HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 05. 11:24

Idézet: Konor - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 10:40

nem csak udvariasság hisz jobbratartás van nemrég valamelyik külföldi adón lehetett látni hogy volt aki tartósan a belsőben ment miközbe a széle üres volt azt megbüntették :) itt is ez kéne hisz a szép szó nem elég :)

Ennek viszont nem sok köze van az előzéshez.
Hiszen a kisautós előzte a teherautót.
Lehet, hogy figyelmetlenül, vagy a fórumtársunk sebességét rosszul felmérve, de az előzést megkezdte, és mivel a sávban kötelező legkisebb sebességet bőven tudta tartani, semmi sem kötelezi arra, hogy a kapaszkodósávra visszahúzódjon, lehet, hogy nem is tudott volna egy másik teherautótól, amire az írás nem tér ki.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1662 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 12:15

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 12:24

Ennek viszont nem sok köze van az előzéshez.
Hiszen a kisautós előzte a teherautót.
Lehet, hogy figyelmetlenül, vagy a fórumtársunk sebességét rosszul felmérve, de az előzést megkezdte, és mivel a sávban kötelező legkisebb sebességet bőven tudta tartani, semmi sem kötelezi arra, hogy a kapaszkodósávra visszahúzódjon, lehet, hogy nem is tudott volna egy másik teherautótól, amire az írás nem tér ki.

Na, még infó.
A jobbratartási kötelezettség nem elég, hogy visszamenjen?
Nem vártam, hogy abbahagyja az előzést, és visszatakarodjon, hanem szépen fejezze be, és index és ki. Mentségére max. annyit tudna felhozni, hogy 500 méter múlva véget ért a harmadik sáv. De azalatt én bőven elhaladtam volna mellette.
A végén húzott fel azzal, hogy utána meg elkezdett emberkedni, és bejött a farvizembe. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ilyen kaszniban már 100-nál rendesen félnék.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#1663 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 05. 12:39

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 11:05

Idézet

Megszereltük a motrot

Kedves dunántúli ragozási anomália. Tulajdonképpen szeretjük, akárcsak a biciglit. Nem is kívánunk tűzzel-vassal küzdeni ellene, inkább csak megemlítjük, a tisztánlátás végett. Ide kapcsolódik a garambol és a gardán, esetleg a telepjáró problematikája is.

:nevet:

#1664 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 14:03

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 13:15

A végén húzott fel azzal, hogy utána meg elkezdett emberkedni, és bejött a farvizembe. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ilyen kaszniban már 100-nál rendesen félnék.

Vonohorog, padlofek.

Utana elgondolkozhat a kovetesi tavolsag betartasan.

#1665 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 14:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 14:03

Vonohorog, padlofek.

Aztán van olyan is, h a vonóhorog többet árt... És ezen is elgondolkodhatsz. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1666 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 14:21

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 15:03

Vonohorog, padlofek.

Te meg a szalagkorlátra való felkenődés gyönyörűségein.

Imádom, amikor nem gondolkodnak az emberek. :omg:

#1667 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 14:59

Idézet: fram - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 12:15

Vizuális típus vagyok, de akárhogy sakkozom, nem jön össze ... :think:

Esetleg az autó mögé kötött robikapát is kint hagyja ? :Đ

2-t akartam írni. :)
Az elé-mögéhez hozzáadtam a középreét, így lett 3. :D

Szerkesztette: Omega 2006. 04. 05. 15:01 -kor

#1668 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:29

Egy nagyon jó cikk, a legátfogóbb baleseti statisztikák készítőjétől!
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1669 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:38

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 13:15

Na, még infó.
A jobbratartási kötelezettség nem elég, hogy visszamenjen?
Nem vártam, hogy abbahagyja az előzést, és visszatakarodjon, hanem szépen fejezze be, és index és ki. Mentségére max. annyit tudna felhozni, hogy 500 méter múlva véget ért a harmadik sáv. De azalatt én bőven elhaladtam volna mellette.

A jobbratartási kötelezettség nem vonatkozik rá (sem) a kapaszkodó sávra alkalmazva.
Autópályán csak annak kell kimennie a szélére, aki a középső, vagy a belső sáv minimum sebességét nem tudja tartani.

