HWSW Informatikai Kerekasztal: Commodore gépek, perifériák IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Commodore gépek, perifériák IV még mindig jöhetnek a 8/16 bites vackok. Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 11. 22:37

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 23:32

Ha az illető ugyanazzal az ajánlattal licitál, akkor mindegy, bár kitudja :) Én pl előre beírom a max összeget amit rászánnék, aztán várom az aukció végét. Persze van, hogy ha még van időm, akkor gyorsan átgondolom (0,2 mp alatt :Đ), és dobok még rá egy kicsit, én is olyan 15,X euróval próbálkoztam, aztán még volt időm beírni 17,X eurót. Aztán ha kifutok mégis az időből, akkor úgy vagyok vele, hogy annyit már nem ért volna meg nekem mégse :Đ

Vazze, én ezzel most pont így jártam! Az utolsó tizedmásodpercben még rányomtam volna egy 18-ast, de azt már nem vette a rendszer, lekéstem. De így nem idegesít annyira. Szóval ez tényleg nagyon szoros volt!

#2362 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 22:48

Ja, új élmény a PayPal-lal (azon kívül, hogy már nekem is fizettek vele végre!): USA-ból vettem egy Oscar vonalkód scannert. Ez a cucc több fajta géphez is készült, az illesztőkábel tér csak el. Az aukció C64-hez volt meghirdetve, és még a csati fotója is ott volt. Éppen ezért mertem licitálni, mert csak bemondásra nem vettem volna készpénznek, hogy ez valóban a C64 verzió. De így meggyőzött a dolog, a saját szememnek hiszek. Mondanom sem kell, hogy amit megkaptam tétel, annak tutira eltérő kábele van!  :reklamacio:
Semmi gond, levél először az eladónak: "hát jó, megnézzük mit lehet tenni, stb, stb..." Telnek a hetek, de semmi fejlemény, utóbb már válasz sincs. A PayPal reklamációra 60 nap van, úgyhogy én sem késlekedtem tovább, bejelentettem az esetet. Az eladó még mindig nem reagál. Újabb 20 nap türelmi időt ad a PayPal, nem szabad kicsúszni. Válasz nincs, úgyhogy felkértem a PayPalt az "igazságszolgáltatásra". Eredmény: full vételár visszatérítés, és még a cucc is marad nálam. Így jó üzletelni! Már csak egy megfelelő kábelt kéne szerezni valahonnan...  :Đ

#2363 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 23:24

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 22:33

Röhögni fogsz: egy hete akarom feladni a cuccot. De mostanában éppen nem kaptam semmi hasonló méretű csomagot, így nincs dobozom. Pont ma elmentem a postára, hogy akkor drága pénzen veszek valami alkalmatosságot, de csak vagy akkorát tudtak adni, mint egy cigisdoboz, vagy akkorát mint egy bőrönd.  :D
Szóval kicsit megfeneklett a project... Ha te tudod küldeni a cuccot, akkor küldjed, majd visszakapod a dobozod.  :)  Csak ne felejtsd ki a Q*bertet se!
A nagyobb gáz az, hogy már jó ideje lógok UK-be is hasonló okok miatt egy csomaggal.  :mad:

Menj be az első boltba, ott kapsz dobozt, ha szépen kéred, vagy várd meg a zárást, és lesd ki, hová dobják ki a dobozokat :D Előny a számtech és cipő bolt, esetleg valami vegyesbolt.
Akkor feladom, amint tudom.
Amúgy dobozért pénzt soha :D Itthon tárolok mindíg jópárát, ha éppen kell, ne kelljen rohangálnom.

Szerkesztette: Aramir 2006. 12. 11. 23:28 -kor

#2364 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 23:25

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 22:37

Vazze, én ezzel most pont így jártam! Az utolsó tizedmásodpercben még rányomtam volna egy 18-ast, de azt már nem vette a rendszer, lekéstem. De így nem idegesít annyira. Szóval ez tényleg nagyon szoros volt!

Nekem is csak 2 mp maradt hátra, ha egy kicsit szöszmötölök, akkor nincs cart :D

#2365 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 08:31

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 0:24

Menj be az első boltba, ott kapsz dobozt, ha szépen kéred, vagy várd meg a zárást, és lesd ki, hová dobják ki a dobozokat :D Előny a számtech és cipő bolt, esetleg valami vegyesbolt.
Akkor feladom, amint tudom.
Amúgy dobozért pénzt soha :D Itthon tárolok mindíg jópárát, ha éppen kell, ne kelljen rohangálnom.

