Idézet: Ninevah - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 9:02
Köszönöm a tippet. Lehet, hogy naív kérdés, de pontosan mi ez az elképzelhetetlen nagy minőségi szakadék a business class és a sima gépek között, amit mondasz (meg amiről mások is írtak már)? Miben tud többet egy használt - például thinkpad T/X - ami miatt megéri például lecserélni a 3 év garanciát 3 napra? Mert gondolom egy BC gép javíttatása nem óccsóé megy, akkor sem, ha használtan vettem...

Nem kockázatosabb ez a megoldás? (mint a kérdésemből is látható, nem értek hozzá

). Használt gépet merrefelé érdemes keresni?
A minőségi szakadék nem elképzelhetetlen, sőt nagyon is kézzelfogható, viszont valóban nagy

Ezt vagy elhiszed ilyen fórumbeszólásokból, vagy majd adott esetben megtapasztalod a saját bőrödön, ha valamikor egy belépő gép után használsz egy minőségibb darabot. De talán az első benyomás is elég lehet: tapogass meg valahol rendesen egy 200K-s akármit, meg mondjuk egy thinkpad T-t. Utóbbi általában 1 évesen is közel ugyanilyen állapotú lesz.
Azt egyébként senki nem tanácsolta, hogy 200K-t fizess bármiért, amire csak 3 nap garancia van. Én 1-2 éves használt, alapból 3 év garanciával rendelkező gépeket ajánlottam figyelmedbe, amikre még mindig van 1-2 év garancia. Több, mint a legtöbb új gépre ~200K körül.
Használt gép vásárlása annyiban macerásabb, hogy figyelni kell rá mit veszel, és hogy nincs-e valami gond a géppel. Nem feltétlenül műszaki természetű. Eredeti doboz, tartozékok, számla, stb nagy előny - rendes, körültekintően kitöltött adás-vételi szerződés meg alap. Garanciaidő, eredeti alkatrészek az említett gépeknél neten simán leellenőrizhetők, de akár a szervízbe is be lehet sétálni vásárláskor.
Ajánlatokat meg keresgélhetsz bárhol: akár üzleteknél, de érdemesebb fórumokon (ld. pl. pár hsz-el feljebb - bár ezt nem pont itt kéne), aprón, vaterán stb.