Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész
Elküldve: 2006. 01. 27. 15:39
csak, hogy biztos legyek a dolgomban. Ha egy notin alapból linux van, akkor mindennemű linux ismeret nélkül le tudom-e azt installálni, vagy formatálni az egészet és feltenni egy vindózt?
Köszi a válaszokat!
Elküldve: 2006. 01. 27. 15:41
Idézet: palki - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 15:39
csak, hogy biztos legyek a dolgomban. Ha egy notin alapból linux van, akkor mindennemű linux ismeret nélkül le tudom-e azt installálni, vagy formatálni az egészet és feltenni egy vindózt?
Köszi a válaszokat!
igen. a win telepitesnel ujraparticionalod/formazod a winyot.
Elküldve: 2006. 01. 27. 16:42
Többen írtátok, a Sempron és a Celeron összehasonlítását, hogy nagyjából megegyeznek. Ebben a vitában szeretnék segítságet nyújtani két linkkel és mindenki saját maga eldöntheti melyik a gyorsabb.
http://www.tlnptr.fw...notebooksys.htm
http://www.tlnptr.fw.hu/notebook3d.htm
Üdv
Filterheadz
Szerkesztette: Filterheadz 2006. 01. 27. 16:43 -kor
Elküldve: 2006. 01. 27. 16:45
Idézet: Vendor - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 15:41
Pont tegnap csináltam ezeket.

----
Az aksnak mi a legjobb? Most úgy használjuk, hogy rajta van az aksi és konektorba van dugva a gép. Jó ez így? Jobb az aksinak ha néha használva van? Esetleg az a jobb, ha nincs a gépen és csak akkor rakjuk rá amikor kell? (Még nem próbáltam ki, hogy megy e akkor ha nincs rajta az aksi.)
Elküldve: 2006. 01. 27. 17:14
Nekem egy Acer TravelMate 2201LC laptopom van, most kell majd 2. ugyanavval a hibával a szervízbe vinnem. A vétel után kb. 4-5 hónappal gondolt egyet a TouchPad és többet nem működött, a szervízben két hónap "szerelgetés" után kicserélték az egész alaplapot + TouchPad-ot.
Most 1 hete megint tönkrement a TouchPad, erre írtam az Acer-magyarországnak hogy egy kicsit furcsa hogy már másodszor ugyanaz a hiba fordul elő gyakorlatilag új géppel. Erre jött a válasz hogy ez nem szériahiba, csak pont rosszat fogtam ki...

Ja, és az LCD-n van már egy pixelhiba (egy kék pixel folyamatosan világít)
Nem mintha olyan nagy gáz lenne a TouchPad, mert van külső egerem, de kissé bosszantó a dolog.
Egyetlen előnye a dolognak, ha ez mindíg így folytatódik, akkor sok-sok éves garanciám lesz...
Elküldve: 2006. 01. 27. 19:26
Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 17:45
Én kivettem a gépből,és csak ritkán használtam(kb.15-20 alkalom).10 hónap alatt 14%-ot csökkent a teljesítménye.Úgyhogy nem érdemes vele kínlódni.Legyen a gépben,egyszerűbb,és talán még tovább is bírja.Az én gépemnek az van a használati utasításában,hogy akkor érdemes kivenni,ha több mint 8 órát van hálózatra kötve a gép.Mivel az enyém szinte mindig ment,én kivettem belőle,mert nem akartam számolgatni az órákat.Nem jött be.Szerintem ne vedd ki.
Természetesen megy a gép akkor is,ha nincs benne akksi (hálózatról,nyilván).
Üdv
Elküldve: 2006. 01. 27. 20:03
Notebookot keresek, használtat (min. fél év garanciával), mert újra sajnálnám a pénzt.
Valaki azt írta, hogy a használt notebook ára, ahogy kihozzák az üzletből, új ár -30% (Mert használt, meg mert áfa)
Én már keresgélek mindenfele notikat a neten ,apróhirdetéseket böngészek, de azt vettem észre, sokan szinte új ár felett akarják eladni abból semmit sem engedve, ill. ami jó áron lenne (200 körül dothan, kb. 256-512 ram, ati/nvidia vga, wlan, bt) , ott sehol sincs se számla se garancia, de újként hirdetik a gépet.
