HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? VIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? VIII. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 27. 19:33

Clio 1.8 16V

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#322 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 21:01

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 18:37

Idézet az alatta lévő fórumból:

"dogolj meg a saab-oddal egyutt
ilyen roncs verdat..."

Ez itt a Saab csomagtartóban egy OPTIMA akku: ?

Kép

(40-50 ezer Ft) :

http://www.akkumulat...so/index2_6.htm

Szerkesztette: Kory 2006. 01. 27. 21:01 -kor

#323 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 21:54

Opel Diplomat 5.4 V8 :wub:

Olcsó és keveset fogyaszt!!! :Đ De én lennék a király!!! :cool:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#324 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 21:54

A mai feladvány :)
Kép

#325 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 22:00

Acura RL 2006 / Legend /
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

#326 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 22:02

Kép
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#327 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 22:11

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 21:54

A mai feladvány :)
Kép

Honda S800

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 27. 22:39

amúgy nekem is tetszik a pug 406 és még 1milla alatt kapnék is, de a megbízhatóság...

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024

ha már pug, akkor a 206 milyen?

az alfa is tetszik, de szintén nulla megbízhatóság

#329 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 00:51

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 10:56

Szerintem Targa kocsija sem szokványos módon viselkedik ilyen esetben :)

Hát ez sem hétköznapi... Gyárilag az autóban volt ABS, de hogy hogyan kezelte volna le a dolgot, azt kéremszépen nem tudom. Elméletileg négycsatornás ABS volt benne, tehát le kell tudnia kezelnie, méghozzá úgy, hogy a tapadó kerékkel fékez, a jégen futó kerékkel meg kattogtatja az ABS-t, így nem fordulsz keresztbe. Az F Astrámmal jártam úgy, hogy fél oldalon murván, másik oldalon aszfalton voltam, és satuzni kellett, az ugyebár majdnem ez a szituáció, az oldalak között jelentős tapadáskülönbség volt. Az opel rendezte, szépen egyenesen haladva lassultam, tudtam kormányítani közben az autót, nem indult el keresztbe a kocsi.

A nagyvasban már régen nincs meg az ABS, kikapcsoltattam belőle, mert terepen csak hátrány, mint ahogy a kipörgésgátló is, így hát ha így fékeznék blokkolásig, hogy egyik oldal tükörjégen, akkor valószínüleg pikk-pakk keresztbefordulna az autó, mint minden más ABS nélküli autó is. Gázadás szempontjából nem mérvadó, hogy hol mi van a kerék alatt. Ha már egyetlen kerék is tapad, akkor menni fogok, mert három difizár van az autóban.

#330 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 09:22

Idézet: diegho - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 22:39

amúgy nekem is tetszik a pug 406 és még 1milla alatt kapnék is, de a megbízhatóság...

ha már pug, akkor a 206 milyen?

az alfa is tetszik, de szintén nulla megbízhatóság

Azok a benzines 406-ok sokat fogyasztanak, és nem is mennek. + megbízhatóság. Bár ez még nem annyira agyonelektronikázott dolog.

206-os milyen? Kicsi. :) (egyébként krv. olcsónak tűnik amit linkeltél, tekintve hogy klímás - 100%, hogy valami gond van vele)

Elsőgenerációs 146-ost felejtsd el.

-----

KM:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280

Szerkesztette: Kory 2006. 01. 28. 09:25 -kor

#331 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 11:52

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 10:22

Hahhh :D , akksi már cserélve volt, ráadásul kintről hozták...bár ezektől függetlenül még valós is lehet, de kevés az esély rá :)

Egyébként jó gépek, csak elég borsos az alkatrész ára, még japánhoz mérten is.
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#332 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 12:15

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 11:52

Hahhh :D , akksi már cserélve volt, ráadásul kintről hozták...bár ezektől függetlenül még valós is lehet, de kevés az esély rá :)

Azt látom, hogy uniós rendszáma van, viszont az akksi nem tudom milyen gyárilag :) Zeg-en van amúgy, azért néztem, s feltűnt a km.

-----------

Más: a Clio Campusnak úgy látom új árlistája-kedvezménye van:

A "Taboo" változat az 1.2 16 szelepes 75 lovas motorral: (bocs, copy-s lista):

ABS, ködlámpa, 3 hátsó fejtámla, 2 légzsák, színezett tükör, valami "RS" légterelő, fedélzeti  számítógép, központi zár távirányítóval, elektromos ablakemelők elöl, impulzív a vezetőoldalon, Magasságban állíható vezetőülés, 1/3-2/3 arányban osztott hátsó ülés, 2x15 W CD központi kijelzővel + hozzá akciósan  100 ezer Ft-ért manuál klíma + pollenszűrő

= 2.573 ezer Ft.

Ha valakinek nem kell a gyári CD, a fedélzeti comp. és  a ködlámpa, akkor kb. 100 ezerért olcsóbban "Nature" néven megkaphatja ugyanezzel a motorral (2.453 ezer). (szerintem más motorral nem érdemes, max. a dízel, de az drága + 350 ezer).

Ahogy nézem, ez még a Punto Classicnál is jobb, az klímával és ABS-el felszerelve (ilyen hogy CD-t meg ködlámpát nem is mondok) szintén 2,5 milla, és csak 1.2 60 LE.

Bár most itt a zegi kereskedés 1.999 ezerért hirdeti a Puntot (gondolom a 3 ajtós) és 100e FT-ért klíma.

