HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? VIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? VIII. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:19

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 15:51

Lábadtól függ. Egy 2.0 GSi is elmegy 8-9 körül városban. Egy 1.4-be is bele tudsz taposni 10 felett. :)
Sztem pont semmivel nem eszik többet, egy ekkora kasztniba pont jó az 1.6.

Nekem a chippes 16V Gsi evett 7et is, meg 17et is.. :D Erősen lábfüggő.
Mondjuk az a 17 az egyszer volt, 98+oktánszámnövelő, és egy száguldozós éjszaka....  :]  :]

Most a vectrával 2.0 16V@3 henger :D mikor jöttem haza 5.8-6.3 között mutatott a fedcomp 70-80 között végig, és annyit is evett ténylegesen is.

Pénteken visszük fel a vectrát bpre (traileren), mert aki adja a motort, be is szereli nekem.
Ki lesz cserélve az összes tömítés, új vezérműszíjszett, görgők, vízpumpa, gyertyák, ékszíjak, új kormánymű.
Szóval minden szir szar ki lesz cserélve rajta, aztán megy vizsgára az autó.
100%

#222 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:36

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:09

Azért a menetteljesítményeiről nem nyilatkoznék ismeretlenül :) Én kockalámpásat (ilyet ni, még a színe is ilyen volt) már vezettem, és akkoriban az érzésre úgy ment, mint bármelyik másik 1,6-os autó. (A katalógusadatokat hagyjuk, az alapján a tiéd is halál lassú, mégis teljesen megfelel a célnak.) A békalámpás gondolom, valamivel nehezebb lehet, ezért talán nem megy úgy. Az ára szerintem az összkerék miatt nem vészes, a fenntartása akkor drága, ha örökké szervízbe kell vinni (a Subarukat általában nem kell, elég megbízható kocsik), a fogyasztása viszont elég érdekes lehet.

Ja, miért ne lenne értelme az összkeréknek? :think:

azért az 1.6-os motor nem hinném, hogy olyan őrületes erőt termelne, hogy négy kerékkel kéne azt az útra vinni, persze, évente kb egy-két hétig csúszós úton előny, de a fennmaradó időben csak ballasztsúly, és persze nem is megy olyan jól, mint a hasonló lóerős társai (szerintem az 1.4-es Corollád jobban megy), a boxer meg nem az alacsony fogyasztásról híres, ráadásul ha valami baja lesz, akkor maga a pénztemető, és utóbbi áll az összkerékre is.

szóval én ezt 1.6-os motorral biztos nem venném meg, ha adnák valami 150le körüli dízellel, akkor sokkal inkább
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#223 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:42

Idézet: Syner - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 8:35

Előbbi:  nekem biztos nem kéne egy 1.6-os halál lassú összkerekes autó, amiben az összkeréknek épphogy semmi értelme nincsen 3.3 milláért 4 évesen, ráadásul csak annyiban különleges az egész, hogy várhatóan qva drága lesz a szervizelés, fenntartás..... :rolleyes:

+ rém ronda is :) Szerintem.

#224 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:49

Idézet: Syner - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:36

azért az 1.6-os motor nem hinném, hogy olyan őrületes erőt termelne, hogy négy kerékkel kéne azt az útra vinni, persze, évente kb egy-két hétig csúszós úton előny, de a fennmaradó időben csak ballasztsúly, és persze nem is megy olyan jól, mint a hasonló lóerős társai (szerintem az 1.4-es Corollád jobban megy), a boxer meg nem az alacsony fogyasztásról híres, ráadásul ha valami baja lesz, akkor maga a pénztemető, és utóbbi áll az összkerékre is.

szóval én ezt 1.6-os motorral biztos nem venném meg, ha adnák valami 150le körüli dízellel, akkor sokkal inkább

A motor pont 90 lóerőt termel :) Elég tud lenni egy alsóközép kocsiban. Az tévedés, hogy az összkerék csak csúszós úton előny. Ha teheted, próbálj ki egy akármilyen motorral szerelt Imprezát, egészen más vezetni, mint egy átlagos elsőkerekes autót. A többletsúly nem tudom, mennyi, azt tudom, hogy ez a kocsi az osszesauto.hu szerint 1040 kg, ami önmagában egyáltalán nem sok. (Tudom, az az oldal nem tévedhetetlen, de hirtelen nem találtam mást.) A menetteljesítményei az oldal szerint: 12,3-as gyorsulás, 175-ös végsebesség. A végsebesség kevés, a gyorsulás nem vészes; a Corollám is csak 12 alatt gyorsul 100-ra, soha nem éreztem szükségét jobbnak, sztrádán elférne bele egy kis kraft.