Ott az én gondom, hogy nem tudom elképzelni a számlanélküliség okát, ui. ha a gép esetleg lopott lenne, akkor ki az a hülye, aki 200 körül ad érte, én legalábbis még a felén is keményen elgondolkodnék, ha viszont nem lopott, akkor miért nincs hozzá számla/garancia.
Nekem az se baj, ha kinti a noti, de a kinti számla akkor is kell, hiszen egy noti hiba akár javíthatatlanságot (gazdasági totálkár), de a legjobb esetben is többtízezres költséget jelent.
Néztem pl. egy hp-t, a tag azt momndta nincs számls, de a hp oldalán utána lehet nézni, mennyi garancia van rá, és hogy körözik-e. Ezek szerint akkor a hp noteszekhez nem kell számla, ha a garanciát érvényesíteni akarom ,és tényleg meg lehet nézni lopott-e a készülék?
Ezügyben várnám véleményetek mert teljesen tanácstalan vagyok (Eddig csak újat vettem, és maradék 1 év garanciával nyögvenyelősen hónapokig hirdetve fél ár alatt tudtam eladni a kb. 1 évet használt notijaimat)
Elküldve: 2006. 01. 27. 20:07
Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 20:03
Ahamm, csak aki megveszi, az vagy kereskedni akar vele, és akkor azért nem adja occsón, vagy megveszi magának használni, aztán azért nem adja el. mondom is a népeknek, aki beszól az új autóra, miszerint "ahogy kihozod a szalonból már 500ezrest minium veszt az árából" Ok, akkor hozzál ki nekem egyet, és add oda 500-al olcsóbban. Eddig egyik sem tette

Elküldve: 2006. 01. 27. 20:27
Hol vannak a yuppiek, akik évente dobálják le a régit, mert jött újabb, már unom, már van ddr2, stb.
Én akkor miért bírtam csak mélyen ár alatt eladni az enyémet?
Még most is látok pár helyen hasonlót hirdetnek 220-250-ért, nekem kb. 3 hónap után ment el 180-ért.
Újan 400 fölött volt.
Meg ezt a nincs számla, de a hp oldalán meg tudod nézni a gart, meg hogy lopott-e dolgot sem értem
Szerkesztette: krisz123 2006. 01. 27. 20:36 -kor
Elküldve: 2006. 01. 27. 21:02
Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 20:27
Ezeket tenyleg lelehet csekkolni a HP oldalan, csak vmiert a magyar HP nem veszi be garancias javitasra szamla es garjegy hianyaban, vagy legalabbis egyik mindenkeppen kell, ezt most pontosan nem tudom. Vszinuleg egyel balrabb nincs ilyen gond...
Elküldve: 2006. 01. 27. 22:04
Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 20:03
Notebookot keresek, használtat (min. fél év garanciával), mert újra sajnálnám a pénzt.
Valaki azt írta, hogy a használt notebook ára, ahogy kihozzák az üzletből, új ár -30% (Mert használt, meg mert áfa)
Én már keresgélek mindenfele notikat a neten ,apróhirdetéseket böngészek, de azt vettem észre, sokan szinte új ár felett akarják eladni abból semmit sem engedve, ill. ami jó áron lenne (200 körül dothan, kb. 256-512 ram, ati/nvidia vga, wlan, bt) , ott sehol sincs se számla se garancia, de újként hirdetik a gépet.
Ott az én gondom, hogy nem tudom elképzelni a számlanélküliség okát, ui. ha a gép esetleg lopott lenne, akkor ki az a hülye, aki 200 körül ad érte, én legalábbis még a felén is keményen elgondolkodnék, ha viszont nem lopott, akkor miért nincs hozzá számla/garancia.
Nekem az se baj, ha kinti a noti, de a kinti számla akkor is kell, hiszen egy noti hiba akár javíthatatlanságot (gazdasági totálkár), de a legjobb esetben is többtízezres költséget jelent.
Néztem pl. egy hp-t, a tag azt momndta nincs számls, de a hp oldalán utána lehet nézni, mennyi garancia van rá, és hogy körözik-e. Ezek szerint akkor a hp noteszekhez nem kell számla, ha a garanciát érvényesíteni akarom ,és tényleg meg lehet nézni lopott-e a készülék?
Ezügyben várnám véleményetek mert teljesen tanácstalan vagyok (Eddig csak újat vettem, és maradék 1 év garanciával nyögvenyelősen hónapokig hirdetve fél ár alatt tudtam eladni a kb. 1 évet használt notijaimat)
Szia.
