HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#961 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 18. 09:33

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 15:11

Köszönjük megrendelésüket!
HRP Hungary Kft.

tehát akkor vásárolhat magánszemély is a HRPnél, vagy nem? ha nem, akkor minek itt ajánlgatni?

#962 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 21:57

Van itt nálam egy használt HP-Compaq nx9010. A problémám az vele, hogy tápellátás nélkül nem hajlandó elindulni (a töltés led villog néhányat, gondolom ezzel jelez valamit). Viszont az akksi nem halott egészen biztosan, mert ha menet közben lehúzom róla, akkor akár közepes terheléssel még megy 1,5-2 órát. Mi lehet a gond és mit lehetne tenni ezzel? Előre is köszönöm!
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#963 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 09:04

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 21:57

Van itt nálam egy használt HP-Compaq nx9010. A problémám az vele, hogy tápellátás nélkül nem hajlandó elindulni (a töltés led villog néhányat, gondolom ezzel jelez valamit). Viszont az akksi nem halott egészen biztosan, mert ha menet közben lehúzom róla, akkor akár közepes terheléssel még megy 1,5-2 órát. Mi lehet a gond és mit lehetne tenni ezzel? Előre is köszönöm!

Mennyi idős a gép?
Akku ciklusszámláló? (mobile meter)

Nem lepődnék meg ha a paraszt HP az akkuba rakott volna egy olyan chipet, ami bizonyos ciklusszám elérése után nem engedi elindulni a gépet. Éppen mint a festék patronoknál. Az is ugyanezt csinálja.

Persze ez csak feltevés, de kísértetiesen ilyen a dolog.

Ha cellezárlatos lenne az akku, akkor beindítás után sem menne. Ha nem venné fel a töltést, akkor dettó. De az, hogy az akku jó és mégsem indul el a gép, nos ez a fenti szemétségre utal.

Még1x mondom: nem hallottam még hasonlóról, de nem tartom elképzelhetetlennek.

#964 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 09:06

Idézet: baman - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 9:33

tehát akkor vásárolhat magánszemély is a HRPnél, vagy nem? ha nem, akkor minek itt ajánlgatni?

Fórumtársaknak általában segítek megvásárolni az áhított notebookot néhány nagykerben.
Neked nem fogok! Kiestél a pixisből....

#965 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 09:25

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 8:06

Fórumtársaknak általában segítek megvásárolni az áhított notebookot néhány nagykerben.
Neked nem fogok! Kiestél a pixisből....

Jajj, édesszívem, ne haragudj, hogy ráléptem a kívül hordott, csipkés kis lelkedre! De mindez elkerülhető lett volna, ha nem kódoltan nyomod, hanem egyértelműen megfogalmazod a dolgot. Honnan a rákból tudhatnám én, hogy te ezt-meg-azt szoktál itt csinálni!? Megkérdeztem nem túl bonyolult, rövid szavakkal, hogy miért ajánlod a HRP-t, ha az oldalukon az derül ki, csak viszonteladókat szolgálnak ki. Végtelenül egyszerű es praktikus lett volna, ha erre azt mondod, hogy te tudsz segíteni, mivel megfelelsz a feltételeiknek, azaz viszonteladó vagy magad is.

És bár rettentően nagyon szörnyen fáj, hogy nem fogsz nekem segíteni, és hogy ki vagyok esve, túlteszem magam valahogy rajta, legfőképp azzal, hogy tegnap már megvettem a gépet, így elég bugyuta dolog volna venni egy újabbat, akármennyire is olcsón, akármennyire is nagykerár.

Egyébként persze szeretlek, nyaralhatnánk együtt! ;-)

#966 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 09:39

Idézet: baman - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 9:25

Jajj, édesszívem, ne haragudj, hogy ráléptem a kívül hordott, csipkés kis lelkedre! De mindez elkerülhető lett volna, ha nem kódoltan nyomod, hanem egyértelműen megfogalmazod a dolgot. Honnan a rákból tudhatnám én, hogy te ezt-meg-azt szoktál itt csinálni!? Megkérdeztem nem túl bonyolult, rövid szavakkal, hogy miért ajánlod a HRP-t, ha az oldalukon az derül ki, csak viszonteladókat szolgálnak ki. Végtelenül egyszerű es praktikus lett volna, ha erre azt mondod, hogy te tudsz segíteni, mivel megfelelsz a feltételeiknek, azaz viszonteladó vagy magad is.

És bár rettentően nagyon szörnyen fáj, hogy nem fogsz nekem segíteni, és hogy ki vagyok esve, túlteszem magam valahogy rajta, legfőképp azzal, hogy tegnap már megvettem a gépet, így elég bugyuta dolog volna venni egy újabbat, akármennyire is olcsón, akármennyire is nagykerár.

Egyébként persze szeretlek, nyaralhatnánk együtt! ;-)

Sajnálom!

