HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 24. 07:30

Mivel eddig arról volt szó, hogy az oktató úgy oktatta az ismerősnek, hogy rögtön a szélső sávba kell kanyarodni, a belső sáv kihagyásával. Nálam az "azonnal" nem azt jelenti, hogy "amint lehet". :)
Tehát végülis ugyanaz a véleményünk. :)

#2442 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:00

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 22:50

Legalább Te olvass normálisan vazzeg. :omg:  Azt írtam minél előbb és kinek és miért, erre a reagáló már azonnalt ír.
Nem fogok magyarázgatni minden csúsztató félreolvasó  miatt, erre meg te még azt cáfolod.  :Đ

:]:cool:

#2443 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:36

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 8:30

Mivel eddig arról volt szó, hogy az oktató úgy oktatta az ismerősnek, hogy rögtön a szélső sávba kell kanyarodni, a belső sáv kihagyásával. Nálam az "azonnal" nem azt jelenti, hogy "amint lehet". :)
Tehát végülis ugyanaz a véleményünk. :)

A Stefánia az élő példa az Ajtósinál.
A 3 sávból 2 irányba lehet kanyarodni, tehát a középsőből mindkét irányba.
Komolyan mondom, már félek kanyarodni, mert mindegy hol megyek, a baromkám mellettem képtelen tartani a sávját. A legbiztonságosabb talán, ha középről kanyarodok balra (a Dózsa felé) és azonnal húzok ki a troli sávjába, talán akkor nem akarja összetörni az autómat.

A másik ilyen 10-ből 6x bejövős nem messze innen, a Hősök terénél van. Ha jövök kifelé az Andrássy-n és az M3-asra szeretnék jutni, akkor ugye a belső 2 sáv kerüli meg a teret és arról lehet rámenni a Koós Károly sétányra. Na, itt 10-ből 5-6 állatka képtelen a legbelső sávból a legbelsőbe, közvetlenül a tér mellé kanyarodni, hanem egyből jön ki a szélsőbe (ami egyébként majd kanyarodik az M3-ra vezető útra). Halálfélelmem van, amilyen figyelmetlenek. De nem 1-2, hanem tömegesen!!!
Ilyenkorra szeretném körbe sínvasazni a járgányt...
Gondolkoztál már ma?

#2444 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 12:36

Halálfélelmem van, amilyen figyelmetlenek. De nem 1-2, hanem tömegesen!!!

Nem kell ehhez kanyarodósáv, elég egy sáveltolás is.  :(

#2445 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 12:23

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 11:36

A másik ilyen 10-ből 6x bejövős nem messze innen, a Hősök terénél van. Ha jövök kifelé az Andrássy-n és az M3-asra szeretnék jutni, akkor ugye a belső 2 sáv kerüli meg a teret és arról lehet rámenni a Koós Károly sétányra. Na, itt 10-ből 5-6 állatka képtelen a legbelső sávból a legbelsőbe, közvetlenül a tér mellé kanyarodni, hanem egyből jön ki a szélsőbe (ami egyébként majd kanyarodik az M3-ra vezető útra). Halálfélelmem van, amilyen figyelmetlenek. De nem 1-2, hanem tömegesen!!!

Ott nem a szokásos "pestieskedés" játszik be? Mely szerint "elfelejti", hogy melyik sávban kell mennie, és gyorsan be akar slisszolni a jó sávba. Bár velem kevesebbszer csinálták és akkor is legtöbbször látszott rajtuk hogy meg fogják próbálni, szimplán nem szoktam hagyni, hogy a holt terükben kanyarodjak.

Apropó nem ilyesmi van az Andrássy másik végén is, amikor balra fordulunk a Deák felé? Vagyis ebben nem vagyok biztos, nem tudom, hogy a belső sávnak hova kell kanyarodnia, a belsőbe, vagy a középsőbe.  :confused:

Szerkesztette: mocsi 2006. 04. 24. 12:24 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2446 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 18:34

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 13:23

Apropó nem ilyesmi van az Andrássy másik végén is, amikor balra fordulunk a Deák felé? Vagyis ebben nem vagyok biztos, nem tudom, hogy a belső sávnak hova kell kanyarodnia, a belsőbe, vagy a középsőbe.  :confused:

Arra már nem járok, mert áthatolhatalan abban az időszakban, amikor én arra járnék.
Gondolkoztál már ma?

