HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:35

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 21:31

És ha megállt volna?

Térdenlövi, lehúzza a sliccét és az elérogyott üvöltő majomnak felajánlotta volna a farkát.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1822 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:42

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 21:31

És ha megállt volna?

107

#1823 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:50

Vagy a legvégén 104  :D

#1824 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 21:03

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 21:42

107

Azért megérte volna. :D

Amióta a trabis megmutatta mi merre hány méter, nem állnak meg a kamionosok :eek:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1825 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 21:07

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 21:50

Vagy a legvégén 104  :D

Nem vertem volna meg. :)

#1826 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 23:08

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 20:52

Meglátszik az autóson, ki az, aki véletlenül megy ki - engedve 'elsőáldozóként' az üresebb sáv csábításának - és ki az, aki már a Rottenbilleren, a felüljáró előtt tudja, hogy a bucka után irány a záróvonalon át a középső sáv és adjad neki.
------
Azok az autósok okozzák a torlódásokat, akik bepofátlankodnak. Meg azok, akik lefékezik ezért a sort, hogy beengedjék őket. Ha nem lenne senki ilyen, akkor lassabban, de folyamatosan lehetne haladni, ténylegesen CSAK a lámpák törnék meg a haladás lendületét.

Sajnos a pofátlankámék ezt nem képesek felfogni, nekik csak saját maguk számítanak.

:blink: Tehát aki a Keleti felől jön, az is soroljon - amint lehet - a belső sávba? Ha a belsőben sor van, akkor álljon ott a híd lábánál, míg be nem engedik?
Azt gondolom, erre a válaszod az, h természen erről nincs szó. Ha tévedtem, akkor elnézést és tekinsd az alábbiakat semmisnek.

Adott 2 sáv, azért tették oda, h használjuk. Mindkettőt. Majd, valamikor eccercsak a jobb oldaliból csak kanyarodni lehet, de az azt jelző tábla valahol az Alföldi utca után van. Mi meg a hídnál.

Azt mondtad, sokat jártál/közlekedtél a németeknél. Tőlünk nyugatra az a szokás - ami szerintem több, mint szokás - dívik, h ha be kell sorolni (sávelfogyás, útfelbontás, vmi miatt) és  - pont amiről írsz -  ez a besorolás csak veszélyeztetéssel, illetve erős fékezéssel történhetne csak, mert menetoszlop alakult ki a megmaradó sávban (magyarul: dugó van), akkor tőlünk nyugatra az eljárás a következő:

Menj előre, ameddig tudsz és ott cippzár módszerrel történjen meg a 2 sorból az 1 sorba olvadás.

Mindenki 1 autót enged maga elé a másik sávból. És ez mindkét sávra, mindenkire igaz.

Ilyen egyszerű lenne az egész és így mindenki hamarabb jutna el az uticéljához. Nyugaton erre rájöttek, igaz, egy kicsit gondolkodni kellett. Nálunk sokaknak még nem sikerült minderre ráeszmélni.
Ciciman is on borda

#1827 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 23:20

És nekiállhatnánk tanakodni azon, h ennek a "cipzárazásnak" hány méterrel kellene ama bizonyos kereszteződés előtt végbemennie, ha "úgysenemengedembe" autósok is vannak (márpedig úgy néz ki, vannak), akkor megette az egészet a fene.
Ciciman is on borda

#1828 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 03:25

Idézet: fram - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 23:20

És nekiállhatnánk tanakodni azon, h ennek a "cipzárazásnak" hány méterrel kellene ama bizonyos kereszteződés előtt végbemennie, ha "úgysenemengedembe" autósok is vannak (márpedig úgy néz ki, vannak), akkor megette az egészet a fene.