Jah, boltban karton között turkálás is megvolt tegnap, de ott is csak böszme nagyot találtam. (Mondjuk élelmiszer üzlet volt.)
Ritkán fordul elő velem, hogy teljesen kifogyjak dobozból, de akkor rohadt kellemetlen! Már kezdek parázni, mikor nyomja be a negatívot az angol srác...

#2366 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 08:44

Kimondta a szót az elmeszegény: 120e + a Vatera 6% jutaléka + a szállítás az XT ára!
Még szarozik a 6%-kal...
Sajnos már valaki 40-et is fizetett volna érte, szerintem az is bőven több mint amit ér.
http://www.vatera.hu...hp?cod=15301016

Utálom az ilyen kapzsi, kicsinyes, ám arrogánsan nagyképű alakokat! Nem hagy nyugodni a téma!
Komolyan eltűnődtem rajta, hogy veszek valahol egy ugyanilyet és felteszem 1Ft-os aukcióra minimálár nélkül. Megér az nekem 20-30 ezret, hogy szürküljön az arca a libának?  :Đ

#2367 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 11:36

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 8:44

Kimondta a szót az elmeszegény: 120e + a Vatera 6% jutaléka + a szállítás az XT ára!
Még szarozik a 6%-kal...
Sajnos már valaki 40-et is fizetett volna érte, szerintem az is bőven több mint amit ér.

Utálom az ilyen kapzsi, kicsinyes, ám arrogánsan nagyképű alakokat! Nem hagy nyugodni a téma!
Komolyan eltűnődtem rajta, hogy veszek valahol egy ugyanilyet és felteszem 1Ft-os aukcióra minimálár nélkül. Megér az nekem 20-30 ezret, hogy szürküljön az arca a libának?  :Đ

Argh.... :Đ Azt tudtam, hogy 100K fölött akarja eladni, de hogy még így kijelentse, hogy +vatera jutalék... :D
50K-ért én már boldogan eladnám a helyében, dehát ő tudja.

#2368 Felhasználó inaktív   La Palma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 12. 12:19

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 12:36

Argh.... :Đ Azt tudtam, hogy 100K fölött akarja eladni, de hogy még így kijelentse, hogy +vatera jutalék... :D
50K-ért én már boldogan eladnám a helyében, dehát ő tudja.

ritkán adok véleményt a felháborodásomnak :reklamacio: , de ez az "eladó", aki mellesleg csak szőke nő lehet, nem normális. valaki egyszer azt mondta neki, hogy ez a gép sokat és, akár egy autó árát is. dekérem! már 30K-ért lehet venni kispolszkit!
fogalma sincs szerencsétlennek a világról.
ez sem a reális áron kelt el, de legalább olcsó volt  ;)

#2369 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 13:18

Idézet: La Palma - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 12:19

ritkán adok véleményt a felháborodásomnak :reklamacio: , de ez az "eladó", aki mellesleg csak szőke nő lehet, nem normális. valaki egyszer azt mondta neki, hogy ez a gép sokat és, akár egy autó árát is. dekérem! már 30K-ért lehet venni kispolszkit!
fogalma sincs szerencsétlennek a világról.

Hát ja, na de képzeld el a szitut, megveszem 120K-ért, aztán közli, hogy még +6%, rosszabb esetben akkor közli, amikor már elkocsikáztam a cuccért, hogy személyessen átvegyem  :mad:
Annyi esze már nincs, hogy beépítse az árba, és akkor a vevő tudja, hogy mennyiért veszi meg, és nem lesz kellemetlen meglepetése.

#2370 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:09

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 14:18

Hát ja, na de képzeld el a szitut, megveszem 120K-ért, aztán közli, hogy még +6%, rosszabb esetben akkor közli, amikor már elkocsikáztam a cuccért, hogy személyessen átvegyem  :mad:
Annyi esze már nincs, hogy beépítse az árba, és akkor a vevő tudja, hogy mennyiért veszi meg, és nem lesz kellemetlen meglepetése.

