HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#1201 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:38

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 21:35

most MIÉRT, magadnak keresed a bajt?

-- nincs hozzá windows licenc
-- 2,36 kg
-- műanyag kaszni
-- 1 év jótállás
-- nagy méret
-- glaretype kijelző

tudod mit mondanának erre jobb helyeken, ha nem lenne ráírva, hogy alma? gagyi.

Az ár érték aránya szerintem jó! Főleg ha el tudsz szakadni az XP-től:-)
Egyébként lehet, hogy igazad van...

#1202 Felhasználó inaktív   void 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 15:39

Vélemények/tapasztalatok erről:

http://www.notebook.hu/notebook/lenovo/tp_...kpadp_z_uh3eshl

?

Felszereltségét tekintve olcsóbb mint a T sorozat. Miben kevesebb vagy gyengébb vajon?

Szerkesztette: void 2006. 05. 25. 15:39 -kor

#1203 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 22:59

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 8:55

PCMCIA (PC Card) kivitelben bármilyennek mennie kell.

Ez mondjuk igaz. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1204 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 23:22

Mennyiért lehetne eladni a notimat? 2005 augusztusi Fujitsu-Siemens

Amilo M7405 M715A
Intel M715A 1,5Ghz 400Mhz FSB, 2 x 256MB RAM, 80GB HDD, 15" LCD, 8x DVD író, Intel Extreme Graphics 2, 3db USB, FireWire, Intel Pro/WLAN b/g, modem, és a szokásos dolgok. Magyar billentyűzet.

#1205 Felhasználó inaktív   PDA 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 26. 07:58

:offtopic:

Hali, kicsit off de talán jól jöhet.

Lejárt garanciás (legfeljebb 1.5 éves és nem renew) HP notik javítása

max. az egységáras javítás díj feléért!

erpsystems@datanet.hu

Ja, és HP nyomtatóra, projektorra és kamerákra is vállalják.

Nekem bejött. Előtte ingyenes bevizsgálás és ajánlat stb.

#1206 Felhasználó inaktív   rYaN- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 08:30

Halihó!

Ha esetleg valaki noti vásárlás előtt áll és játszani is szeretne a géppel, valamint van 400k-ja, annak merem ajánlani az Asus A6JA-t :)

Nekem kb. 3 hete van, eddig szinte csak pozitív dolgokat tudnék mesélni róla.
- Core duto T2300 - 2*1,66GHz
- Gyári 512 ram (ebben 1,5 giga)
- Mobility Radeon X1600 - 256+256Mb ram
- 15,4" WXGA ColourShine
- Gigabit lan, 54mbps intel wlan, BT, 4 usb, firewire DVDrw, line in, DVI+PC out, s-videó, card reader
- 80 giga hitachi
- Webcam+mikrofon

Az üzemideje ca. 2óra 20-2 óra 40 perc. (PowerGear 4, Battery Saving, 1/3 LCD fényerő)

Benchmarkok nincsenek, valószínű nem is fogok csinálni, nem vagyok gépbuzi meg maximalista (tisztelet a kivételnek :D), a HL2 1280*800ban 100fps+, BF2-nél nem tudtam mérni, de 1024ben semmi hiba, Cod2 1024ben 50-60, 800*600ban már jó (persze high details mindenütt).
Már itt rácáfolok, EVEREST-et nézegettem, a gép legrosszabb helyezése egy 6. hely, már nem tudom melyik tesztnél, úgy emlékszem a ram tesztnél.

Gondolom sokan ismeritek a core duo - xp - usb triós történetét, nekem még nem sikerült elérni, hogy egy USB-s eszköz hamarabb lemerítse az akksit, mint kellene. Mellesleg létezik már rá javítás.

Gondolkozom mit írhatnék még, mivel tudnám segíteni a döntéseteket... Ja igen! A műanyag szép meg csecse, de ha az ember használja a billentyűket, akkor a betűk lekopnak, a ház meg kifényesedik... Talán ez az egyetlen negatívum... (külső billentyűzet... :)
Na meg sokan félnek egy colour shine-os lcd-től, alá tudom támasztani a hallottakat, csak megszokás kérdése. Napfényben a hagyományos LCDhez hasonlóan "szinte láthatatlan", ha gépezel és mögötted besüt a nap, az lcd-t függőleges helyzetbe kell hozni és máris nem tükröződik minden :) (tehát nem pont szemből kell nézni a képernyőt). Mellesleg a fényereje nagyobb mint egy hagyományosé :)

A gép ára ca. 330.000+áfa (390-400E Ft.), németeknél 1290 eurótól már kapható +50 euró szállítás.