Igen, jól írtad, éltem kint majd 1,5 évet a németek között, igaz, már régen, 1987 környékén.
Akkoriban még nem volt náluk divat (bár ma sem annyira, mint nálunk, de már sajnos vesznek át ők is dolgokat a balkánról rendesen!), hogy ha valaki egyenesen akar menni, akkor kimegy a külső, jobbra kanyarodó - de éppen ezért gyorsabban haladó - sávba, majd a záróvonal észlelése után pofátlankodik befelé vissza, az egyenesen menő sávba. Félreértés ne essék, itt nem arról van szó, hogy szegényt kettévágta volna a villamos, mert beragadt a kereszteződésbe! Fenéket!!!
20-30 autóval mögöttem állt a sorban, majd egyszercsak (jóesetben!) index jobbra ki, végig a sor mellett, a záróvonal után meg pofátlankodás be balra.

Az általad említett zippzár-elv akkor működik (és jogos is), ha két, végig járművel teli sor van, amiből 1 lesz. A németeknél ezt egyébként tanítják is, szinte kötelező-szerűen, működik is hihetelenül gördülékenyen, 1 innen-1 onnan.

De ne keverd össze! Ez nem azonos az 'elmegyekabirkákmellettakanyarodóban, csaknemgondolják,hogynekemisannyiidőmvanmintnekik' hozzáállással.
Pont Németországban alapelv a 'leben, und leben lassen' módszer. Egészen egyszerűen figyelnek a másikra, nem képzelik azt, hogy joguk van ahhoz, hogy betolakodjanak előre.
Nem hiszem, hogy egy bevásárlóközpontban a bevásárlókocsival is így viselkedsz, akármeddig is ér a sor vége, EZ NEM INDOK!
Ha Te következel a sor végére, akkor nem tolod végig mellettük (egy nem működő kassza sorában) a kocsit, majd az elejénél megkéred a 25 sorbanálló közül a legelsőt, hogy engedjen már be maga elé, mert Te sietsz, a többieken meg látszik, hogy ráérnek és különben is csak 8 tételt vettél, ugye?
Hát más se tegye, sem ott, sem a közutakon!
(Természetesen ezalól MINDEN esetben kivételek számomra a bevásárló kismamák/kisgyerekesek és a láthatóan mozgássérültek, őket mindig beerőszakolom magam elé, még ha morognak is mögöttem).

Egyszerűen itt lenne az ideje, hogy figyeljünk a másikra!
Neki pontosan ugyanannyi joga van haza/odaérni időben, mint nekem. Nekem nincs jogom a szemtelenségemmel neki semmilyen hátrányt okozni.
Arról nem is beszélve, hogy igen gyakran előfordul, hogy az ilyen bepofátlankodások miatt kap pirosat az előzékeny és a mögötte álló pár autó (akik egyébként még simán át tudtak volna menni a zöldön). Ilyenkor akár 2-3, de akár 5 perccel is megnőhet a menetidejük csak egyetlen lámpa és egy-két pofátlanka (és az utólagos, hatávnyozódó következmények) miatt.

------

De megérte.
Legalább megtudhattam Tőled, hogy az a taplósurmóparaszt, aki nem engedi be a többieknek a fejére sz*ró autóst.
Gondolkoztál már ma?

#1829 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 03:28

Elnézést, ha egyes szám 2. személyben írtam bizonyos dolgokat a Te postodra reagálva, természetesen nem feltételezek annál többet Rólad, mint amennyit bevállaltál.
Gondolkoztál már ma?

#1830 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 05:37

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 22:07

Nem vertem volna meg. :)

Amúgy azért szerettem volna, ha megáll, mert szerettem volna megbizonyosodni arról, hogy piás. :)

#1831 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 06:33

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 6:37

Amúgy azért szerettem volna, ha megáll, mert szerettem volna megbizonyosodni arról, hogy piás. :)

Nem biztos, lehet, hogy csak a sokadik agresszív lelki sérült, akinek a kezében az autó potenciális fegyver. Mentális és gazdasági problémák összegződésének eredménye.

Szerkesztette: tolvaly 2006. 04. 12. 06:37 -kor

#1832 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 06:34

Megbüntették a 82 éves nénit, mert túl lassan kelt át a zebrán
2006. Április 11., Kedd, 10:05:00

Egy 82 éves Los Angelesi nénit 114 dollárra büntettek, mert túl sokáig tartott neki átkelni az úton.

