Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 10:50
Az enyém télen nagyon pörög: rámegyek egy jégfoltra, hajlamos harmadikban 40-ről fél másodperc alatt "ledadogni" :Đ
---
Komolyabb téma: a modern fékrendszerek szerintem legsúlyosabb hátránya tegnap majdnem a kocsim elejébe került. Olyan úton mentem kb. 20-25-tel, ahol a jobb sáv fele le van fagyva és teljesen jeges, a másik fele csont száraz beton. Így a bal oldali gumik tapadnak, a jobbosak csúsznak. Fékezésnél pedig az ABS működésbe lép, és a kocsi úgy lassul, ahogy full jégen lassulna: sehogy... Tehát hiába tapadna a két bal oldali kerék, a blokkolásgátló miatt csak gurultam tehetetlenül, majdnem kicsúsztam a kereszteződésből. Szerencsére sikerült középre kormányoznom a kocsit, ahol megtapadt mind a négy kerék, és megálltam pár méteren belül.
Egy magazinban olvastam annak idején bizonyos "split-μ" tesztről, nem gondoltam, hogy ekkora szívás tud belőle lenni.
A ti blokkolásgátlótok hogy viselkedik ilyen esetekben? (Elsősorban Lord kocsijára vagyok kíváncsi, szerintem a többieké ugyanazt csinálja, mint az enyém.)
Nekem az is eleg, ha vizes az ut, maris pattog az auto eleje nagy gazra 2.-ban
---
Ez a baj a regebbi ABS-ekkel, hogy nem csak a megcsuszo kerekrol veszi el a feknyomast, hanem mindrol, ezert erzi azt az ember, hogy ugyan kormanyozhato marad az auto, de nem lassul semmit havas vagy jeges uton, pl munkatarsam telen kiveszi az ABS biztijet, egyszer O is majdnem begurult egy keresztezodesbe az alsobb rendu utrol. Amikor vettem a Punto-t nem sokkal utana esett le vmi ho, gondoltam, nosza van ABS he-he-he, erre ugyanott, ahol a Tipo-val par hettel korabban ABS nelkul fekezve, ha meg is csuszott az egyik kerek, de legalabb lassultam, es utana be tudtam fordulni, ott ezzel nem lassultam semmit, csak dadogott a pedal, index vissza es inkabb tovabb mentem egyenesen

, es meg jo, hogy eppen nem akart senki kifordulni onnan, mert bar megcsak nem is 90fokban kellett volna fordulni, de ereztem, hogy sok lenne a lendulet, es felmennek a jardara, vagy meg a kanyarodas kozben megpordulnek es ugy allnek bele a keritesbe, az meg valahogy nem hianyzott
Viszont nyalkas uton, pl kodszitalasnal jo, ott meg majdnem belemalltak, eppen csak mellem kormanyozta az autojat a juzer...es meg neki allt feljebb
hobizoli
Szerkesztette: hobizoli 2006. 01. 27. 11:44 -kor