Nem szeretem az arrogáns stílust!
Nyiltan meg nem írom le, mert aki a fejéhez kap az úgyis megkeres priviben (fórumszabályzatba ütközik a kereskedelmi tevékenység, án pedig szívesságet teszek, nem keresek rajta egy fillért sem). Eddig minden esetben segítettem. Sajnálom, hogy neked nem volt annyi bátorságod hogy dobj egy privit netán tudok-e segíteni....

#967 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 09:45

Fődudu rendes kölök szálljatok le róla:)

#968 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 11:07

bizonyara az. de nekem, mint kivulallonak sem esett le, hogy miert nyomat egy nagykert. lehet, hogy sokan vagyunk? es erosen ugy latom mindket hozzaszolo stilusan lenne mit csiszolni.. ;)
(FőDudu [kereskedelmi tevekenyseg folytatasa]: egyfelol ha tilos lenne, nem lenne bolhapiac.. masfelol ha igaz az az allitasod -- marpedig miert ne lenne igaz -- hogy nem keresel rajta, akkor az nem kereskedelmi tevekenyseg!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#969 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:17

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 12:07

bizonyara az. de nekem, mint kivulallonak sem esett le, hogy miert nyomat egy nagykert. lehet, hogy sokan vagyunk? es erosen ugy latom mindket hozzaszolo stilusan lenne mit csiszolni.. ;)
(FőDudu [kereskedelmi tevekenyseg folytatasa]: egyfelol ha tilos lenne, nem lenne bolhapiac.. masfelol ha igaz az az allitasod -- marpedig miert ne lenne igaz -- hogy nem keresel rajta, akkor az nem kereskedelmi tevekenyseg!)

egyáltalán nem szeretnék állást foglalni, hogy most kinek milyen az anyja ebben az összezördülésben, viszont tekintve a fórum jellegét, és a magyar "mindenkinek van egy ismerőse" felépítésű társadalmat, a nagykerek emlegetése teljesen megszokott, természetes, mondhatnám. szerintem inkább kisebbségben vagy, akit érdekel a dolog, az egyből megpróbál valahogyan bejutni az említett nagykerbe: például egy fórumoson keresztül. vagy megkérdezi, hogy nincs-e valakinek bejárása.

kereskedelmi tevékenység meg csak a bolhán folytatható, így érthető, hogy FőDudu nem akart nyilvánosan ajánlgatni itt dolgokat.

hogy valami ontopic is legyen, kijöttek az ultra-alacsony feszültségű Core Solo chipek, pl. a heroinárban lévő LifeBook Q2010 ilyet használ.

#970 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:33

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 10:04

Mennyi idős a gép?
Akku ciklusszámláló? (mobile meter)

Nem lepődnék meg ha a paraszt HP az akkuba rakott volna egy olyan chipet, ami bizonyos ciklusszám elérése után nem engedi elindulni a gépet. Éppen mint a festék patronoknál. Az is ugyanezt csinálja.

Persze ez csak feltevés, de kísértetiesen ilyen a dolog.

Ha cellezárlatos lenne az akku, akkor beindítás után sem menne. Ha nem venné fel a töltést, akkor dettó. De az, hogy az akku jó és mégsem indul el a gép, nos ez a fenti szemétségre utal.

Még1x mondom: nem hallottam még hasonlóról, de nem tartom elképzelhetetlennek.

Érdekes, most másnap rögtön elindul hálózatra dugás nélkül is. Akkor tegnap nem tudom, miért nem indult. Viszont valami biztos lehet az akksival, mert csinált olyat ma, hogy akksiról hajtva menet közben kikapcsolt, nem is "rendes" shut down-nal, hanem csak kikapcsolt. Visszakapcsoltva megnézve az akksi töltési állapotát 100%-ra írta. Majd megnézem ezzel a mobile meter-rel holnap... Köszi a választ amúgy.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#971 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 22:28

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 13:06

ujjlenyomatos  boot

Ezügyben lenne kérdésem. Szóval, hogy működik ez az ujjlenyomat dolog? 1 ujjlenyomat van a rendszerben vagy van egy másik is amivel be lehet lépni? Azért kérdezem, mert vágtam már meg az ujjamat és nem hiszem, hogy a sebemmel felismerte volna a rendszer.

#972 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 22:33

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 19:33

Érdekes, most másnap rögtön elindul hálózatra dugás nélkül is. Akkor tegnap nem tudom, miért nem indult. Viszont valami biztos lehet az akksival, mert csinált olyat ma, hogy akksiról hajtva menet közben kikapcsolt, nem is "rendes" shut down-nal, hanem csak kikapcsolt. Visszakapcsoltva megnézve az akksi töltési állapotát 100%-ra írta. Majd megnézem ezzel a mobile meter-rel holnap... Köszi a választ amúgy.