Erre majdnem 1 év van bár lehet nem ilyet keresel.
Acer Aspire 3003LMi
15" 1024x768 XGA
AMD Sempron 3000+
80 GB
512MB DDR 333
8x DVD-RW +/- DL
SIS M760GX 128 MB
10/100LAN
802.11g Wireless
modem
3x usb2.0
1x PC Card
VGA csat.
Beépitett mikrofon/2 hangszoró
2 hetes,számla,leirás szoftverek
Elküldve: 2006. 01. 27. 23:31
Idézet: atikassz - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 22:04
Erre majdnem 1 év van bár lehet nem ilyet keresel.
Acer Aspire 3003LMi
15" 1024x768 XGA
AMD Sempron 3000+
80 GB
512MB DDR 333
8x DVD-RW +/- DL
SIS M760GX 128 MB
10/100LAN
802.11g Wireless
modem
3x usb2.0
1x PC Card
VGA csat.
Beépitett mikrofon/2 hangszoró
2 hetes,számla,leirás szoftverek
Sajna nem.
Dothan magos pentium érdekel, sis chipsetet megfogadtam soha többet nem veszek. Az egyik régi notebookomban sis645dx volt, tragikusan lassú. Meg fontos legalább egy geforce 6400 vagy ati x600-as gfx. Ja és egy kicsit nagyobb felbontású lcd.
Jajjj ha küldhetnének amerikából egy dell-t a vámos 'szakemberek' vizslató tekintete elől elrejtve ....
Szerkesztette: krisz123 2006. 01. 27. 23:38 -kor
Elküldve: 2006. 01. 27. 23:42
Inspiron 9300 Qty 1
Intel® Pentium® M Processor 750 (1.86 GHz/2MB Cache/533MHz FSB), Genuine Windows® XP Media Center Edition 2005 Unit Price $1,553.00
$100 Savings on Select Intel Processors-Savings Already reflected in Price!
Expires Wednesday, February 01, 2006 View Details
Dell Home Customers: Save 25% off the Dell Inspiron 9300!
Limited Time Offer! View Details
- $388.25
Catalog Number: 29
Module Description Show Details
Inspiron 9300 Intel® Pentium® M Processor 750 (1.86 GHz/2MB Cache/533MHz FSB)
Operating System (Office software not included) Genuine Windows® XP Media Center Edition 2005
Display 17 inch Wide Screen XGA+ Display
Memory 512MB Dual Channel DDR2 SDRAM at 533MHz 2 Dimm
Video Card FREE!128MB ATIs™ Mobility Radeon™ X300
Hard Drive 80GB 5400rpm Hard Drive
Network Card Integrated 10/100 Network Card and Modem
Adobe Software Adobe® Acrobat® Reader 6.0
CD/DVD Drives 8x CD/DVD burner (DVD+/-RW) with double-layer DVD+R write capability
Wireless Networking Card Intel® PRO 2915 and Dell 350 Bluetooth Internal Wireless Cards
Office Software (not included in Windows XP) No productivity suite- Corel WordPerfect word processor only
Anti-Virus/Security Suite (Pre-installed) No Security Subscription
Primary Battery 6-cell Lithium Ion Primary Battery (53 WHr)
Hardware Warranty 1Yr Ltd Warranty, 1Yr Mail-In Service, and 1Yr HW Warranty Support
Dial-Up Internet Access 6 Months of America Online Membership Included
Miscellaneous Award Winning Service & Support
Financial Software No QuickBooks package selected - includes limited use trial
Operating System Backup & Recovery PC Restore recovery system by Symantec
Media Center Enhancements TV Tuner w/ Remote Control
Dell Digital Entertainment Starter Entertainment Pack - Basic digital Music, Photo and Game experience
TOTAL:$1,164.75
--------------------------------------------------------------------------------
Egy kis beépített tv tuner, egy kis bluetooth 2.0, wlan, egy erős proci, aránylag elég ram (kb. +10000 forint és 1GB) elfogadható grafika, szép nagy kijelző, jó márka, és occcsóóó
Tényleg, a húgom az usa-ban van.
Tud valaki módot arra, hogy hogyan tudná nekem elküldeni vám nélkül?
Vagy jobban járok, ha veszek egy fapados jegyet nyc-be, és rászánok 2-3 napot?