Ehh, szánalmas szellemi egytálétel ez a nő... Nem kellene ennyit bosszankodnom miatta, de valahányszor eszembe jut, mindig fölmegy a cukrom, nem tehetek róla. :box2:
Talán amiatt van, mert a Prohardver fórumon nagyon pökhendi módon beszólogatott nekem amikor segíteni akartam.  :Đ

#2371 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:12

Idézet: La Palma - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 13:19

Hát ja... ez ha újabb is, de valamivel ritkább cucc!  :up:

#2372 Felhasználó inaktív   pszmdze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:14

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 22:48

Ja, új élmény a PayPal-lal (azon kívül, hogy már nekem is fizettek vele végre!): USA-ból vettem egy Oscar vonalkód scannert. Ez a cucc több fajta géphez is készült, az illesztőkábel tér csak el. Az aukció C64-hez volt meghirdetve, és még a csati fotója is ott volt. Éppen ezért mertem licitálni, mert csak bemondásra nem vettem volna készpénznek, hogy ez valóban a C64 verzió. De így meggyőzött a dolog, a saját szememnek hiszek. Mondanom sem kell, hogy amit megkaptam tétel, annak tutira eltérő kábele van!  :reklamacio:
Semmi gond, levél először az eladónak: "hát jó, megnézzük mit lehet tenni, stb, stb..." Telnek a hetek, de semmi fejlemény, utóbb már válasz sincs. A PayPal reklamációra 60 nap van, úgyhogy én sem késlekedtem tovább, bejelentettem az esetet. Az eladó még mindig nem reagál. Újabb 20 nap türelmi időt ad a PayPal, nem szabad kicsúszni. Válasz nincs, úgyhogy felkértem a PayPalt az "igazságszolgáltatásra". Eredmény: full vételár visszatérítés, és még a cucc is marad nálam. Így jó üzletelni! Már csak egy megfelelő kábelt kéne szerezni valahonnan...  :Đ

Nekem is volt paypal élményem. Még májusban fizettem az ebay-en paypallal elég sokat, 280 fontot, egy cuccért egy angol powersellernek. A csomag mérete miatt földi postával jött volna. A csomag nem érkezett meg a várható 15-30 munkanapos szállítási idő alatt. Reklamálok. A válasz, hogy átirányít a posta általános szerződési feltételeihez.  Megad egy track számot, ami szerint úton van a csomag.A szerződési feltételek szerint 85 munkanap után mondják ki, hogy a csomag elveszett. A csomag biztosítva volt. A probléma ezzel az volt, hogy kiléptem a paypal-os reklamálási időböl. Lejárt a 85 munkanap, írok a csoda eladónak, hogy fizesse vissza a pénzemet, hisz teljes pénzvisszafizetést ígért. Ekkor már a leveleimre csak többszöri elküldés után volt hajlandó válaszloni. Bankszámlára kértem az utalást, ami persze nem érkezett meg. Átfutása 2 hét. Állítólag visszadobta a bankom. Ja. Ezután hál istennek bejött a paypal-os pénzfogadás. Lebeszélem az eladóval. hogy küldje így. többszöri elküdésre válaszol. Ígéri, hogy küldi, de nem jön. Ekkor már biztos volt, hogy le akar húzni. Írok neki, hogy küldje el a postai feladást igazoló szelvényt, illetve a banki utalásról az igazolást. Ekkor már semmi válasz nincs. Rá egy hétre kértem az ebayt, hogy vizsgálja ki a történteket, és egyben csalásért feljelentettem az angol rendőrségen. Ahogy írtam az ebaynak másnap jött a teljes összeg a paypal-on. Az eladó soha nem küldte el a csomagot, úgy gondolta simán lehúz engem, a feladószelvény természetesen azóta sem érkezett meg.Korábban egy kamu trackszámot adott meg nem nekem. Gondolta Mo. messze van. Képes volt az üzletét ezért megkockáztatni. Több mint 4000 pozitív értékelése van, naponta 1000-1500 fontért forgalmaz. Várom mit lép rá az Ebay és a Scotland Yard. Azt hozzé kell tenni, hogy negatív értékelést se tudtam adni, mert azt csak 90 napon belül lehet megtenni.

