HWSW Informatikai Kerekasztal: 3 C Adsl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 C Adsl vélemények? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 11:37

Üdv!

Tegnap rendeltem meg a 3cdsl-t, ígyhát leírom a tapasztalataimat. Nos úgy döntöttem személyesen viszem be a szerződést (bárcsak ne tettem volna) mivel úgy gondoltam hogy egyszerűbb. Nos az irodájuk eléggé kint van a p*ában, a svábhegynél. 90-es busszal mentem, egészem a végállomásig kell menni. Ott van egy irodatelep, bejutni csak személyi igazolvánnyal és belépőpapírral lehet. Olyan mintha az x-aktákban mennénk egy kisérleti bázisra :) Belépéskor elkérik a személyit, felírják, aztán adnak egy papírt amit alá kell iratni azzal akihez mész. Utánna a biztonsági őr egy érintős térképen megmutatja merre kell menni.
Elsőre megtaláltam a keresett "ojjektumot". Csengetés(!) után belépek. Fiatal srác kérdi miben tud segíteni, mondom internet előfizetés ügyében jönnék. Elsietett hogy szól az illetékesnek, és hellyel kinált (végig udvarias hangnemben beszéltek az emberrel, ez plusz pont)  :cool:
Cirka 5 perc után jön egy másik fiatal srác, és ott az előtérben neki is állunk a "tárgyalásnak" (ez mínusz pont)  :( 
A felvilágosítás amit kaptam közepesnek mondható, bár tartalmazott szinte minden infót. Átfutottuk a szerződést hogy minden rendben van-e. Amit furcsálottam az az, hogy nem az én nevemen lenne a net, és amit e-mailcímet kértem csak kérvény alapján lehetne a saját nevemre csinálni. Ellenkező esetben az előfizető neve lenne: vezetéknév.keresztnév@3c-hungary.hu Nos ez elég érdekes, mert pl ha én előfizetőként azt akarnám hogy az e-mail címem kiskutyafasza@3c-hungary.hu legyen, azt is külön kérvényeznem kellene? Ez eléggé hülye felfogás.  :confused:
Kérdeztem is hogy miért, aztán a srác csak annyit tudott válaszolni, hogy aki állítja be ezeket a domain és e-mail-neveket, ő mondta hogy ezt csak így lehet. Nem akartam kötekedni úgyhogy elfogadtam azt a lehetőséget, hogy majd írunk egy kérvényt.

Egyébként a benyomásom a cégről csak közepesen volt jónak mondható. Látszik hogy a fő vonaluk nem az adsl szolgáltatás. Eléggé furcsa volt az is hogy aki internettel foglalkozik, az miért az óperenciás tengeren túl választ magának irodát, míg egy ügyfél eljut hozzájuk személyesen az egy örökkévalóság. Bár látszik hogy nem szoktak nagyon személyesen ügyfeleket fogadni, mindent általában neten és telón-faxon intéznek.  :confused:

Tanácsolom, akinek nem feltétlenül szükséges a személyes kontaktus ne menjen ki oda, nagyon kiesik a város életéből a hely. Kicsit el is kezdtem kételkedni a cégben hogy ilyen arculattal biztos jó netet fog majd tudni nekem szolgáltatni?? Nade bízok az egészben.

A következő furcsa dolog maga a szerződés volt. Énrészemről minden ki volt töltve (ráadásul 2 példányt vittem) őnekik már csak alá kellett volna írniuk, és az egyik példány már nálam is lett volna. Ehelyett azt a választ kaptam, hogy kipostázzák majd. Ezt furcsáltam, hisz csak egy tollvonás lett volna az egész. Na mindegy, bizonyítékom van róla hogy ottjártam (a portán lévő adatok bizonyítják) Erre azért gondoltam, mert megfordult a fejemben hogy csalnak majd a dátummal az akció miatt, de el is hesegettem ezt a gondolatot gyorsan, ne fessem már az ördögöt a falra!
Lényegében 10 perc alatt végeztünk is. Elindultam haza. Elkezdett esni az eső, úgyhogy átkozódtam hogy minek jöttem ide, elég lett volna faxolni!!!

Hazafele beugrottam az Árkádba a T-pontba lemondani a netet. Sajnos nem tudtam a kódomat, ezért hazamentem. 
Felhívtam az ügyfélszolgálatot. Egy fickó vette fel, mondtam neki hogy szolgáltatót szeretnék váltani. Erre paraszt hangnemben közölte hogy a weboldalon találom a dokumentumokat. Le is tettem, nem volt kedvem anyázni  :mad: 
Kitöltöttem, majd a párom lefaxolta. Ma reggel csörög a telóm, kedves női hang érdeklődik miért szeretnék váltani.
Mondom mert kaptam jobb ajánlatot. Erre Ő: tudnának adni 1 hónapot ingyen, 9400 lenne az 1mbites csomagjuk 1 évvel. Erre én: Köszönöm de nem, mert 9000 lesz nekem a 2mbit ráadásul 4 hónap ingyen!!  :D 
Na a csaj látta hogy nem szállhat versenybe az ajánlattal, ugyhogy sok sikert kívánt és remélte hogy még ügyfelük leszek. Mondtam erre hogyha feleznék a havidíjaikat akkor talán  :D

Egyébként megjegyzem hogy eddig 11000-et fizettem az 1mbit-ért, ráadásul már két és fél éve ügyfelük vagyok. Pofám leszakad hogy az újonnan belépők kevesebbet fizettek, ráadásul nekem is csak ugyanolyan feltétellen tudnának netet nyújtani mint az újaknak. Úgyhogy most a bizonytalan életet választottam a biztos halállal szemben  :D

A csaj udvariasan elmondta még hogy 8.-áig fog élni a net, 7.-én küldik a papírokat amit tovább kell küldenem az új szolgáltatóhoz.

Elfelejtettem megkérdezni hogy nem-e lehet előbb megkani a papírokat, ezért majd valamikor felhívom az ügyfélszolgálatot, vagy bemegyek hozzájuk személyesen.
Nagyjából ennyi a tapasztalatom eddig, majd jelentkezem még a fejleményekkel!.  :respect:
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#222 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 12:46

Idézet: tutis - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 11:37

Ellenkező esetben az előfizető neve lenne: vezetéknév.keresztnév@3c-hungary.hu Nos ez elég érdekes, mert pl ha én előfizetőként azt akarnám hogy az e-mail címem kiskutyafasza@3c-hungary.hu legyen, azt is külön kérvényeznem kellene? Ez eléggé hülye felfogás.

Na hy...

Én úgy tudom a mail az minden netszolgltatónál így van....

De szerintem jobb egy sima citromail vagy gmail...

By
A Legolcsóbb ADSL +INGYEN hónapokkal... Ha érdekel írj privit...

#223 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 12:58

Idézet: b.janko - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 11:46

Na hy...

Én úgy tudom a mail az minden netszolgltatónál így van....

De szerintem jobb egy sima citromail vagy gmail...

By

Rosszul tudod, mivel a t-online-nál a szerződéskötéskor megkérdezték mi legyen az e-mail címem, nem gondoltak a vezeték.keresztnév kombinációra, vagyis nem akarták rám erőltetni. Kicsit furcsa lenne ha minden e-mail cím vezeték.keresztnév lenne. De amúgy én is a gmailes címemre tértem át, jó az a 2,7 giga tárhely  :D

#224 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 13:40

Idézet: tutis - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 12:58

Rosszul tudod, mivel a t-online-nál a szerződéskötéskor megkérdezték mi legyen az e-mail címem, nem gondoltak a vezeték.keresztnév kombinációra, vagyis nem akarták rám erőltetni. Kicsit furcsa lenne ha minden e-mail cím vezeték.keresztnév lenne. De amúgy én is a gmailes címemre tértem át, jó az a 2,7 giga tárhely  :D

Ügyes ember feltalalja magat. Kit erdekel, hogy ki az ugyfel....amikor a szerzodesen beikszeltem a szolgaltatasokat, akkor mind a mail mind pedig webtarhelynel athuztam ami a szovegben van...a keresztne.vezeteknev@xxxxx., s odairtam, hogy mi legyen. Masnap felhivtak adategyeztetes miatt, s ott is megemlitettem...kezdetektol fogva az altalam kert mailcim es webtarhely mukodik. En egyedul lakom a lakasban, ugy hogy a batyam neven van...de mindent elintezek neki. Mondhatnam ugy is, hogy en vagyok ő... :D  :D soha, senki nem fogja, tudja leellenorizni telefonon keresztul.

#225 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:10

Nekem a főbérlőm nevére ment a cuccos, ugyhogy nem akartam variálni. Le is mondtam az e-mailt. Ma amúgy hívtak adategyeztetés miatt, de mondtam a fickónak hogy a főbérlőmet hívja. Erre 5 perc múlva hív a főbérlőm hogy mondjam már meg neki a t-comos ügyfélszámot, mert az a birka azt is kéri. Tiszta hülyék bent az irodába hogy ilyet is kérdeznek, elvégre le van írva a szerződésben. Pont az ilyet tudja az ember fejből!!! :D  :D  :D

#226 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 08:10

Sziasztok!

Hát ez a személyes ügyintézés kalandosnak tűnik. Én "tiszta lappal" indultam, mert nem volt korábban más internet. Letöltöttem a szerződést, hazavittem és barátnőmmel kitöltöttük (az ő nevére ment, mert ővé a ház), majd másnap a munkahelyről elfaxoltam. Kábé fél óra múlva felkerésték barátnőmet, hogy a fax nehezen olvasható, ezért átküldtem újra a nagyobb teljesítményű faxgépről, így jó is lett. Ezzel gyakorlatilag azonnal megindult a folyamat, megmozdultak a fogaskerekek. Majd este elvittem a postára a szerződést és sürgősséggel ajánlva feladtam. Ez volt talán egy pénteken. Következő héten semmi akció, csak egy sms jött a vezetékes telefonunkra, hogy a T-Com aktiválta az ADSL frekvenciákat. Következő héten hétfőn napközben megjött a pakk a modemmel. Este hazaértem, felszereltem és azóta megy.

Nem hiszem, hogy ezt lehetne egyszerűbben, nagyon gördülékenyen ment minden. Valószínű, hogy ha nem Törökbálinton laknánk, akkor hamarabb megjött volna a csomag, mert a budaőrsi "térgörbítők" a Posta elosztó központjában be szokták lassítani az ügymenetet. De felesleges rohanni, mert úgyis meg kell várni a T-Com aktiválást, addig hiába dugom rá a modemet a vonalra.

A vonal minőségével kapcsolatban nem tudok nyilatkozni egyenlőre. Megy és kész. A legkisebb vonalat választottuk, ez is elég. A lényeg, hogy nincs korlát a mennyiségben és az időben. A sima betárcsázós után ez valami fantasztikus élmény.

Ha lehet, akkor én a 21. században már nem mennék be személyesen, mert nincs értelme. Úgy van kitalálva a processz, hogy elfaxolod, akkor hamarabb beér, mint a kedves fórumtárs busszal (meg sem ázik), aztán a valóságos papírt (mint dokumentumot) pedig postán eljuttatod. Kár komplikálni személyes utánajárással.

Én egy váróterem milyenségéből nem következtetnék a szolgáltatásra, inkább a műszaki paraméterek és a kezelő személyzet felkészültsége számít. Az ügyfélszolgálat is fontos, erről is pozitívan nyilatkoztak a témában. Szerintem a szolgáltatók igyekeznek minimálisra csökkenteni a személyes kontaktust, mert az nagyon nehézkes és drága fenntartani. Minek bemutató terem és asztalok mögött ülő hostessz kisasszonyok, ha egy gépi beszélő is elvégzi a dolgot, mint mondjuk a Vodánál? Tudom, hogy néha idegesítő ez a módszer, de ez az irány jelenleg. Előbb átverekszed magad a telefonos menün, aztán jutsz el az ügyfélszolgálatig.

No offense, csak elmondtam a gondolatot a témáról!

Remélem, hogy használható lesz a net, eddig nagyon tetszik. Most egy jó router van a soron, hogy barátnőm notebook-ja is menjen WLAN alatt.

Üdv!
.
.
.

#227 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 18:48

Sziasztok!A váltással kapcsolatban megvan az első tapasztalatom.Tegnap kellett volna megtörténnie a váltásnak de az előző valószínüleg nem szüntette meg a t-comnál (végül is erre "csak" 8 napja volt:-))így az új nem bírt aktiválni.De legalább nem úgy szívtam meg,hogy net nélkül maradtam:-).Remélem,hétfőn sikerül a váltás! :reklamacio:

#228 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 20:09

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 18:48

Sziasztok!A váltással kapcsolatban megvan az első tapasztalatom.Tegnap kellett volna megtörténnie a váltásnak de az előző valószínüleg nem szüntette meg a t-comnál (végül is erre "csak" 8 napja volt:-))így az új nem bírt aktiválni.De legalább nem úgy szívtam meg,hogy net nélkül maradtam:-).Remélem,hétfőn sikerül a váltás! :reklamacio:

Örülj neki...nekem a mocsok T-online 4!!!! nap alatt kikototte, igy 1 hetig net nelkul maradtam. :mad:

#229 Felhasználó inaktív   RViktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 20:14

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 21:09

Örülj neki...nekem a mocsok T-online 4!!!! nap alatt kikototte, igy 1 hetig net nelkul maradtam. :mad:

Ehh az is baj ha gyors az is ha lassú:)
RViktor
Szénhidrát Mínusz Webáruház
http://www.chminusz.hu

#230 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 22:17

Idézet: RViktor - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 20:14

Ehh az is baj ha gyors az is ha lassú:)

inkabb lassu legyen, mert akkor nincs kieses.

#231 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 01:18

Üdv

A hónapokkal kapcsolatban érdemes engem megkeresni, bár elvileg 31-ig van az akció, de nekem van egy két ötletem...  :)

By

#232 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 06:44

Megvan az első tapasztalat :(
2 megáról 3ra váltottam eddig ez olyan szinten nem sikerült,hogy csak a magyar szervereken mérhető a 2 mega de az is csak egy szerveren annyi mint az előző szolgáltatónál.USA szerevereken 1 megás netet ír.most mit tegyek :reklamacio:Eddig azon is meg volt a 2 mega mindíg.Vajon mikor lesz 3 megás a netem?Azt hittem,hogy már úgy kapcsolják be a 3c-t,hogy emelik a sávszélt.A szoftverbázisról ugyanannyi a letöltésem KB/s-re,mint eddig.(ezt csak érdekesség képpen írtam)

Szerkesztette: willy1 2006. 04. 01. 06:53 -kor

#233 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 07:05

Sajnos nem csak a teszt szerint gyenguci a net.Nvidia detonator letöltés 50-70KB/s között ingadozik!
Kezdek hányingert kapni!Eddig nem tapasztaltam ingadozást sem a letöltés sem a feltöltésben.Arról nem beszélve,hogy az a sebesség egy 512-es net sebessége:-(Remélem,hogy a 3 c-nél nem ez lesz a tendencia!Nektek nem volt hasonló problémátok?

#234 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 09:12

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 6:05

Sajnos nem csak a teszt szerint gyenguci a net.Nvidia detonator letöltés 50-70KB/s között ingadozik!
Kezdek hányingert kapni!Eddig nem tapasztaltam ingadozást sem a letöltés sem a feltöltésben.Arról nem beszélve,hogy az a sebesség egy 512-es net sebessége:-(Remélem,hogy a 3 c-nél nem ez lesz a tendencia!Nektek nem volt hasonló problémátok?

Pont ez a problémám a T-Onlinenal!!! 2Mbites csomagom van, de a letöltési sebesség eszméletlen. A lakásban van egy gép, ami éjjel-nappal tölt, van egy fő asztali gép, és van egy laptop. A töltő gép le van korlátozva... kimenő: max 8-10K, bejövő általában 50K, de ha felrakom már 70-80K-ra, akkor a másik két gépen már alig lehet netezni.... nos ez miért van? Nem tudjátok? Hol van a 256K-s sávszélesség? Tudom hogy ez a max, tehát gyakorlatban nem érhető el sűrűn, de azért ez a 80-100K nevetséges...

És még egy kérdés: tényleg csak márc 31-ig volt az a hozd akció???

Szerkesztette: bajsz 2006. 04. 01. 09:20 -kor

#235 Felhasználó inaktív   willy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 09:51

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 9:12

Pont ez a problémám a T-Onlinenal!!! 2Mbites csomagom van, de a letöltési sebesség eszméletlen. A lakásban van egy gép, ami éjjel-nappal tölt, van egy fő asztali gép, és van egy laptop. A töltő gép le van korlátozva... kimenő: max 8-10K, bejövő általában 50K, de ha felrakom már 70-80K-ra, akkor a másik két gépen már alig lehet netezni.... nos ez miért van? Nem tudjátok? Hol van a 256K-s sávszélesség? Tudom hogy ez a max, tehát gyakorlatban nem érhető el sűrűn, de azért ez a 80-100K nevetséges...

És még egy kérdés: tényleg csak márc 31-ig volt az a hozd akció???

A lényeg az,hogy amikor nem megy a fájlcserélő akkor milyen a sebességed!Nézd meg úgy pl. a szoftverbázisról tölts le valamit.A fájlcserélőkön nem 100% amit beállítasz.És elégé ingadozik,legalább is ezt tapasztaltam.Ez egy elég jó speed teszt bár engem most elkeserít :eek:  Szóval itt: http://www.speakeasy.net/speedtest/
Engem beírhatsz hozó ügyfélnek!Még nem vonták vissza az akciót!Küldtem Privit!

Szerkesztette: willy1 2006. 04. 01. 09:54 -kor

#236 Felhasználó inaktív   bociusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 11:42

Idézet: willy1 - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 7:05

2 megás 3C-m van, a külföldi link nevetséges!
Jó, ha a 30-40 KB/s megvan, nem egyszer volt, hogy a google.com nem jött be (a lap nem megjeleníthető). Lassan visszasírom a régi netem.

#237 Felhasználó inaktív   b.janko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 12:07

Idézet: bociusz - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 11:42

2 megás 3C-m van, a külföldi link nevetséges!
Jó, ha a 30-40 KB/s megvan, nem egyszer volt, hogy a google.com nem jött be (a lap nem megjeleníthető). Lassan visszasírom a régi netem.

Hali.. Nekem semmi gond a nettel...

Külföldről IE-vel kb 100K val jön... :( De letöltésvezérlővel ritka a 200K alatti....

Hazai lapokról, meg gyors külföldi ftp-kről akár stabil 290K :))

Szóval nem tudom...

/ja 2Mbitem van.... de mostanában váltok 3Mbitre... :) /

#238 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 14:42

Sracok....nem feltetlenul a szolgaltato hibaja, ha nem megy az adott sebessegen a net. Attol is fugg, hogy miyen tavol vagy a kozponttol. Lehet a 2Mbites sebesseget meg tudja, de lehet a 3-mat mar nem, igy folosegesen rendeled meg, nem fog 3Mbiten jonni. Tobb topicban is vannak ilyen esetek. Nekem is eleg jol jon 256kbyte/sec, egyedul a kulfoldi oldalak lassabbak, de azok az elmult fel evben a T-Onlinnel is hulladekok voltak.

#239 Felhasználó inaktív   bociusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 15:01

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 14:42

Sracok....nem feltetlenul a szolgaltato hibaja, ha nem megy az adott sebessegen a net. Attol is fugg, hogy miyen tavol vagy a kozponttol. Lehet a 2Mbites sebesseget meg tudja, de lehet a 3-mat mar nem, igy folosegesen rendeled meg, nem fog 3Mbiten jonni. Tobb topicban is vannak ilyen esetek. Nekem is eleg jol jon 256kbyte/sec, egyedul a kulfoldi oldalak lassabbak, de azok az elmult fel evben a T-Onlinnel is hulladekok voltak.

Enternettel gyönyörűen ment 267-268 KB/s-el, hazai is, külföldi is. De a bizotonság kedvéért csináltam egy tesztet a hivatalos trékom mérővel: 2048 Kbyte-os csomagokkal 2150/186 kbit. A lassúság a külföldi oldalakra vonatkozik, a hazaiak rendben mennek (eddig). A központ 1,8-1,9km-re van. :right: A probléma meg odaát... :left:

Szerkesztette: bociusz 2006. 04. 01. 15:06 -kor

#240 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 15:37

Ezzel a külföldi sebességmérővel a három eredmény:

1052/131
896/143
930/130

ezek nekem nagyon gyanúsan az 1 Mbites csomagra emlékeztetnek. De az tuti, hogy én a 2esben vagyok. Egy másik tesztelővel, a hivatalos T-onlineossal meg 824/159 és 825/159 lett. Ezek még szarabbak. Így most már van referenciaszámom a tesztről, azt most hívom a 1212-t, és megbeszélem a dolgokat...

majd írok a fejleményekről

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.