HWSW Informatikai Kerekasztal: 3 C Adsl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 C Adsl vélemények? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   heckler 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 13:30

nekem gyanus az egész, senki nem ír be traceroute-ot, nem pingelt mondjuk h24-server.de -t, vagy zone.com -ot, olyan ebben a vilagban nincs, hogy valami ingyen van akarhany honapra is, azt az arat mas fizeti meg az ember helyett.. nos, remeljuk jol folytatodik a tortenet, es honapok, egy ev multan is mindenki elegedetten nyilatkozik majd :-)

Szerkesztette: heckler 2006. 02. 26. 13:31 -kor

#42 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 14:59

Hát igen valaki irhatna traceroute-ot, ping 15ms magyar oldal a topic indítója írta a PH!-n.
Ez a cég szerteintem valami jó feltételt harcolt ki magának, a T-Com most többet engedett a verseny miatt.
A cég meg ezzel a szelíd "pilótajátékkal" szájról-szájra marketinggel szerzi az előfizetőket.

Én is remélem már 1-2 hét múlva, problémamentes átállásról és szakadozás mentes működésről tudok beszámolni.
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#43 Felhasználó inaktív   heckler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 15:54

Idézet: Merlin - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 15:59

Ez a cég szerteintem valami jó feltételt harcolt ki magának, a T-Com most többet engedett a verseny miatt.
A cég meg ezzel a szelíd "pilótajátékkal" szájról-szájra marketinggel szerzi az előfizetőket.

a t-comnal legjobb tudomasom szerint nagykerarak vannak meghatarozva a kulonbozo savszelekhez, forgalomaranyos vagy forgalomfuggetlen konstrukciora + akcio. minden ISP ugyanazt kapja. ha nem, kijavitanak. Ilyen nincs, hogy esetleg a data, az externet vagy mas olcsobban kapja ...

#44 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 19:51

Holnap menj be a BMW-hez, vagy az audi-hez, és mond hogy 100 DB fullextrás A8-ast kérsz legnagyobb motorral... Kp, jobbanmondva átutalással eggyösszegbe....
És mindjárt változik az árlista....
Kapsz ajándékba 10 Db A6-ost is....
Szóval enyi... Sok az olcsóbb mint a kevés....
Vagy csak hívd fel a T-comt, és mond hogy az új cégedbe szeretnél beköttetni 100 vonalat, meg mindegyikre 6Mbites netet... mindjárt másak a havidíjak....
Na by...
A Legolcsóbb ADSL +INGYEN hónapokkal... Ha érdekel írj privit...

#45 Felhasználó inaktív   heckler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 20:43

Idézet: b.janko - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 20:51

Holnap menj be a BMW-hez, vagy az audi-hez, és mond hogy 100 DB fullextrás A8-ast kérsz legnagyobb motorral...

a te logikaddal a t-online kellene adja a legolcsobban az adslt :-), mivel toke szempontjabol o a legerosebb, de igerem, holnapra megkerdem, hogy lehetseges-e olyan nagyker konstrukcioban kapni a dsl kapcsolatokat, mint amirol te beszelsz (marmint hogy egyszerre megveszel mondjuk 100x1 evet elore)

#46 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 23:43

nem, a logika szerint a t-online keresi magad meg a legzsirosabban ezen a bizniszen. es? van elleninfod? na ugye! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#47 Felhasználó inaktív   nogh 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 27. 04:56

b.janko-nak igaza van a t-online-nak még akkor is megéri ha fele annyiért adja, a főbb vonalak kivannak építve rég... csak nem teszik meg mert megbolygatnák a piacot vele és jönnének a botrányok a piaci helyzettel való visszaélésről stb.

#48 Felhasználó inaktív   heckler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 06:05

parttalan, ertelmetlen vitakhoz nincs erom, ne haragudjatok.

heckler

Szerkesztette: heckler 2006. 02. 27. 06:18 -kor

#49 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 10:05

Egy kérdésem lenne!
Anno én is regisztráltam a tesztre a Nettelefonhoz.
Most kaptam egy szerződést, ami 6 hónap ingyenességet ígér.
A szerződésen fel kellene tüntetnem a 3 NetPhone azonosító számomat(User ID).
Ezt hol találom meg?

