az adatok érdekelnek hanem esetleges tapasztalatok. Gondolom az energiafogyasztás terén az kijelző viszi a pálmát... :)
Asus A6JA - Centrino Duo T2300@2x1,66GHz, 1535MB DDR2, Ati Mobility X1600-256+256MB, 80GB HDD, WebCam, WLAN, BT, GBLAN, 15,4" WXGA ColorShine

#559 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 17:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 13:22

urak felmerült a környékemen egy aranyos vaio - használtan - az ára is meggyőző. egyetlen bibi, hogy a bal <alt> gombja hiányzik. meg lehet-e ezt magyarországon javíttatni és ha igen akkor kb mennyibe fáj egy ilyen javítás?

Magyarországon nincs hivatalos Sony márkaszervíz. Max bontóból tudsz szerezni billentyűzetet -ÓRIÁSI szerencsével!!!!

#560 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 19:02

Idézet: rYaN- - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 17:38

Hogy kérdezzek is valamit, a prociról mit lehet tudni (2magos 1.66 dothan)? Nem az adatok érdekelnek hanem esetleges tapasztalatok. Gondolom az energiafogyasztás terén az kijelző viszi a pálmát... :)

Ajánlom magamat...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29