A Subaruk valóban elég szomjas kocsik, az új kétezres Legacy eszik viszonylag kulturáltan (mindjárt jönnek a dízelesek az öt literjeikkel...), a többi tudtommal zabál rendesen. Ne abból induljunk ki, hogy egy 4-5 éves kocsinak baja lesz :) Nem vagy beoltva ellene, az tény, de ezek igen tartós autók szoktak lenni.

Az viszont igaz, hogy én is inkább kétezres vagy nagyobb motorral vennék ilyet. A Subaru dízelt pedig kíváncsian várom: ha a boxer dízelnek is kelepelő traktorhangja lesz, akkor a sportos autókból magam részéről végleg kizárom az olajosokat.

#225 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:49

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:42

+ rém ronda is :) Szerintem.

Szerintem is.

#226 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:51

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:49

A motor pont 90 lóerőt termel :) Elég tud lenni egy alsóközép kocsiban. Az tévedés, hogy az összkerék csak csúszós úton előny. Ha teheted, próbálj ki egy akármilyen motorral szerelt Imprezát, egészen más vezetni, mint egy átlagos elsőkerekes autót. A többletsúly nem tudom, mennyi, azt tudom, hogy ez a kocsi az osszesauto.hu szerint 1040 kg, ami önmagában egyáltalán nem sok. (Tudom, az az oldal nem tévedhetetlen, de hirtelen nem találtam mást.) A menetteljesítményei az oldal szerint: 12,3-as gyorsulás, 175-ös végsebesség. A végsebesség kevés, a gyorsulás nem vészes; a Corollám is csak 12 alatt gyorsul 100-ra, soha nem éreztem szükségét jobbnak, sztrádán elférne bele egy kis kraft.

A Subaruk valóban elég szomjas kocsik, az új kétezres Legacy eszik viszonylag kulturáltan (mindjárt jönnek a dízelesek az öt literjeikkel...), a többi tudtommal zabál rendesen. Ne abból induljunk ki, hogy egy 4-5 éves kocsinak baja lesz :) Nem vagy beoltva ellene, az tény, de ezek igen tartós autók szoktak lenni.

Az viszont igaz, hogy én is inkább kétezres vagy nagyobb motorral vennék ilyet. A Subaru dízelt pedig kíváncsian várom: ha a boxer dízelnek is kelepelő traktorhangja lesz, akkor a sportos autókból magam részéről végleg kizárom az olajosokat.

Szvsz az a 175-ös végsebesség is arra utal, hogy a 4WD igencsak sokat megzabál a motor teljesítményéből, mire a LE-k az aszfaltra kerülnek. Ehhez meg kevés az 1.6-os, 90LE motor, 1040kg-hoz.
Autópályán szerintem még erőtlenebb lesz, mint a motani Corollád. De legalábbis nem jobb.

#227 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:54

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:51

Autópályán szerintem még erőtlenebb lesz, mint a motani Corollád. De legalábbis nem jobb.

Nem is akarom megvenni, a fogyasztására voltam kíváncsi.

A végsebességgel kapcsolatban annyit, hogy biztosan rengeteget számít az összkerék, de úgy tudom, az Imprezákban hagyományosan rövid váltó van, ezért nem is érződik olyan gyöngének.

#228 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:56

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:54

Nem is akarom megvenni, a fogyasztására voltam kíváncsi.

A végsebességgel kapcsolatban annyit, hogy biztosan rengeteget számít az összkerék, de úgy tudom, az Imprezákban hagyományosan rövid váltó van, ezért nem is érződik olyan gyöngének.

De cserébe fogyasztani meg fog :) Biztos, hogy többet, mint egy alap FWD 1.6-os.

#229 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 09:57

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:56

De cserébe fogyasztani meg fog :) Biztos, hogy többet, mint egy alap FWD 1.6-os.