#50 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 10:35

belepsz, ott kiirja!
a forum ma:

#51 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 11:03

bogdan: User ID egy 3 jegyű szám (nem a 3C telefonszám!) ezt kiírja neked, mert nekem nem?

Csapszi: Ha megfelelő embert fogsz ki, a rendszerből a többi adatod alapján ki tudja keresni User ID-t.
(pl. regisztrált e-mail, amire a megrendelőt is kiküldték.)
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#52 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 11:53

Idézet: heckler - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 16:54

a t-comnal legjobb tudomasom szerint nagykerarak vannak meghatarozva a kulonbozo savszelekhez, forgalomaranyos vagy forgalomfuggetlen konstrukciora + akcio. minden ISP ugyanazt kapja. ha nem, kijavitanak. Ilyen nincs, hogy esetleg a data, az externet vagy mas olcsobban kapja ...

Verseny miatt, most lehet adott mégis valami extra kedvezményt a lakossági piacon most induló 3C-nek, pl. április-május elsejéig ha hozz 5000-10000 előfizetőt akkor ennyi ha nem akkor magasabb lesz a nagyker havidíj (akkor leszannyi most a többi ISP-nek). A többi ISP meg majd a fenti dátumok után kap kedvezményesebb nagyker díjat.
Nem tudhatjuk milyen szerződések vannak.
A verseny elkezdődött a hurokmegosztás miatt (Pantel, Tvnet), a T-com igyekszik olcsóbb (nagyker) árral megfogni minél több előfizetőt, és ADSL fejlesztére felvet hitel és lépére kényszerítette a t-Com-ot.

nogh: T-Com add nagykereskedelmi ADSL csomagokat, nem a T-Online

Legalább 2 féle csomag van: 

- forgalmi korlátos
ebbe belépet egyből a leány vállalat az Axelero/T-online utána meg erre hivatkoztak tavaly ősszi botránynál, miért nem korlátlanok mégsem a korlátlannak meghirdetett csomagok.
Kiemelt témák között megtalálható.

- forgalmi korlát mentes ebbe maradt a legtöbb ISP

#53 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 12:05

Idézet: heckler - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 20:43

a te logikaddal a t-online kellene adja a legolcsobban az adslt :-), mivel toke szempontjabol o a legerosebb, de igerem, holnapra megkerdem, hogy lehetseges-e olyan nagyker konstrukcioban kapni a dsl kapcsolatokat, mint amirol te beszelsz (marmint hogy egyszerre megveszel mondjuk 100x1 evet elore)

Létezik ilyen konstrukció 1 összegben kell 1 évre kifizetni és szinte fillérekért van havidíjra lebontva!

#54 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 12:51

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 13:05

Létezik ilyen konstrukció 1 összegben kell 1 évre kifizetni és szinte fillérekért van havidíjra lebontva!

Meséljél erről, havonta hány fillére jön ki?  ;)

Na meg itt csak 4-5-stb. hónaptól kell elkezdeni fizetni.

Itt 3+1 hónap azaz 1/3 év ingyen van ekkor, az alábbi bruttó díjak jönnek ki:
512 ADSL 6e/hó      8 *6eFt = 48eFt      48eFt/12= 4eFt/hó átlagra jön ki.
1024 ADSL 7,9e/hó  8 *7.9eFt = 63,2eFt 63,2eFt/12= 5,3eFt/hó átlagra jön ki.
2048 ADSL 9e/hó    8 *9eFt = 72eFt          72eFt/12= 6eFt/hó átlagra jön ki.
3008 ADSL 12e/hó    8*12eFt=96eFt      96eFt/12=8eFt/hó átlagra jön ki.

Nem csak 1 ember jelölhet meg hozóként. :cool:  (én már csak tudom)

Persze vannak korlátok:
1:  A +1 hónapok akkor kapják meg a már megrendelőt beküldő és utána az őt "hozó ügyfélnek" megjelölő, ha mindkettejüknek 60 napon belül ki lehet építeni az ADSL-t.
Ha csak az egyiknek kiépíthető, akkor a másik nem kapja meg!
Legjobb, ha már két kiépítet lejárt hűségű ADSL-es, adja meg egymást, hiszen mindkettejüknél már működik, csak szolgáltató váltást kell kérni.
(és még ott is akadhatnak macerák, ahogy a T-com-ot ismerem)

2: Az akció visszavonásig érvényes (megadott oldalon fel lesz tüntetve a vége).