#2447 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 18:37

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 12:47

Nem kell ehhez kanyarodósáv, elég egy sáveltolás is.  :(

Valóban, ahogy a Szent István körúton van a sáveltolás a Nyugati felé haladva. Ott is próbáltak már a testi épségünkben kárt tenni.
Persze, csak mentek egyenesen tovább. Figyelni minek is, ha másoknak ugyis KÖTELESSÉGE, hogy elkerülje a baleset bekövetkeztét, nem?!
Gondolkoztál már ma?

#2448 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 22:05

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 19:37

Valóban, ahogy a Szent István körúton van a sáveltolás a Nyugati felé haladva. Ott is próbáltak már a testi épségünkben kárt tenni.
Persze, csak mentek egyenesen tovább. Figyelni minek is, ha másoknak ugyis KÖTELESSÉGE, hogy elkerülje a baleset bekövetkeztét, nem?!

M5 bevezető a legvégén dettó... tízből kétszer biztosan rámdudálnak, mert tartom a szlalmozó sávomat... balesetet is láttam már ott.

#2449 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 01:00

másik ilyen Déli pu. felől a Moszka tér felé
az Attila út sarkán,na ott is szeretik levágni a sávot,és egyenesen ki a külsőbe sávkövetés nélkül
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2450 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 15:39

Nem tudom ki hogy van vele (nyugtassatok meg, hogy csak a véletlen játszik velem), de mintha idén még a tavainál is botrányosabb lenne a helyzet ami a vezetői képességeket illeti. Fent már említettétek a sávátvágósdit, én is tapasztalom ezt, gyakorlatilag mindehol ahol csak lehet van egy-két ilyen emberke. :eek: A másik a körforgalom. Még nem találkoztam olyan emberrel aki értette volna a 2 sávos  körforgalom lényegét, mindenki össze-vissza kolbászol. Tegnap haláli volt, a kerepesi kórháznál van egy körforgalom, elöttem csávókám bemegy a körforgalomba, kiteszi az indexét balra, majd egy hirtelen vett mozdulattal átvág jobbra és elhagyja azt. :omg: Tegnapi napon csak 2x nem adták meg az elsőbséget (minek is az a maci sajt). De a kedvencem még sem ez volt, hanem a tegnapi kis kaland a Cora-nal. 2 sávos az út is meg a körforgalom is, szépen felfestett sávokkal. Elöttem egy Volvo S80 gyök2-vel szerencsétlenkedik, bemegy a körforgalom belső sávjába majd átvág jobbra. Mondo jólvan rendben, majd a körforgalom után kielőzőm. Erre a baromja a 2 sáv között kóricál, mindegy mondom, megelőzőm, erre rámdudál, hogy mit képzelek (gondolom megijedt, hogy közel vagyok). :omg: Aztán persze finoman úri stílusban megmutattam neki az elválasztó sávot (amit nemes egyszerűséggel a kereki közé vett), bár nem tudom, hogy felfogta-e. Ja egyébként még ugyanoda menet a 2/A lehajtójánál (hosszú, éles beláthatatlan jobbkanyar, mint egy autópálya lehajtó) egy másik barom meg a kanyar közepétől tolatot visszafelé, merthogy gondolom meggondolta magát útközben..... :omg:  Jobbra tarts fogalmát továbbra is alig ismerik, de most már legalább van sejtésem arról, hogy miért csinálják, hétvégén ugyanis egy ilyen sofőr mögött ültem, mondhatni megvilágosodtam. :Đ  Egész egyszerűen azért nem megy le a külső sávba, mert majd egyszer (kb. negyed órányi autózás után) lekell fordulnia balra és retteg a sávváltástól, egyszerűen képtelen tempóval sávot váltani (index, tükör, gáz). Megértettem, hogy az autósok igen nagy hányada (egyre nagyobb és nagyobb) már a legalapvetőbb vezetéstechnikai tudásnak sincsen birtokában, ráadásul a KRESZ-t sem ismerik. :(  Egy ismerősöm szerint az lehetne a megoldás, ha megdupláznák a jogosítványhoz levezetendő órák számát (én személy szerint kétlem, hogy ez megoldás lenne).
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2451 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 15:52

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 16:39

Egy ismerősöm szerint az lehetne a megoldás, ha megdupláznák a jogosítványhoz levezetendő órák számát (én személy szerint kétlem, hogy ez megoldás lenne).

