HWSW Informatikai Kerekasztal: 3 C Adsl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 C Adsl vélemények? Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 19. 20:21

Idézet: Joci - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 19:15

Ez a 3C szolgáltató egyenlő a Banknettel? A banknet.net weblap szerint igen :) Na csak azért kérdezem, mert ha jól látom, a BIX-en "csak" 100MBit linkjük van, aminek viszont az átlagos kihasználtsága csak 10Mbit felett van picivel. Lehetséges ez, hogy csak ennyi lenne? Ennyit néhány felhasználó (10-20?) tud generálni.

Nem értek hozzá de engem is érdekelne a dolog!Lehet,hogy terhelődik a vonaluk?
Úgy tudom,hogy banknet.És ha minden igaz rengeteg üzleti felhasználójuk van.De lehet,hogy tévedek!Tudsz valamit?

#102 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 19. 20:33

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 20:21

Nem értek hozzá de engem is érdekelne a dolog!Lehet,hogy terhelődik a vonaluk?
Úgy tudom,hogy banknet.És ha minden igaz rengeteg üzleti felhasználójuk van.De lehet,hogy tévedek!Tudsz valamit?

Hát pont az van, hogy nagyon nincs terhelve még az a (manapság) lókuki 100Mbitük sem :) Tehát pont az gyanús, hogy miért ilyen kicsi a forgalmuk (átlag ~10Mbit).

Hoppá hoppá, épp mikor írom ezt, látom, hogy most teljesen le is halt a linkjük. Na most kiváncsi lennék, hogy majd beszámolnak e kiesésről az itteni userek :)

Lassan 1 órája szinte nullán van a grafikon szerint a kapcsolatuk. Na majd meglátjuk, hogy mit mondanak (ha mondanak) az itteni már 3C userek!

#103 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 21:22

Idézet: Joci - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 20:33

Hát pont az van, hogy nagyon nincs terhelve még az a (manapság) lókuki 100Mbitük sem :) Tehát pont az gyanús, hogy miért ilyen kicsi a forgalmuk (átlag ~10Mbit).

Hoppá hoppá, épp mikor írom ezt, látom, hogy most teljesen le is halt a linkjük. Na most kiváncsi lennék, hogy majd beszámolnak e kiesésről az itteni userek :)

Lassan 1 órája szinte nullán van a grafikon szerint a kapcsolatuk. Na majd meglátjuk, hogy mit mondanak (ha mondanak) az itteni már 3C userek!

Komolyan elkeseredek :confused:
A jelenlegi szolgáltatómnál 1 év alat 1* nem volt net 1 órára!Most akkor merjek váltani?Te honnan látod ezt az adatot?

#104 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 21:39

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 21:22

Komolyan elkeseredek :confused:
A jelenlegi szolgáltatómnál 1 év alat 1* nem volt net 1 órára!Most akkor merjek váltani?Te honnan látod ezt az adatot?

INNEN

Amint látod, kb 19:30 óta lentvan majdnem nullán.

Amúgy merj váltani, ilyen előfordul bármelyik szolgáltatónál (najó, ez azért túlzás...), meg lehet, hogy csak snmp bug van vmelyik switchen, vagy valami más gond a statisztikával. Majd reméljük valaki beszámol róla, hogy volt e az ügyfeleknél is kimaradás. Mert engem is érdekelne, hogy merjem e ajánlani a szolgáltatót.

Szerk.: közben úgy látszik kezd visszamászni a link.

Szerkesztette: Joci 2006. 03. 19. 21:46 -kor

#105 Felhasználó inaktív   Mátra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 21:44

Hát nem is tudom. Elnézve a BIX statisztikát, jelenleg is ugyanakkora a forgalma a Banknetnek mint tavaly ilyenkor, sőt az elmúlt egy évben szinte végig ugyanazon a szinten volt.

A 3C Kft pedig kb 2-3 hónapja szolgáltat lakossági ADSL-t, tehát ha ezen a node-on szolgáltatnának akkor az utolsó 2 hónapban meg kellett volna ugrania a grafikonnak. Ezek szerint ez az akciós 3C ADSL nem ezen a node-on megy át. Vagyis a mai nullára esett forgalom nemigen befolyásolta az újonnan kötött ADSL-eket.

De az a szerény véleményem, majd valami okos megmondja a frankót.

Egyébként holnap lesz 2 hete hogy én is rendeltem ilyen akciós ADSL-t, de még se híre se hamva, igaz vonalat is kellene kötni előtte, mert az sincs, úgyhogy lehet a T-com húzza az időt a vonalbekötéssel, amiről nem tehet a 3C.