#55 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 14:13

Idézet: Merlin - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 12:03

bogdan: User ID egy 3 jegyű szám (nem a 3C telefonszám!) ezt kiírja neked, mert nekem nem?

Csapszi: Ha megfelelő embert fogsz ki, a rendszerből a többi adatod alapján ki tudja keresni User ID-t.
(pl. regisztrált e-mail, amire a megrendelőt is kiküldték.)

Ha belépek merre találom meg? Én nem látom.
Az ügyfélszolgáloatot felhívtam, de úgy látszik nem jó embert sikerült kifognom, mert még azt sem tudta miről beszélek. Állandóan azt mondogatta, hogy talán a szerződésen valahol rajta van. Nem értette meg,hogy nincs papír szerződésem.

#56 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 14:31

Idézet: Merlin - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 12:53

A verseny elkezdődött a hurokmegosztás miatt (Pantel, Tvnet), a T-com igyekszik olcsóbb (nagyker) árral megfogni minél több előfizetőt, és ADSL fejlesztére felvet hitel és lépére kényszerítette a t-Com-ot.

Azért ebbe még ne éld bele magad. A verseny még nagyon az elején jár így nem igazán jelent komoly fenyegetettséget T-Com-ra nézve, amire azonnal válaszolnia kellene.

Gondolj arra TvNet egy év alatt 10ezer saját infrastruktúrás előfizető megszerzését tervezi, és nem igazán akarnak haladni a bekötések. Legalábbis én még csak olyan fórum hsz.-eket olvastam több fórumon is, akár már 2 hónapja is hogy megrendeltem és várok hogy bekössék, de olyat még nem láttam hogy működik is.

Szóval visszatérve az anyagi oldalra, ha 10ezer előfizető nagyker díját el is veszítené a Tícom azzal hogy TvNet-hez mennek át, az mondjuk akár havi 8k-s nagykerdíj mellett is éves szinten sem éri el az 1 milliárd forintot.

Ezzel szemben ha akár csak egyetlen ezressel csökkentené a meglévő nagyker díjak mértékét a meglévő 400ezres előfizetői bázison az máris közel 5 milliárd mínuszt jelentene bevétel oldalon.

Szóval az még odébb lesz hogy a Tícom a bevételeit komolyan csökkentő lépésekhez nyúljon, csak azért mert mások is feltüntek az unbundled piacon. Ahhoz hogy ilyet tegyen a versenytársaknak komolyabb eredményeket kell felmutatniuk, amivel ezen lépéskényszerbe viszik a Tícomot. Ezt pár bejelentéssel és pár száz bekötött userrel még nem lehet kikényszeríteni.

Egyébként a nagyker ár úgy tudom sávos rendszerű, minél több előfizető esetén egyre olcsóbb ár jár. Viszont a sávok közötti díjkülönbözet nem túl jelentős mértékű, ilyen százforintos nagyságrendű. Szóval nem az van hogy aki 80ezer előfizetőt köt be egy évben az fele annyiért kapja mint aki tízezret.

Az új előfizetőkre vonatkozó nagykereskedelmi díjkedvezmény adhatósága igen jól behatárolt - akinek a vonalán az elmúlt 3 hónapban nem volt aktív ADSL előfizetés - így ebből a körből a 3C átmigrálók alapból kiesnek.

Azt esetleg még el tudom képzelni amit írtál, hogy ez egy új kiskereskedelmi partner ezért fatáv nagyvonalúan hogy megindítsa a szekerét adott mondjuk az első ezer előfizetőre egy nagyobb arányú nagyker kedvezményt, és erre még rávállalt némi önrészt maga a szolgáltató is. Persze mindezt csak záros határidőig.

#57 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:16

Idézet: Csapszi - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 15:13

Ha belépek merre találom meg? Én nem látom.
Az ügyfélszolgáloatot felhívtam, de úgy látszik nem jó embert sikerült kifognom, mert még azt sem tudta miről beszélek. Állandóan azt mondogatta, hogy talán a szerződésen valahol rajta van. Nem értette meg,hogy nincs papír szerződésem.