Szerkesztette: krisz123 2006. 01. 27. 23:45 -kor
Elküldve: 2006. 01. 27. 23:53
Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 23:42
Annyira fapados jegy nincs, hogy megérje. Egyszerűbb ha tesód majd hazaviszi.
Elküldve: 2006. 01. 27. 23:54

Két informatikus beszélget:
- Képzeld, tegnap az éjszakai klubban megismerkedtem egy csinos szőke nővel.
- Szerencsés fickó!
- Felhívtam a lakásra, ittunk egy kicsit, átöleltem...
- És aztán, mi volt még?
- Egyszer csak azt mondja: "vetkőztess le!"
- Nahát...
- Levettem a szoknyáját, aztán a bugyiját is, aztán lefektettem a notebook mellé, az asztalra...
- No, csak vettél egy notebookot? Milyen processzorral?
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2006. 01. 28. 00:11

Elküldve: 2006. 01. 28. 02:16
Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 0:42
Szerintem nem lehet rossz szétnézni New Yorkban,és egy új notival hazajönni.Ha lenne rá pénzem,meglépném.Nem annyi a nyereség,amennyi itthon_a_gép - jegy+noti_odakinn.Azért ez élmény lehet.
A Toshibánál is úgy van a garancia,hogy a neten kell regisztrálni,ha bővíted pl.,és onnantól kezdve csak az érdekli őket.Mert ugye az eredeti számlával nincs mit igazolni 3 éves garanciánál,mikor csak egyet adnak rá alapból(plusz regisztráció után talán még egyet,de nem értettem pontosan,hogy hogy van).Mikor vettem a 3 éves bővítést,kezembe nyomtak egy leragasztott csomagot,bontsam ki,irány a net,regisztráljam,és cső.Egy egyszerű nyugta volt hozzá,de azt mondták,az lényegtelen.
És valóban,megnéztem,benyomom a serial numbert,és ott van minden,a vak is láthatja.Milyen gép,mi van benne,mikor vettem,mennyi időre szól a gar.,stb,stb.Magukat égetnék vele,ha ezek után azt a fecnit kérnék,amit a garanciabővítéshez adtak,vagy azt,amit a Médiában a pénztárgép kiadott.
Persze az gyanús,ha nincs számla,vagy legalább egy blokk,mert azt mindenhez adnak.Nem tudok rá jó okot,hogy miért ne lenne.De a garanciához nem biztos hogy kell.
Szerk:egyébként szerintem a bővítés megvételéhez sem kellett a blokk,bár erre nem mernék megesküdni.
A gép egyébként akkor válik lopottá,ha a tulajdonos bejelenti,hogy sajna lába kélt.Van külön ilyen menüpont az oldalukon.Ha a (volt) tulaj úgyvan vele,hogy ellopták,nem érdekel,akkor nincs semmi gáz.Az a gond,ha lenyúlják,eladják neked,te megveszed,és a megkárosítottnak egy kis fáziskéséssel utána jut eszébe bejelenteni.Na,az nem valami irígylésre méltó helyzet lehet.
Szerkesztette: pz0009 2006. 01. 28. 02:28 -kor
Elküldve: 2006. 01. 28. 10:59
Még egy kérdés:
Az acer-nél van olyan, hogy aspire / travelmate, amik közül az okosok szerint a travelmate a komolyabb kiforottabb, míg az aspire kevésbé strapabíró.
Szemezek egy HP-vel, és ott is van olyan, hogy pavilion ill. NX, NC, NW sorozat.
Itt is van különbség a kettő között, ill. nincs?
Elküldve: 2006. 01. 28. 11:24
Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 23:42
Na ja, de ezzel a notival elbukod a jobb árat a túlsúlydíjjal.

Idézet
Nem vám van, mert számtech termékekre a WTO alapján 0 %, hanem ÁFA. Ha online rendeled, akkor nincs ottan VAT, csak itteni, meg talán némi illeték. Kicsit macerás, VPID-t kell igényelni, egyszer az életben. Ha sk. hozod, akkor is van vámellenőrzés, ha nem, akkor az is csempészés. Ott elvileg az amcsi vámnál a reptéren vissza lehetne kérni az ottani VATot.
De nem ez a lényeg, hanem a garancia érvényesítése. Konzumer gépre kevéssé adnak worldwide garanciát, de meg kell nézni.