Szerkesztette: Mátra 2006. 03. 19. 21:45 -kor

#106 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 21:44

Idézet: Joci - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 21:33

Jól látod, lehalt teljesen, most tudtam visszamászni :(

A fix IP ingyé van az bizti. Nekem is az van :)

#107 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 21:48

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 21:44

Jól látod, lehalt teljesen, most tudtam visszamászni :(

A fix IP ingyé van az bizti. Nekem is az van :)

köszönjük a gyors infót :) Tehát lehalás volt globálisan. Bejelentették ezt?
Szokott ilyen lenni sűrűn? Mondjuk a statisztika alapján nemnagyon.

A fix IP meg jó, elvégre ezért érdekelné néhány ismerősömet.

#108 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 21:51

Idézet: Joci - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 20:48

Még most is halott nálam.. :reklamacio:

Javítva már megy!! :respect:

Szerkesztette: gyuri 2006. 03. 19. 21:56 -kor

#109 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:00

Idézet: Joci - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 22:48

Nekem 1 hónapja van, most volt az első (és remélem az uccso is........)

Nem jelentették be, de telefonos érdeklődésemre szinte érezni lehetett az üfsz. emberkénél milyen kínban van szegény  :rolleyes:

#110 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:06

Amúgy ez még nekem mindig furcsa, hogy éves szinten 2.6Mbit a forgalmuk átlagban. Eltudom képzelni, hogy amint már mondta itt valaki, az adsl-esek másik linken, másik szolgáltatónál vannak, csak az ő szerverük végzi az auth-ot meg egyebeket, ezért érinti az ADSL usereket is egy Banknet leállás. De lehet, hogy nem így van, és tényleg ~10mbit körüli jelenleg a kihasználtságuk. Végülis én is marha keveset töltök, hiába van sok mbit itthon, lehet, hogy csupa ilyen user van a 3C-nél, mint én :D Direkt megnéztem az én ugyanilyen statomat, éves szinten 4.5kbyte/sect forgalmazok :) Ennyit asszem kibír a szolgáltatóm :D Ez napi ~380Mb, hm, így már viszont soknak tűnik :) (á nem, marhakevés így is) Jajjdeoff, lényeg, hogy megy már nektek.

Szerkesztette: Joci 2006. 03. 19. 22:07 -kor

#111 Felhasználó inaktív   Mátra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:06

Sőt a magyar Banknet nevére bejegyzett IP tartomány is elég csekély:

193.131.100.0  -  193.131.103.255

Ebben a tartományban összesen 1024 db IP-t lehet kiosztani, tehát ennyi felhasználójuk lehetne összesen  (sőt még ennél kevesebb mivel ebben benne vannak a swiccsek meg mit tudom én mik is)

Lazarevics és Gyuri ti ebből a tartományból kaptok IP-t ?

szerk:helyesírás

Szerkesztette: Mátra 2006. 03. 19. 22:07 -kor

#112 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:08

A leállást  :(  és a fix IP-t csak megerősíteni tudom...
De annyira nem kritikus a helyzet... Elszállt a szerverük... Szerintem egy szervercsre/javítás 2 óra altt (annyi volt, nem??) nem rossz...
Amúgy a hibabejelentésen nagyon kedvesek voltak....
A 3C honlapján 2*100Mbit van... De ez csak a BIX, a nemzetközi háló nincs benne, és amúgy megkérdeztem, és közölték hogy az már régi adat, de nem javítják, mert még folyamatos a fejlesztés...
Amúgy azt is kérdeztem maradnak e a cisco eszközöknél, és azt mondták h igen...  :D
Ami ugye elég jó kis márka...
"Gerinchálózatunkban kizárólag Cisco eszközöket használunk"

Aszt hiszem ennyi, de még sok infó van a tarsolyomban...

Szerkesztette: b.janko 2006. 03. 19. 22:10 -kor

A Legolcsóbb ADSL +INGYEN hónapokkal... Ha érdekel írj privit...

#113 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:09

Idézet: Mátra - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 22:06

Ebben a tartományban összesen 1024 db IP-t lehet kiosztani, tehát ennyi felhasználójuk lehetne összesen  (sőt még ennél kevesebb mivel ebben benne vannak a swiccsek meg mit tudom én mik is)

Nem. Legalábbis szerintem. Hanem innen, amennyit kitudtam deríteni: 194.152.154.X, és .155.X

Ezek a FIX IP tartományok, dinamikus nyílván több van. Reméljük :)

Szerkesztette: Joci 2006. 03. 19. 22:09 -kor

#114 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:10

Idézet: Mátra - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 23:06

Nem, az enyém pl. 194.152.x.x

#115 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:11

Idézet: Joci - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 23:09

Nem. Legalábbis szerintem. Hanem innen, amennyit kitudtam deríteni: 194.152.154.X, és .155.X

Ezek a FIX IP tartományok, dinamikus nyílván több van. Reméljük :)