Ha megnézed bogdan-nak is írtam, hogy nem látok csak a telefonszámot.
Lehet  bogdan-nt Én tévesztettem meg, mert a fórum elején azt hitem a 3NetPhone azonosító szám (user ID): megegyezik a 3C-s telefonszámommal.  :think:

Amikor befaxoltam a szerződést , felhívtak adategyeztetésre, akkor kérdeztem-jó ez a szám, ez a user ID. Nem tudta a hölgy megmondani.
Utána délután e-mail-en is kérdeztem a hölgyet, stimmel-e a szám.
Másnap délelőttig sem kaptam választ, így hívtam őket, nem tudták miről van szó, visszahívást ígértek nem tették meg 1,5 órán keresztül.

Mielőtt a Datanet-nek beküldtem volna a felmondást szeretem volna tisztázni ezt.
Mivel nem csak szolgáltató váltás, hanem még a 3C ajánlat átruházás is megy.
Nem akartam komplikációt.

Ezért hívtam ismét őket, szerencsére aki felvette rögtön vágta miről van szó, regisztrált e-mail cím alapján megmondta user ID-t, sőt már azt is látta 3 ember jelölt meg a megrendelésén.

Utána már a délelőtti, telefonom híre eljutott az előző napi ügyintéző hölgyhőz is, (mivel meghagytam név szerint Ő hívott a megrendelés miatt). A hölgy is mondta a User ID-met (nyilván kikerestette valakivel).

Ezután küldtem el a Datanet-nek a lemondást (szolgáltató váltás miatt, mert különben sokba kerül!),
a 3C-nek ajánlottan postán a megrendelőt most már a (helyes) a user ID-vel.

#58 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:44

engem ne felts! :D

en ugy gondoltam, hogy vagy a telefonszam, vagy a user nev a user id (ossze-vissza keverik ezeket, tudod), de ha nem, hat nem. szerintem ha a ceg mar amugy is akar adni 6 honapot ingyen, miert vacakolna ilyenekkel, hogy ide jo szamot irtal-e be, vagy egy masikat? ha az email cimed stimmel, a neved szintugy, es valaemlyik szam a csak altalad ismertek kozul, akkor csak nem szornak mar ki! nem erdekik egyszeruen. (persze lehet, hogy en vagyok a naiv..) most elegedett ugyfeleket akarnak, nem problemakat! szvsz.
a forum ma:

#59 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 18:32

Megküldték mélben a User ID-t. :-)

#60 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:56

Idézet: shabba - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 15:31

.
.
Szóval az még odébb lesz hogy a Tícom a bevételeit komolyan csökkentő lépésekhez nyúljon, csak azért mert mások is feltüntek az unbundled piacon. Ahhoz hogy ilyet tegyen a versenytársaknak komolyabb eredményeket kell felmutatniuk, amivel ezen lépéskényszerbe viszik a Tícomot. Ezt pár bejelentéssel és pár száz bekötött userrel még nem lehet kikényszeríteni.

Elhiszem neked, sokkal nagyobb a rálátásod van a dolgokra.
Talán saját magának támasztott kihívást a T-Com az év végére kitűzött 600.000 előfizető létszámmal.  :think:
Try & buy széles sávra rászoktató igencsak költséges marketing akció is ezt jelzi számomra.

Idézet

.
.
Azt esetleg még el tudom képzelni amit írtál, hogy ez egy új kiskereskedelmi partner ezért fatáv nagyvonalúan hogy megindítsa a szekerét adott mondjuk az első ezer előfizetőre egy nagyobb arányú nagyker kedvezményt, és erre még rávállalt némi önrészt maga a szolgáltató is. Persze mindezt csak záros határidőig.

Nem tudhatjuk, hogy egyeztek meg a hátérben és azt sem 3C mennyire nyúlt a zsebébe.
A következő hónapok akcióiból talán majd tudunk következtetni, de lehet majd csak egy nagy őszi/karácsony előtti  Try & buy vagy hasonló akcióban fog kicsúcsosodni az előfizetői létszám felfuttatása.

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.