#2373 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:39

Idézet: pszmdze - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 22:14

Nekem is volt paypal élményem. Még májusban fizettem az ebay-en paypallal elég sokat, 280 fontot, egy cuccért egy angol powersellernek. A csomag mérete miatt földi postával jött volna. A csomag nem érkezett meg a várható 15-30 munkanapos szállítási idő alatt. Reklamálok. A válasz, hogy átirányít a posta általános szerződési feltételeihez.  Megad egy track számot, ami szerint úton van a csomag.A szerződési feltételek szerint 85 munkanap után mondják ki, hogy a csomag elveszett. A csomag biztosítva volt. A probléma ezzel az volt, hogy kiléptem a paypal-os reklamálási időböl. Lejárt a 85 munkanap, írok a csoda eladónak, hogy fizesse vissza a pénzemet, hisz teljes pénzvisszafizetést ígért. Ekkor már a leveleimre csak többszöri elküldés után volt hajlandó válaszloni. Bankszámlára kértem az utalást, ami persze nem érkezett meg. Átfutása 2 hét. Állítólag visszadobta a bankom. Ja. Ezután hál istennek bejött a paypal-os pénzfogadás. Lebeszélem az eladóval. hogy küldje így. többszöri elküdésre válaszol. Ígéri, hogy küldi, de nem jön. Ekkor már biztos volt, hogy le akar húzni. Írok neki, hogy küldje el a postai feladást igazoló szelvényt, illetve a banki utalásról az igazolást. Ekkor már semmi válasz nincs. Rá egy hétre kértem az ebayt, hogy vizsgálja ki a történteket, és egyben csalásért feljelentettem az angol rendőrségen. Ahogy írtam az ebaynak másnap jött a teljes összeg a paypal-on. Az eladó soha nem küldte el a csomagot, úgy gondolta simán lehúz engem, a feladószelvény természetesen azóta sem érkezett meg.Korábban egy kamu trackszámot adott meg nem nekem. Gondolta Mo. messze van. Képes volt az üzletét ezért megkockáztatni. Több mint 4000 pozitív értékelése van, naponta 1000-1500 fontért forgalmaz. Várom mit lép rá az Ebay és a Scotland Yard. Azt hozzé kell tenni, hogy negatív értékelést se tudtam adni, mert azt csak 90 napon belül lehet megtenni.

Van 2-3 hasonló élményem nekem is, szerencsére csak 10 fontos nagyságrendben.  :)
Akadt zűrös alak az Egyesült Királyságban és Németországban is.
Az angol eset még akkor történt, amikor nem volt PayPal a fizetés szintjén sem. Banki átutalást nem vállalt a figura (állítólag költségei lettek volna), maradt a kp. küldése levélben. Ki is küldtem ajánlva, tértivevényesen. Ő azt állította, hogy nem vette át, mivel túl későn érkezett meg, ezért időközben eladta a cuccot másnak. Ezzel szemben én sem a levelet, sem az átvételt igazoló tértivevényt nem kaptam vissza soha. Mondjuk ha a címzett veszi át, akkor a tértivevény nagy valószínűséggel visszajön. Gyanús, hogy inkább egy postás világította át a borítékot alaposan.  :D Lehetett volna a ragszám alapján kerestetni, de szartam rá, 4000 forintért nem fogok gyomorfekélyt kapni!
A németben az volt a szép, hogy előtte már vásároltam tőle, az meg is jött rendben, adtuk egymásnak a pozitivot, stb. Aztán megint vettem valamit, kifizettem, és se kép se hang... A mailekre nincs válasz, az eladó rövid időn belül törölte magát az eBayről. Ezt nem értettem főként a dologban, kb. 25-30 euros cucc volt, nem hinném hogy ez volt élete nagy fogása, amire várt és ami miatt visszavonult a világtól. Persze bármilyen fatális véletlen is megeshet, akármilyen kicsi is az esélye: az eladó meghal vagy hasonlók.

Az viszont komolyan érdekel, hogy hogyan lehet feljelentést tenni innen a Scotland Yardon? Sosem tudhatjuk mikor lesz még erre szükség!

#2374 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:45

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 21:39

Banki átutalást nem vállalt a figura (állítólag költségei lettek volna)

Nem állítólag, hanem tényleg van költsége neki pluszba, ha oda utalsz eurószámláról.
Akkor nincs, ha font alapú a devizaszámlád. Én annó csak ezért nyitottam egy fontos deviszaszámlát.
Sőt, ha onnan utalnak ide, az kb +20 font nekik pluszban.

"Mondjuk ha a címzett veszi át, akkor a tértivevény nagy valószínűséggel visszajön."
Na ez sem így van :( Nekem talán egy vagy kettő jött vissza az utóbbi 10 külföldi csomagomhoz/levelemhez mellékelt tértivevényből.