Ha esetleg valakinek még kérdése lenne szívesen válaszolok, lehetőleg emailben.
Asus A6JA - Centrino Duo T2300@2x1,66GHz, 1535MB DDR2, Ati Mobility X1600-256+256MB, 80GB HDD, WebCam, WLAN, BT, GBLAN, 15,4" WXGA ColorShine

#1207 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 19:59

Idézet: rYaN- - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 9:30

...
Az üzemideje ca. 2óra 20-2 óra 40 perc.
...
Gondolom sokan ismeritek a core duo - xp - usb triós történetét, nekem még nem sikerült elérni, hogy egy USB-s eszköz hamarabb lemerítse az akksit, mint kellene. Mellesleg létezik már rá javítás.
...

:confused:
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1208 Felhasználó inaktív   rYaN- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 20:30

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 19:59

:confused:

Arról van szó, hogy XP sp2 alatt van 1 bug (driver hiba) és a nem használt usb-s eszközt folyamatosan ellátja árammal, ami megrövidíti az üzemidőt (pl webcam). Tudtommal csak core duo-nál tapasztalták, vagyis a megjelenés után vették észre a először a hibát.

Már létezik rá egy hotfix, ő: WindowsXP-KB918005-v2-x86-HUN.exe
Asus A6JA - Centrino Duo T2300@2x1,66GHz, 1535MB DDR2, Ati Mobility X1600-256+256MB, 80GB HDD, WebCam, WLAN, BT, GBLAN, 15,4" WXGA ColorShine

#1209 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 10:11

Helló

Szeretnék áttérni asztaliról laptopra és a segítségeteket szeretném kérni. A limit bruttó 350 - 400 e. Általános dolgokra használnám, játékra nem, viszont néha kellene videót vágni / kódolni. Súly nem számít, kb 1-2 havonta hordoznám. (A nagy kijelző másodlagos, de azért az sem árt :), meg a core duo is előny, de nem a minőség rovására) Néztem is és ajánlottak is már különböző márkákat (Dell (nem business class), IBM). Főleg azon dillemázok, h a Dellre 1 év gari van (nem tudom lehet e bővíteni, és kicsit visszaolvastam, szal macerás is), az IBMekre pedig 1-3 év (bővíthető és azért csak egy IBM gariról beszélünk) a teljesítményben is van különbség azonos árú IBM és Dell között, kérdés, h ez mennyire tükrözi a minőséget / tartósságot.
Főleg ezekről kérném véleményeteket, de nyitott vagyok más lehetőségekre is (egyelőre a Fujitsu-Siemensről beszéltek le és a HPról).
Jah, amiket néztem: IMB Z60m, IBM T43, IBM Z60m (2) és egy Dell Inspiron 9400.

Előre is köszi.

Üdv
zéé

#1210 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 11:15

Idézet: zeej - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 10:11

Helló

Szeretnék áttérni asztaliról laptopra és a segítségeteket szeretném kérni. A limit bruttó 350 - 400 e. Általános dolgokra használnám, játékra nem, viszont néha kellene videót vágni / kódolni. Súly nem számít, kb 1-2 havonta hordoznám. (A nagy kijelző másodlagos, de azért az sem árt :), meg a core duo is előny, de nem a minőség rovására) Néztem is és ajánlottak is már különböző márkákat (Dell (nem business class), IBM). Főleg azon dillemázok, h a Dellre 1 év gari van (nem tudom lehet e bővíteni, és kicsit visszaolvastam, szal macerás is), az IBMekre pedig 1-3 év (bővíthető és azért csak egy IBM gariról beszélünk) a teljesítményben is van különbség azonos árú IBM és Dell között, kérdés, h ez mennyire tükrözi a minőséget / tartósságot.
Főleg ezekről kérném véleményeteket, de nyitott vagyok más lehetőségekre is (egyelőre a Fujitsu-Siemensről beszéltek le és a HPról).

Előre is köszi.

Üdv
zéé

Sztem ebben az arkategoriaban ilyenkovetelmenyekkel nem igazan fogsz tudni rosszat valasztani. IBM jo valasztas, de en azert megneznem a HP NC-ket es a Toshiba Tecrakat is.

#1211 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 11:19

Idézet: zeej - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 10:11

Helló

Előre is köszi.

Üdv
zéé

Azonos árú ibm és dell esetén nem mindegy, hogy azonos teljesítményű, vagy egészen más gépeket hasonlítasz-e össze. Két hasonló árú és teljesítményű business class dell és ibm valószínűleg hasonlóan megbízható is. Egy bikaerős inspiron és az azonos árú ibm t közül nem kérdés melyik a hulladék. Egyébként 400K körül már a hp és a fusi is tud rendes gépet csinálni (lifebook, ncXXXX). Az ibm T-hez hasonló árú és teljesítményű gépek között már nincs olyan egetrengetően nagy minőségbeli különbség. Mindegyik elég jó, ízlés kérdése, hogy kinek melyik jön be jobban.