De sajnos ennek a Classicnak rettentő gyér az alapfelszereltsége, ilyenek, hogy hátsó fejtámlákért + 30 ezer Ft, meg jó az OK, nincs ABS kibírja az ember, de nem osztott a hátsó ülés, nem alapáras a kormánymagasság-ülés állítás, vakdugós a központi konzol, szal.....a Clio kisebb ugyan, de szvsz mégis most mintha jobb lenne.

#333 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 14:19

A legfrisebb AutoBild-ben volt egy érdekes teszt, ahol a különböző hajtásokat hasonlították össze különböző felületeken. Konkrétan elővettek egy A4-es quatro-t, egy 3 BMW-t és egy Passat-ot (mindegyikből a legújabbat) és különböző teszteket hajtottak rajtuk végre. Elöször 5%-os friss hóval borított emelkedőn kellett elindulniuk és megnézték, hogy melyikük éri el elöbb a célt, itt a quatro-s Audi lemosta mindkét autót, viszont érdekes módon a Passat, csak pár tizeddel volt jobb a hátsókerékmeghajtású 3-as BMW-nél. A következő tesztben 15%-os emelkedőről próbálták elindítani őket (szintén friss hóval borított felület), itt az A4-es röhögve szaladt fel, de se a Passat se a BMW nem volt képes elindulni, így megnézték, hogy hogy mennek lendületből, és ott ha jól emlékszem már a BMW ha nemis sokkal, de lenyomta a Passat-ot. (mondjuk ez annyira azért nem meglepő, emelkedőn könyebb a dolga a hátsókerekesnek). A 3. teszt az volt, hogy vizes, csúszós fémfelületen startoltatták az autókat (ezzel szimulálva a jeges utat), itt már csúnyán elmaradt a BMW a Passat-al szemben, természetesen az Audi ment a legjobban. A 4. tesztben vegyes felületen történő indulást nézték, a balolali kerekek száraz betonon, míg a jobboldaliak vizes fémfelületen futottak. Itt is az Audi győzőtt elsöprő fölénnyel, viszont meglepő módon a BMW itt is jobbnak bizonyult, mint a Passat, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a BMW-nél szükség volt némi ellenkormányzásra, mert a menetstabilizáló ezt a tapadás különbséget már nemtudta kellően lereagálni. Az utolsó két teszt szimpla vizes útfelületen folyt (egyszerű beton) és itt jött a meglepetés, mert a BMW, mind a tesztpályán (kanyargós, szerpentines), mind a körpályán a leggyorsabb volt és az Audit még a Passat is megelőzte!
A konklúzió annyi, hogy az összkerékmeghajtás azoknak éri meg, akik nagyon sokat haladnak havas jeges területeken, illetve hogy mamár megfelelő felépítés (a tesztelt 3-as BMW súlyelosztása: 49% elsőtengely és 51% hátsótengely volt) és modern menetsabilizáló esetén már a hátsókerékmeghajtású autókat sem gáz vezetni havas útviszonyok között (ebben gondolom azért a téligumik fejlődése is közrejátszik).  :up:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#334 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 16:01

Pug 307 ABS vs. jobb oldalt jég: szépen lassult, egyenesen. nem fordult meg az autó, nem tépte a kormányt, elég okos a benne levő szerkezet. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#335 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 16:07

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 16:01

Pug 307 ABS vs. jobb oldalt jég: szépen lassult, egyenesen. nem fordult meg az autó, nem tépte a kormányt, elég okos a benne levő szerkezet. :)

Ma ugyanarra mentem megint az enyémmel, és kipróbáltam megint a tesztet. Valószínű, hogy a múltkor mégsem lehetett csontszáraz az aszfalt, mert akkor alig lassult valamit a kocsi, ma viszont daráló ABS-szel szépen lelassultam :think:

Ja, és 1.9-2.0-ről felfújtam a kerekeim 2.3-ra, ég és föld. Pattogósabb, de sokkal stabilabb a kocsi, és a pillanatnyi fogyasztások is alacsonyabbnak tűnnek.

#336 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 16:19

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 16:07

Ja, és 1.9-2.0-ről felfújtam a kerekeim 2.3-ra, ég és föld. Pattogósabb, de sokkal stabilabb a kocsi, és a pillanatnyi fogyasztások is alacsonyabbnak tűnnek.

Nézz rá 2 hét múlva. Olyan 2.1-re tippelem be. Hihetetlen, mennyire engednek a gumik, mióta rájöttem, 2 hetente fújom őket.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#337 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 16:22

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 16:19

Nézz rá 2 hét múlva.

Nézem rendszeresen, ezt az 1.9-2.0 körüli értéket azóta tartják, amióta felrakta őket a gumis. Néha minimálisan kell egy-egy kerékbe fújni, de nem jellemző, hogy eresztene. Mondjuk az lehet, hogy ezt a 2.3-at kevésbé fogják tudni magukban tartani.

#338 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 19:31

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 12:52

Honnan tudod, hogy kintről hozták?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#339 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 19:34

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 17:19

Nézz rá 2 hét múlva. Olyan 2.1-re tippelem be. Hihetetlen, mennyire engednek a gumik, mióta rájöttem, 2 hetente fújom őket.

Olyan 1.3-1.5-nél már mi is fújunk bele... :D
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#340 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 19:34

Idézet: r2r - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 19:31

Honnan tudod, hogy kintről hozták?

Új rendszám van rajta, vagy cserélték, vagy 2004 után lett nálunk forgalomba helyezve. Utóbbira több az esély.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.