Ez egyértelmű. Csak még mindig nem tudjuk, mennyit, ugyanis senki nem használt ilyet :) Sajnálom, hogy mikor vezettem ilyet, nem kérdeztem ki részletesen a tulajt.

#230 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 10:23

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:49

már hogyne tudnám, milyen vezetni egy Subarut! A Liberoval elég sokat mentem, csak valahogy kanyarban elterelte a figyelmem az összkerék minden előnyéről a "b@zmeg ez most felborul, vagy túlélem?" szempont :D
azt viszont jó lenne tudni, hogy az Impereza állandó összkerekes, vagy elektronikusan kézzel kapcsolható-e?
autókatalógus szerint 1150kg és 95le
így hamarabb megtalálsz:

#231 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 10:30

Idézet: Syner - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 10:23

...Liberoval...
azt viszont jó lenne tudni, hogy az Impereza állandó összkerekes, vagy elektronikusan kézzel kapcsolható-e?
autókatalógus szerint 1150kg és 95le

:D

Állandó összkerekes az összes mostani Subaru. Illetve a Suzukival közösen gyártott modellekről nem tudom pontosan, de az Impreza állandó összkerekes.

#232 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 10:37

Olvasói "Év autója" szavazás: http://www.a5.hu/cikkek/7/13789.shtml

#233 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:24

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 10:37

Ilyenkor vigyorgok leginkább azon, hogy a Cliot is milyen önkényesen kikiáltották az év autójának :D
Aztán a tényleges rangsorban meg sehol sincs.

A presztízs SUV-nál mondjuk az X5-ön csodálkozok. Állítólag a leg-megbízhatatlanabb a BMW-k között, sőt...

Szerkesztette: Locutus 2006. 01. 26. 11:27 -kor

#234 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:32

Triplázott az Alfa Romeo a nürburgringi 24-órás versenyen

A szutyok olasz vas ismét bizonyított :p

#235 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:33

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 10:37

igen összegányolt egy szavazás volt, minden össze-vissza, átláthatatlan csoportosítások, szóval nevetséges az egész  :omg:
én is szavaztam, de félidőben erősen gondolkodtam az abbahagyáson
így hamarabb megtalálsz:

#236 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:35

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 11:32

Triplázott az Alfa Romeo a nürburgringi 24-órás versenyen

A szutyok olasz vas ismét bizonyított :p

sztem tedd be a benzindízel topikba is
így hamarabb megtalálsz:

#237 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:43

Idézet: Syner - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 11:35

sztem tedd be a benzindízel topikba is

Nem akarok vitát gerjeszteni, úgyis az lenne hogy ez nem jelent semmi bla-bla-bla.... :)

#238 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:48

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 11:24

Ilyenkor vigyorgok leginkább azon, hogy a Cliot is milyen önkényesen kikiáltották az év autójának :D
Aztán a tényleges rangsorban meg sehol sincs.

A presztízs SUV-nál mondjuk az X5-ön csodálkozok. Állítólag a leg-megbízhatatlanabb a BMW-k között, sőt...

A tényleges rangsor mi alapján készül?

Egy olvasói szavazás szerintem csak tetszésindex, az olvasók jelentős részének fogalma sincs a megbízhatóságról, ha pedig mégis van, "a BMW akkor is BMW". (Mondjuk ez szerintem is így van :))

#239 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:51

Idézet: Syner - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 11:33

igen összegányolt egy szavazás volt, minden össze-vissza, átláthatatlan csoportosítások, szóval nevetséges az egész  :omg:
én is szavaztam, de félidőben erősen gondolkodtam az abbahagyáson

Dettó :up: Akkor döbbentem meg igazán, amikor láttam, hogy csináltak egy közepes meg egy kompakt egyterű kategóriát :D Másik hülyeség: "presztízs kisautó" :D

#240 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:52

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 11:48

A tényleges rangsor mi alapján készül?

Egy olvasói szavazás szerintem csak tetszésindex, az olvasók jelentős részének fogalma sincs a megbízhatóságról, ha pedig mégis van, "a BMW akkor is BMW". (Mondjuk ez szerintem is így van :))

De pontosan, hogy az "év autója" címet is a tetszlésindex alapján kellene odaítélni.
Nem ilyen "én mondtam előbb, szal az én autómé lesz jövőre" jelleggel.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.