Mayvis Coyle botorkálva indult el botjával a zöld jelzés kezdetekor, de nem sikerült átérnie, mielőtt a lámpa pirosra váltott. A motoros rendőr, aki megbüntette, azt mondta neki, hogy akadályozza a forgalmat. „Felháborító!” - nyilatkozott az idős hölgy - „Úgy bánt velem, mint egy hatévessel, mintha nem tudnám, mit csinálnék.” Mike Zaboski a Los Angelesi rendőrségtől elmondta, hogy jobban odafigyelnek a gyalogosokra, mert rengeteg balesetet okoztak az utóbbi időben. Colye esetét külön nem kommentálta, csak ennyit mondott: „Nem akarok bosszankodó gyalogosokat az utcán. De még kevésbé halott gyalogosokat. Inkább bosszankodjanak.” Mások tökéletesen egyetértettek Coyle kifogásával, és azt mondták, az ötsávos utakon még egy fiatal egyetemista sem ér át futás nélkül, mielőtt a lámpa pirosra vált.

#1833 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 08:14

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 6:34

Egy 82 éves Los Angelesi nénit 114 dollárra büntettek, mert túl sokáig tartott neki átkelni az úton.

Vajon miért 114 USD-re? Azért, mert az olyan szép kerek?
Gondolkoztál már ma?

#1834 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 08:27

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 9:14

Vajon miért 114 USD-re? Azért, mert az olyan szép kerek?

Biztos lépésenként 1 dollár :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#1835 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 09:03

Beengedős nem beengedős feltartós, későn kanyarodós téma:

Sajnos igen, mi magyarok ott tartunk ahol. Ha Bp-en nem ismerős az ember, akkor itt eláshatja magát. Csak bunkózást kap, s egy-egy sávváltáskor bizony ott állhat élete végéig, mert a büdös életben nem engedi be a másik magyar autós.

Éppen ezért csak ámulok-bámulok mikor kissé nyugatabbra (német, osztrák utak) kell autózni. Ott valahogy ez soha nem probléma, beengedik az embert, odafigyelnek a másikra, s az egész önzetlenül, gördülékenyen, kultúráltan megy. Éppen úgy, ahogy ott természetes, hogy elengedik a gyalogost, nem szorítják le a biciklist stb.

Nálunk miért nem lehet így?  :(
42

#1836 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 09:13

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 9:03

Beengedős nem beengedős feltartós, későn kanyarodós téma:

Sajnos igen, mi magyarok ott tartunk ahol. Ha Bp-en nem ismerős az ember, akkor itt eláshatja magát. Csak bunkózást kap, s egy-egy sávváltáskor bizony ott állhat élete végéig, mert a büdös életben nem engedi be a másik magyar autós.

Éppen ezért csak ámulok-bámulok mikor kissé nyugatabbra (német, osztrák utak) kell autózni. Ott valahogy ez soha nem probléma, beengedik az embert, odafigyelnek a másikra, s az egész önzetlenül, gördülékenyen, kultúráltan megy. Éppen úgy, ahogy ott természetes, hogy elengedik a gyalogost, nem szorítják le a biciklist stb.

Kérlek, ne mosd össze. Nem hiszem, hogy enyire nem lehet érezni a határt a két dolog között!!!

Itt nem a sávváltásról van szó!!! Hiszen azzal nem tesz semmit a másik autós ellen, hogy bemegy elé/mögé a korábban végig mellette haladó autós. Vagy azért, mert az a sáv megy arra, amerre az úti célja van, vagy pedig azért, mert abból akar/tud lekanyarodni.

Itt arról van szó, amikor van egy üres(ebb) sáv, és DIREKT azért, hogy előrébb jusson, kiáll 15 autóval mögüled a sávból, majd végighúz az álló sor mellett és a sor elejénél - általában már szabálytalanul sávot váltva - betolakszik előre. Mert nem hajlandó kivárni a sorát.
Ez nem egy 'sávváltás'!
Nem hiszem, hogy szükség volt elmagyarázzam Neked, csak akkor meg nem értem, hogy miért jöttél ilyennel...

