Idézet: pszmdze - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 22:14
Nekem is volt paypal élményem. Még májusban fizettem az ebay-en paypallal elég sokat, 280 fontot, egy cuccért egy angol powersellernek. A csomag mérete miatt földi postával jött volna. A csomag nem érkezett meg a várható 15-30 munkanapos szállítási idő alatt. Reklamálok. A válasz, hogy átirányít a posta általános szerződési feltételeihez. Megad egy track számot, ami szerint úton van a csomag.A szerződési feltételek szerint 85 munkanap után mondják ki, hogy a csomag elveszett. A csomag biztosítva volt. A probléma ezzel az volt, hogy kiléptem a paypal-os reklamálási időböl. Lejárt a 85 munkanap, írok a csoda eladónak, hogy fizesse vissza a pénzemet, hisz teljes pénzvisszafizetést ígért. Ekkor már a leveleimre csak többszöri elküldés után volt hajlandó válaszloni. Bankszámlára kértem az utalást, ami persze nem érkezett meg. Átfutása 2 hét. Állítólag visszadobta a bankom. Ja. Ezután hál istennek bejött a paypal-os pénzfogadás. Lebeszélem az eladóval. hogy küldje így. többszöri elküdésre válaszol. Ígéri, hogy küldi, de nem jön. Ekkor már biztos volt, hogy le akar húzni. Írok neki, hogy küldje el a postai feladást igazoló szelvényt, illetve a banki utalásról az igazolást. Ekkor már semmi válasz nincs. Rá egy hétre kértem az ebayt, hogy vizsgálja ki a történteket, és egyben csalásért feljelentettem az angol rendőrségen. Ahogy írtam az ebaynak másnap jött a teljes összeg a paypal-on. Az eladó soha nem küldte el a csomagot, úgy gondolta simán lehúz engem, a feladószelvény természetesen azóta sem érkezett meg.Korábban egy kamu trackszámot adott meg nem nekem. Gondolta Mo. messze van. Képes volt az üzletét ezért megkockáztatni. Több mint 4000 pozitív értékelése van, naponta 1000-1500 fontért forgalmaz. Várom mit lép rá az Ebay és a Scotland Yard. Azt hozzé kell tenni, hogy negatív értékelést se tudtam adni, mert azt csak 90 napon belül lehet megtenni.
Van 2-3 hasonló élményem nekem is, szerencsére csak 10 fontos nagyságrendben.
Akadt zűrös alak az Egyesült Királyságban és Németországban is.
Az angol eset még akkor történt, amikor nem volt PayPal a fizetés szintjén sem. Banki átutalást nem vállalt a figura (állítólag költségei lettek volna), maradt a kp. küldése levélben. Ki is küldtem ajánlva, tértivevényesen. Ő azt állította, hogy nem vette át, mivel túl későn érkezett meg, ezért időközben eladta a cuccot másnak. Ezzel szemben én sem a levelet, sem az átvételt igazoló tértivevényt nem kaptam vissza soha. Mondjuk ha a címzett veszi át, akkor a tértivevény nagy valószínűséggel visszajön. Gyanús, hogy inkább egy postás világította át a borítékot alaposan.

Lehetett volna a ragszám alapján kerestetni, de szartam rá, 4000 forintért nem fogok gyomorfekélyt kapni!
A németben az volt a szép, hogy előtte már vásároltam tőle, az meg is jött rendben, adtuk egymásnak a pozitivot, stb. Aztán megint vettem valamit, kifizettem, és se kép se hang... A mailekre nincs válasz, az eladó rövid időn belül törölte magát az eBayről. Ezt nem értettem főként a dologban, kb. 25-30 euros cucc volt, nem hinném hogy ez volt élete nagy fogása, amire várt és ami miatt visszavonult a világtól. Persze bármilyen fatális véletlen is megeshet, akármilyen kicsi is az esélye: az eladó meghal vagy hasonlók.
Az viszont komolyan érdekel, hogy hogyan lehet feljelentést tenni innen a Scotland Yardon? Sosem tudhatjuk mikor lesz még erre szükség!