Idézet

17. § (1) A tájékoztatást adó jelzőtáblák a következők:
h) „Kapaszkodósáv” (118. ábra): a tábla emelkedő úton a lassabban haladó járművek közlekedésére szolgáló kiegészítő sáv (kapaszkodósáv) kezdetét jelzi. A tábla jelezheti azt a sebességértéket is, amelynél kisebb sebességgel haladó jármű a kapaszkodósávot köteles igénybe venni (119. ábra);

Idézet

25. § (1) Járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.
(2) Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni. Lassú járművel, kerékpárral, állati erővel vont járművel, kézi kocsival, hajtott (vezetett) állattal, valamint lassan haladó járművel - ha az út- és forgalmi viszonyok lehetővé teszik - szorosan az úttest jobb széléhez húzódva kell haladni. Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jobbra tartásra a külön szabályok (36. §) az irányadók.
(3) Az autóbuszöblöt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodó sávot, a gyorsító és lassító sávot, valamint a kerékpársávot a (2) bekezdésben említett jobbra tartási, illetőleg az úttest jobb szélén való haladási kötelezettség szempontjából figyelmen kívül kell hagyni. A kerékpársávon csak kerékpárral szabad közlekedni - az egyirányú forgalmú úton kijelölt kerékpársáv kivételével - az úttest menetirány szerinti jobb oldalának haladási irányával azonos irányban.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1670 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:47

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 20:26

Tényleg elkezdődött a motor szezon. Egyre többen cikáznak, gyorsulnak, mennek mint az őrült (tisztelet a kivételnek, de a francba is ilyet én még nem láttam). Az hogy mennyivel mennek, hogy száguldoznak engem nem nagyon érdekel (amíg csak magát veszélyezteti azt csinál, amit akar), de a rohadt életbe is, jó lenne már egy törvény, hogy a hangerejüket lecsökentsék, mert piszkosul utálom, hogy már kilóméterekről is hallani, hogy jön.

Idézet

Teherautóba fúródott egy motoros a 4-es főúton
2006. április 5, szerda - [19:44]
[Belföld] Teherautó és motor frontális karamboljában egy fiatalember életét vesztette szerdán délután a 4-es főúton. A nyíregyházi tűzoltóság, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Székely felé haladó Kawasaki motor Nyírbogdány közelében előzni kezdett, ám a szemből érkező Iveco teherautó sofőrje - hiába fékezett, és próbált lehúzódni - az ütközést már nem tudta elkerülni. A motort vezető 24 éves kisrozványi fiatalember a helyszínen életét vesztette. A járműveket a tűzoltók választották szét, majd megtisztították az utat. (Lánglovagok)

#1671 Felhasználó inaktív   sniperdohc 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 19:01

Sajnos minden év így kezdődik... :( Vissza kell szokni a motorra a sok kihagyás után! És a motorbalesetek a legszomorúbbak. Őket semmi sem védi és ezt hajlamosak egyesek elfelejteni sajnos..

#1672 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 19:09

Mai gyorshajtóm:
Az Üllői úton a  Fradi pálya magasságában egy sötétkék Renault Clio.
A fiatalember négyszer váltott sávot, hogy elém, és mások elé kerüljön, de a kórház előtt "sikerült" ugyanazt a pozíciót elfoglalnia, vagyis kicsit mögöttem állt a sávban. Mindezt 70-80-nal.
A "kis g@ci" (na, nem én nevezem így, ez a matrica volt a hátsó szélvédőn) a körútig még nyolcszor váltott sávot a remélt előrejutás érdekében.
A pilanatnyi sebessége mindig nagyobb volt, mint a környezetéé, de a Nagyvárad tértől a körútig két autónyival jutott előrébb a többiekhez képest.
Mellesleg övet sem használt, ami valószínűleg esze ágában sem volt, ugyanis az övrögzítő az alsó állásban volt, míg neki elég magasra kellett volna állítani.

#1673 Felhasználó inaktív   sniperdohc 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 19:18

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 20:09

Mai gyorshajtóm:
Az Üllői úton a  Fradi pálya magasságában egy sötétkék Renault Clio.
A fiatalember négyszer váltott sávot, hogy elém, és mások elé kerüljön, de a kórház előtt "sikerült" ugyanazt a pozíciót elfoglalnia, vagyis kicsit mögöttem állt a sávban. Mindezt 70-80-nal.
A "kis g@ci" ................

Egyszer majdnem benyaltam egy ilyet. Olyan kisteherautóval jártam, amin csak a külső tükrökre hagyadkozhattam. Nagyon sokáig figyeltem a Soroksárin egy öreg csicsás VW Passatot. Ki-be-ki-be és így tovább. De Ő ügyes volt, egyszercsak úgy volt mellettem, hogy pont a holttérbe került. Persze hogy pont akkor kellett sávot váltanom... Satu, duda, meg anyukám. A kresz szerint neki volt igaza. De ilyen vezetési stílus mellett szinte keresi magának a bajt.

#1674 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 19:25

ma majdnem elgázoltam egy gyalogost az Erzsébet királyné útján
az volt a szerencséje ,hogy az Öv utcáról kanyarodtam balra ,és még nem mentem túl gyorsan
kb.60 éves faszi lelép úgy a járdáról,hogy elnéz jobbra,balra egyáltalán nem és lelép elém a járdáról

nem lett volna gond ,előfordul az ilyesmi,vészfékeztem ,rádudáltam,sikerült neki elugrania(nem lerokkant csávó volt ,magasabb nálam,180 vagyok)

erre elkezdett kurv@anyázni,amire nagyon érzékeny vagyok,lévén édesanyám már meghalt  :mad:
kipattantam a kocsiból,leüvöltöttem a haját,az volt a szerencséje ,hogy sokan álltak a buszmegállóban,különben lehet megcsaptam volna

nem értem,csak annyit kellett volna mondania hogy bocs,de erre nem elkezd anyázni  :(
HP Pavilion DV-5 1160eh

#1675 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 19:32

Sajnos sokak szerint mindig a másik a hibás.