Jól látod  :respect:

#116 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:12

Joci:

Anno az elején ki lett tárgyalva ez a vonal, igaz a másik PH-s társtopicban. Annak ellenére hogy nagy cégnek próbálnak tűnni elég kis cég lehet ez. Legalábbis az NHH-s adatlapjuk alapján 2005 első félév végén volt 75 ügyfelük, adatforgalom alapján most sem lehet több szerintem 200-250-nél.

http://www.hif.hu:7777/pls/portal30/DYN5_A...alues=100001149

Az elején nekem is gyanus volt a BIX-es kicsi forgalom, amikor megjelentek az ADSL akciójukkal akkor még alig érte el az átlag a 3Mbps-et. Most azóta fölment 10 közelébe. Mindkettő igen kis érték, nagyon kevés felhasználóra enged következtetni.

A másik ilyen furcsa cég számomra az E-Tel, ami szintén egy több EU országban jelen levő nagy cégnek állítja magát, miközben az ő adatforgalmuk is igencsak minimális. Az ember tényleg azt gondolná hogy más szolgáltatók BIX portjain is peeringelnek(bár ugye ezt a BIX szabályzat tiltja), de tracertek alapján sem úgy tűnik hogy bármi kavarás lenne. Nálunk a cégnél van onnan net, és odabent igencsak hajtják a vonalat, ez alapján is furcsa az igencsak gyér BIX statisztika. 14.5Mbps-es avarege van és NHH adatlap szerint 2005 I. félév végén 327 ügyfél volt.

Én egy totál noname ISP-nél vagyok amelyik csak egy viszonylag kicsi lakótelepen szolgáltat, de még nekik is volt az elmúlt 3 év alatt 800-900 ügyfelük és az adatforgalom is bőven ezen BIX forgalmi értékek fölött volt. Sőt idén már 80-100Mbps körüli csúcsértékeken járt az előfizetők legalábbis azon BIX-en szolgáltató amelyiken keresztül peeringeltek ez volt látható.

Mátra:
Nem jól nézed a diagrammot, az évesnél amit te nézel a folyamatos 20Mbps az a csak a csúcsértékek. És mivel szinte minden nap van egy nagyobb ugrás ott ez folyamatosként jelenik meg. De ha megfigyeled a táblázat alját jobb alul márciusnál van egy kék emelkedő vonal a zöldben, szinte beleveszik. Na az a download emelkedése. De fölött a heti diagrammoknál már jól látszik az hogy a letöltési görge az utóbbi 1 hónap során egyre emelkedett és kihízottabb formát kezd ölteni. De ahogy írtam az akció megjelenése idején az avg. down úgy 2.7Mbps körül volt, az eltelt 1 hónap alatt ez úgy emelkedett 7Mbps-tel.

#117 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:12

Légyszi mondja már meg valaki hogy lehet sávszélt váltani? Mármint mi a menete...
Holnap úgyis felhívom őket, de azért jó lenne már ma tudni... :)
A Legolcsóbb ADSL +INGYEN hónapokkal... Ha érdekel írj privit...

#118 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:14

Idézet: b.janko - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 22:12

Légyszi mondja már meg valaki hogy lehet sávszélt váltani? Mármint mi a menete...
Holnap úgyis felhívom őket, de azért jó lenne már ma tudni... :)

1szerűen!Jelzed az igényt és 5500ft-ért váltanak

#119 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:15

Igen volt egy 2 órás kimaradás.

2Mbit-en elkezdek döngetni (szoktam  :smoker: ) az látszana azon a grafikonon,
és az IP-m sem abból a tartományból van jelenleg 194.152.154.x.
Van amikor 1,5 héten keresztül ugyanaz volt az IP-m.

Kicsit felpörgöt a topic.  :eek:

Szerkesztette: Merlin 2006. 03. 19. 22:25 -kor

És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#120 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:16

Ripe szerint azért van bőven IP tartományuk, ez mondjuk meglepő számomra, örülök neki :)

Szerk.: shabba, köszi az infót, bevallom PH-n nem láttam a témát, mivel ott nemvagyok jelen. Ezért érdeklődtem itt. Ezekszerint nem csak nekem szúrt szemet a kicsi átlagforgalom :) Nálam ez az első általában, hogyha egy ügyfél kér véleményt egy adott szolgáltatóról, akkor körbenézek, hogy kb mennyi a forgalmuk, és az mekkora linken zajlik. Utána jöhet a többi. Persze nem ez a legfontosabb, sőőőt... inkább a stabilitás, rendelkezésre állás (ez ADSLnél ugye adott nagyjából), na meg az ÜSZ elérhetősége.

Szerkesztette: Joci 2006. 03. 19. 22:23 -kor

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.