Szerkesztette: Aramir 2006. 12. 12. 21:52 -kor

#2375 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:48

Ez a fake juhi, alias gyüjtögető elég kitartó, már vagy háromszor törölték a hírdetését az Amiga aprón, és most megint ott van egy hírdetése :Đ

#2376 Felhasználó inaktív   pszmdze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 09:39

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 21:39

Van 2-3 hasonló élményem nekem is, szerencsére csak 10 fontos nagyságrendben.  :)
Akadt zűrös alak az Egyesült Királyságban és Németországban is.
Az angol eset még akkor történt, amikor nem volt PayPal a fizetés szintjén sem. Banki átutalást nem vállalt a figura (állítólag költségei lettek volna), maradt a kp. küldése levélben. Ki is küldtem ajánlva, tértivevényesen. Ő azt állította, hogy nem vette át, mivel túl későn érkezett meg, ezért időközben eladta a cuccot másnak. Ezzel szemben én sem a levelet, sem az átvételt igazoló tértivevényt nem kaptam vissza soha. Mondjuk ha a címzett veszi át, akkor a tértivevény nagy valószínűséggel visszajön. Gyanús, hogy inkább egy postás világította át a borítékot alaposan.  :D Lehetett volna a ragszám alapján kerestetni, de szartam rá, 4000 forintért nem fogok gyomorfekélyt kapni!
A németben az volt a szép, hogy előtte már vásároltam tőle, az meg is jött rendben, adtuk egymásnak a pozitivot, stb. Aztán megint vettem valamit, kifizettem, és se kép se hang... A mailekre nincs válasz, az eladó rövid időn belül törölte magát az eBayről. Ezt nem értettem főként a dologban, kb. 25-30 euros cucc volt, nem hinném hogy ez volt élete nagy fogása, amire várt és ami miatt visszavonult a világtól. Persze bármilyen fatális véletlen is megeshet, akármilyen kicsi is az esélye: az eladó meghal vagy hasonlók.

Az viszont komolyan érdekel, hogy hogyan lehet feljelentést tenni innen a Scotland Yardon? Sosem tudhatjuk mikor lesz még erre szükség!

A www.police.uk -en megnézed, hogy melyik a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányság. Mindegyiknek külön weboldala van. Annyira elterjedt az ilyen fajta csalás, hogy külön neve is van már angliában- internet auction fraud -. Ha londoni az illető, akkor nem tudod, hogy melyik városrészben lakik. Ilyenkor célszerű a " fővárosi rendőrfőkapitánysághoz", azaz a Scotland Yard-hoz fordulni. Célszerű ajánlott levélben megtenni a feljelentést. Mivel EU tagok vagyunk ezért magyarul is megteheted, azonban érdemes, legalább kivonatosan angolul is leírni, hiszen ha csak magyarul írsz, akkor nem fognak vele tudni mit kezdeni. Nemhiszem hogy rájönnének, hogy magyarul van.

#2377 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 17:21

Végre szigorított a Vatera, ideje volt.
Lépjetek be a személyes menübe.

#2378 Felhasználó inaktív   Devlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 18:23

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 16:21

Végre szigorított a Vatera, ideje volt.
Lépjetek be a személyes menübe.

Bizony, ideje volt.  :respect:

#2379 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 18:50

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 9:44

Még szarozik a 6%-kal...

A Vatera nem csak egyre biztonságosabb, de egyre misztikusabb is kezd lenni!
Amikor az idézett hozzászólást írtam még 40000-en állt a licit. Most pedig anélkül hogy újabb ajánlat érkezett volna, fölment 50000-re.  :think:
Zavarba ejtő...

#2380 Felhasználó inaktív   pszmdze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 19:08

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 18:50

A Vatera nem csak egyre biztonságosabb, de egyre misztikusabb is kezd lenni!
Amikor az idézett hozzászólást írtam még 40000-en állt a licit. Most pedig anélkül hogy újabb ajánlat érkezett volna, fölment 50000-re.  :think:
Zavarba ejtő...

Most már mindenki tudja a minimálárat, így nyugodtan lehet licitálni a minimálár alatt. Sok olyan vaterás van aki kényszeresen lictál a minimálár alatt, ha ismeri.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.