#1676 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 19:35

Idézet: sniperdohc - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 20:01

Sajnos minden év így kezdődik... :( Vissza kell szokni a motorra a sok kihagyás után! És a motorbalesetek a legszomorúbbak. Őket semmi sem védi és ezt hajlamosak egyesek elfelejteni sajnos..

A motorosok pedig főleg hajlamosak elfelejteni. Pedig nincs sok undorítóbb, mint szétszakadt motoros büdös húscafatjait egy csokorba szedni...

#1677 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 19:41

Idézet: Avicularia - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 20:25

ma majdnem elgázoltam egy gyalogost az Erzsébet királyné útján...

Idézet

Születésnap:      Nincs információ

:think:
Ne foglalkozz vele. A 'k*rvaanyázás' nem mindegy, kinek a szájából hangzik. Éngem is illettek ma ilyennel, de lesz@rtam. Hülye unatkozó ráérős fuvaros, akit zavart, hogy rövidítettem egy körforgalmat a szigetkerüléssel, ahova elvileg csak célforgalom mehet. Direkt ott beszélgettek egy csokorban, hogy az arramenőket, akiket kinéznek, jóóól megneveljék. Én meg tök jó célpont voltam, tuningos' Fabia (ez van, ez az egyik hobbim), upci-upci zene (sajnos picit kihallatszik, bármennyire is kultúráltan hallgatom), rövid hajú golyófejű nagydarab állat (piszkos diszkópatkány fülbevaló meg napszemüveg nélkül) oszt kész is. :p
Szarok rá, ezek az emberek nekem  :offtopic:

Szerk.: betük.

Szerkesztette: Omega 2006. 04. 05. 19:52 -kor

#1678 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 19:48

Idézet: Avicularia - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 20:25

az volt a szerencséje ,hogy az Öv utcáról kanyarodtam balra ,és még nem mentem túl gyorsan
kb.60 éves faszi lelép úgy a járdáról,hogy elnéz jobbra,balra egyáltalán nem és lelép elém a járdáról

1. alárendelt útról indultál. (macisajt, vagy stoptábla?)
2. kanyarodtál, és a gyalogosnak a kanyarodó járművel szemben zebra nélkül is elsőbbsége van.
3. mivel villamosmegálló van, így igen nagy valószínűsége van a kijelölt gyalogátkelőhelynek is.

Amennyiben az úr az Erzsébet királyné útján akart átkelni, akkor ez úgy néz ki, hogy:
mert halmozottan nem adtam meg a neki járó elsőbbséget

Ámbár, lehet, hogy előtted ment át az Öv utcán (nem derül ki az írásodból), és akkor lehet egy pici igazad, amennyiben ott nincs gyalogátkelő.

#1679 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 21:01

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 19:48

1. alárendelt útról indultál. (macisajt, vagy stoptábla?)
2. kanyarodtál, és a gyalogosnak a kanyarodó járművel szemben zebra nélkül is elsőbbsége van.
3. mivel villamosmegálló van, így igen nagy valószínűsége van a kijelölt gyalogátkelőhelynek is.

Amennyiben az úr az Erzsébet királyné útján akart átkelni, akkor ez úgy néz ki, hogy:
mert halmozottan nem adtam meg a neki járó elsőbbséget

Ámbár, lehet, hogy előtted ment át az Öv utcán (nem derül ki az írásodból), és akkor lehet egy pici igazad, amennyiben ott nincs gyalogátkelő.

már rég az erzsébet királyné útján haladtam ,mikor elémlépett a buszmegállóból,zebra sehol
az hogy honnan kanyarodtam ,annyiban számított,hogy nem gyorsultam még fel nagyon
tehát egyenesen ,szabályosan haladtam ,mikor a gyalogos körbenézés nélkül elém lépett a buszmegállóból

Szerkesztette: Avicularia 2006. 04. 05. 21:02 -kor

HP Pavilion DV-5 1160eh

#1680 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 21:04

Idézet: Avicularia - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 22:01

már rég az erzsébet királyné útján haladtam ,mikor elémlépett a buszmegállóból,zebra sehol
az hogy honnan kanyarodtam ,annyiban számított,hogy nem gyorsultam még fel nagyon

Oké, igazad van.
Sajnos az öregedés lanyhuló figyelemmel is járhat, bár láttam már életerős 80-ast, és "öreg" 60-ast is.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »