Tegnap rendeltem meg a 3cdsl-t, ígyhát leírom a tapasztalataimat. Nos úgy döntöttem személyesen viszem be a szerződést (bárcsak ne tettem volna) mivel úgy gondoltam hogy egyszerűbb. Nos az irodájuk eléggé kint van a p*ában, a svábhegynél. 90-es busszal mentem, egészem a végállomásig kell menni. Ott van egy irodatelep, bejutni csak személyi igazolvánnyal és belépőpapírral lehet. Olyan mintha az x-aktákban mennénk egy kisérleti bázisra
Elsőre megtaláltam a keresett "ojjektumot". Csengetés(!) után belépek. Fiatal srác kérdi miben tud segíteni, mondom internet előfizetés ügyében jönnék. Elsietett hogy szól az illetékesnek, és hellyel kinált (végig udvarias hangnemben beszéltek az emberrel, ez plusz pont)
Cirka 5 perc után jön egy másik fiatal srác, és ott az előtérben neki is állunk a "tárgyalásnak" (ez mínusz pont)
A felvilágosítás amit kaptam közepesnek mondható, bár tartalmazott szinte minden infót. Átfutottuk a szerződést hogy minden rendben van-e. Amit furcsálottam az az, hogy nem az én nevemen lenne a net, és amit e-mailcímet kértem csak kérvény alapján lehetne a saját nevemre csinálni. Ellenkező esetben az előfizető neve lenne: vezetéknév.keresztnév@3c-hungary.hu Nos ez elég érdekes, mert pl ha én előfizetőként azt akarnám hogy az e-mail címem kiskutyafasza@3c-hungary.hu legyen, azt is külön kérvényeznem kellene? Ez eléggé hülye felfogás. :confused:
Kérdeztem is hogy miért, aztán a srác csak annyit tudott válaszolni, hogy aki állítja be ezeket a domain és e-mail-neveket, ő mondta hogy ezt csak így lehet. Nem akartam kötekedni úgyhogy elfogadtam azt a lehetőséget, hogy majd írunk egy kérvényt.
Egyébként a benyomásom a cégről csak közepesen volt jónak mondható. Látszik hogy a fő vonaluk nem az adsl szolgáltatás. Eléggé furcsa volt az is hogy aki internettel foglalkozik, az miért az óperenciás tengeren túl választ magának irodát, míg egy ügyfél eljut hozzájuk személyesen az egy örökkévalóság. Bár látszik hogy nem szoktak nagyon személyesen ügyfeleket fogadni, mindent általában neten és telón-faxon intéznek. :confused:
Tanácsolom, akinek nem feltétlenül szükséges a személyes kontaktus ne menjen ki oda, nagyon kiesik a város életéből a hely. Kicsit el is kezdtem kételkedni a cégben hogy ilyen arculattal biztos jó netet fog majd tudni nekem szolgáltatni?? Nade bízok az egészben.
A következő furcsa dolog maga a szerződés volt. Énrészemről minden ki volt töltve (ráadásul 2 példányt vittem) őnekik már csak alá kellett volna írniuk, és az egyik példány már nálam is lett volna. Ehelyett azt a választ kaptam, hogy kipostázzák majd. Ezt furcsáltam, hisz csak egy tollvonás lett volna az egész. Na mindegy, bizonyítékom van róla hogy ottjártam (a portán lévő adatok bizonyítják) Erre azért gondoltam, mert megfordult a fejemben hogy csalnak majd a dátummal az akció miatt, de el is hesegettem ezt a gondolatot gyorsan, ne fessem már az ördögöt a falra!
Lényegében 10 perc alatt végeztünk is. Elindultam haza. Elkezdett esni az eső, úgyhogy átkozódtam hogy minek jöttem ide, elég lett volna faxolni!!!
Hazafele beugrottam az Árkádba a T-pontba lemondani a netet. Sajnos nem tudtam a kódomat, ezért hazamentem.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot. Egy fickó vette fel, mondtam neki hogy szolgáltatót szeretnék váltani. Erre paraszt hangnemben közölte hogy a weboldalon találom a dokumentumokat. Le is tettem, nem volt kedvem anyázni
Kitöltöttem, majd a párom lefaxolta. Ma reggel csörög a telóm, kedves női hang érdeklődik miért szeretnék váltani.
Mondom mert kaptam jobb ajánlatot. Erre Ő: tudnának adni 1 hónapot ingyen, 9400 lenne az 1mbites csomagjuk 1 évvel. Erre én: Köszönöm de nem, mert 9000 lesz nekem a 2mbit ráadásul 4 hónap ingyen!!
Na a csaj látta hogy nem szállhat versenybe az ajánlattal, ugyhogy sok sikert kívánt és remélte hogy még ügyfelük leszek. Mondtam erre hogyha feleznék a havidíjaikat akkor talán
Egyébként megjegyzem hogy eddig 11000-et fizettem az 1mbit-ért, ráadásul már két és fél éve ügyfelük vagyok. Pofám leszakad hogy az újonnan belépők kevesebbet fizettek, ráadásul nekem is csak ugyanolyan feltétellen tudnának netet nyújtani mint az újaknak. Úgyhogy most a bizonytalan életet választottam a biztos halállal szemben
A csaj udvariasan elmondta még hogy 8.-áig fog élni a net, 7.-én küldik a papírokat amit tovább kell küldenem az új szolgáltatóhoz.
Elfelejtettem megkérdezni hogy nem-e lehet előbb megkani a papírokat, ezért majd valamikor felhívom az ügyfélszolgálatot, vagy bemegyek hozzájuk személyesen.
Nagyjából ennyi a tapasztalatom eddig, majd jelentkezem még a fejleményekkel!.

Súgó
A téma zárva.