A t43 és a z60 úgy általában elég közel vannak egymáshoz. XP proffal és 3 év garral nagyjából egy árban lennének, csak a z60-nak wide-os tft-je van. A garkiterjesztést ibm-nél 4 héten belül meg kell venned, utána már nem lehet, tehát ezen nem tudsz spórolni, ha kell. Ha véletlenül munkahelyi környezetben is eszedbe juthat használni, akkor t43 ésszerűbb, mert az xp prof jó eséllyel kelleni fog. Ha nem játszol, akkor a GMA900 előnyösebb választás lehet, mint akár egy ati X300, de ha tényleg nincs akkus használat, akkor nincs nagy különbség.
DVD írós t43 kb 420-440K-tól kapható. Ugyanitt indul a core duos T60, de csak combo-val. Kérdés, hogy egy 20K-s usb-s író mennyire zavarná a köreidet. Szerintem ésszerű megoldás. Ez esetben a linkelt t43 is szóba jöhet a z60-akkal szemben. És bőven 400K alatt maradsz.

Ha már ezt az inspiron szörnyet emlegetted, akkor 17-es gép helyett inkább vegyél a különbözeten egy 20-21-es bazinagy, bazijó tft-t. Vagy épp 2db normális 17-est. Jobban jársz.

Szerkesztette: sssent 2006. 05. 28. 11:23 -kor

#1212 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 12:12

Köszi a gyors válaszokat!

Az Inspiron 9400 egy kicsit butácskább változatát néztem (1440*900, Ati X1400) és az is csak 360 boltban 1 év garival, tehát az IBMekkel (amiket belinkeltem) árban egy kategória. Csak esetleg a minősége (az IBMhez képest) ami kicsit aggaszt engem.

#1213 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 12:53

Idézet: zeej - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 12:12

Köszi a gyors válaszokat!

Az Inspiron 9400 egy kicsit butácskább változatát néztem (1440*900, Ati X1400) és az is csak 360 boltban 1 év garival, tehát az IBMekkel (amiket belinkeltem) árban egy kategória. Csak esetleg a minősége (az IBMhez képest) ami kicsit aggaszt engem.

Az aggodalmadnak van alapja. A T-nek a latitude lehet az alternatívája. Elég megbízhatónak tartják, általában 3 év gari, miegymás. Az ibm masszívabb szerintem, de ha asztalon áll, akkor tökmindegy. Illetve jómagam sikítófrászt kapok a dell design-jától, de ez már egyéni szoc. probléma. Ja és a latitude általában olcsóbb, mint a T.

Persze a megbízhatóság/teljesítmény közt adott áron neked kell mérlegelned. Minden egyszerre nem megy. Én momentán inkább a lassan, de biztosan megoldások híve vagyok etéren. Mire jó egy bazi nagy tft-s core duos csoda, ha épp a szervízben áll. De erről mindenki döntsön maga.

#1214 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 13:32

Jogos a szervizes dolog. Most leltem egy lattitude d620-at 335+fa árban, az sem néz ki rosszul (T2400-as proci, 1440*900 + 3 év gari)

#1215 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 13:44

Idézet: zeej - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 14:32

Jogos a szervizes dolog. Most leltem egy lattitude d620-at 335+fa árban, az sem néz ki rosszul (T2400-as proci, 1440*900 + 3 év gari)

Lamer kérdés, de kicsit elvesztettem a fonalat a "szervizes dolog" kapcsán... Valaki sötétítsen fel egy kicsit... Thx.

#1216 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 13:48

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 13:44

Lamer kérdés, de kicsit elvesztettem a fonalat a "szervizes dolog" kapcsán... Valaki sötétítsen fel egy kicsit... Thx.

"...Mire jó egy bazi nagy tft-s core duos csoda, ha épp a szervízben áll...."

#1217 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 13:56

Idézet: zeej - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 14:48

"...Mire jó egy bazi nagy tft-s core duos csoda, ha épp a szervízben áll...."

Konkrétan arra gondoltam, hogy most melyik típusnál esélyesebb a szervíz, meg ilyesmi... Gondolom erre volt utalás...

#1218 Felhasználó inaktív   zeej 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 14:05

Jaaaa... a Dell Inspire-re.

#1219 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 14:24

Idézet: zeej - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 14:05

Jaaaa... a Dell Inspire-re.

Mielőtt valaki esetleg félreértené, nem pont az inspiront akartam égetni, mert az tudtommal se nem jobb, se nem rosszabb, mint bármelyik márka belépő modellje. Csak a latitude-okhoz, ibm t-khez és tsaikhoz hasonlítva az inspiron már nem játszik.

#1220 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 14:38

Idézet: zeej - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 13:32

(...) Most leltem egy lattitude d620-at 335+fa árban, az sem néz ki rosszul (T2400-as proci, 1440*900 + 3 év gari)

Megsúgod hol? Mert ez marha jó ár. A sima WXGA-kat mindenhol 400K+sarc körül látom.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.