Aktuális (szintén 2/a, Coránál): Csórikám elfelejtett kimenni a körforgalomból ott, ahol szeretett volna, erre megállt, és elkezdett tolatni. Csak kb. 5 autó volt mögötte. Mégis mit gondolt, majd mindenki tolatni fog a kedvéért? Annyira nehéz még egy kört menni egy körforgalomban?  :think:

A jogosítvány megszerzése előtt megnövelt óraszám nem segítene semmit. Aki 20-30 éves vezetési tapasztalattal képtelen a saját lakóhelyén normálisan közlekedni, azon az sem segítet volna, ha anno pár órával többet ült volna mellette oktató. :(

#2452 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 15:59

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 16:52

Aktuális (szintén 2/a, Coránál): Csórikám elfelejtett kimenni a körforgalomból ott, ahol szeretett volna, erre megállt, és elkezdett tolatni. Csak kb. 5 autó volt mögötte. Mégis mit gondolt, majd mindenki tolatni fog a kedvéért? Annyira nehéz még egy kört menni egy körforgalomban?  :think:

A jogosítvány megszerzése előtt megnövelt óraszám nem segítene semmit. Aki 20-30 éves vezetési tapasztalattal képtelen a saját lakóhelyén normálisan közlekedni, azon az sem segítet volna, ha anno pár órával többet ült volna mellette oktató. :(

Most csak viccelsz ügye??? Ez már tényleg Mr. Bean szintü. :omg: Bár, ha valami kabaréban látom akkor biztos még jót is röhögök rajta. :Đ

:up: Pontosan erről van szó, én is ezért kétlem ennek a sikerét.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2453 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 16:42

Csak egy kerdes, tudtok idehaza olyan tobb savos korforgalmat ahol a savok csak fel vannak festve es be is tartjak azt?
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2454 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 17:42

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 17:42

Csak egy kerdes, tudtok idehaza olyan tobb savos korforgalmat ahol a savok csak fel vannak festve es be is tartjak azt?

Kizárt. :) Olyat tudnék mondani, ahol fel van festve, de hogy be is tartsák az kizárt. Érdemes megnézni egyébként, mindenki kóvályog ilyenkor mint gólyafos a levegőben.

#2455 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 18:13

parkolás magyar tajparaszt hummeres módon a Bartók Bélán  :(  :omg:
simán felállhatott volna úgy,hogy el lehessen férni a szélső sávban,ha már megállni tilosban parkol
de nem ,neki hummere van,kerüljék csak ki

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2456 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 18:27

Kár, hogy nem látszik a rendszám első betűje.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2457 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 18:42

W lesz az. :)

#2458 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 18:45

Idézet: Avicularia - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 19:13

...parkolás...

Ugyanígy megáll a szakadt ladával is, akinek  ennyi esze van.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2459 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 18:51

Idézet: brd - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 19:27

Kár, hogy nem látszik a rendszám első betűje.

Naponta látni, a Bartók Bélán bárhol, főként megállni tilosban, rakodási területen, villamosmegálló mellett. "Megteheti".
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2460 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 19:31

A vezetési technikákról nekem is nagyon rossz tapasztalataim vannak, főleg a sávtartásról, és sajnos mint ha évről évre rosszabb lenne a helyzet. Egyszerüen én már mást nem is várnék el senkitől csak annyit, hogy a saját sávját ha tartaná és nem nekem kéne összefosnom magam hogy átjön a baromja, akire ha rádudálok, akkor még neki áll feljebb.
A legrosszabb, hogy városon kivül meg aztán mindenki Hungaroring/Forma-1 hangulatban van és minden áron, bármekorra sebességgel (30-tól 120-ig) az ideális ívet célozza meg, ami annyit tesz, hogy kanyarban simán átmegy mindenki legalább a kocsijának az 1/4-ével a szembemenő sávba. Dögöljek meg ha értem, hogy mi a rákért kell egy szimpla kanyart úgy bevenni 60-nal, hogy félig átlóg a másik sávba, közben érdekes mód én 70-nel sebesség vesztés nélkül, sávtartással simán beveszem. A legrosszabb ha beláthatatlan a kanyar és jön szembe egy balf@sz, aki átnyúl a sávunkba. Ilyen ez ha az ember élni akar, figyelni kell, hogy a szembe jövő barom vajon milyen manővert vág le. (Azért is mérges vagyok, mert tegnap majdnem karamboloztunk egy ilyen idiótával, és még neki állt feljebb, hogy beintettünk.)
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.