Hogy kapcsoltad vissza mikor lelott a gep? Radugva a halozatra vagy akkurol? En mindenesetre az akku elektronikajara gyanakodnek... Esetleg nezd meg a BIOSban az Battery Calibrationt, sztem kell benne lennie, mint majd minden HP-Compaqban. Ez annyit tesz, hogy feltolt fullra, majd lemerit fullra, aztan ujbol feltolt. Ez par oraig eltart, de ha hasznalni szeretned kozben a gepet, akkor van ennek wines verzioja is, vmelyik HP utility programban benne van.

#973 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 22:51

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 23:33

Hogy kapcsoltad vissza mikor lelott a gep? Radugva a halozatra vagy akkurol? En mindenesetre az akku elektronikajara gyanakodnek... Esetleg nezd meg a BIOSban az Battery Calibrationt, sztem kell benne lennie, mint majd minden HP-Compaqban. Ez annyit tesz, hogy feltolt fullra, majd lemerit fullra, aztan ujbol feltolt. Ez par oraig eltart, de ha hasznalni szeretned kozben a gepet, akkor van ennek wines verzioja is, vmelyik HP utility programban benne van.

Nincs a BIOS-ban, legalábbis nem találtam. Holnap megnézem ezt a Battery Calibration-t is. Az XP-ben az akkura most azt írja az akku tulajdonságainál, hogy kisülés alatt. Akkor most várjak töltés nélkül amíg lemerül teljesen s utána töltsem újra?

#974 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 22:56

azert vigyazzunk azzal a kalibracioval: az a NiCd elemek sajatja foleg. Li-osat nem is szabad, ha jol remlik.
a forum ma:

#975 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 23:05

Hm, ez litium ionos. (LION gondolom azt jelenti.)

#976 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 23:08

valoszinuleg akkor azert nem volt a biosban.
a forum ma:

#977 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 01:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 22:56

azert vigyazzunk azzal a kalibracioval: az a NiCd elemek sajatja foleg. Li-osat nem is szabad, ha jol remlik.

Ezzel mit akarsz mondani? Miert ne szabadna? Plane ha a gyar ajanlja is a par havonkenti ujrakalibraciot?  :confused:
Itt nem igazan formazasrol van szo, hisz azt nem is lehet az elektronika miatt.

#978 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 06:40

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 22:28

Ezügyben lenne kérdésem. Szóval, hogy működik ez az ujjlenyomat dolog? 1 ujjlenyomat van a rendszerben vagy van egy másik is amivel be lehet lépni? Azért kérdezem, mert vágtam már meg az ujjamat és nem hiszem, hogy a sebemmel felismerte volna a rendszer.

Egyszerű az ujjlenyomatos boot, van egy érzékelő, amin végig kell húzni az ujjbegyed és kész. Egy progi segítségével be lehet állítani hogy mit kérjen a gép(ujjlenyomatt, jelszót, esetleg mindkettőt). A program segítségével kiválaszthatod hogy mely ujjaidat akarod regisztrálni és utána bármelyikükkel be tudsz jelentkezni, amit regeltél  (nekem pl a két mutatóujjam van regelve).

#979 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 06:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 22:56

Ez a kalibráció nem az, hogy kisütöd a LION akkut. Amikor a gép a lemerülő akku miatt elszáll, az elvileg az elektronika műve, nem teljes kisülés, azt nem engedi.
Tapasztalataim alapján az ibm sanyo akkui szeretik ezt a bánásmódot. Néha eljátszva ezt, pár száz mWh visszajön az aktuális full charge capacity-hez. Minden töltésnél azonban felesleges megcsinálni, a második akciónál már nem javul az érték.

Néhány szám, ha valakit érdekel:
1: 45,40/47,52Wh cycl: 79
2: 44,34/47,52Wh cycl: 107

Az akkuk fenti bánásmód mellett asztalon folyamatosan töltőn lógnak, de csak 85% felett tölt rá. Így ennyit bírnak.

#980 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 06:59

Idézet: evo87 - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 6:40

Egyszerű az ujjlenyomatos boot, van egy érzékelő, amin végig kell húzni az ujjbegyed és kész. Egy progi segítségével be lehet állítani hogy mit kérjen a gép(ujjlenyomatt, jelszót, esetleg mindkettőt). A program segítségével kiválaszthatod hogy mely ujjaidat akarod regisztrálni és utána bármelyikükkel be tudsz jelentkezni, amit regeltél  (nekem pl a két mutatóujjam van regelve).

Ujjlenyomatra állítva ad lehetőséget jelszavas belépésre, ha nem ismerné fel az ujjlenyomatot? Csak mert nekem a windowsos belépés sokszor nem jön össze. Pl kádban ázás, de akár gyors zuhany után is felázik a bőröm annyira, hogy a FR nem ismeri fel. Windowsnál megvan a ctr+alt+del majd jelszó lehetősége.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.