És hogy tőlünk nyugatabbra miért nem probléma ez?

Mert - mint pont említettem is példának - a kinti autósnak eszébe sem jut, hogy pofátlan legyen a másik autóssal szemben. Eszébe se jut, hogy kirántsa a kormányt és végigmenjen a sor mellett majd az elején bekéredzkedjen ugyanabba a sorba, ahonnan kiállt. Egyszerűen nem gondol arra, hogy neki volna lehetősége különbnek, fontosabbnak lenni, mint a többi, sorban álló autósnak.
Gondolkoztál már ma?

#1837 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 09:20

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 9:03

Nézz szét az élet többi területén! Miért pont a közlekedés lenne lennénk jobbak?  :(

#1838 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 09:29

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 10:13

Kérlek, ne mosd össze. Nem hiszem, hogy enyire nem lehet érezni a határt a két dolog között!!!

Itt nem a sávváltásról van szó!!! Hiszen azzal nem tesz semmit a másik autós ellen, hogy bemegy elé/mögé a korábban végig mellette haladó autós. Vagy azért, mert az a sáv megy arra, amerre az úti célja van, vagy pedig azért, mert abból akar/tud lekanyarodni.

Itt arról van szó, amikor van egy üres(ebb) sáv, és DIREKT azért, hogy előrébb jusson, kiáll 15 autóval mögüled a sávból, majd végighúz az álló sor mellett és a sor elejénél - általában már szabálytalanul sávot váltva - betolakszik előre. Mert nem hajlandó kivárni a sorát.
Ez nem egy 'sávváltás'!
Nem hiszem, hogy szükség volt elmagyarázzam Neked, csak akkor meg nem értem, hogy miért jöttél ilyennel...

Öööö... nem is erre írtam... most nem értem: ez hogy jött ide?  :confused:

Én csak úgy általánosságban írtam, pont az itthoni bunkózós, előrefurakodós, nem beengedős dolgokra a fentieket. Azaz, hogy ilyet valahogy kint nem tapasztaltam még. Kultúráltság, tolerancia, odafigyelés.
Ami itthon ugye csak álom.  :(

Szerkesztette: BigBear 2006. 04. 12. 09:30 -kor

42

#1839 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 09:32

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 4:25

De megérte.
Legalább megtudhattam Tőled, hogy az a taplósurmóparaszt, aki nem engedi be a többieknek a fejére sz*ró autóst.

Maradjunk a példádnál. Rottenbillerig áll a sor, végig a hídon. Keleti felől jönnek az autók. Hol (mennyivel a kereszteződés/elkanyarodó/megszűnő sáv előtt) kéne besorolniuk, h az számodra - és itt most csak az érdekel, h te mit gondolsz, mit tartanál helyesnek - elfogadható legyen és ne tűnjön pofátlankodásnak.

Ha megvan ez a hely, akkor a kérdés: működik, működhetne a "cipzár-elv" ?
Hagynak maguk előtt annyi helyet a sorban haladók/araszolók, h a másik beférjen?

Én úgy látom, h nem. A sorban állók ugyanúgy sz@rnak - tisztelet a kivételnek - a hamarosan megszűnő sávban érkezőkre, mint a legvégén pofátkankodók a többiekre.

--------

Én azt mondtam, az is a szándékosan tolakodó szintjére sűllyed, aki nem engedi be a másikat. A "nem engedi be" az magába foglalja azt is, aki nem hagy elég helyet maga előtt, h a másik beférjen, normálisan besorolhasson. Tipikusan "gyerebe mögém" vezetők.
Ciciman is on borda

#1840 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 09:41

Idézet: fram - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 10:32

Én azt mondtam, az is a szándékosan tolakodó szintjére sűllyed, aki nem engedi be a másikat. A "nem engedi be" az magába foglalja azt is, aki nem hagy elég helyet maga előtt, h a másik beférjen, normálisan besorolhasson. Tipikusan "gyerebe mögém" vezetők.

:up: Ebben azért van igazság...

Szerkesztette: BigBear 2006. 04. 12. 09:44 -kor

42

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94